Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34338 hozzászólás a témában

Spityu

Spityu

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Utolsó OFF-olás ígérem: van benne valami, de pl. ismerõs elütött egy szarvast, motorháztetõ + lökhárító kuka; biztosító: 0 Ft, "kint volt a vadra figyelmeztetõ tábla". Szal ja...

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Remélem még lehet egy uccsó hozzászólásom a balesethez, mert az elütöttek topikban nincs folytatás és így hülyén nézne ki ott. Bocsesz!

Ha holnap autóval kimegyek a 11-esre és legázolok minden bringást, akkor nem én leszek a hibás???
Szerintem ezért a balesetért 100%-ban az autós a hibás, fizet a kötelezõ biztosítás, te pedig kapsz egy csekket tiltott helyen kerékpározásért.

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Tuti a SouthPark-os génsebész pulykái voltak... :)

Spityu

Spityu

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
http://www.campyonly...ges/1-1-03.html :))))))))

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
kicsit elkanyarodtunk a tech témától a szabadonfutó felé. további megbeszélésre javaslom a Elütöttek!-avagy mi a teendõ ilyenkor?

kukonya

kukonya

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
bmafte> A masik ilyen biztositos tema a bicikli biztositasa lopas ellen.
Mi kell hozza, hogy az otthonodbol betoressel elvitt biciklit kifizesse a biztosito? (Pincebol, garazsbol, lakasbol, erkelyrol ...).

off: szerintem a lakasbiztositas ingosagokra vonatkozo resze alapjan fizet a biztosito. feltetele ugyanaz, mint altalaban: a biztositasi szerzodesnek megfelelo szintu mechanikus vedelem (minimum 2db furas es savbiztos zar min 30cm tavolsagban, minimum 2cm melyre benyulo zarnyelvek, ajto leemeleset gatlo eszkoz (leemelesgatlo szem, vagy egyeb) a zar vedelme zartores ellen (a hengerzar max 1mm-re loghat ki a kivulrol nem szerelheto pajzsbol, kulonben egyszeruen megfogjak es egy mozdulattal kitorik az ajtobol) az ajtotabla kemenyfa, vagy megerositett (vasalassal, kemenyfa betettel (filung): a szep kazettas faajto egy rugastol beszakad, hiaba a draga zarak), 2m magassag alatti ablakokon falba min 10cm-re rogzitett (nem csavarozott, hanem befalazott) racs 10X30cm vagy surubb osztassal stb stb
ebben az esetben ha elviszik bentrol a kerekpart, az ugyanolyan, mintha a TV-t vittek volna el, (csak a TV-ert nem kar :-) tehat a biztositonak fizetnie kell. jo, ha bizonyitani tudod a vasarlast, de hasznalt vagy epitett kerekpar eseten is kell lenni megoldasnak, akar tanukkal igazolhatom, hogy marpedig en azt a bringat a lakasban taroltam.
bocs, a vegere kicsit keveredtek a tenyek, meg az "azthiszemek", azert remelem nem volt nagyon kusza.

bmafte> Amugy a kutya volt a hibas ... Hacsak nem sporttevekenyseget uzott eppen ...

ja, ezt egyebkent tudjuk: a kutya a kerekparos egyik fo ellensege. bar kellett mar sprintelnem a Pilisben harcos gunarok (liba?) elol is. felelmetes volt, csak utolag tudok nevetni az eseten.

kukonya

kukonya

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Spityu> 50-50 felelosseg:

szerintem fizetnie kell a biztositonak.

Spityu> úgy emlékszem, hogy kerékpárra csak akkor fizet, hogyha közlekedésre és NEM sporttevékenységre használták.

nem csak egy biztosito foglalkozik lakasbiztositassal, de amit en irtam, az nem "ugy emlekszem", hanem biztos, mert a szabalyzatbol masoltam:
"f. kerekpar, ... hasznaloja,
g. sporttevekenyseget vegzo ..."

esetleg a szervezett versenyt kizarhatjak, bar nincs leirva, akkor meg megsem zarhatjak ki.

bmafte

bmafte

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Jobbulást!

Ez egy elég érdekes téma lehet, jó lenne a végére járni, akár nyitni is lehetne neki egy topic-ot.
A masik ilyen biztositos tema a bicikli biztositasa lopas ellen.
Mi kell hozza, hogy az otthonodbol betoressel elvitt biciklit kifizesse a biztosito? (Pincebol, garazsbol, lakasbol, erkelyrol ...).

Amugy a kutya volt a hibas ... Hacsak nem sporttevekenyseget uzott eppen ...
:-)
BMaFTe

Spityu

Spityu

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Hmm... akkor: ha van két biciklis, mind2nek kiegészítõ biztosítása, és összecsattannak - mondjuk 50-50 felelõsséggel - akkor ezekszerint fizetne a biztosító?
Errõl a lakásbiztosítás "záradékáról"(...) egyébként pár hete olvastam és úgy emlékszem, hogy kerékpárra csak akkor fizet, hogyha közlekedésre és NEM sporttevékenységre használták. Na most itt bele lehetne olyanokba menni, hogy mi számít sporttevékenységnek: ha szerkóban megyek? Ha szervezett versenyen vagyok? Azt hiszem megnézem a szerzõdést... de attól a fékeket még rajthagyom :P

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Úúúú bazz, ez télleg durva :(

kukonya

kukonya

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
lakasbiztositas kiegeszito felelossegbiztositasi szabalyzatabol:

"a biztosito ... okozott karokat teriti meg, amelyeket a biztositott mint
f. kerekpar, ... hasznaloja,
g. sporttevekenyseget vegzo
... e szerzodes hatalya alatt Magyarorszag teruleten okozott, es amelyekert a magyar polgari jog szabalyai szerint karteritesi felelosseggel tartozik.
...
Nem teriti meg a biztosito azokat a karokat, amelyeket a biztositottak:
...
c. motoros jarmu uzembentartojakent
...
okoznak. "

ezek szerint, ha van ilyened (eleg altalanos, hogy a lakasbiztositashoz kotnek ilyen kiegeszito felelossegbiztositast) akkor az autoban okozott kart kifizeti a biztosito, a kerekparban keletkezett kart nem, mert azt az autos "motoros jarmu uzembentartojakent" okozta. Meg a rendor a te felelossegedet allapitotta meg, nem az ovet, ugyhogy valoszinuleg ezert sem. Mindenesetre, ha az auto javitasi koltsegeit sikerulne a biztositoval kifizettetni, annyival is tobb maradna az uj bringara.

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Uhh, részvétem... :( de a lényeg, hogy nincs komolyabb bajod...

Az a baj, hogy mindketten hibásak vagytok. a hölgy azért, mert kikanyarodott és hirtelen fékezett (ennyibõl egy kamion is jöhetett volna helyetted) és sajnos Te is, mert olyan helyen mentél ahol nem lett volna szabad, sajna az egész 11-es út ki van táblázva ilyen szempontból...
Régebbi BikeMag-okban voltak hasonló történetek és van egy ügyvédnõ (ha jól emlékszem) aki ilyen esetekre "szakosodott", talán érdemes lenne felhívnod, beszélni vele hátha tudtok valami megoldást találni, hogy ne érjen akkora anyagi veszteség...

kukonya

kukonya

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
nezd meg, hatha a lakasbiztositasotok tartalmaz felelossegbiztositast (harmadik szemelynek okozott kar fedezetere, sokan nem tudjak, hogy ez nem csak azt fizeti , ha a gyerek viragcsereppel megdobalta (veletlenul kilokte) a parkolo autokat, a lakastol tavol is harmadik szemelynek okozott karra), mert ha igen, akkor erdemes lehet megprobalni a biztositoval kifizettetni az autos karat. akar meg forditva is mukodhet, a te bringadra. meg az is lehet, hogy hulyeseget irok, es kozuti kozlekedesi helyzetekre nem ervenyes. mindenesetre egy megne'ze'st mege'r.
jobbulast!

> bringával haladni, ezért én vagyok a hibás az egészért. Legalábbis nekem ez jött le a rendõrök szavaiból. Szóval a vázat se fizeti ki senki, + még nekem kell ugye a hátsó ablakot is fizetnem.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Õ...... Izé........Jobbulást.
A kulacstartókra vevõ vagyok:) :)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Hát ezt szépen összehajtogattad:(

Kemény vagy, ha nem tört csontod és saját lábon közlekedsz egy ilyen után:clap: Jobbulást.

nocturnus

nocturnus

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Üdv újra a Földön Aladdin! Gondolj arra, hogy a legértékesebb megmaradt: az életed... Jobbulást.
Biciklizem, tehát vagyok.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
és ez nemis falubike volt :-/
jobbulást, felejtést, miegymás...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Spityu

Spityu

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Bázzzmeeeg... kb. mennyi volt a sebességkülönbség a kocsi és közted? Váz + szélvédõ törés... csoda, hogy a karod nem tört.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás
Basszus Aladdin ez nagyon durva! Részvét a bicóért! Meg a kezedért is! :( de örülök, hogy nem volt annyira komoly az eset, hogy be kellett volna feküdnöd a kórházba.

Szóval ezentúl óvatosan biciklizzünk tilosban? Gondolom nincs az út mellet bringaút...akkor meg milyen jogon tiltják meg rajta a bicózást? Hülye kressz! Vagy nemtom...
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

Aladdin

Aladdin

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
Ma kaptam egy újabb esélyt Istentõl, viszont a bringám nem.
Biztos sokan ismeritek a 11-es út folytatását Szentendrén. Már hazafelé tartottam az edzésbõl(Bp felé), amikor a lejtõs szakasz végén kikanyarodott elém egy kocsi. Ez már így önmagában is érdekes szitut teremtett volna, de ráadásul lefékezett mivel két kóbor kutya elé vágott. Na ez már kivédhetetlen volt, úgyhogy hátulról belerongyoltam. Hátsó szélvédõn beestem, karosszériát benyomtam a bal térdemmel. Mázli, hogy még valamennyit tudtam fordulni, úgyhogy jobb karral vittem be az ablakot. Buksim megúszta, hát a jobb karomat nem részletezem ha még ma vacsizni akartok. Érdekes módon a térdem is csak zúzódott a többi végtagommal és a jobb oldalammal együtt.
Hát a bringámnak annyi, legalábbis ami a vázat illeti. De gondolom ilyen eset után mer nem ildomos se a villát, se a kormány stucni duót használni.
A vicces, hogy mivel ott ugye nem lehet bringával haladni, ezért én vagyok a hibás az egészért. Legalábbis nekem ez jött le a rendõrök szavaiból. Szóval a vázat se fizeti ki senki, + még nekem kell ugye a hátsó ablakot is fizetnem.
Egyébként a kocsit egy baromi rendes nõ vezette. Ha nem így áll hozzá a dolgokhoz, akkor a szentendrei sebészet ellátása után nekem kellett volna megoldanom a hazajutást. Sõt a bringámra is õ vigyázott, mert azt ugye ott hagyták volna a kedves… Szóval hazahozott, és még az emeletre is felhozta a „bringát”, mert erre se vagyok most képes.
Végül egy kép a bringáról.
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Vigyázzatok magatokra!
Minél jobban nézel ki, annál többet látsz be.