Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34338 replies to this topic

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts
Nem célom, hogy eltérítselek, az országútizás külön mûfaj, és irigylem is érte az azt mûvelõket, de én ugyanarra a célra, amit te körülírtál, vettem egy cross bicót (a trekkingnél sportosabb, a montinál nagyobb, az oútinál igénytelenebb=strapabíróbb). 622-es kerekek, 48/11 áttétel, és nem kell félteni sz*r úton.
továbbra is irigyelni fogom az oútisokat a stílusért, de valszeg sosem vennék olyan biciklit, mert mifelénk alkalmatlanok rá az utak.
(illetve túlságosan behatárolt, hogy hol használhatom)

Üdv mindenkinek!

Elterveztem, hogy eddigi össztelós biciklimet országútira cserélném, ugyanis semmi értelme az alattam himbálózó telóknak ha én dh-zom meg semmi hasonló, sokkal inkább fontos számomra hogy minél gyorsabban eljussak a városban A pontból B-be.
Sok tapasztalatom nincs még az országútik terén, éppen ezért szeretném megkérdezni, hogy mi a vélemény a Merida Road 850-esrõl?
Egyetlen dolog aggaszt csak, az pedig az, hogy én Budaörsrõl járok be pestre mindennap, és bizony vannak olyan helyek (Sasadi után) ahol nincs bringa út, és kénytelen vagyok 15-20 centis padkákon le-föl ugrálni. Mennyire kényesek a virsligumik, illetve a kerék?

Elõre is köszönöm a felvilágosítást!

Pápppá

Pápppá

vendég

• fórumtag
  • 41 posts

Hát én lefele max 5 centi eltérésû "padkát" szoktam bekínálni, azt is ésszel, felfele az 5 centi már tényleg felsõ határ, efölött már mindenképp leszállok... általánosságban: 15-20 centis padkák nem országúti (kerekeknek) valók, még ha mondjuk 6bar van a gumikban akkor se, hát ha még az optimális 8-10bar.

Igen, tulajdonképpen én is ettõl félek, hogy az már kicsit sok neki. Kénytelen leszek bevállalni a le-fölszállást olyankor. Viszont mindenképpen országútit szeretnék, még ha macerás is az a 3 padka befelé menet. Nehogymár 3 padka szabja meg a bringaválasztásom.:) Köszönöm a tanácsot, viszont maradok az oútinál, mert elég nagy távokat tekerek le nap mint nap aszfalton (a kritikus helyszín amit kiemeltem a - a padkás - csak egy 400 méter hosszú szakasz).
Valakinek valami vélemény a Merida Road 850-esrõl?

Spityu

Spityu

vendég

• fórumtag
  • 109 posts
Hát én lefele max 5 centi eltérésû "padkát" szoktam bekínálni, azt is ésszel, felfele az 5 centi már tényleg felsõ határ, efölött már mindenképp leszállok... általánosságban: 15-20 centis padkák nem országúti (kerekeknek) valók, még ha mondjuk 6bar van a gumikban akkor se, hát ha még az optimális 8-10bar.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Pappa: 15-20 cm-es padkán ugrálni...? hát ezt nem oútinak való, az biztos! Nem mondom, hogy idõnként nem bírja ki, de nem erre találták ki. Ha nem akarsz aszfalton hosszabb távon túrázni, nem érdemes oútit venned. Neked szerintem inkább valami citybike vagy egyszerúbb merevvázas mtb kell, az össztelós tényleg nem a legmegfelelõbb aszfaltra.

Pápppá

Pápppá

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Üdv mindenkinek!

Elterveztem, hogy eddigi össztelós biciklimet országútira cserélném, ugyanis semmi értelme az alattam himbálózó telóknak ha én dh-zom meg semmi hasonló, sokkal inkább fontos számomra hogy minél gyorsabban eljussak a városban A pontból B-be.
Sok tapasztalatom nincs még az országútik terén, éppen ezért szeretném megkérdezni, hogy mi a vélemény a Merida Road 850-esrõl?
Egyetlen dolog aggaszt csak, az pedig az, hogy én Budaörsrõl járok be pestre mindennap, és bizony vannak olyan helyek (Sasadi után) ahol nincs bringa út, és kénytelen vagyok 15-20 centis padkákon le-föl ugrálni. Mennyire kényesek a virsligumik, illetve a kerék?

Elõre is köszönöm a felvilágosítást!

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts
Ez alapján (http://www.mavic.com...e_FWB_FTS_L.pdf)
egyáltalán nem úgy néz ki, mint amire bármilyen szabványos mezei Shimano kazettatestet csak úgy fel lehetne tenni. Valószínû speciális Mavic kell abból is.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

ezek a mavicek iparisak.

http://www.sheldonbr...-f.html#freehub
A jobboldali csapágyazással akkor mi lesz? Az nem az agy, hanem a kazettest része.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
ezek a mavicek iparisak.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts
Nem volt sose campám, azért kérdezem.
Na akkor még egyszer, h jól értsem. Adott egy agy, rajta campa kazettatesttel, benne a tengely, golyók. Tengely ki, golyók ki, kazettatest le, sh fel, a "csatlakozó bordázat" az agynál pont passzol, a szorítócsavar (10mm) pont passzol, a csésze része pont ugyanott van, a golyók pont ugyanakkorák, a tömítés pont jó? Miközben pár oldallal elõbb kiderült, hogy egy sh UG-s test sem egészen kompatibilis a sh HG-sel kicserélés szempontjából...

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
igen. miért?
van más difi a shimano vagy campa kompatibilis kerekeknél?

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts
Arról nem is beszélve, hogy - a magyart kivéve - a rotor mindenhol ez:
http://www.bigboyspo...odysseygyro.htm
és a fékrendszerhez tartozik....
Most akkor a kazettatestrõl beszélünk?

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
az én mavicemnél kb 10 perces mûvelet volt.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts
Egy pillanat! Most akkor azt mondjátok, hogy egy agyra csak úgy minden további nélkül rá lehet tenni mindkét fajta rotort? Az agyon lévõ bordás rész pl. egyforma ?

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Ja és légyszi írd meg priviben a párbeszédes bolt nevét, nehogy véletlenül arra tévedjek!

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Voti:
Amikor én vettem az enyémet, akkor ugyanez volt a helyzet. Mondtam a boltban, hogy lehet -e cserélni. Mondták hogy simán. Két nap múlva már meg is volt. A Bikeartot hívd fel. Én ott vettem. Ha náluk nem megy akkor a Probike a forgalmazó, õk tudnak rendelni rotort.

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
Hello bajtársaim! Eddig csak montival róttam az országutakat, régóta szerettem volna kipróbálni egy országútit is, most végre itt a nagy alkalom. rendeltem egy akciós merida 901-es gépet. arra kell hogy elõsegítse a maratonokra való felkészülést, de lehet hogy idõvel szenvedéllyé válik, bár a maratonoké vagyok oda elsõsorban. Mivel még nem ültem országútin, mindenfajta jótanácsot megköszönök. Vannak olyan tipikus tanácsok amelyeket kezdõknek ajánlotok? Elõre is köszi: konaman

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Matuzéknál vödörszámra van mindenféle rotor. Én is ott vettem. Cserébe otthagytam neki a Campa rotort és így ki is cserélte "ingyen".

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Henger!
Hol veszek simán rotort? Eddig sehol sem sikerült, de ez volt a nap legokosabb beszélgetése:
- Hello! Mavic Ksyrium Elite-n kellene a Campa rotort Shimanora cserénli.
- Miért nem vált be a Campagnolo?
- Sh. rendszerem van, de a kerék amit veszek C. rotoros.
- Miért van benne C. agy?
- Az agy Mavic, csak a rotor C.
- Fûzünk bele Sh. agyat.
- Kösz, de az agyat nem kell cserélni csak a rotort.
- Hát azon ugrálni fog a lánc! Nem lesz jó!
- Tudtok rotort rendelni?
- Á dehogy!
:wtf::whacky:

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Kösz, akkor heves telefonálásba kezdek! :)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Sziasztok!
Van egy pár Ksyrium Elite kerék amit megvennék, de Campa rotoros nekem meg Shimano kellene.

Simán, veszel Shimano rotort. Párezer forint.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!