Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34338 replies to this topic

Rota

Rota

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok

az lenne a kérdésem , hogy régi tipusú Biospace elsõ tányéroknak mi a jellemzõjük. Vagyis mitõl olyan "különleges". Igaz az , hogy oválisak...vagy mi a csoda..

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Unokahúgom 12 éves. Napi 40-et teker a nagybátyámmal.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Voti: hány éves a gyereked? Mert ha, mintahogy kivettem kb. 14 alatt van, nem kell neki semmilyen fékváltó, sõt váltósbringa sem lenne szülség (csakhát a divat). Ne vetítsd ki rá oúti-feelingedet. Míg az ember gyerek csak úgy teker, minden teljesítménykényszer nélkül, aki nem, az külsõ hatásra másmilyen. EGy gyerek nem biciklizik annyit és úgy, hogy érdemes lenne drága bicklikben, alkatrészekben, fõleg oútiban gondolni. LEgfeljebb meg lehet tanítani biciklizni (ügyesség és figyelem szintjén) és hagyni még játszani.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Én a Speedmetalban vettem ötesszehaccázé (már túladtam rajta). 40cm széles, klasszikus forma lefelé hajlítás nélkül, fekete alu, 210-220g lehet kb. 26os befogó, préselt bowdenvezetõ rossz helyen. A Pro a Shimano hollandiai leányvállalata vagy mi.
Mit akarsz még tudni?

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 posts

A Pro idõfutamkormány a három között volt? Úgy emléxem, az 22,2. Persze tévedtem már...

Fõként modolo-k voltak. Ez milyen ez a Pro? Hol lehet kapni?
--
tocsa

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
A Pro idõfutamkormány a három között volt? Úgy emléxem, az 22,2. Persze tévedtem már...

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 posts

Markolatváltót lehet tenni a kormány alsó végébe. Nem szép, de vannak rutinos bringások, akik imádják.

http://www.sheldonbr...is/bianchi.html

Nekem az a bajom, hogy idõfutam kormány végére szerettem volna markolatváltót tenni. csakhogy az idõfutam kormányoknak (hármat is megnéztem) nagyobb az átmérõje, mint egy egyenesnek, ezért a 22.2-es kormányra való markolatváltó nagyon nem akar rámenni. Ha valakinek lenne ötlete szívesen fogadnám, mert az idõfutam kézpozíciót szeretem.

Egyelõre úgy néz ki, hogy egyenes kormány+szarv lesz a megoldás, ideális esetben majdnem ekvivalens egy idõfutam kormánnyal, sõt amiatt, hogy nincs benne drop, az egynes pozíció is jól fogható. És cyclo crossos fékkar segítségével az idõfutam és az egyenes kézpozícióban is kesz fékkar!
--
tocsa

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Hát igen 80 ezret az egészre sem szeretnék elkölteni, de azért hasznos volt a link, mert az a kis gumi lapocska ötletes, amivel közelebb hozható a fékkar a kormányhoz.
Lehet, hogy hagyom az egészet és felrakok egy indexes vázváltókart. Milyen esélyel és milyen árban lehet használtan beszerezni ilyet? Még sosem néztem ezeket.
Arra gondoltam, hogy eleinte úgysem fog váltogatni, késõbb meg úgyis jó ha megszokja az egykezes kormányzást és asszem ez súlyban a legjobb megoldás (könnyû bringát akarok, 22kg a gyerkõc :)).

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

nem szeretnék vagyonokat költeni.

...

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

Sziasztok!

Ismét lenne pár kérdésem! :)
Jövõ tavaszra építek a fiamnak egy országúti bicajt! A váz már megvan, egy picike aranyos aluváz amibe 26"-os kerekek valók. Problémám a sebességváltással és a fékezéssel van. Arra gondoltam, hogy jó lenne fékváltókarral megoldani, hogy ne kelljen elengednie a kormányt, de nagyon pici még a keze hozzá. Kipróbáltuk és az én Dura váltómat sem tudja váltani, gondolom az alsóbb kategóriák még nehezebben mennek.
Mindenképpen koskormányt szeretnénk rá és nem szeretnék vagyonokat költeni. A monti XT váltóját tudja használni és a markolatváltót is, de gondolom ezek meg nem mennek át a kormány kanyarjain.
Erre várok ötleteket.

Pl az R600/R700 (9 ill 10 seb) fékváltókarok, ezek kisebb kezûeknek valóak, sõt állítható a fékkar távolsága is.
http://www.paul-lang...road_index.html felül a szérián kívüliek - fékváltókarok
vagy
http://www.paul-lang...indung/ST-R700/

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Markolatváltót lehet tenni a kormány alsó végébe. Nem szép, de vannak rutinos bringások, akik imádják.

http://www.sheldonbr...is/bianchi.html

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Sziasztok!

Ismét lenne pár kérdésem! :)
Jövõ tavaszra építek a fiamnak egy országúti bicajt! A váz már megvan, egy picike aranyos aluváz amibe 26"-os kerekek valók. Problémám a sebességváltással és a fékezéssel van. Arra gondoltam, hogy jó lenne fékváltókarral megoldani, hogy ne kelljen elengednie a kormányt, de nagyon pici még a keze hozzá. Kipróbáltuk és az én Dura váltómat sem tudja váltani, gondolom az alsóbb kategóriák még nehezebben mennek.
Mindenképpen koskormányt szeretnénk rá és nem szeretnék vagyonokat költeni. A monti XT váltóját tudja használni és a markolatváltót is, de gondolom ezek meg nem mennek át a kormány kanyarjain.
Erre várok ötleteket.

Pápppá

Pápppá

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Természetesen nem úgy értettem, hogy szeretek padkázni meg sötöbö.
Viszont azóta meglett a gyönyörûszép Merida Road 850-esem, amit ma már el is vittem egy rövid körre. Tény, hogy nagyon sokat fogok vele szerencsétlenkedni az elsõ idõben, elég nagy különbség egy régi, sportboltos össztelós után, amivel kb egy kocsin is át tudtam volna menni. Na meg az legalább volt 20 kg.
Mindenesetre az elsõ benyomások alapján nagyon frankó kis kétkerekû, bár igazából semmi összehasonlítási alapom NINCS.:D Viszont a váltók kattanásmentesen, lágyan váltanak, jó fékek, kényelmes nyereg.

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 posts
Így van. A bicaj akkor lesz "boldog", ha tépsz 40felett. Viszont lehet vele azét patkányozni is, de csak óvatosan!!!

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Ha csak kevés számú padkázásról van szó, annyi belefér, 3 padkát én is abszolválok minden edzésnél. A stílusra értettem, hogy nem oútira való, ha valaki direkt szeret ugratni, padkázni, stb., mondjuk ebbe tarrtozik a hajnali buliból való hazakacsázás is :-) Az oúti nem preferálja az ún. kerékpárügyességi dolgokat (már a kerékméretnél fogva sem), mégha elég sokmindent meg is lehet vele csinálni, ez kifejezetten (jó minõségû) aszfalton való nyomulásra jó. Ha nagyon strapabíróra építik az oútit (nehéz felni, 36 küllõ, acélváz, "fotelnyereg" stb.), akkor meg nehezebb lesz, mint egy átlagosan jó mtb.

Pápppá

Pápppá

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
A bringa használtan lenne, tehát nem fogyott el, legalábbis ez.:)
Igen, én is félek hogy néhol ahol járdázásra vagyok kényszerítve hogy fogok haladni, nameg a mámoros éjszakákon (mert hogy bulizni is szigorúan bringával járok:) ) hogy hogy fogok vele tekerni, de szeretem a kihívásokat, és biztos vagyok benne, hogy egy idõ után meg lehet szokni a dolgot.:)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Nincs a padkázással semmi gond... a rutinos bringás futárok nagy része oútival megy, és Bp. nem éppen biliárdasztal simaságú. Alattuk is bírják, csak tudni kell bringázni.

fftszabi

fftszabi

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Országútival az országúton célszerû menni, nem bringaúton és fõleg nem padkás járdán. Ezeket próbálom kerülni, bár tényleg nem mindig sikerül.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Pápppá
Ne lovald bele magad :D kb 30 biciglis boltot hívtam fel :P 1 db M es van a Bikelandnál meg még 1 S est találtam :D és köüölték velem hogy novemberig biztos hogy nem lesz de inkább február és az is 2007 es modell és biztos nem 69k ért fogják nyomni :)
Választásom 1 Altrix Whirlwind 1.0 lett megnézük majd mittud

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Üdv mindenkinek!Egyetlen dolog aggaszt csak, az pedig az, hogy én Budaörsrõl járok be pestre mindennap, és bizony vannak olyan helyek (Sasadi után) ahol nincs bringa út, és kénytelen vagyok 15-20 centis padkákon le-föl ugrálni. Mennyire kényesek a virsligumik, illetve a kerék?

Kizárólag a kerékfûzés színvonala, ill. kerékpározási technika kérdése (+testsúly).
Ha hozzáértõ ember fûzte, vagy a gyári kereket centírozta, akkor bírni fogja.

Az oúti nem olyan, mint az össztelós, hogy belemész a padkába mint a vadbarom, és megoldja... nem javítja ki a technikai hibáidat helyetted. A virsligumissal tudni kell menni. Padkára lágyan ráemelni az elsõt is, hátsót is, kátyú fölött szintén áthúzni.
Ha macskakövön/földúton is kell menni, az már gázos. Akkor jobb a cross váz, amibe befér egy 30 as rücskösgumi is akár.