Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34343 replies to this topic

Alonso

Alonso

vendég

• fórumtag
  • 58 posts

Asszem félreértettél. Nekem egyenes kormányra kéne egyenes kormányhoz passzoló fékar. Aminek a bowdenhúzása országúti fékekhez van tervezve. Megnéztem, nagyságrendileg ugyanannyi bowdent húz a v-fékkar is. Valaki dobott össze már ilyen hibridet?

A V-fékkar sokkal több bowdent húz, mint ami az országúti fékekhez kell, ero nem lesz elég fékerõd. Kantifékhez való fékkat kell neked, tapasztalatból mondom, raktam már össze ilyen kütyüt.

Spityu

Spityu

vendég

• fórumtag
  • 109 posts
Némelyik oldalon ezeket a fajtákat szokták "fittness" kategóriájúnak hívni, nemde?

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

Asszem félreértettél. Nekem egyenes kormányra kéne egyenes kormányhoz passzoló fékar. Aminek a bowdenhúzása országúti fékekhez van tervezve. Megnéztem, nagyságrendileg ugyanannyi bowdent húz a v-fékkar is. Valaki dobott össze már ilyen hibridet?

en lattam ilyen hibridet...minden outi, csak a fekkar, meg a valto(kar) nem (az egyenes kormany miatt) De a fektest maga outi. Szoval mukodokepes.

http://www.evanscycl...jsp?style=50049

Sot eleg csecse ;)
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Megnéztem, nagyságrendileg ugyanannyi bowdent húz a v-fékkar is.

Sztem nézd meg újra...
Ha úgyis újat veszel, vegyél egyenes kormányos oútira tervezett Shimanót (van itthon?)

Fékpofa: elvileg illik ott lennie egy imbusz hernyócsavarnak, ami az egyik pofát távolítja, a másikat közelíti a felnihez.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
nem fogod L érni a fékkart szerintem... az outiké sokal jobban kormányrahajolt... de hátha van valakinek 5lete

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
Közben megvettem a régi KTM-et. Tetszik. Monti után olyan, mint túrakajak után a versenyhajó.
Kérdésem: az országúti fékenél a felni-fékpofa távolságát csak a bowden illetve alátétekkel lehet variálni? Mert az egyik zavaróan közelebb van a felnihez.
A másik kérdésem, hogy egyenes kormányra szerelhetõ fékkart hol tudnék szerezni illetve milyet?

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts

190-es magassághoz amúgy nagyságrendileg hányas váz kell? Országútikhoz egyáltalán nem értek.

ha a régebbi (klasszikus vázas) bicók közt mazsolázol, akkor kell a 60 körüli. nekem 58-as mali team-em van a 194 centimhez és kevés egy picit. meg szerintem a kormánymagasságra is figyelj, az nekem nagyon kényes.

bocsi az offtopic-ért, ha valakinek van talonban eladó 62-es (vagy közelítõleg akkora) Cro-Mo országúti váza (csak váz, vagy esetleg alap cuccokkal, de komplett bicó is lehet), nem drágán, akkor az keressen meg legyen kedves e-mailben.

erre van az apró. sõt kimondottan váz részleg is van ITT

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
go: link

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
további cseverészés privátban, megmozdulásban vagy szabadonfutóban. köszi

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Nem csak azért éri meg elindulni egy idõfutamon, hogy jó eredményt érj el, hanem azért is mert jó tapasztalatszerzés. Én a kora tavaszi Kerékvár Békás idõfutamon voltam kint és amellett, hogy nagyon gyengén muzsikáltam egy hatalmas élmény volt. Pl. rájöttem, hogy elõtte kéne mennem vagy 15 kilcsit tempóban, mert a végére kezdtem csak belejönni.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
sajna anyira nem outizok régen hogy legyen állóképességem idõfutamra de majd meglátjuk ... nekem tréning képpen volt multhéten dobogókõ de a másik oldalról(pilisszentkereszt) most meg visegrád a dunakanyar fele. Majd meglássuk ha L értem azt hogy síkon tudok 40es tempót tartani monjuk 10-15 kilin akor megfontolom hogy idõfutam de addig sajna max sereghajtónak lennék jó

voti felvettelek icq ra de akor rád is privvantok ... merre és menyit mentél a pesti oldalon? kéne valami hétköznapi kis túra valamerre másfele mert már unom a pilist :P

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
190 cm-es magassághoz klasszikus geometria esetén már kell 60-61-es váz, ha slopingos, akkor persze nagyon változó, van ahol már csak betûjeles a méretezés (ekkor kb. xl-s a jó).
A szombati Nimród kupán (amirõl Olee kérdezett) Szõke Gábor erõsen jót repesztett, 27 percen belül ért fel a Két-bükkfához. Ez azt hiszem amatõr pályacsúcs. Ez a valós távval (13,2 km a kiírt 14 helyett) számítva is 30-as átlagot jelent! Szép idõ volt, bár a sík részen azért belassított egy kicsit a fújdogáló dk. (oldal-ellen) szél.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts

Demonjuk valakivel aki nem nagyon hajtós tipus (30 körül) azzal L mennék kicsit bjingázni

Ha 33-35km/h megfelel dobj egy privit, megbeszélhetjük.

17-ért megérheti egy ilyet venni?
Városba, sulibajáráshoz kéne. Országuti vásárlásakor mire kell figyelni a szokásos dolgokon kívûl?

Hát a három elsõ tányérra nem lesz szükséged, de amúgy szerintem nem rossz. Elég régóta látom ezt a hirdetést, próbálj még belealkudni. A magasságodhoz minimum 58-as kell, de még szerintem a 60-62 is jó. Persze kétféleképp mérik a vázakat én középtõl középig értettem. Hát szerintem arra érdemes ennél az árkategóriánál figyelni, hogy lehetõleg ne kelljen egy csomó dolgot lecserlni rajta, mert ennél többet akkor sem fog érni. Ha valami nem jó, akkor válassz másikat, ennyiért elég sok hirdetés fut. Meg a szokásos: lánc ne legyen elnyúlva, fogaskerekek elkopva...

Vazze'! Srácok én a hegyi idõfutamversenyre gondoltam. Esztergom-Dobodókõ.
innen nem szokott indulni senki idõfutamon?

Amikor rájöttem, hogy egy nappal elnéztem a hozzászólásod dátumát, akkor már tudtam, hogy az idõfutamra gondolsz. Hát az túlzás, hogy én szoktam indulni, egyen már voltam, de erre most meló miatt nem sikerült eljutni :(

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

Dobodókõ.

asszem fáradt vagyok.:)

innen nem szokott indulni senki idõfutamon?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Akkor csak azt nem értem, ha ilyen a terep akkor miért nem jobb ott montival menni? Illetve ha jó a Cyclo-cross gép ilyen terephez akkor minek vannak monti versenyek?:)

Mert a CX versenyek max. 1 óra +1 kör hosszúak, még a VB-n is. A pálya rövid, nagyrészt terep, benne lépcsõ, palánk, farönk, stb., amin a monti hátrányba kerül.
Cyclo cross= Terepkerékpár. Sokkal régebbi, mint a monti. Már az 50-es évkben rendeztek VB-t, míg montiban az elsõ azt hiszem csak 1981-82-ben. Sokkal nagyobb tradíciókkal rendelkezik. Direkt csak a téli holtszeonban rendezik, amikor a kerékpárosok (értsd outisok) számára nincsenek versenyek. A terep meg max. füves, murvás talajt jelent, ahol lehet neki nagytányéron küldeni izomból.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Vazze'! Srácok én a hegyi idõfutamversenyre gondoltam. Esztergom-Dobodókõ.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
amiért DH, XC, :D mert mind más és más :D más követelményeknek kell megfelelni

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts
Akkor csak azt nem értem, ha ilyen a terep akkor miért nem jobb ott montival menni? Illetve ha jó a Cyclo-cross gép ilyen terephez akkor minek vannak monti versenyek?:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

A Cyclo-cross versenyeket milyen pályán rendezik? Országúton azt is?

ott van egy pár kép :)

http://www.konaworld...ms/06_cross.htm
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való