ok ez tetszikA Bianchi már elég régen nem tartozik igazán az élvonalba és valóban nehéz, de edzõbicajnak nagyon jó lesz.
Akkor versenyezni masik markat vegyek?
ok ez tetszikA Bianchi már elég régen nem tartozik igazán az élvonalba és valóban nehéz, de edzõbicajnak nagyon jó lesz.
Karbon contra alu hmmm szerintem min 1 kg (persze figyelembe kell venni a jobb alkatreszeket is)A végletektõl eltekintve amatõr szinten szerintem szinte mindegy. Egy nagyon drága karbon váz és egy szimpla alu váz között se nagyon van fél kilónál nagyobb különbség. .
Rengeteg energia elvesz. Egy rossz vaz olyan lassan es lomhan gyorsul, hogy egy jo bico utan fajdalom visszaulni ra.c) Õszintén szólva nem tudom, mennyit számít, mennyi energia vész el egy kevésbé merev váz hajlítgatásával tekerés közben. Gyanítom, nem sok. .
Akkor ulj ra egy Cannondale alu vazra, meg egy Specialized alu vazra es erezni fogod a jobb minosegu alu adta elonyoket. Fele akkora suly, es a bico csak suhan, semmi razkodas.Vagyis nonszensz, hogy a váz anyaga (illetve bármiféle beépített varázslatok pl. Specizlized) bármit is számítson e szempontból..
Azt ertem agressziv geo alatt, hogy relative rovid a homlokcso es ezert alacsony a bringa es altalaban akinek 52-es vaz kell, Trekbol 54-es kell. A nyereg joval a kormany fole kerul vagyis hatekonyabb a pedalozas, viszont a nyakat jobban terheli.Grolsch: érdekeseket írsz... a Treknek agresszív geometriája van, mit értesz alatta? Ha oúti vázaikról beszélsz, akkor pont az a meglepõ, hogy vázaik többségénél mennyire ragaszkodnak a hagyományos geometriához (az Equinoxok talán kivétel, de azoknál is csak a már megszokott slopingos dolog van). Még attól hogy két márka egy gyárban készül, nem következik semmi, lehet tényleg hasonló és lehet eltérõ, mint pld. a MErida és Spec. (geometria!). A Bianchi már elég régen nem tartozik igazán az élvonalba és valóban nehéz, de edzõbicajnak nagyon jó lesz. A magyar utak állapota miatt valszeg egy karbonváz is rázni fog, ha olyan helyen megy az ember vele, meg aztán a kiélezett versenyvázak nem a kényelemre készültek, akármit is állítanak róluk, legfeljebb viszonylagosan azok (ahhoz képest menyire merev, milyenek a szögei stb.).
A Merida es a Specialized ugyanabban a gyarban keszul, szoval a ket bico nagyjabol hasonlo szinten van...