Sziasztok!
Van egy kis gondom... Alapvetõen montis vagyok, de tavasztól be kéne szereznem egy másik bringát munkába járásra, nomeg némi aszfaltos kilómétergyûjtésre.
A Dicsaklonban nézegetem outikat... Valami olcsóbb verzióra gondoltam...
A kérdés:
Ha van valaki aki mindkét géposztállyal közlekedik és tudna némi infót adni, annak örülnék. Pl.: Kényelem/sebesség, pesti utakat hogy viseli, megéri egyáltalán, vagy vegyek egy garnitúra virsli gumit a montira... stb.
Szívesen nyúznád a montid a városban? Ha igen, akkor virsli gumi, lámpa stb.
Ha inkább túrára tartogatod, akkor valami használt egyszerûbb trekking vagy oúti a megoldás, ezzel kíméled a kis kedvenced, nem lopják el stb.
Karbantartás tekintetében: minél egyszerûbb, annál igénytelenebb, tehát nem az dönt, hogy monti-e vagy oúti.
Kényelem: valszeg megszokás kérdése, de sztem monti után kényelmetlenebbnek fogod érezni, viszont kárpótol a suhanás

Tartósság: használattól függ, ha tapasztalt vagy, jó eséllyel sokáig bírja egy országúti kerékszett is. Mondjuk ha naponta a Thököly macskaövein kell menned...
Végszó: mivel aszfaltos km-gyûjtést is emlegettél, ezért szerintem jobb a két bicó, és mivel az aszfaltos bringát fõleg városban használnád, ezért sztem valami használt régi magasabb kategóriás országútit nézzél, amit leegyszerûsítesz (pölö 1×7 seb) és városiasítol