Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34343 hozzászólás a témában

sagiati

sagiati

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
750 euro körül volt a szállítással és a vámmal együtt Németországba behozni. Most kint élek egy darabig és azért intéztem most, mert USA-ból nagyobb bizalommal küldenek ide cuccokat. Otthonra nem tudom pontosan mennyi lenne a vám. De mivel nem elsõ tulaj vagyok, ezért nem az eredeti értékére fizettem a vámot, hanem arra amit az eladó megadott :D Egyébként kb. 500-600 km-t futott, egyszer leesett a lánc és emiatt van egy kis karcolás, de egyébként hibátlan. Érdemes megfontolni egyébként a külföldi vásárlást mert otthon irreálisan drága minden. Remélem néhány hónapon belül megszerzem a még hiányzó alkatrészeket és ha érdekel valakit rakok fel képeket a bringáról.

Üdv,

Attila

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

2006-os specialized s-works tarmac-ot (nem SL)

Köszi Henger! Acetonnal mi a gond egyébként?

Mennyibe volt a váz ha nem titok?

Egyébként az acetont azért kellene nem erõltetni, mert nem tudhatjuk hogy hogyan reagál a felülettel, a festéssel. Csúnyán nézne ki a váz ha mondjuk egy-két helyen lenne rajta egy matt felület.
Ez persze a legrosszabb verzió.
Egyébként létezik aceton mentes körömlakklemosó, talán azt kipróbálhatnád. De ha nem nagy a felület szerintem a víz is megoldás lehet.

sagiati

sagiati

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
2006-os specialized s-works tarmac-ot (nem SL)

Köszi Henger! Acetonnal mi a gond egyébként?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Nekieshetsz, csak ne acetonnal!
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

országutti

országutti

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Milyen vázat vettél?

sagiati

sagiati

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok!

Néhány napja érkezett meg az usából vásárolt vázam. Szállítás elõtt papírba csomagolták és a papírokat még kis ragasztós cetlikkel rögzítették. Ezt a US Postal Service munkatársai olyan alaposan megoldották, hogy a váz is kapott néhány helyen ragasztós cetliket. Ahogy lenni szokott ilyenkor, eltávolításkor a ragasztó miatt fennmaradt valamennyi papír is a vázon. Ezt általában alkohollal szokták eltávolítani, de gondoltam megkérdezlek titeket, mielõtt nekiesek a kabon váznak alkohollal, hogy nyugodtan tisztíthatom-e vele, vagy maradjak a víznél. (Nem értek hozzá és jobb biztosra menni :))

Üdv,

Attila

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Én cseréltem nemrég úgy fvkart Ultegráról Durára úgy, hogy minden más (bovden is) maradt a régi. Azért van különbség, még ha nem is nagy. Picit pontosabban és könnyebben vált. Mondjuk emiatt nem éri meg lecserélni az tuti, de nekem a biztosító fizette és az Ultegra elég kopott volt.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Hát, az én tapasztalatom szerint minimális a különbség, a váltás finomságában, tömegben közel azonos. Amit még nem tudok, az a tartósság, mondják itt vannak különbségek 105-tõl a Dura-ig. Egyébként a szegmentált objektív tesztelést nehezítik az egyéb köztes tényezõk: a bowden, ennek állapota, tisztasága, a lánc-fogas kopottsága, a váltó beállítás, állapota. Valamivel nagyobb különbséget a 105 és a Dura között lehet érezni...

KMGyuri

KMGyuri

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Sziasztok!
Elég jól leült ez a lap-hová tüntetek?
Kérdésem a következõ lenne:Van számottevõ,érzékelhetõ müködésbeli külömbség a Shimano 9gangos 105(ST-5510)és az ultegra(ST-6510)fékváltókarok között?Akinek van infója,ismeri mindkét modelt,használta és
tapasztalatát megosztaná,nagyon megköszönném.
Üdv,Gyuri

országutti

országutti

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Végül elvitték elõttem, ami nem is nagy baj, mert nem állok túl jól anyagiakkal, és úgyse lett volna ebbõl még jó sokáig bringa. Szerintem amúgy fekete villával és bandázzsal jól mutatott volna:)

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

Egész pontosan errõl a vázról volna szó:
http://www.auctiva.c...,0,0,0&format=0
Szerintetek szabad ezt megvenni?

csinos váz:)
de ötletem nincs, hogy milyen színû villa meg bandázs lenne jó hozzá...kíváncsi vagyok a végeredményre

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Mielõtt megvennéd, nézd meg a kritikus pontokat, ha rendben, akkor vedd meg, rakd össze és tedd fel a képeket a kész bringáról! :D
Kritikus pontok: Nyeregcsõ bilincs környéke, leginkább a bevágásnál, láncvilla, heggesztések, azok környéke töllük 10-20 cm es távban...
Amúgy nayon szép váz!
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Nagyon szép! Én simán bevállalnám ha ilyenre vágynék!
Ára jó?

országutti

országutti

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Egész pontosan errõl a vázról volna szó:
http://www.auctiva.c...,0,0,0&format=0
Szerintetek szabad ezt megvenni?

országutti

országutti

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

miért törne ketté?:chin:

Csak arra gondoltam, hogy az aluvázak élettartama lényegesen rövidebb az acélvázakénál, mert nem "regenerálódnak", hanem "megjegyeznek" minden úthibát. Így szól az elmélet, csak kíváncsi voltam, gyakorlati tapasztalata van-e valakinek ezügyben...

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Sziasztok!
Tud valaki valamit az SH+ sisakokról?
Engem konkrétan a Darver érdekelne, és én nem hallottam még semmit felõle, ezért várnám a segítségeket!
Elõre is köszi!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Ha gondolod, belepróbálhatjuk a vázba a hátsó kereket és akkor minden kiderül.:)
De akkor ezt holnap kell megejteni, mert lehet, hogy hétvégén megveszik.
Ja, 35mm széles.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Persze, rájöttem.:oczko:
Nem aszfaltra épited? Akkor szerintem elég annyi hely.
Nehogy szétflexeld, inkább, ha nagyon kell sárvédõ, rakj rá nyeregcsõre rögzíthetõt.

Cyclocrossra is szeretném használni, ott meg kell a hely. Ha a keresztmerevítõ gumi felõli harmadát kireszelem akkor nyerek +5-6mm mocsokférõhelyt...
Azt nem tudom h. ez mennyire gyengíti a vázat,szerintem simán elmenne így is.

A ricsi külsõ tényleges szélessége 35mm, vagy keskenyebb?

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Persze, rájöttem.:oczko:
Nem aszfaltra épited? Akkor szerintem elég annyi hely.
Nehogy szétflexeld, inkább, ha nagyon kell sárvédõ, rakj rá nyeregcsõre rögzíthetõt.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Lemértem a Kriszta trekkingjén. Ritchey Speed Max 700X35C (35X622) van rajta, és kereken 700mm-t mértem külsõ átmérõben. Ha mind a ketten jól mértünk, akkor éppen befér a vázadba.;)

:scared:
Ez elég gáz... 1,5mm sárférõhely... Nem tudom h. mi legyen, gondolom tudod h. Zsizsi vázát szándékozom 28"as kerékkel meggyalázni.:D
Flexelni kéne a keresztmerevítõkbõl, de akkor sem fér be pl. a sárvédõ.