Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34343 hozzászólás a témában

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Sziasztok!
Szerintetek megér 25-ezret egy Mach1 CFX felni + Novatech agy párosítású 28 küllõs országúti kerékszett ?
Kinek volt tapasztalata ezzel a felnivel ? Mennyire bírja a gyûrõdést ?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Szerintetek az ultegra vagy 105-ös 2 forgáspontos fék mûködik ezzel:
http://apro.bikemag....ct=53030&cat=17

Nem fog menni
Kanti fékkar vagy LX, ami állítható, hogy mennyi bowdent húzzon!
Bár szerintem egy 3 ujjas kanti fékkarral jobban jársz.

Ezek szerint egyenes kormányos lesz a Mali?

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás
sorry felrement
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

zirp

zirp

vendég

• fórumtag
  • 67 hozzászólás
Na nem hagyott nyugodni adolog!
persze az öreg Sheldon tudta a megoldast :-)

Direct-pull cantilevers = V-break :-)

Direct-pull cantilevers have double the mechanical advantage compared with traditional brakes, so they require special brake levers. Direct-pull brake levers pull the cable twice as far, half as hard. The lower mechanical advantage of the lever compensates for the higher M.A. of the cantilever. It is not generally safe to mix and match levers/cables between direct pull and other types for this reason.

* Conventional brake levers used with direct-pull cantilevers will usually not pull enough cable to stop in wet conditions without bottoming out against the handlebars. In dry conditions, they either won't work, or will grab too suddenly.

* Direct-pull brake levers used with any other type of brakes will feel nice and solid when you squeeze them, but due to their lower mechanical advantage you'll need to squeeze twice as hard to stop as you should, so unless you are a lightweight rider with gorilla-like paws, this combination isn't safe either.

szóval jó kemény lesz a fék, és úgy kell húzni mint állat, hogy fogjon...

de ez már tényleg fék topic :-)
2StUpId2ShIfT

zirp

zirp

vendég

• fórumtag
  • 67 hozzászólás

de mi a baj vele?

nem annyi bowdent huz a montis kar mint amennyit az országuti.
most hirtelen nem emlékszem pontosan, de ugy rémlik a monti kar azonos behúzásákor több bowdent huz, mint az országuti.
Ezért montis karral az országutis fék nagyon "hirtelen" lesz.
Vannak speciális egyeneskormányos országúti fékkarok, mint mondjuk ez .

a fékes topikban már emlékeim szerint pontosan kitárgyalták a kérdést, sajna most nem találom, hogy belinkeljem, esetleg próbáld meg ha van idõd, a lényeg hogy nem kafa...
2StUpId2ShIfT

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
de mi a baj vele?

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
nem yól mûködik vele.
Canti fékkart keress v

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Szerintetek az ultegra vagy 105-ös 2 forgáspontos fék mûködik ezzel:
http://apro.bikemag....ct=53030&cat=17

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Persze ha a 23-as Continental volt lehet, hogy a Vittoria szélesebb lesz :D

Nekem van egy 28-as Contim ami pontosan megegyezik egy 23-as Michelinemmel...

gjano

gjano

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Ok, danke a valaszokat!
(csak mert most elég távol vagyok a szeretett bicajtól, és nemtom kipróbálni :S)

by Jano

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Picivel keskenyebb a gumi profilja, de semmi extra. Van olyan gyártó, aminek a 20-as külsõje szélesebb, mint egy másiknak a 23-asa. Szóval lehet észre sem veszed! A Vittoria, pedig elég jó név!

Egyébként! SEGÍTSETEK! Szeretnék venni a most épülõ ss bringámhoz fékeket! Valami használt 2 forgáspontosra gondoltam, 105, vagy ultegra. Ha valaki tud valamit, elõre is köszi!

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
A 20 az a szélessége, simán rámegy. Vittoriából van alaptól versenyzésre szánt csúcsminõségû gumiig minden, amúgy bringás körökben ismert gyártó.

Ja és a 20assal jobban kell majd vigyázni, mert érzékenyebb az úthibákra. Nagyobb nyomással érdemes használni emiatt (is) kényelmetlenebb lesz mint a 23-as.

gjano

gjano

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Hello!

Vettem egy új országúti külsõt 700x20c/20-622 méretben. Sajnos csak késõbb vettem észre hogy a bicón most 700x23c/23-622-as van. Rá fog menni, vagy el lehet felejteni? Amúgy VITTORIA - milyen márka, mert nem sokat hallottam róla.

thx by
Jano

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nekem az elõzõ egy 170-es alivio volt 2 évig. azzal is mentem jól meg rosszul is. most egy 175-ös lx van, 5 mmel lejjebb toltam az ülést és nem érzek lényegi különbséget...

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

A hosszabb hajtókar, nagyobb nyomatékot jelent azonos erõhatás mellett.
M=F*r ahol F az erõ, r pedig az erõ karja mint az köztudott.

Ez vili. ezt eddig is tudtam.:)

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

Az lenne a kérdésem, hogy ha eddig 170es hajtókart használtam, és áttérek 172,5-esre akkor kissebb lesz a lábfordulatom?
Arra gondolok, hogy a lábam x sebességgel forog a 170es hajtókarnál, akkor ugyanahoz a fordulathoz 172,5es hajtókarnál y>x sebességûnek kell lennie. Vagy nioncs jelentõsége?

A hosszabb hajtókar, nagyobb nyomatékot jelent azonos erõhatás mellett.
M=F*r ahol F az erõ, r pedig az erõ karja mint az köztudott.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Szerintem jól írod (a seb. -->ford. szám kivéve). Nekem van 170-es karom az városi/edzõgépen, 172,5 a versenyen és 175-ös a montin. Nem sok különbség van, mindegyikkel mentem már jól is rosszul is. Azért a legjobban a 170-es fekszik nekem a 171cmhez, de simán át lehet szokni, szerintem.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Mathias ne má! :)
Forogni vmi nem sebességgel, hanem fordulatszámmal forog és természetesen, amennyiben ugyanakkora sebességgel mész és ugyanakkora átmérõjû lánckerékkel, akkor ahhoz ugyanannyit kell pörgetni, csak nagyobb íven mozog a lábad. Vagy rosszul értem a kérdést?

Na hát ez az! Nagyobb íven azonos fordulatszám mellett nagyobb a kerületi sebesség:)
Konkrétabban mondjuk a 170es karnál hátulról-elõre 533mmer (2*r*pi/2)az út, de ugyanakkora fordulathoz a 172,5ösnél meg 541mm. a 175ösnélT549mm.
De gondolom ez a gyakorlatban nem számít annyira:) Illetve gondolom a sprintereknél számít. Ott gondolom jobb a rövidebb hajtókar.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Az lenne a kérdésem, hogy ha eddig 170es hajtókart használtam, és áttérek 172,5-esre akkor kissebb lesz a lábfordulatom?
Arra gondolok, hogy a lábam x sebességgel forog a 170es hajtókarnál, akkor ugyanahoz a fordulathoz 172,5es hajtókarnál y>x sebességûnek kell lennie. Vagy nioncs jelentõsége?

Mathias ne má! :)
Forogni vmi nem sebességgel, hanem fordulatszámmal forog és természetesen, amennyiben ugyanakkora sebességgel mész és ugyanakkora átmérõjû lánckerékkel, akkor ahhoz ugyanannyit kell pörgetni, csak nagyobb íven mozog a lábad. Vagy rosszul értem a kérdést?

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás