Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2007. February 12. - 10:12
A Shimano agyakat jobb kerülni, és a kerekeiket is, a legrosszabbak közé tartoznak, bár volt egy-két év amikor jobbfutású és szép agyakat gyártottak (2000-2003 körül).
Posted 2007. February 11. - 21:39
Egy valamit kihagytam a kérdésbõl. Nagysebeséggel ereszkedéskor mennyire zavaró egy túlságosan rugalmas váz, kerék, villa kombináció, és melyik mennyire fontos a háromból? Kiváncsi vagyok a ti tapasztalatotokra.
Posted 2007. February 11. - 21:29
Giant honlapja
Az lánc beleérése az elsõ átdobóba tényleg elég idegesítõ. Sajnos ezt tapasztalatból tudom, ugyanis a Giant OCR-mnél ez rendszeresen elõfordul, még igen kis erõhatásoknál is (értsd: nem csak sprintnél, vagy 20%-os mászásnál).
Posted 2007. February 11. - 20:50
Posted 2007. February 11. - 20:46
A regi 9-es Ultegra hajtomu is szebb, mint az uj 105 - szerintem.
Amugy az arkulonbseget az uj 105 uj ultegra (azaz a 10 seb szettek kozott ertettem).
Posted 2007. February 11. - 20:39
abbol a szempontbol lehet kenyelmesebb, hogy nem vered be magad a felsocsobe
ha egy vaz sokat hajlik nagy terheles alatt a lanc bele-bele er az elso valtoba ami nagyon idegesito.
meg egy merev vaz (tenyleg) erezhetoen jobban reagal a pedalozasra. Nem tudom hol kezdodik a hobbi kategoria, de azert a merev vaz igenye nem csak rongyrazas...szerintem
Posted 2007. February 11. - 20:31
Lehet, hogy nem a legjobb helyen érdeklõdöm, de ha már így szóbakerült a vázmerevség, akkor rákérdezek.
Szerintetek teljesítmény szempontjából (valójában) mennyire számít a vázemerevség? Ezen oldal szerint (és a német tour magazin tesztje szerint is, amit most hirtelen nem találok) az alkatrészek és a váz hajlásából származó teljesítmény veszteség olyan alacsony (kb. 5%), hogy hiába nyernek itt a gyártók akár 100%-ot is a teljes teljesítmény szempontjából még mindig elhanyagolható egy hobbista számára.
Másik szempont szokott lenni a kényelem. Itt általában megegyeznek a vélemények abban, hogy a gyémánt alakú (két háromszögbõl álló) vázak annyira merevek a függõleges síkban, hogy a többi alkatrész (gumi, kerék) rugalmasságához képest elhanyagolható a váz rugalmassága. Egyetlen dolog amit meg szoktak említeni az, hogy a hosszabb nyeregcsõ nyújthat bizonyos extra kényelmet. (Részben ezért találta ki a Giant 15 éve a Compact Road geometriát.)
Szóval nagyon kiváncsi lennék, hogy a ti tapasztalataitok mennyire támasztják alá, az "elméletet".
Posted 2007. February 11. - 20:19
105 - akkor mar inkabb Ultegra, szebbek a fekek es a hajtomu es alig dragabb egy (20e talan).
Te inkabb vennel egy regi tipusu Ultegrat mint egy uj 105-ot?
es en a regi tipusnal arrol beszelek aminek olyan alakja van mint a Tiagranak, az uj tipus sokkal kenyelmesebb marmint a markolat
uj 105 : http://cgi.ebay.com/...bayphotohosting
regi Ultegra:http://cgi.ebay.com/...bayphotohosting
Posted 2007. February 11. - 17:40
Vagy a szin, ha egyszer Spanyolorszagban lehet sarga szinu Specialized allez elite vazat kapni, akkor itthon miert nem?
Mindig felidegesitem magam a magyar viszonyokon es a nagykerek kicsinyessegen.
Posted 2007. February 11. - 17:33
Annak idejen en is Giant vazat szerettem volna - a magyar forgalmazotol erdeklodtem, hogy tudnak-e hozni karbon hatso villas alu TCR-t. Nem voltak hajlandok - igy aztan nem veszek toluk se most se a jovoben semmit, nem hogy vazat. Kulfoldon jo nagy valasztek van Giant-bol. (Sajnos ez az osszes magyar forgalmazoval igy van - a Biondo kivetel ez alol, ok viszont dragak).
OCR alap - szerintem egy talicska, csomagtartoszemek meg minden, nem igazan orszaguti ("versenybicikli"), max az elnevezese.
A gyartok a vazaikat evente uj szeriakkal latjak el - nem biztos, hogy a mai TCR-re igaz az, amit valamikor leirtak. Sot.
105 - akkor mar inkabb Ultegra, szebbek a fekek es a hajtomu es alig dragabb egy (20e talan).
Posted 2007. February 11. - 15:52
Az uj 105 fekvaltokar ugyanugy nez ki mint az uj Ultegra es ugyanannyit tud. Szinte az egyetlen kulonbseg, hogy a 105 nehezebb.Ezt kifejtenéd bõvebben, hogy miért sokkal jobb?!
Az uj 105 hatso valtoja 10 sebesseges a regebbi 9 sebesseges modellekkel szemben. Sokat fejlesztettek ergonomiailag. Sokkal-sokkal kenyelmesebb a fekvaltokar.
Az uj 105, Ultegra, stb hajtokar-kozepresz hollowtech-es ami megintcsak sokkal-sokkal jobb mint a "regebbi" octalinkes megoldas.
stb, stb... remelem ennyi eleg
Posted 2007. February 11. - 13:51
Posted 2007. February 11. - 12:50
Posted 2007. February 11. - 12:44
Köszönöm a válaszokat, úgy látom minden út a BiondoBike-ba vezetNa azért én a Giantet fenntartásokkal kezelném mint "nagy" nevet. Egy régebbi tour számban tesztelték a TCR csúcs modelljét és nagyon csúnyán írtak róla. Ha röviden össze akarom foglalni a cikket: Hajlik mint a kolbász!
A teljesség igénye nélkül amit érdemes még megnézni: Orbea, Fondriest, Olmo, Author, Pinarello angliru/galileo, Torpado T3200 carbon 105 (ez például eléggé ott van ennyiért), Colnago Arte Sh. 105 (na ez megint elég klafa), Bianchi... szóval én nem feltétlenül rendelnék biciklit külföldrõl.
Ez a vázteszt érdekes... Ha figyelembe veszed, hogy csak hobbiszinten használnám, szerinted tizes skálán mekkora problémát okozna nekem? (csak hogy milyen súllyal számítsam be ezt a döntésemnél
Posted 2007. February 11. - 12:22
http://port.hu/pls/f...=1&i_where_tv=1
Posted 2007. February 11. - 11:24
Posted 2007. February 11. - 11:05

Elég szép masina ez....kerekek mutatósak még montis szemmel is, meg úgy egybe van...kéne..
Posted 2007. February 11. - 09:54
Nem hagyhato figyelmen kivul, hogy igaz az egyiken Ultegra van de csak 9 sebesseges ami azt jelenti hogy regebi model es annal az uj 10 sebesseges 105 (sokkal) jobb
Ezt kifejtenéd bõvebben, hogy miért sokkal jobb?!
Posted 2007. February 11. - 09:53
Teljesen hobbykerékpáros vagyok, de kétszer voltam Tirolban hegyet mászni, és bizony végig a 21. sebességemben (a 21-bõl) tekertem fel a Grossgnockler-re, levegõ után kapkodva... szóval puhány vagyok.
A bringa úgy jött elõ, hogy elõször kijelöltem az értékhatárt...utána körülnéztem a neten, és azt tapasztaltam, hogy 1000 euro alatt túl profi dolgokat nem lehet még kapni. Viszont a noname kerékpárokról rémes dolgokat írtak. Így jött ki a Giant, mint már neves, de elviselhetõ árú kerékpár.
Na azért én a Giantet fenntartásokkal kezelném mint "nagy" nevet. Egy régebbi tour számban tesztelték a TCR csúcs modelljét és nagyon csúnyán írtak róla. Ha röviden össze akarom foglalni a cikket: Hajlik mint a kolbász!
A teljesség igénye nélkül amit érdemes még megnézni: Orbea, Fondriest, Olmo, Author, Pinarello angliru/galileo, Torpado T3200 carbon 105 (ez például eléggé ott van ennyiért), Colnago Arte Sh. 105 (na ez megint elég klafa), Bianchi... szóval én nem feltétlenül rendelnék biciklit külföldrõl.
Posted 2007. February 11. - 08:47

Sign In
Create Account

Back to top