Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2007. február 16. - 09:20
Írta 2007. február 15. - 19:57
Egyébként a "levesszük a polcról az olcsót aztán jónapot" megoldásról volt szó, szerintem. Mondjuk tény, hogy nem tervezett külsõ csere volt, hanem a 3 hetes Hutchinson-omban robbant fel a belsõ 7 bár nyomáson a Gellért hegy tetején áprilisban (a külsõ is kirepedt). Ezért kérdeztem a csávót, hogy mi lenne, ha most egy füst alatt feltennénk vmi jobbat elõre, hátra; esetleg peremes szingót. Erre õ lebeszélt, hogy nem kell az nekem, itt van ez a 3 ezres túragumi, jó lesz az.
Írta 2007. február 15. - 11:08
ivory: nem tudom melyikkel beszéltél a Récseiben, de van ott egy középkorú fazon, aki minden látszat ellenére ért a kerékpárhoz. Valószínûleg azért beszéltek le a drágábbról, mert a nagyker egyszerûen nem hozná be nekik sem, én már számtalanszor jártam így (még elõrefizetéssel sem!).
Ja, Tufo csak két nagykerben van, csak el kellett volna menni érte...
Írta 2007. február 15. - 10:32
Írta 2007. február 15. - 10:21
Írta 2007. február 15. - 10:13
A legbiztosabb megoldás tényleg a belsõcsere, mert a frissen foltozott belsõ ha esõbe kerül ereszteni fog, aztán lehet szelepes is meg túl nagy lyuk rajta, amit nem lehet befoltozni.
Írta 2007. február 14. - 23:51
Írta 2007. február 14. - 23:48
Az mondjuk meglehetõsen nevetséges, hogy otthon nem lehet kapni csak 1 féle szingós külsõt, de már kezdem megszokni, hogy kis hazánkban ez már csak így megy.
Egyébként a Récseiben lévõ RideBike-ban beszélt le a szingóról a szervízes, pedig õ meglehetõsen hozzáértõnek tûnt (hozzáteszem akkor). Kár, hogy most kiderült, hogy õ sem volt képes megérteni, hogy nem mindenkinek a legolcsóbb konstrukció a legjobb.
Írta 2007. február 14. - 18:38
Bár mióta Tufot használok még nem kaptam!? (Lehet, hogy csak mázli)
A Gipiemme 716-os kerékrõ csak jókat tudok mondani, bár tényényleg nehéz kicsit, ne nekem nem baj, mert kb. 95 kg vagyok és el kell bírnia...
Írta 2007. február 14. - 18:30
Írta 2007. február 14. - 18:19
Írta 2007. február 14. - 18:11
Írta 2007. február 14. - 18:08
Pénteken volt egy beszélgetés Lengyel Tomival és többekközt ez a téma is szóba került egy kicsit. Õ azt mondta, hogy legjobban a szingót szereti, ha jól fel van ragasztva.
A lötyi a kis szúrásos lukakat tudja csak tömíteni, ha nagy vágás van, azzal nekem még soha nem bírt el. Viszont simán mentem már 2-3 baron lukas szingóval 50km-t hazáig, megoldható, sokkal jobban mint peremes gumival keréksérülés nélkül. Egyébbként ha egy üvegszilánk kivágja a papírvékony versenygumit hosszan, hiába van nálad ragasztó azzal nem tudsz hazamenni + a külsõnek akkor is kuka.
Írta 2007. február 14. - 18:08
Írta 2007. február 14. - 18:01
Van-e valakinek tapasztalata a Fulcrum kerekekkel? Nem a csúcskategória, hanem valamelyik megfizethetõbb középsõ, 3-as, vagy 5-ös.
Tapasztalatom nincsa róla, de olyat hallottam, hogy a Fulcrum a Campa leánycége és "nagyon hasonló" (értsd:koppra ugyanaz) technológiai megoldásokat vonultatnak fel, csak egy kissé olcsóbban adják.
Írta 2007. február 14. - 17:55
Írta 2007. február 14. - 15:53
A szingó teljes eltûnésének egyetlen akadálya a karbonkerék, ugyanis ezek túlnyomó többsége szingós (mivel ezidáig nem lehet peremes karbonfelnit gyártani), ami meg nem az, annak a felnijének a fele alu, s így tömegben ott van ahol az alufelnisek, szóval nicns nagyon értelme karbon(-alu) peremes kereket gyártani. A szingónak amatõr szinten nem sok értelme van, legfeljebb idõfutam (abban is inkább csak hegyi). Viszont a profiknál egy hegyi etapnál számít az a 40-50 dkg egy kerékszetten (használható karbon szingósak 1000-1100 gr., alu peremesek 1400-1600 gr.).
Írta 2007. február 14. - 12:34
hanem ott áll az út szélén megfürödve.
Hát ja, én pl ezért nem vennék (peremes)szingót. Mert mit csináljak mondjuk otthonról 50kmre ahol még a madár se jár? Max azt lehetne, hogy viszek egy egész tartalék gumit, de azt meg hova rakjam? Meg aztán akkor annyi a súlyelõnynek. Vagy ezek a (peremes)szingó foltozók jók annyira hogy a leggyakoribb defekteket megjavítsák?
Egyébként mintha tavaly is bukott volna hegyrõl lefele a giron, mert Sipi szerint a fékezéstõl felmelegedett a kerék és elengdett a szingóragasztása, és lefordúlt a gumi. Meg más is mondta hogy tavaly egy triatlon verseny után az edzõ akinek a versenyzõje bukott a szingó lefordulása miatt, mondta hogy benne van a pakliban. Meg mintha lenne, nem is kevés kerék(pl Valverde,di luca, stb is ment Borával) a protour versenyeken amik szingósak. Szóval szerintem van a profiknál még nem kevés szingó. Persze lehet ti jobban értesûltek vagytok, csak mintha a TV mást mutatna:)
Írta 2007. február 14. - 10:26
Valóban ezt a kis apróságot kifelejtettem a felsorolásból :icon_redfés van még egy eddig nem említett elõnye a szingónak - a legkönnyebb kereket így építheted.
Írta 2007. február 14. - 10:15
Engem a RideBike-ban nagyon csúnyán lebeszéltek a szingóról, illetve nagyon sok helyen olvastam, hogy még a profik is egyre gyakrabban használnak belsõs rendszert, a szingó körülményes üzemeltetése miatt.
Valahogy az az érzésem, hogy az említett "szakember" a RideBikeban csak anekdótákban hallott szingóról, és valójában fingja sincs arról, hogy mi az. Érdemsesebb lenne olyan boltban faggatóznod, ahol olyan emberek dolgoznak, akik már ültek országúti bringán. Ilyen például a Bringavilág, keresd Hegyes Janit, vagy Bogár Gábort!
Ez a profik is egyre gyakrabban használnak belsõs rendszert annyira igaz, hogy az utóbbi évtizedben már alig van valaki, aki szingóval megy. Ez is fõleg a Tufo-nak köszönhetõ, aki a peremes szingóival visszahozta a rendszert a köztudatba.
Példaként hoznám a Michelin, aki mátr évek óta nem is gyárt szingót. Említetted még a Contit, nekik még van, de ha jól tudom itthon nem lehet beszerezni. Az utóbbi években a Vittoriáról sem hallottam sokat, pedig nekik van a legszélesebb választékuk szingókból, és mellesleg szerintem a legjobb szingók a piacon. Itthon kb van a Tufo és kész.
Ha maradsz a peremesnél, akkor viszont a legtöbb márka a rendelkezésedre áll, és arra is felrakhatod a peremes szingót.
Ja, és van még egy eddig nem említett elõnye a szingónak - a legkönnyebb kereket így építheted. Igaz az említett Gipiemme kerék nem tartozik az igazán könnyû darabok közé, de mondjuk egy Mavic Heliummal...