Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34343 replies to this topic

országutti

országutti

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
jobban tetszett volna, ha elharapja, vagy valami....

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
a szemét!
semmi tisztelet nincs benne még akkor is ha már beteg volt a váz . Pajtibá megcsinálta volna :)

de sokat kibirnak ezek a régi vázak. az alsócsõvel nem tudott mit kezdeni :)

bocs valami miatt elküldtem 3szor.

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
gondolom mivel ma nagyobb a választék mint 15 éve..ezért nem sikeresek már annyira

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Hali! Az enyém is készülget, miután a nagyobbik fiam privatizálta a Peugeot-omat. Vigyázzatok a vázméretre, a vízszintes felsõcsõhosszra koncentráljatok!!! Ne a nyeregcsõ hosszát figyeljétek, ez sloping váz!!!
Egy szépség hibálya van , hogy az 500gr-os alu villába függõlegesen csak 20mm-es gumi fér el. Ha ettõl ducibb gumit akarsz használni, az elülsö ívbõl lehet reszelgetni, a "holtsávban" valószínüleg nem gyengül a villa, a hátulsó ív rendben van!
Egyébbként a kisebbik fiam Malija már kész van, klassz lett.

Üdv:G.Pityu

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Én is szemezek vele nyárra, ilyen költséghatékony edzõgépnek..
és a színe is egészen jó..:)

országutti

országutti

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
Kedvenc bicikliszerelõm esküszik rá. Egyebet nem tudok, csak hogy tényleg könnyû és olcsó. Meg egész jól is néz ki:)

Subi Pro

Subi Pro

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Üdv, Forma1-esek!

Teker valaki MALI Magician Road vázzal?
A súlya és az ára elég meggyõzõ, biztos vagyok benne, hogy fogy is rendesen!

Csak valamiért a MALI bringák ma már nem olyan sikkesek, mint hajdanán...!
(...és errõl nem biztos, hogy csak a vázak minõsége a felelõs!)

Szóval: ha valaki egy ilyen vázzal hajt, írjon ide !
(Ha szégyenli, küldjön privát üzenetet!) :)
Nekem nem villogásra kellene, hanem bringázásra, a régi PUCH vasamat szeretném lecserélni egy könnyebbre.

Köszönöm!
Üdv!
Subi Pro

országutti

országutti

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
8 sebességes rendszerbe lehet kompakt hajtómûvet illeszteni? Ha igen milyet? Ki mit tud errõl? Köszi

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Újabban megint vannak jó francia, ill. francia érdekeltségû gyártók, a Peugeot valszeg nem tudott vagy nem akart megújulni, pld. a korai kezdés után nem gyártott karbonvázat a 90-es évek végén, 2000 környékén sem. EGyébként a francia kerékpársport hanyatlása az utolsó mohikán, Jalabert visszavonulásától lett egyértelmû és látványos (Virenque után vonult "nyugalomba"), a mostani helyzetbe belejátszhat az is, hogy a doppingtudományt nem tudják vagy akarják olyan szinten követni, mint mások...
Pityu: hát így már érthetõ: 46-os méretben 1500 gr., az azt jelenti, hogy normális méretben (56/58) legalább 1900 gr., ami egy átlagos aluváztömeg.

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Köszi Yobo, ez tényleg klassz!

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
Feltöltött kép

Carbon VITUS csöszettes Peugeot 80-as évek közepe

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
A Peugeot kerékpárgyár egyébbként 1882-ben alakult. TDF-t 1905-6-7-8,1913-14,1922,1975,1977,ben nyertek , utóbbi kettõt Bernard Thevenet.Merckx is versenyzett Peugeot-val, 1966-67-ben Milano-Sanremot nyert . Rengeteg gyõzelem fûzõdik a Peugeot bringákhoz , itthon ha jólemléxem a Fradi is versenyzett velük '98 környékén.Nagyon sajnálom hogy utolsó éveiben " lezüllött", majd meg is szünt ez a kiválló gyár.(Csak meg jegyzem hogy a francia kerékpár sport is a Peugeot-val egyidõben kezdett el "hanyatlani".)

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Pcycle:2003 januárjában kaptam garanciában, és csak az van ráírva hogy competition.Leginkább a 2002-es "csúcs" Peugeot vázra hasonlit,slopingos, és csak 46cm-es. Valószínüleg a nagyobb vázak valóban 1600gr felett vannak...Van egy 2006os Orbea katalógusom, abban elég sok 1600-1800gr-os alu váz van , és nem éppen olcsók.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Peugeot (Pityu): na jó, a régi (90 elõtti) vázaikat nem ismerem (csak hallomásból), nem jelentem ki kategórikusan, bár az olasz vázaknak nagy idõszaka volt a 60-as, 70-es évek, valszeg jobbak lehettek a franciákénál. 1500 gr.-os tümeg??? Az nagyon jó (fõleg hogy lehet egy pár éves modell), nem gondoltam volna, milyen mérettel ennyi?
Orosz oútik[?]: hát amit én ismertem, az ugyan atombiztos volt (ezeket inkább nevezhetjük túra "verseny"bicóknak), de a súlya is olyan (alkatrészeirõl inkább ne is essék szó), a 70-es, 80-as években szinte csak ez volt elérhetõ nálunk. Amivel az oroszok versenyeztek nemzetközi szinten, az biztos nem ilyen volt, nagyon valószínû, hogy az olaszoktól koppintottak valamit...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
azt hallottam egy régóta a szakmában dolgozó szerelõtõl, hogy amikor bejöttek az oroszok az országútijaikkal sorra nyerték a versenyeket és nagyon jó hajtómûveket csináltak meg 1-2 dologban tudtak alkotni...ez így van?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts
Koszonom mindkettotoknek.

Az en esetemben van meg valami meret a tengelyhosszon kivul amit le kellene mernem egy uj monoblokkhoz? A link szerint csak egyfele menet es csapagyhaz szelesseg volt francia menetnel...

Az "uj" kozepcsapagy meg termeszetesen erdekelne. :)

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
létezik eltérés a kuposágban shijmano és Campa is pl. más

bár felmegy a 2tõ egymás középrészeire de nem szeretik..vag ylelazul mindig vagy utánna annyira kitágul" hogy csak arra a tengelyre lessz yó.

Francia középrészt még tudok neked szerezni ha kell.
aszem 3-4 ezer Ft. Uj. de persze régi.. :)

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts
http://sheldonbrown....o-z.html#bottom

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts
sziasztok!

a regi orszaguti vazamban kezd meghalni a kozepcsapagy ('74-es Gitane). a gond az hogy valoszinu francia menetes (meg nem volt idom szetszedni). kerdeztem boltban, azt mondtak mar nem gyartanak ilyen menetes monoblokkot, tehat hasznaltan turjak valahol. az erdekelne, hogy miben kulonbozik az olasz, angol, ill.a francia menet. profil? menetemelkedes? (suliban eddig ilyen elnevezesekrol nem hallottam, csak metermenet, trapezmenet stb.) ha valaki tudna szabvanyt belinkelni, nagyon megkoszonnem.

a masik dolog ami eszembe jutott: a hajtomu negyszogtengelyes. vannak elteresek a tengelyek kupossagaban? valami remlik hogy nem csak egyfele letezik.

koszonom.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Van valakinek WH-R540 kerékszettel kapcsolatban infoja, tapasztalata? 40e tudnék, megérné?