Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34343 replies to this topic

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 posts
Linkelj már be légyszíves egy fotót amin látszik a felni, a gumi és a fék(pofa) ... akkor talán látunk valamit ...

Sziasztok valaki segítsen mán, hogy mit csináljak, h ne harapódjon ki állandóan a belsõm. Országúti virslim van és 8 bar van belefújva én 70 kg vagyok szal minden optimális és mégis mindig beleharap a kígyó. :) Maxxis detonator külsõm van és Mach1 cfx a felnim. Még annyit, hogy ma kb 11 km/h -val gurulgattam és elöl is, meg hátul is defektet kaptam. Teljesen tanácstalan vagyok. :(

Mihók

Mihók

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok valaki segítsen mán, hogy mit csináljak, h ne harapódjon ki állandóan a belsõm. Országúti virslim van és 8 bar van belefújva én 70 kg vagyok szal minden optimális és mégis mindig beleharap a kígyó. :) Maxxis detonator külsõm van és Mach1 cfx a felnim. Még annyit, hogy ma kb 11 km/h -val gurulgattam és elöl is, meg hátul is defektet kaptam. Teljesen tanácstalan vagyok. :(

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts
Még nem tom. Illetve itt: http://biker.hu/?m=3... 7300a duron, de az FSA oldalán duron X van. nem tom árban van-e különbség.
De van 1 srác aki hoz FSA cuccokat azt mondja sokkal olcsóbban mint az itthoni árak, de õ majd jövõhéten tud pontos árat mondani.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
hmm mathias, mennyibe fáj egy ilyen??naggyoon szééép:)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Elvileg igen, de az átmérõ méreteken (1" vs 9/8") figyelni kell még a csapágy beépítési magasságára is ( ugyanis ha az új magasabb, akkor elõfordulhat, hogy a villa lesz rövid).

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Röviden: elvileg igen.

Menetesbõl 2 féle van, 1" és 1 1/8 ". ez 1"-os, abból is a legelterjedtebb, minden mérete a fõ szabvány

22,2mm a stucni lábának az átmérõje (=villanyak belsõ átmérõje)
26,4mm a villán levõ kónusz vagy mi a pöcsöm helyének mérete
30,2mm a vázba való csapicsésze mérete

Ha a te bicódon is minden 1" alapszabvány, akkor jó bele.

Full méretgyûjtemény: http://sheldonbrown...._h.html#headset

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts
Köszönöm a mûhelytippeket.

Még az lenne a kérdés hogy az öreg olasz országútim menetes kormánycsapágyát le tudom-e cserélni erre:

http://fullspeedahea...roduct&taxid=34

Írnak valami méreteket de nem tudom jó-e nekem.

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 posts

Na viszont ez engem is érdekelne, mert én is SH-t szeretnék!
Én ezt néztem ki:
http://www.sunhelmet...caschibike1.asp#

Csak nem tudom, hogy hol vehetném meg...

én Gyõrben vettem a Lelkesnél. sztem ez a modell az enyém utóda...

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 posts
Én outi szerelõt a vár kerékpárban tudok. Én is oda hordom és eléggé vágják a dolgot!
1011 Budapest, Hunyadi János út 4

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 posts

köszi minden hozzászólónak. elmentem és válogattam,végül egy SH+ bukó lett a befutó,egész pofásan néz ki,sok szellõzõ is van rajta,meg egy egész lepkehálószett!!! :scared:

Na viszont ez engem is érdekelne, mert én is SH-t szeretnék!
Én ezt néztem ki:
http://www.sunhelmet...caschibike1.asp#

Csak nem tudom, hogy hol vehetném meg...

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
Belvárosban a Corratecben biztos..vagy NEllában...
I .kerben a Bikeart, vagy Gyapi Bluecet..
17.-ben netudok.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts
Tudtok nekem mondani mondani pesti(17.ker elõny, de belváros is jó) szerelõt, aki megbízhatóan szerel országútit?

Konkrétan a 6400as Shimano agyon kéne kazettatestet cserélni. Csernyééknél megcsinálnák, de õk nagyon messze vannak tõlem.

postás

postás

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Halihó! Van valakinek tapasztalata Rigida Speed Xippie kerékrõl?

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 posts
köszi minden hozzászólónak. elmentem és válogattam,végül egy SH+ bukó lett a befutó,egész pofásan néz ki,sok szellõzõ is van rajta,meg egy egész lepkehálószett!!! :scared:

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
tudom nem a reklámhelye ... de azért nem csak netes bolt létezik:

GIST PRO

Részemrõl kérdés... Nike-TDF mezek magyarországon nem beszerezhetõk mi (leginkább Zöld és Fehér érdekelne)

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 posts
Naigen, csak elég ritka a kifejezetten outi-ra ajánlott bukók között, amiben van bogárháló.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Minõségi? Nagyjából mindegyik ugyanolyan anyagból, szerkezettel készül. Manapság már mindegyiken hasonló szolgáltatások vannak, kis eltérésekkel. A különbségek csak a tömegben (minimális), szellõzõnyílások számában, elhelyezésében és dízájnban van. A tömeg számít ugyan, mert a fejeden viszed, de csak hosszú távon és a sor két végletét összehasonlítva van érzékelhetõ különbség (ca, 150 gr.). Nyilván minél könnyebb és minél több a szellõzõ, annál drágább. Oúti csúcsbukó 30e körül kezdõdik, 10e Ft-ért lehet venni ugyanolyat csak ca. 70-80 gr-mal nehezebb és teszem azt 4 nyílással kevesebb van rajta (ami teljesen indifferens, mert az olcsóbbikon is van elegendõ). Szóval szerintem a márka mindegy és kb. 10-15e Ft a max. amit áldozni érdemes egy normál bukóra. Igazi szempont a szellõzõk elhelyezkedése: inkább több kicsi, mint kevesebb nagy, és a homlokrészen is legyen (ha itt nincs az kellemetlen tud lenni nyáron), és a bogárháló sem baj.

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 posts
sziasztok!

tudom,h van külön topicja,de így gyorsabb lesz talán... :)
szóval ki milyen bukót használ az outijához? vmi minõségi de mégis megfizethetõ modell érdekelne...

köszi elõre is!:clap:

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Köszi!
Súly/erõ hányadosom nem olyan jó szal hiába lehetek erõs a 80 kilómmal
Tiagra 50-34 hajtómû lesz belõle úgyis hajómûvet kell cserélnem
Ha jól számolom akkor az
50/13-as áttételnek kb az 53/14-es felel meg, szóval nem vesztek sokat a nagy áttételbõl

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Azt mondja meg nekem valaki hogy miért van a Shimano oldalán még mindig a tavalyi Kompatibilítási lista így áprilisban....?