Nem vagyok könyvelõ ezért nem 100%-os amit mondok, de vásároltam már nettó áron EUban (teherautót) ezért szólok! A nettó áron való vásárlás feltétele, hogy a megvásárolt terméket 100%-ban a vállalkozásodhoz használjad, tehát ha Te mondjuk biciklis futár vállalkozó vagy és soha nem használod futárkodáson kívül semmilyen magáncélra a megvásárolt terméket akkor rendben, de ha magáncélra használod csak egyszer is megütheted a bokád egy apeh ellenõrzésnél. Viszont ha 100%-ban a vállalkozásban használod, akkor idehaza is nettó áron kapod, hiszen levonhatod az áfát!Állítólag Németországban jóval olcsóbbak az alkatrészek, ráadásul EU adószámmal nettó áron lehet megvenni.
Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2007. April 12. - 08:08
Posted 2007. April 12. - 07:07
De Németországban van ez konkrétan amit én láttam, viszont azt irta hogy heyl: internet...szóval valószínû csak postán
98% os a mérlege de csak 48 értékelése van...
ugy láttam fõkeg Ultegra és DA szetteket árul kompletten ujonan.
...megéri kiutazni neked?
Posted 2007. April 12. - 01:27
Nekem van rossz tapasztalatom az eBay-rõl, kicsit aggódom. Szerinted lehet úgy megrendelni, hogy ne postázzák el, hanem átveszem helyben? Ez könnyebben megoldható lenne.
A másik dolog, ami érdekel: tudtok jó site-ot, ahol felnit (nem kerékszett), ülõcsövet és kormányt találok nagy választékban?
Posted 2007. April 11. - 23:34
de csak Németországba és Auzstriába postázzák.
ha van kint ismerõsöd azzal megoldhatod.
Posted 2007. April 11. - 23:29
én csak segítek ha tudok mint bármelyik másik fórumos:)
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2007. April 11. - 23:26
Viszont a segítõkészség olyan jólesik, hogy már megérte!
Posted 2007. April 11. - 23:23
Posted 2007. April 11. - 23:21
Húsz év után lecserélem a csehszlovák Favoritomat (még a sötétkék vázas), és segítséget kérek. Állítólag Németországban jóval olcsóbbak az alkatrészek, ráadásul EU adószámmal nettó áron lehet megvenni. Csak egy jó üzletet kellene felhajtanom. Van esetleg valakinek tapasztalata vagy ötlete? Elõre is köszönöm.
Posted 2007. April 11. - 23:20
hali
3x10-es ultegra szettet szeretne egy rokonom és keresem a legolcsóbbat. itthon ami szóba jön az az ebike vagy vamelyik nagykerbõl ismerõs által.
viszont érdekelne osztrák vagy német üzlet/nagyker/webshop/akármi, ahonnan lehet hozatni magyarországra. lehet valamit bûvészkedni EU-s adószámmal, hogy netto áron kapd a cuccot, de ehhez én nem értek.
lényeg, hogy osztrák vagy német nagyobb bolt kéne nekem vagy itthon egy jó ajánlat 3x10-es ultegra szettre agy nélkül.
értelem szerûen új szett kell.
köszi a segítséget
a bikeren asszemvannak shimano szettek egészbe!skubizd meg!
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
Posted 2007. April 11. - 22:29
http://www.evanscycl...sp?dept_id=4058Tudom, hogy nem ide vág a kérdés (ezért elnézést kérek), de a bicajlaket témában nem kaptam választ. Tehát:
Tudtok valamit a chip-es védelemrõl? Hol lehet ilyet venni és kb. mennyiért? A csoportos rendelés olcsóbb?
Amúgy a következõröl van szó: valahol elrejtesz egy kis jeladót a gépedben, és ha ellopják, akkor szólsz az üzletnek hogy keressenek rá a te chipedre...
Elvileg van ilyen. Külföldön biztos.
Datatag
Mi árulunk ilyet... Londonban. lehet a link szórakozik, az árra nem emlékszem de nem egy csillagászati ár... 15 font körül rémlik de nem akarok hülyeséget írni
Posted 2007. April 11. - 21:52
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???
Posted 2007. April 11. - 21:32
külföldön meg talán BOC24
Posted 2007. April 11. - 21:18
3x10-es ultegra szettet szeretne egy rokonom és keresem a legolcsóbbat. itthon ami szóba jön az az ebike vagy vamelyik nagykerbõl ismerõs által.
viszont érdekelne osztrák vagy német üzlet/nagyker/webshop/akármi, ahonnan lehet hozatni magyarországra. lehet valamit bûvészkedni EU-s adószámmal, hogy netto áron kapd a cuccot, de ehhez én nem értek.
lényeg, hogy osztrák vagy német nagyobb bolt kéne nekem vagy itthon egy jó ajánlat 3x10-es ultegra szettre agy nélkül.
értelem szerûen új szett kell.
köszi a segítséget
Posted 2007. April 11. - 08:56
Posted 2007. April 10. - 14:06
Új a belsõ és a külsõ is. Szal minden ok. :S
Lehet besértõdött a brinyóm mert nem rá figyeltem?
Posted 2007. April 10. - 13:46
3 dolog számít:
Testsúly - ez állandó
Guminyomás - bizti megvolt a 8 bar? Lehet h ereszt és adigra már csak 5 vagy 6 volt.
Technika - Pontosabban, magasabban kéne ugratni a padkákat, kikerülni a gödröket stb.
Posted 2007. April 10. - 13:28
Egyébként hosszanti vágásról van szó, elég picike a lyuk, de pár másodperc alatt leereszt.
Nem becsípõdés mert jól bemaszíroztam. A védõszalag is a helyén és a felni sem sorjás.
Most vagy vegyek egy pár latexes belsõt 3000 hufért ami állítólag bírja a felütést vagy vegyek egy új külsõt (nagyobb szövetsûrûséggel) amivel lehet megint ugyanott leszek? Vagy mindkettõt és akkor még idegesebb leszek, ha defektet kapok?
Akinek van még efféle tapasztalata az kérem ne fogja vissza magát!
Posted 2007. April 10. - 12:57
Posted 2007. April 10. - 12:26
Tudtok valamit a chip-es védelemrõl? Hol lehet ilyet venni és kb. mennyiért? A csoportos rendelés olcsóbb?
Amúgy a következõröl van szó: valahol elrejtesz egy kis jeladót a gépedben, és ha ellopják, akkor szólsz az üzletnek hogy keressenek rá a te chipedre...
Elvileg van ilyen. Külföldön biztos.