Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34343 replies to this topic

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts

Állítólag Németországban jóval olcsóbbak az alkatrészek, ráadásul EU adószámmal nettó áron lehet megvenni.

Nem vagyok könyvelõ ezért nem 100%-os amit mondok, de vásároltam már nettó áron EUban (teherautót) ezért szólok! A nettó áron való vásárlás feltétele, hogy a megvásárolt terméket 100%-ban a vállalkozásodhoz használjad, tehát ha Te mondjuk biciklis futár vállalkozó vagy és soha nem használod futárkodáson kívül semmilyen magáncélra a megvásárolt terméket akkor rendben, de ha magáncélra használod csak egyszer is megütheted a bokád egy apeh ellenõrzésnél. Viszont ha 100%-ban a vállalkozásban használod, akkor idehaza is nettó áron kapod, hiszen levonhatod az áfát!

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
Amennyiben a hirdetésben bent van hogy saját átvétel is lehet minden további nélkül.
De Németországban van ez konkrétan amit én láttam, viszont azt irta hogy heyl: internet...szóval valószínû csak postán
98% os a mérlege de csak 48 értékelése van...

ugy láttam fõkeg Ultegra és DA szetteket árul kompletten ujonan.

...megéri kiutazni neked?

gbalazs

gbalazs

vendég

• fórumtag
  • 112 posts
yobo,

Nekem van rossz tapasztalatom az eBay-rõl, kicsit aggódom. Szerinted lehet úgy megrendelni, hogy ne postázzák el, hanem átveszem helyben? Ez könnyebben megoldható lenne.

A másik dolog, ami érdekel: tudtok jó site-ot, ahol felnit (nem kerékszett), ülõcsövet és kormányt találok nagy választékban?

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
359 Euro ért tudok az ebayen.

de csak Németországba és Auzstriába postázzák.
ha van kint ismerõsöd azzal megoldhatod.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
na ez faja:D
én csak segítek ha tudok mint bármelyik másik fórumos:)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

gbalazs

gbalazs

vendég

• fórumtag
  • 112 posts
Hja, most látom, hogy Camping Joe Mykonzervnek keresi a cuccost. Mykonzerv meg nekem. A kör bezárult. :)
Viszont a segítõkészség olyan jólesik, hogy már megérte! :)

gbalazs

gbalazs

vendég

• fórumtag
  • 112 posts
Camping Joe, most látom, hogy egy cipõben járok az ismerõsöddel. Én is 3x10 ultegrát keresek, eddig 579.-€ a legjobb ár.

gbalazs

gbalazs

vendég

• fórumtag
  • 112 posts
Üdv mindenkinek. Új vagyok itt, úgyhogy nagyot köszönök. :)
Húsz év után lecserélem a csehszlovák Favoritomat (még a sötétkék vázas), és segítséget kérek. Állítólag Németországban jóval olcsóbbak az alkatrészek, ráadásul EU adószámmal nettó áron lehet megvenni. Csak egy jó üzletet kellene felhajtanom. Van esetleg valakinek tapasztalata vagy ötlete? Elõre is köszönöm.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts

hali

3x10-es ultegra szettet szeretne egy rokonom és keresem a legolcsóbbat. itthon ami szóba jön az az ebike vagy vamelyik nagykerbõl ismerõs által.
viszont érdekelne osztrák vagy német üzlet/nagyker/webshop/akármi, ahonnan lehet hozatni magyarországra. lehet valamit bûvészkedni EU-s adószámmal, hogy netto áron kapd a cuccot, de ehhez én nem értek.
lényeg, hogy osztrák vagy német nagyobb bolt kéne nekem vagy itthon egy jó ajánlat 3x10-es ultegra szettre agy nélkül.
értelem szerûen új szett kell.

köszi a segítséget

a bikeren asszemvannak shimano szettek egészbe!skubizd meg!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

Tudom, hogy nem ide vág a kérdés (ezért elnézést kérek), de a bicajlaket témában nem kaptam választ. Tehát:
Tudtok valamit a chip-es védelemrõl? Hol lehet ilyet venni és kb. mennyiért? A csoportos rendelés olcsóbb?
Amúgy a következõröl van szó: valahol elrejtesz egy kis jeladót a gépedben, és ha ellopják, akkor szólsz az üzletnek hogy keressenek rá a te chipedre...
Elvileg van ilyen. Külföldön biztos.

http://www.evanscycl...sp?dept_id=4058

Datatag
Mi árulunk ilyet... Londonban. lehet a link szórakozik, az árra nem emlékszem de nem egy csillagászati ár... 15 font körül rémlik de nem akarok hülyeséget írni
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
bike-components.de -t már próbáltam, emlékeim szerint olyan 120eFt körül volt az ultegra szett. A csomagküldés elég lassú volt, fizetéstõl 3hét. Lehet csupán én vagyok türelmetlen, de számomra az sok volt. A német tudás elõny, meg a humorérzék. A német szószerkezettel elõállított angol ondatoknál nlha gondolkodni kell,de amúgy segítõkészek. Sok szerencsét.
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
ithon talán a Biondoban érdemes megnézni én 105st olcsóbban találtam mint a netes boltokban...
külföldön meg talán BOC24

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts
hali

3x10-es ultegra szettet szeretne egy rokonom és keresem a legolcsóbbat. itthon ami szóba jön az az ebike vagy vamelyik nagykerbõl ismerõs által.
viszont érdekelne osztrák vagy német üzlet/nagyker/webshop/akármi, ahonnan lehet hozatni magyarországra. lehet valamit bûvészkedni EU-s adószámmal, hogy netto áron kapd a cuccot, de ehhez én nem értek.
lényeg, hogy osztrák vagy német nagyobb bolt kéne nekem vagy itthon egy jó ajánlat 3x10-es ultegra szettre agy nélkül.
értelem szerûen új szett kell.

köszi a segítséget

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Szerintem a külsõ a ludas, van néhány rossz, vagy eltervezett külsõ, ami egyszerûen átenged mindent úton lévõ éles dolgot a belsõig. A detonátort kellene kicserélni. Régen én is belefutottam egyszer egy hasonló külsõbe, új volt és hetente 2 defekttel örvendeztetett meg, amikor lecseréltem megszûnt a probléma. Sok külsõvel mentem már, kevés az ilyen gyenge, szóval lehet venni bármit, csak ne Maxxiss legyen...

Mihók

Mihók

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
69kg vagyok, megpakolva max 74 kg. De a múlthéten csak lightosan csordogáltam, egyik barátommal beszélgettem és nem patkáztam meg dúrvultam. Még mielött elmentem tekerni fújtam 8barig a kerekeket.
Új a belsõ és a külsõ is. Szal minden ok. :S
Lehet besértõdött a brinyóm mert nem rá figyeltem? :D

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Sztem a külsõnek-belsõnek nem sok köze van a felütésekhez.
3 dolog számít:
Testsúly - ez állandó
Guminyomás - bizti megvolt a 8 bar? Lehet h ereszt és adigra már csak 5 vagy 6 volt.
Technika - Pontosabban, magasabban kéne ugratni a padkákat, kikerülni a gödröket stb.

Mihók

Mihók

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Köszi a választ fiúk! :) Ok, majd belinkelek képet is a legközelebbi defektnél (mert már betapasztottam és összeraktam), ami lehet még a héten lesz :D
Egyébként hosszanti vágásról van szó, elég picike a lyuk, de pár másodperc alatt leereszt.
Nem becsípõdés mert jól bemaszíroztam. A védõszalag is a helyén és a felni sem sorjás.
Most vagy vegyek egy pár latexes belsõt 3000 hufért ami állítólag bírja a felütést vagy vegyek egy új külsõt (nagyobb szövetsûrûséggel) amivel lehet megint ugyanott leszek? Vagy mindkettõt és akkor még idegesebb leszek, ha defektet kapok? :D :(
Akinek van még efféle tapasztalata az kérem ne fogja vissza magát!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
ha nem kaptál választ valszeg senki se tudott segíteni mert másképp írtak volna.egy ilyen herkentyû tuti drága és szerintem csak milliós árfekvésû biciklikhez kell

postás

postás

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Tudom, hogy nem ide vág a kérdés (ezért elnézést kérek), de a bicajlaket témában nem kaptam választ. Tehát:
Tudtok valamit a chip-es védelemrõl? Hol lehet ilyet venni és kb. mennyiért? A csoportos rendelés olcsóbb?
Amúgy a következõröl van szó: valahol elrejtesz egy kis jeladót a gépedben, és ha ellopják, akkor szólsz az üzletnek hogy keressenek rá a te chipedre...
Elvileg van ilyen. Külföldön biztos.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Amikor felteszed a gumit, nézd meg, hogy nincs-e becsípõdve valahol a belsõ (a belsõ egy része kivülreked a külsõn), ezt nem olyan könnyû észrevenni, emrt a belsõ és a külsõ pereme is átalában fekete. Bár nem biztos, hogy ez az ok, mert a felfújásnál meglátszana, vagy a tekerés elején durrana ki. a Másik lehetõség maga a Detonátor külsõ, amire még csak panaszt hallottam, valószínû, ha kicseréled, megszûnik a defektsorozat (az ilyen sorozatoknál általában a külsõ a ludas).