Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts

Még 1 kérdés. Szeretnék fék-váltó kart -régebbit az ár miatt- de nem tudom, hogy mûködne -e régi 105-össel. Most vázon lévõ váltókarok vannak és 6-os a sor. Belehet valahogy állítani a váltót és fékváltó kart egymáshoz vagy felejtsem el?

nos, amennyire én sejtem... ehhez a sorhoz 6-os vagy 7-es fvkar fog mûködni, legfeljebb egy fokozatot nem használsz a hetesbõl.

Gááboor

Gááboor

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Még 1 kérdés. Szeretnék fék-váltó kart -régebbit az ár miatt- de nem tudom, hogy mûködne -e régi 105-össel. Most vázon lévõ váltókarok vannak és 6-os a sor. Belehet valahogy állítani a váltót és fékváltó kart egymáshoz vagy felejtsem el?

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts

Nem tom, ide tegyem-e be, vagy a az örökhajtósba, de szerintem ez zseniális.
A fotók magukért beszélnek:
http://www.moyercycles.com/

hú, nem csúnyák, az biztos! és még a honlap is igényes...

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Consolos átdobóhoz:
rendesen gyártanak iet is :P miután Triatlon és TT géepkre az Aero üléscsõ miatt nem lehet felrakni a bilincsest... de 105 tõl felfele leginkább...

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts
Szépek, szépek, de van egy-két gépnél túlcsicsázás. pl.: támvillakeresztezés. Meg a pályagépek olyan furcsák voltak, aztán rájöttem hogy a hátsó kerék valamiért távol van a középcsapágytól, magyarán ránézésre hosszúnak tûnik a láncvilla.
Én maradok Pegoretti ( http://www.pegoretticicli.com/ ) mester mûvei csodálásánál:)

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Jaj, a Moyerek meseszépek! Csak valahogy nincs $$kedvem$$ hozzá. A srác itt dokumentálja a munkásságát: http://www.flickr.co...os/moyercycles/

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Nem tom, ide tegyem-e be, vagy a az örökhajtósba, de szerintem ez zseniális.
A fotók magukért beszélnek:
http://www.moyercycles.com/

Gááboor

Gááboor

vendég

• fórumtag
  • 34 posts

Nem és Igen :D
Consolos a vázad... (mai idõfutam vázaknál szokásos) nagyon kéne ahoz trükközni hogy felmenjen... de egyébként nézz szét külföldön 6-8e ft egy konzolos Ultegra...

nekem is bovdentartó van ott és ugyan ez a vá létezik Vázváltós változatban is szóva kicserélhetõ.

Alapvetõen egy négyzetes kis csonk áll ki a vázból a vátókarnak és menetes furat van benne. Nem tudom milyen a bóvdentaró.
Kevés konzolos váltót lehet kapni manapság vagy rendesen gyártanak ilyet is?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Nem és Igen :D
Consolos a vázad... (mai idõfutam vázaknál szokásos) nagyon kéne ahoz trükközni hogy felmenjen... de egyébként nézz szét külföldön 6-8e ft egy konzolos Ultegra...

nekem is bovdentartó van ott és ugyan ez a vá létezik Vázváltós változatban is szóva kicserélhetõ.

Gááboor

Gááboor

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Hello.
Két dolgot szeretnék megtudakolni.
Lenne egy váz , amit meg szeretnék venni -régi muffolt- ,a nyeregcsövön alul a váltó felfogatásnál található egy vázra heggesztett fül, valószínû, hogy váltó felfogatásra - gondolom- de nekem bilincses 105-ös váltóm van. Na akkor az elfog férni valahogy vagy nem?
A másik , hogy nekem régi alsócsõre szereét váltó karok vannak annak a váznak bedig ugyan ott de bovdentartók, vagyis bovdenház véget tartja. Na most ez leszerelhetõ és fel lehet rakni váltó kart?

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts

Na akkor képet kérünk.:)

Egyébként mennyi volt a record szett?

Kepek holnap mennek a blogomra, ha pedig megmondom, hogy mennyi volt a szett, ki fognak vegezni...

( a kulacstartot fizettem egyedul az nagykeraron volt 56 font)
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

vazz, lehet, hogy gagyit vettem? amugy osszeallt a masina. 6.6kg

Na akkor képet kérünk.:)

Egyébként mennyi volt a record szett?

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Meg ne emeld magad! :D

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts

Az olaszok biztos nem értek rá rendes dobozt gyártani a cuccnak. :) ... vagy Szabcsi a kínain vette.

vazz, lehet, hogy gagyit vettem? amugy osszeallt a masina. 6.6kg
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Az olaszok biztos nem értek rá rendes dobozt gyártani a cuccnak. :) ... vagy Szabcsi a kínain vette.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

enyemenyemenyemenyemmmmmmmmm

Há ez meg mi? Pl a hajtókar ultra-torque, viszont nem karbon és ct, de record. Vagy a fékváltókar is Record de, nem karbon. Nem értem:) Ilyen nincs is fennt a campa honlapján.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

nálunk nincsennek akkora hegyek, hogy ne lehessen felmenni 39-26 v. -27-ben.

Szerintem is így van, de gondoltam, ha már felmerûlt a 3 tányér akkor szeretne kicsi áttételt.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
egyébként ez a láncvonal téma nagyon set meg beállítás függõ ... nagytányéron pl nálam (3x9) csak az alsó 5 tányért tudom használni középsõn a középsõ 4 et .. de a legkisebben majdnem a teljes hátulját (monjuk az 1. váltókar se 3 állású...)
egyébként a kompaktal az a baj hogy kiesnek áttételek... mert monjuk nekem lenne alapból 27 áttételem durván van 20-22 amibe lehet váltani és 18 ami ténylegesen különbözõ áttételnehézség

A Compaktnak alapból van ugye (2x9) 18 abbõl monjuk 14 be bele is lehet váltani monjuk 12 ami különbözõ áttétel nehézség és az a baj hogy én pörgõsen tekerek és pont ott hiányzik az a 4-5 áttétel ami kellene de a 11-12 es tányért nem vehetem le mert ha lejtvan vagy hátszél akor megint kasza...

szóval itt vannak ien dillemák... én úgy vagyok vele hogy hegyre megyek többet és az a 80g os tányér nem súly rajta... de lehet ellenkezni :P ez subjektív :P

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
enyemenyemenyemenyemmmmmmmmm

Feltöltött kép

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Szerintem kompakt hajtómût nem érdemes külön feltenni, ha már van normál, annyit nem ér, 4 fogszám a különbség és nálunk nincsennek akkora hegyek, hogy ne lehessen felmenni 39-26 v. -27-ben. Az igazán nagy és meredek hegyeken meg már a 34-es tárcsa sem elég, akkor jönne a hármas hajtómû...