Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2007. October 09. - 12:18
Posted 2007. October 08. - 17:58
Sziasztok
Korábban beírtam ide, hogy szeretnék venni egy idõfutam korámányt, nos sikerült is beszereznem, de technikailag még nem vagyok a toppon, így szeretnék egy kis segítséget kérni a felszereléséhez.
Elsõször megkellene szabadulnom a fékváltókaroktól, mert sikerült beszereznem egy 9-es Dura Ace kormányvégváltót. Magát a fékkart már leszedtem, de a bowdenekkel nem tudom mit kezdjek. Szedjem le az egészet ahogy van, aztán rakjak rá másik bowdent?
Ugyanez a helyzet a fékekkel is. 4za BL-T-80-as típusú fékkarom van, ezt szeretném rárakni a kormányra. Megvan a fékbowden, de a végén van egy golyószerû valami, így nem tudom "befûzni" a fékkarba...
Mit lehet vele tenni?
Nem nagyon értem. Újra fel akarod használni? Megoldható, de ha kirojtosodott a végük, azt le kell vágni, különben nem lehet befûzni újra a bowdenházakba. A fékkarod nem ismerem, de elvileg a kábélvégzárók szabványosak.
Posted 2007. October 08. - 10:17
Sziasztok
Korábban beírtam ide, hogy szeretnék venni egy idõfutam korámányt, nos sikerült is beszereznem, de technikailag még nem vagyok a toppon, így szeretnék egy kis segítséget kérni a felszereléséhez.
Elsõször megkellene szabadulnom a fékváltókaroktól, mert sikerült beszereznem egy 9-es Dura Ace kormányvégváltót. Magát a fékkart már leszedtem, de a bowdenekkel nem tudom mit kezdjek. Szedjem le az egészet ahogy van, aztán rakjak rá másik bowdent?
Ugyanez a helyzet a fékekkel is. 4za BL-T-80-as típusú fékkarom van, ezt szeretném rárakni a kormányra. Megvan a fékbowden, de a végén van egy golyószerû valami, így nem tudom "befûzni" a fékkarba...
Mit lehet vele tenni?
A fékkarba a bovdent talán úgy a legegyszerûbb berakni, hogy mielõtt felrakod már beakasztod:) csak arra vigyázz, hogy tartsd veszesen, hogy ki ne ugorjon, míg be nem kötöd rendesen
Posted 2007. October 07. - 10:19
Mit lehet vele tenni?
Posted 2007. October 05. - 11:35
Városi gépbe (oúti vázra épül) kellene felni.
Valami jó ár/tartósság arányú, annyira nem vagyok súlyérzékeny, de mégse legyen feleslegesen nehéz (felsõ határ mondjuk 600g). 36 lyukkal, mert az agy ilyenben létezik.
Amit néztem:
Mach1 Roadrunner
Mach1 240
Mach1 260
Utóbbi 2 csak a gyártó honlapján leltem meg, melyik boltba esélyes hogy tudnak hozni? (mindenhol csak cfx van, trekkingbõl meg 210 vagy 510)
(Distributornak a Cseke van megadva, az oldalán viszont nem találtam semmit)
Köszike!
Posted 2007. October 05. - 09:32
Hátha figyel otthon valakinek egy hétvégi kerója, mert nekem a napi nagyvárosi zúzáshoz kell és oda túl finom darab ez
Vagy ha csak van simán eladó szett, az is érdekel occsón
Posted 2007. October 04. - 22:13
ui.: na akkor úgy értem hogy ne legyen vita ebbõl a fordulatból .. hogy mindenkinek igaza legyen ... szóval ha nagy tárcsán vagyok azaz mászok valahova akkor ugye nem 40 el szánkázok azaz a kerék széppen óvatosan fordulgat mp 1et 2t azaz lassaban fog a ledobóponthoz érni de ha kis kereken vagyok akkor azért forog rendesen a cucc szóval mp enkét kb 7-8< is átmegy a váltóponton azaz ha "nem sikerülne ledobnia 1. re akkor is ott van még vagy 6 lehetõség...
Posted 2007. October 04. - 22:11
Amelyiknek nagyobb az átmérõje, az ugyanannyi idõ alatt hosszabb utat tesz meg, tehát gyorsabban forog. "Ülj rá" képzeletben a lánckerékre és rájössz.
Mivel fixen össze van rögzítve az összes lánckerék, egy kerékfordulatra egyet fordul az összes, legyen az akármekkora fogszámú. A kerületi sebességük az jelentõsen eltérhet, de a fordulatszámuk az sosem.
Posted 2007. October 04. - 22:09
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2007. October 04. - 22:01
Posted 2007. October 04. - 22:00
Posted 2007. October 04. - 21:56
na kérdés szerintetek miért van az hogy a hátsó váltóm (9es 105 12-25) a 4 legnagyobb tárcsáról nagyon nehezen akarja levenni a láncot... leveszi de vagy 4et fordul a kerék ... az alsókról meg szinte azonnal (persze forgási sebességük különbözõ ez is egy magyarázat de akkor is lassan vált lefele)
felfele teljesen tökéletesen hangtalanul vált de lefele naon lassan ... be van állítva a max min kitérés és minden sebességnél pont síkba rakja a görgõket a tányérokkal.... na 5let?
Azt hogy érted, hogy a forgási sebességük különbözõ? Mindegyik lánckerék ugyanannyit forog, nem?
Posted 2007. October 04. - 21:48
Posted 2007. October 04. - 21:45
Posted 2007. October 04. - 20:46
de ennek nem kellene valami tüneti jellemzõnek lenni elötte.. monjuk egyre lassabban vált? mert ez hipp hopp sikerült elérnem
csak találgatok... mondjuk a bowdenezés gondjai inkább felfelé váltásnál szoktak gyengíteni elõször, kivéve ha szorul a drót.
Posted 2007. October 04. - 20:30
Posted 2007. October 04. - 20:29
felfele teljesen tökéletesen hangtalanul vált de lefele naon lassan ... be van állítva a max min kitérés és minden sebességnél pont síkba rakja a görgõket a tányérokkal.... na 5let?
akkor a síkban levés ellenére megpróbálnám a tekerõs finombeállítóval engedni kicsit a bowdent, és próbálgatni.
ha nem segít, allítsd vissza, és talán a bowdenezés szorul, vagy nyúlik. nekem volt hasonló rossz minõségû bowdennel, persze nem biztos hogy ez a kulcsa.
Posted 2007. October 04. - 20:23
Posted 2007. October 04. - 20:07
Posted 2007. October 04. - 19:55
na kérdés szerintetek miért van az hogy a hátsó váltóm (9es 105 12-25) a 4 legnagyobb tárcsáról nagyon nehezen akarja levenni a láncot... leveszi de vagy 4et fordul a kerék ... az alsókról meg szinte azonnal (persze forgási sebességük különbözõ ez is egy magyarázat de akkor is lassan vált lefele)
5let 1: Elképzelhetõ, hogy a váltód rugója meggyengült, ezért nem mûködik rendesen a nagyobb tárcsákon. Ez már csak azért is lehet, mivel a nagyobb átmérõjû fogaskerekekre váltáskor feszít jobban a váltó, a bowden, minden.

Sign In
Create Account

Back to top