Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34343 hozzászólás a témában

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Azt én sem tudom, ez milyen fékkar, ha országúti, akkor országúti fékbowdent vegyél hozzá, egyenes kormányra való, akkor monti fékbowdent (nem egyforma a hordó a végükön).

A fékkar outi kormányra megy fel (nagyobb átmérõhöz jó). Mindkét oldalról bovdenház csatlakozik hozzá. Iserf, elõbb nézd meg, melyik vég fér el. Ha a nagyobb is, azt hagyd meg.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

...még egy kérdés az elözõ bringához, hol lehet beszerezni és milyen árban egy egyenes kormányt?
Köszi!

Mindenhol, mindenféle árban.
Most komolyan... egyenes kormány? 1000Ft és 25000 Ft között minden elõfordul, és nem hiszem h lenne 10m2 fölötti bolt ahol nincs.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

Megpróbálom elmondani mire gondoltam:
A fékkarba bele kell vezetni a bowdent egy lyukon keresztül, amit aztán bekell akasztani a helyére. A fékbowden végén van egy golyó aminek az átmérõje nagyobb, mint az a lyuk amin keresztün kéne vezetni. Levágtam a golyót róla, így sikerült átvezetnem a lyukon, de nem tudom beakasztani ahova kellene... Mit rakjak most a bowden végére és hogyan?

Attól tartok ezt elb..tad. A bowden egyik végén kell, hogy lgyen bogyó, egyébként nem tudod használni. Szóval vegyél új bowdent. Elõször fûzd be a fékkarba - nem a kormány felõli oldalról, hanem a kar irányából. Ahogy áthúzod a bowdent a fékkaron, a végén a hordó megakad a helyén. Aztán jöhet a bowdenház, majd a fék.
Azt én sem tudom, ez milyen fékkar, ha országúti, akkor országúti fékbowdent vegyél hozzá, egyenes kormányra való, akkor monti fékbowdent (nem egyforma a hordó a végükön).
Ausztria, Kenguruk földje!

skywalkr

skywalkr

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
...még egy kérdés az elözõ bringához, hol lehet beszerezni és milyen árban egy egyenes kormányt?
Köszi!

skywalkr

skywalkr

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Sziasztok!

Szerencsésen elhagytam tegnap a bringa elsõ sárvédõ merevítõjének kis stiftjét és ezt szeretném pótolni, mert rettenetesen zörög.
(ez egy kis csavarszerûség anyával, amin van egy lyuk, abba megy bele a merevítõ)
Nagyon hálás lennék, ha esetleg valakinek lenne ilyen, vagy megmondaná hol lehet venni!
Köszi!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Hát a 3e km alatt nem kellett centrírozni. Én 96kg környékén vagyok és 20(!)-as gumival használtam, a balatonköröli bringa úton kapott ütéseket rendesen, de semmi baja. Én bátran ajánlom, fõleg ennyiért(5e).

Ezt a választ vártam :)
Mivel ennyiért nem könnyû jó felnit kapni (vagy nehéz, vagy gyenge vagy drága) ezt fogom választani!

Köszi a válaszod!

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

75kg vagyok, városba kellene fõleg, szimmetrikus fûzéssel.
Tartósság a fõ szempont!
8ast szeret kapni?

Hát a 3e km alatt nem kellett centrírozni. Én 96kg környékén vagyok és 20(!)-as gumival használtam, a balatonköröli bringa úton kapott ütéseket rendesen, de semmi baja. Én bátran ajánlom, fõleg ennyiért(5e).

iserf

iserf

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Nem nagyon értem. Újra fel akarod használni? Megoldható, de ha kirojtosodott a végük, azt le kell vágni, különben nem lehet befûzni újra a bowdenházakba. A fékkarod nem ismerem, de elvileg a kábélvégzárók szabványosak.

Megpróbálom elmondani mire gondoltam:
A fékkarba bele kell vezetni a bowdent egy lyukon keresztül, amit aztán bekell akasztani a helyére. A fékbowden végén van egy golyó aminek az átmérõje nagyobb, mint az a lyuk amin keresztün kéne vezetni. Levágtam a golyót róla, így sikerült átvezetnem a lyukon, de nem tudom beakasztani ahova kellene... Mit rakjak most a bowden végére és hogyan?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
75kg vagyok, városba kellene fõleg, szimmetrikus fûzéssel.
Tartósság a fõ szempont!
8ast szeret kapni?

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Ambrosio Excursion felnit használ valaki?

Tapasztalat? Bármilyen infó?

Én használok:)
Nem tudom mit mondhatnék róla nincs vele bajom kb 3e kmet mentem eddig vele.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Ambrosio Excursion felnit használ valaki?

Tapasztalat? Bármilyen infó?

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Sziasztok

Korábban beírtam ide, hogy szeretnék venni egy idõfutam korámányt, nos sikerült is beszereznem, de technikailag még nem vagyok a toppon, így szeretnék egy kis segítséget kérni a felszereléséhez.
Elsõször megkellene szabadulnom a fékváltókaroktól, mert sikerült beszereznem egy 9-es Dura Ace kormányvégváltót. Magát a fékkart már leszedtem, de a bowdenekkel nem tudom mit kezdjek. Szedjem le az egészet ahogy van, aztán rakjak rá másik bowdent?
Ugyanez a helyzet a fékekkel is. 4za BL-T-80-as típusú fékkarom van, ezt szeretném rárakni a kormányra. Megvan a fékbowden, de a végén van egy golyószerû valami, így nem tudom "befûzni" a fékkarba...
Mit lehet vele tenni?

Nem nagyon értem. Újra fel akarod használni? Megoldható, de ha kirojtosodott a végük, azt le kell vágni, különben nem lehet befûzni újra a bowdenházakba. A fékkarod nem ismerem, de elvileg a kábélvégzárók szabványosak.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok

Korábban beírtam ide, hogy szeretnék venni egy idõfutam korámányt, nos sikerült is beszereznem, de technikailag még nem vagyok a toppon, így szeretnék egy kis segítséget kérni a felszereléséhez.
Elsõször megkellene szabadulnom a fékváltókaroktól, mert sikerült beszereznem egy 9-es Dura Ace kormányvégváltót. Magát a fékkart már leszedtem, de a bowdenekkel nem tudom mit kezdjek. Szedjem le az egészet ahogy van, aztán rakjak rá másik bowdent?
Ugyanez a helyzet a fékekkel is. 4za BL-T-80-as típusú fékkarom van, ezt szeretném rárakni a kormányra. Megvan a fékbowden, de a végén van egy golyószerû valami, így nem tudom "befûzni" a fékkarba...
Mit lehet vele tenni?

A fékkarba a bovdent talán úgy a legegyszerûbb berakni, hogy mielõtt felrakod már beakasztod:) csak arra vigyázz, hogy tartsd veszesen, hogy ki ne ugorjon, míg be nem kötöd rendesen :)

iserf

iserf

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok

Mit lehet vele tenni?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Bár van keréképítés topic, inkább ide:
Városi gépbe (oúti vázra épül) kellene felni.
Valami jó ár/tartósság arányú, annyira nem vagyok súlyérzékeny, de mégse legyen feleslegesen nehéz (felsõ határ mondjuk 600g). 36 lyukkal, mert az agy ilyenben létezik.
Amit néztem:
Mach1 Roadrunner
Mach1 240
Mach1 260

Utóbbi 2 csak a gyártó honlapján leltem meg, melyik boltba esélyes hogy tudnak hozni? (mindenhol csak cfx van, trekkingbõl meg 210 vagy 510)
(Distributornak a Cseke van megadva, az oldalán viszont nem találtam semmit)

Köszike!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
lehet off és ezért elnézést is kérek, de ha valakit érdekel szingos mavic kerékszett campa record aggyal, regina fogsorral, könyített láncal, tufo szingokkal, akkor szívesen cserélnék vele hasonlo peremes kerékre.

Hátha figyel otthon valakinek egy hétvégi kerója, mert nekem a napi nagyvárosi zúzáshoz kell és oda túl finom darab ez :)

Vagy ha csak van simán eladó szett, az is érdekel occsón :)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
na kézs .. kicsit oan Windows hibajavítás volt de bevált :P leszedtem megnéztem mindent rajta ok volt viszatettem bekötöttem beállítottam és jó... lehet valami beállítás baja volt de mûködik illetve hát "laboratóriumi" körülmények között :P majd a hétvégén lenézem valami hegyen

ui.: na akkor úgy értem hogy ne legyen vita ebbõl a fordulatból .. hogy mindenkinek igaza legyen ... szóval ha nagy tárcsán vagyok azaz mászok valahova akkor ugye nem 40 el szánkázok azaz a kerék széppen óvatosan fordulgat mp 1et 2t azaz lassaban fog a ledobóponthoz érni de ha kis kereken vagyok akkor azért forog rendesen a cucc szóval mp enkét kb 7-8< is átmegy a váltóponton azaz ha "nem sikerülne ledobnia 1. re akkor is ott van még vagy 6 lehetõség...

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Amelyiknek nagyobb az átmérõje, az ugyanannyi idõ alatt hosszabb utat tesz meg, tehát gyorsabban forog. "Ülj rá" képzeletben a lánckerékre és rájössz. :)

Mivel fixen össze van rögzítve az összes lánckerék, egy kerékfordulatra egyet fordul az összes, legyen az akármekkora fogszámú. A kerületi sebességük az jelentõsen eltérhet, de a fordulatszámuk az sosem.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
nem az lehet hogy túl laza a bowden?:S

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
Szerintem úgy értette, hogy akkor van a nagyobb tárcsákon eleve a lánc, ha az ember lassabban bír menni, vagyis lassabban pörög az egész. Az is igaz viszont, hogy olyan 20 fog körül már 2 bemarás szokott lenni a fogaskerekeken, vagyis 2 helyen szedheti fel a láncot, tehát a váltás még akár gyorsabb is lehet a nagyobb tárcsák irányába.