Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34343 hozzászólás a témában

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
es hol lehet kapni effele gyari lanctanyerrogzito csavart? ha rendelted, akkor gondolom neten...

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Na jó, vettem. Az emberek hiúságára lehet alapozni. :D

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

A szintén hobikategóriás, négyszöges Campa Strada hajtómûvön csak egy tányért hagyok fent. Ebben az esetben viszont hosszúak a csavarok, alátétezni, cserélni kéne. Mi a homológ megoldás a problémára és mindezt hol?

Köszi!

Homológ: veszel pályahajtómûbe való 5mm-es lánctányérrögzítõ csavart ;). Én rendeltem. Alátét eléggé szükségmegoldás...bár mûködik. De hát a Te géped túl szép lesz a tákoláshoz

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

A baj nem a csavar, hanem az anya hosszával van. Ha aluból vannak az anyák, akkor reszelõt elõ és egy fél óra alatt, néhány ujjad feláldozásával orvosolható a probléma. Acél anyát sajnos elég nehéz megcsonkítani, hacsak nem tudod nagyon jól befogni.

megfogáshoz ötlet: én úgy rövidítettem anyát, hogy bele NEM illõ, más menetemelkedésû (ez a gyakori) M8-as csavart pár menetnyit belehajtottam a túloldaláról, amíg megszorult, majd köszörû.
az alátét szvsz nem néz ki túl jól, de kétségkívül mûködik.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Valóban az anya a hosszú, bocs rosszul fogalmaztam. Viszont acél, így nem reszelnék, meg nem is lenne szívem megfaragni. A filléres ötlet remek, ahogy nézem, az 1 Ft-os még el is fér az anya oldalán. :) Úgyis kivonják a forgalomból hamarosan.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Vagy;
fogsz pár régi fillérest, és kifúrod õket, és mint quasi tányérokat alátétként felrakod, így legalább a gyári csavarokat nem kell elbarmolni, és érdekesen is néz ki :D

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Jahhm, ismerem a témát... vagy reszelõ/köszörû, vagy keresni kell boltban egytányéros csavarszettet. Nemtom van-e.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
A baj nem a csavar, hanem az anya hosszával van. Ha aluból vannak az anyák, akkor reszelõt elõ és egy fél óra alatt, néhány ujjad feláldozásával orvosolható a probléma. Acél anyát sajnos elég nehéz megcsonkítani, hacsak nem tudod nagyon jól befogni.
Ausztria, Kenguruk földje!

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
A szintén hobikategóriás, négyszöges Campa Strada hajtómûvön csak egy tányért hagyok fent. Ebben az esetben viszont hosszúak a csavarok, alátétezni, cserélni kéne. Mi a homológ megoldás a problémára és mindezt hol?

Köszi!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Eredetileg Prowheel.

Köszi!

Retizotyo, ezen a kistányér acél, csak a nagy alu. Ez így jóság.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

Az Altrixnak (ami eredetileg Tracer, v. hasonló márka lehet) van kompakt, négyszögtengelyre való outi hajtómûve.

Eredetileg Prowheel.

Henger, igen, a 2006-os Record is hobbi szint, sõt... Nem elég, hogy mûanyag, de négyszögtengelyes!!! Ilyennel már csak a mammerek járnak boltba ;)
Ausztria, Kenguruk földje!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Nekem, RPM hajtómû van a montin, négyszöges, a Tracer-Altrix is hasonló szint.
Maga a kar sztem elég jó, de a tányérok sztem nem túl tartós darabok (nekem a két nagy 6061 alu, és olyan 4000km után már látszik a középtányéron, hogy használtam, pedig fõleg országúton mentem vele, egyenletes fordulaton).
Remélem segítettem!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Bakker, a 9-es Ultegra már lecsúszott a hobbi kategóriába.... :)
A Record Carbon is némileg mûanyag, akkor az is felejtõs?

Mykonzerv, sztem a 105-ös szett már bõven elég hazai hobbistának, versenyzésre is. A többi pénztárca, és igényesség (sznobizmus) kérdése.

Egyben kérdeznék is. Az Altrixnak (ami eredetileg Tracer, v. hasonló márka lehet) van kompakt, négyszögtengelyre való outi hajtómûve. Megérheti az árát? Nekem nem tûnik gagyinak. Terepezéshez is jobb ez az áttételezés.
Race, no Rest!

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

a 2x9es ultegra azért nem annyita hobbi szint:)
ha azért veszel 10eset, mert az már nem hobbi azt mondták, akkor végy nyugottan 9eset.az is nagyon tökéletes.

köszi, de nem pont így gondoltam:)
úgy gondoltam pontosan, hogy van-e különbség a tartósságban? a hobbi szintûekbe kevésbé strapabíró alkatrész kerül (pl. több benne a mûanyag elem) és ezeket akarom elkerülni.
viszont az octalink vs. integráltból mindnképp az integráltat venném. mondjuk még ráérek, a héten csak a vázat és villát újítok.

köszi a válaszokat

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
a 2x9es ultegra azért nem annyita hobbi szint:)
ha azért veszel 10eset, mert az már nem hobbi azt mondták, akkor végy nyugottan 9eset.az is nagyon tökéletes.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

hali

a 2*9 és 2*10 ultegra szett között mûszakilag milyen különbség(ek) van(nak)?
azt hallottam, hogy a 2*9 még inkább hobbi szintû, mint profi, míg a 2*10 már inkább hajaz a dura ace-re.

érdemesebb a 2*10-es rendszert vennem?

köszi

Hát pl a középcsapágy már nem octalinkes, hanem külsõ csapágyas, mint legnagyobb különbség. A 10-es rendszerekben (beleértve a 105-öt is) több a hasonlóság, mint anno a 9-esek között volt.

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
hali

a 2*9 és 2*10 ultegra szett között mûszakilag milyen különbség(ek) van(nak)?
azt hallottam, hogy a 2*9 még inkább hobbi szintû, mint profi, míg a 2*10 már inkább hajaz a dura ace-re.

érdemesebb a 2*10-es rendszert vennem?

köszi

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
ez a wenson taiwani váz, de csak itthon van ilyen márka asszem.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

valakinek van valami véleménye tapasztalata a Wenson expert 105 ös szettel ! ien kerékpárrol :??

Shimano 105-ös szett egy amúgy szinte teljes egészében Tajvanon készült biciklin. Van ilyenbõl Giant, Merida, Trek... Ez a véleményem, tapasztalatom nincs.
Race, no Rest!

Justin

Justin

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
valakinek van valami véleménye tapasztalata a Wenson expert 105 ös szettel ! ien kerékpárrol :??

Ne felejtsd! "Csak a táv és a lendület változik, az élmény marad."

www.szksc.hu