Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34346 replies to this topic

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts
Nem tudom MTB-nél mindegyik SPD verzió van-e, de a sima ugye biztos. Az ehhez való - igen:MTB - cipõkben aránylag rendesen lehet járni, sõt futni is.
Szerintem nem olyan nagy "szentségtörés" MTB-s cipõben országútin ülni, és ezzel a járás problémája kipipálva, de egyébként meg ugyanazok az elõnyök megvannak.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Egy kis pontosítás: a look pedálból 3 féle van: fekete (0 holtjáték), szürke (kis holtjáték, ca. 3-5'), piros (nagyobb ~7-9'). Nálunk általában fekete és piros van, a szürkét rendelni kell, de jobb boltokban ez nem gond.
Amit a shimano spd patentok kikotyogósodásáról írtak, az igaz, a kopás arányában lesz egyre nagyobb mozgása, egyébként eredetbõl ezeknél is van egy bizonyos oldalirányú holtjáték, mint a look-nál. Kopás ternészetesen a looknál is van, sõt, talán jobban, gyorsabban kopik. MEnni meg mindkettõben ugyanolyan rosszul lehet, a look sem magasabb lényeges, mint a spd-k (kivéve talán az sl). Mindkettõ csúszós (talán a spd jobban, mert fém), de a looknak, van csúszásgátló papucsa (külön kell megvenni), a fém spd-knek nincs és nem is nagyon elképzelhetõ.
A ritchey (típusú) spd patentokat nem ajánlom senkinek, hajlamos a rossz irányú "oldásra": vagyis nem kifelé, hanem befelé is el tud mozdulni egy kis kopás után, így megszorul és a láb beleütközik a hajtókarban (nekem 3-szor fordult elõ ilyen kínos dolog).

Blamazs

Blamazs

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
  • LocationGyőr
nekem most egy dura ace pedalt ajanlottak ami gondolom spd-sl kompatibilis.sajnos meg nem lattam, tobbet nem tudok rola. a look nekem is szimpibb lenne, de majd meglatjuk mit sikerul vennem a szukos anyagi keretbol.

Bögöly

Bögöly

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Régi Ultegra pedálom van, ami LOOK-kompatibilis, és egy LOOK pedálom a másik gépemen, ami szintén LOOK-kompatibilis. Piros LOOK stoplival használom, Shimano cipõvel, és nagyon szeretem! Egyikkel sincs semmi bajom (nyikorgás, fals oldás stb.), könnyû és tartós darabok. A LOOK szerelhetõ-zsírozható (ezt már csináltam), a Shimanot még nem is néztem (nem volt rá szükség), de valszeg az is. Állítható az oldás ereje, és tényleg, kezdetben szokatlan volt, hogy leszállva a géprõl úgy járkáltam, mint egy pingvin, ma már teljes biztonsággal mozgok a talajon. Amúgy sem jár sok járkálással a bringázás (nálam)... Mindkét pedálban kb. 30-30.000 km van.
2009-tõl már MASTER I-ben nyomom!!!:cheers:

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Big30, ez egyedi probléma, hidd el, nekem volt már 2 shimano, 1 eggbeater, egy LOOK, egy bike+, egy Ritchey... Look, az tényleg fogja a lábam, de nem szeretem, még az országútin sem, mert úgy kell járni a cipõben mint egy dodó kacsa, inkább az spd-t használom, az fogja a legjobban a lábamat. Eggebeater, meg Ritchey is mozog összevissza.

A montis pedált amúgy sem értelmes összehasonlítani egy SPD-SL-el...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Blamazs!
sac.1-nek dobj egy privit, õ már régóta használ valami Look pedált. Szerintem ha szépen megkéred ír neked róla pár sort. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Blamazs

A döntés a te kezedben van!
Egyszer volt shimano pedálom Mtb, rettentõen utáltam, mivel fel-le irányban lötyögött. Amikor húztam a pedált akkor baromi szar érzés volt./ csak a bal oldalinál volt gond!/- boltba vissza Veloba -be , majd jött az okos válasz. Ennyi belefér!!!
No ezek után megvolt a véleményem, azóta más cég termékét taposom és :).
Nem elrettentésképp írtam.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
http://www.cyclingne...ipstream_felt08
dedúrva:P
van ám alkatrész utánpótlásuk...

Blamazs

Blamazs

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
  • LocationGyőr
igazabol en is look-ot szerettem volna, de spd-sl pedalt kapnek most olcson es ezert gondoltam arra.

Blamazs

Blamazs

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
  • LocationGyőr
koszi a valaszt!
keresztbe nem akarom hasznalni, csak a pedalvasarlas miatt kerdeztem.
ugynezki spd-sl lesz, hacsak vki nem tud vmi jo look-ot olcson :)

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Blamazs

Pár éve Lookot használok , soha nem volt spd sl pedálom/v.lszeg nem is lesz/.
A look al tökéletesen meg vagyok elégedve. Persze mint minden Oui.stoplinak megvannak a hátrányai, pl nem tudsz menni normálisan , illetve nagyokat lehet tanyálni pl járólapon, köveken , stb.
Lookból kétféle stopli van /piros, fekete/, a piros nagyobb szabadságot ad a lábadnak oldalirányban.Spd sl passz.
Egyik cimbimnek Ultegra pedálja van recseg ropog, nyikog , megpróbált mindent elkövetni de nem szûnt meg a probléma.-Lehet egyedi jelenség
Ha váltanék akkor Look keo-t választanám, kicsivel könyebb mint a "sima" look és lehet hozzá stoplivédõt/kemény gumi-kompozit egyveleg/ kapni ami megkönnyíti a járást. Utóbbi ára kb 15 e huf+ védõ 3 e huf

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Nekem Look stopli van 105-ö SPD pedálhoz. Úgy tudom annyi a Look és az SPD SL között a különdbség, hogy az elõbbinél nem tudod szabadon mozgatni 5-6°-ban a bokádat, mert old egybõl.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts

sziasztok!
most akarok venni egy outi cipot magamnak. Nem tudom hogy a look/spd-sl stopli felfogatas kozott van-e vmi kulonbseg? tehat nem akarok ugy jarni hogy megveszem a cipot veszek pedalt aztan nem megy a ketto egyutt. szoval fel lehet tenni egymas helyett mindegyiket vagy sem?
a cipo amugy egy merida road carbontalpas lenne.

egykutya, felmegy rá mindkettõ. de hogy a stoplik mûködnek-e keresztbe, azt nem ígérem. felszerelni mindenesetre bármelyiket tudod.

Blamazs

Blamazs

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
  • LocationGyőr
sziasztok!
most akarok venni egy outi cipot magamnak. Nem tudom hogy a look/spd-sl stopli felfogatas kozott van-e vmi kulonbseg? tehat nem akarok ugy jarni hogy megveszem a cipot veszek pedalt aztan nem megy a ketto egyutt. szoval fel lehet tenni egymas helyett mindegyiket vagy sem?
a cipo amugy egy merida road carbontalpas lenne.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
az ár nagyban függ attól, milyen küllõvel akarod fûzetni és milyen hátsó agyat akarsz. Nálunk a hozzáférhetõ küllõk Sapim és Dt Champ. olyan 50-60 Ft körül vannak, Dt Revo 200-250 Ft, ha be lehet éppen szerezni, a fûzés olyan 1500 körül. Agyak közül nem sok választék van, a Campa és Shimanon kívül elvétve lehet találkozni 1-1 Tune-nel, FRM-mel, AmClassic-kal... Ha Shimano a rendszered egy 105-os megfelelõ lehet, ha netán 8-as meghajtásod van, akkor régi rsx agyak a legjobbak, talán még a Czernynél van, ezt elég olcsón be lehet szerezni 10e körül van.

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 posts
Hello!

Szerintetek mennyi pénzbõl lehetne kihozni egy pár régi szingós Mavic felni újrafûzetését, esetleg a hátsó agyat kicserélném. Milyen árban lehet normális nekem jó küllõszettet venni, hány keresztes fûzetést ajánlotok? Ha a szingós belsõt leszedik a küllõcserék miatt azt még visszalehet tenni?
Más:
El tudná valaki magyarázni miben jobb egy kétforgáspontos fék mint egy egyforgáspontos normális?

Kösz!
Üdv. Ádám

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

Van olyan országúti felni aminek a fékezõfelülete is fekete? Lehet tárcsás is.

Ha tárcsás is jó, akkor: Mavic A317

Feltöltött kép

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Van olyan országúti felni aminek a fékezõfelülete is fekete? Lehet tárcsás is.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bögöly

Bögöly

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Volt régebben valamilyen (azt hiszem, EXAGE Motion vagy valami hasonló, a túró se tudja már...) olyan fékem, aminél a hátsó fék kicsit "karcsúbb húsú" volt, mint az elsõ (meg persze a rögzítõcsavarja rövidebb).
2009-tõl már MASTER I-ben nyomom!!!:cheers:

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts

Aggodalomra semmi ok, az csak a gyártási idõ kódja: elsõ betû év, második hónap. 1976 január: AA

nem mintha lenne különbség a rögzítõcsavar hosszán kívül:D