Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
ha nem üt a kerék és a küllök kb egyenlö lazák akkor én mindegyikre húzok egy vagy két negyed fordulatnyit a lényeg hogy ugyan anyit mindegyiken igy soha nem tettem még bele 8-ast
ha egy két küllö lazább azt apró(negyed) lépésekben hozzá kell íazitani a többihez de ilyenkor általában van némi oldalütés is
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
NE centrírozz egy olyan keréken amit szeretnél használni, abban az esetben ha elõtte még nem próbáltad. Szerintem 5-900 ftot megér az hogy 1 évig ne kelljen ránézni.

Amúgy ugyanannyit húzz mindegyiken, körben haladva a keréken, ha nem volt benne nyolcas, nem ronthatod el nagyon. Egy fél fordulat elég, max ha laza, húzol rajta még. És utána elég vszínû hogy lesz benne nyolcas amit ki kell majd venned.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

vittore301

vittore301

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
köszi, de nincs ütés, nyolcas, tojás a kerékben

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
undorító, hogy a retkes autósok egyszerûen mindent megtehetnek, tiszteletre kéne már tanítani jó néhányat:@:@:@
és még nekik áll följebb:@

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Nem a sorrend számít hanem h melyiken mennyit húzol.
Keresd meg a legnagyobb ütést, és ott húzz negyed v fél fordulatot az érintett küllõkön, ha 3 v több küllõre terjed ki akkir a középsõn többet mint a többin, ill. nézegesd h kb egyforma legyen minden küllõ feszessége (mindnek, mind2 oldalon).
Aztán elölrõl az egész.
Idõnként nézz rá h tojás se legyen benne.

Kb ez a rendszer de ne várd h 3 mondatban megtanítson vki centírozni...

vittore301

vittore301

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
sziasztok

elsõ kerekemben kiállva picit recsegnek a küllõk. nem hibásak, talán inkább lazábbak a kelleténél. nincs 8as a kerékben, ezért is nem akarom elcseszni.
a kérdés, az: milyen sorrendben kell ráhúzni a küllõkre, hogy ne rakjak bele 8ast.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Mindig van egy aki nem érti a viccet... :D

Jolvanna:D

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
körbe szokták tekercselni plusz szövettel a repedt részt. Itthon is láttam egy javított Scott Scale vázat. Én biztos nem vennék javított alkatrészt. Ki tudja milyen egyéb nem látható sérülések kelekeztek benne nem?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Baleset estén (már ami nemcsak fellökés szintjén van) teljesen mindegy a vázanyag, kivéve talán a régi és jó vastagfalú acélokat (ld. Favorit). Az acél azért sokat elbír, még visszahajlítás esetén is, sõt hajlítottal is lehet menni. Már mentem mindkét variációval, nem volt semmi gond, de azért nem ajánlom hosszútávra. A különbség a vázanyagok között annyi, hogy az átlagos alu, acél jobban bírja a gyûrõdést (persze nem a hiper könnyû csõszettek), kisebb esések, eldõlés után nem kell eldobni, a karbonnál viszont nagyon valószínû, hacsak nem küldi el az ember 1-2 ismert nyugati karbonreperálóhoz (kisebb repedéseket lehet javítani a karbonvázon is).

gyzsolt

gyzsolt

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

gyzsolt én is ilyet hajtok, ha gondolod összeollózok 1 kicsit a Janes-al történt priv üzikbõl :) ;)

Nekem Tiagrás van, szerintem 160ért nem kapni ilyen jól felszerelt modellt...
A Sorás meg asszem 113, ez is szintén fullos ezért az árért...

Ha Janes is beleegyezik akkor nagyon szépen köszönöm, jöhet privátban. :)

Mert az alut vissza lehet?:) az is törik. Acélváz meg...én nem mennék olyan vázzal ami baleset után lett visszahajlítva...

Mindig van egy aki nem érti a viccet... :D

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
DEDEDE :D

Nekem eladó ami bennevan, maxxis detonator gumival mindennel együtt, full jó állapotban, de tényleg, én vettem bele egy mavic Aksiumot.

Ha érdekel priv :)
M.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Csakhogy ez szemmel láthatóan nem fáradásos törés.

Naja, ez nem az anyag hibája.

Rémhöri, csak a kerékszettet, külön nem lehet megvásárolni?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
gyzsolt én is ilyet hajtok, ha gondolod összeollózok 1 kicsit a Janes-al történt priv üzikbõl :) ;)

Nekem Tiagrás van, szerintem 160ért nem kapni ilyen jól felszerelt modellt...
A Sorás meg asszem 113, ez is szintén fullos ezért az árért...

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

ja, ezé rossz a karbon váz, ha elüt egy ótó, már nem lehet visszahajlítani :)

Mert az alut vissza lehet?:) az is törik. Acélváz meg...én nem mennék olyan vázzal ami baleset után lett visszahajlítva...

gyzsolt

gyzsolt

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

Egy Wenson R-way-el.:)

Majd érdekelne a véleményed...
Most épp habozok pár gép között, és ez is feltûnt a Dema Alvito DC, a Merida 880-16, az Author A3300, meg az Orbea Fleche mellett.

ja, ezé rossz a karbon váz, ha elüt egy ótó, már nem lehet visszahajlítani :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Egy külföldi fórumon találtam ezt a képet, nagyon komoly. Úgy emlékszem elütötte a srácot egy autó. De neki semmi baja nem lett. Talán csak egy kis szívroham, amikor meglátta mi maradt a bringából. :( Jól megfigyelhetõek a külsõ optikai bevonat karbonszálai.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Milyen bringával léptél be?

Bizony a jó öreg Spinergy.. Nekem is 300ezres számú volt. Érdekes, hogy hosszútávú triatlonversenyeken is inkább a Zippeket favorizálják, mint a Xentis Mark kerekeket, amik azért közelebb vannak a Spinergy-hez. Mondjuk Csomor Erika azt hiszem Xentis-t használ.

Szerintem is felesleges itthonra ez a karbonfelni mizéria. Amikor látom ezeket a cuccokat mindíg eszembe jut,hogy egy-egy túrára viszek magammal 2szer fél háromnegyed kilónyi vizet, akkor minek tököljek egy könnyebb kerékkel, vagy egyéb alkatrésszel. Meg nem is vagyok olyan edzettségi szinten, hogy ilyen apróságokon múljon bármi.

Majd ha már 35ös átlaggal fogom hajtani az Ironman 180km-es kerékpáros távját, elgondolkodom a fejlesztésen :D

Egy Wenson R-way-el.:)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Egy fullratörött Isaac karboncsoda.

http://kepfeltolto.hu/i/?119649

Bár nem kerék, viszont durva törés. Érdekes, hogy a nyeregcsõ is karbon, de az egy az egyben kiszakadt a váz darabkájával együtt.

a baleset milyenségére utal a nyeregnek a KITÉPETT pálcája, ami a nyeregcsõben maradt...

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Egy fullratörött Isaac karboncsoda.

http://kepfeltolto.hu/i/?119649

Bár nem kerék, viszont durva törés. Érdekes, hogy a nyeregcsõ is karbon, de az egy az egyben kiszakadt a váz darabkájával együtt.

Csakhogy ez szemmel láthatóan nem fáradásos törés.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
helyeshelyes:D

Mától beléptem én is az outisok népes táborába.