Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,969 posts
Hehe:D
Ok, akkor tényleg összehozhtanánk egy Idõpontot, ha sikerül megvarázsolni a dolgokat tolhatjuk együtt...

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
Zsír:D
maglódi vagyok
majdnem mindennap arra megyek edzeni
megdumálunk valami találkozót és nekem ok
csak szerdáig tuti nem jó mer érettségizek, de utána ok

Helló,
Monor környékén lakok..

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,969 posts
Helló,
Monor környékén lakok..

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
Sasi
merre laksz?
ha valahol pest környékén akkor szívesen megnézem valamikor mi a gond, mer így látatlanban sztem esélytelen ha az eddigi tippek befuccsoltak
és több szem többet lát

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,969 posts
Igen, talán lehet.
Ezzel lehet vmit csinálni?

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

Alapból kicsit ferdén is áll a kerék..

Lehet a papucsok nem is párhuzamosak a vázzal. Elég egy fél milli és már a ferde nekik az egyenes. Aztán mindig visszakívánkozik a kerék ebbe.

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,969 posts
ok, reménytelen helyzetbõl próbáltam kilábalni:D sikertelenül....

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Az attól nem fog kicsúszni, hogy lekopott a festék :D

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,969 posts
Igen, próbáltam már másik gyorszárral is és azzal is kiengedett.
Arra gondolok, hogy a papucsokról lekoptt a festék és kicsúszik...
Alapból kicsit ferdén is áll a kerék..

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
A hátsó fogaskerekek. Arra gondoltam, ha nincs esetleg jól beállítva a váltó és beletépsz a vázba az rántja ki a kereket. De 100% hogy gyorszár gond lesz. Más egyszerûen nem tud így engedni.

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,969 posts
Persze, rendesen be van zárva a gyorszár. Szabadonfutó pontosan melyik rész? Mit kell rajta vizslatni? //Azért nem vagyok profi:D

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
...és meg is van az a 10km/h különbség...:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Retizotyo!
Köszi a választ.
Az edzettségi állapotot tekinthetjük állandónak (jelenleg közelít a nullához), mivel összehasonlításról van szó.

Esetleg mégvalaki, outi kontra hegyikecske?

én abszolut kényelmesen, nézelõdve nem sietõsen :) (síkon) kb 26-27 tempót megyek a fullival 2,25-ös rücskös gumival. ez az otthon - melóhely távon olyan 22 es átlag lesz a kismillió megállással stb (gps el mérve tehát az állásidõ is belemérve). outival 35 körül megyek kb ugyanezzel az erõbefektetéssel.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

Én montin 60km-es távig tudtam 1,6 Sportcontact-tal a 30km/h átlagot tartani, nyilván ez annyira nem volt kényelmes, de síkon ennyit bírtam.
Most van egy oúti-fixim, 44-16-tal KÉNYELMESEN tartom a 30-32km/h átlagot (ezt is max. 2-3 órán keresztül).
Szóval sztem egy rendes váltós géppel, lehet menni átlagosan egy +10km/h átlagot.
Persze ez múlik az edzettségen + hogy reggel mennyire alszol el :), stb.

Én 1.3as Slick gumival megyek, 26-27es átlagot hosszútávon, országútival bár jó rég mentem (de hamarosan újra lesz versenybringám) de 32 körül lehet tartani. Így a 10 nekem kicsit optimista, olyan plusz 6-7km rel vagyok gyorsabb. Mondjuk nem vagyok agyonedzve... ...egyenlõre. :D

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Márpedig más miatt a kerék nem tud kijönni, meghúzott gyorszár mellett. Jól szoktad meghúzni a gyorszárat? Betekered, amiíg kicsit szorul és a kart ráhúzod. Bocs nem amatõrnek néznek, de hátha pont ez a probléma. Ha már biztos, hogy nem lóg túl. A szabadonfutó simán megy? Jól be van állítva a hátsóváltó? Recsegésmentesen vált?

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,969 posts
Kérdezd meg kérlek, mert ezt éppen az imént néztem meg, s nem lóg túl!

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts
Hátára fekteted a kecskét. Akkor láthatod a tengelyt, ahogy a vázpapucsban van és még a gyorszárat is. Akkor jó, ha a tengely nem ér át a vázon. Azaz a vázpapucs külsõ szélétõl beljebb van egy kicsit. Így a gyorsszár a vázpapucs külsõ szélén fekszik fel és a vázat rá tudja szorítani a tengelyen található kontraanyára. Mindkét oldalon nézd meg. Ha a tengely vége és a vázpapucs külsõ széle között nincs 1-1.5 mm, és a gyorsszár anyái nincsennek kimélyítve, akkor a gyorsszár nem a vázon, hanem a tengelyen fekszik fel és ezért nem toda rászorítani a vázat a kontraanyára.
Ha mégsem ez a megoldás, lehet, hogy ma megyek a kedvenc bringaboltomba és rákérdezek a mesternél.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,969 posts
Alu vázról beszélünk!

Jettison, hogy érted azt , hogy túl lóg a tengely? Tól hosszú?

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts

Kipróbáltam semmi változás!

Átraktam már másik gyorszárat is és az elsõ rálépésnél kijön a kerék.

Kezdjük az alapoknál. Acél, vagy alumánium vázról beszélünk? Az acélnak alapból vékonyabb a papucsa.
Durung forever!

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts
Retizotyo!
Köszi a választ.
Az edzettségi állapotot tekinthetjük állandónak (jelenleg közelít a nullához), mivel összehasonlításról van szó.

Esetleg mégvalaki, outi kontra hegyikecske?
Durung forever!