Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
csak néhány oldalt kellett volna visszaolvasni, nem 236-ot, és van keresõ is...
http://www.competiti...ALCULATOR_INTRO

Mistral89

Mistral89

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
sziasztok.biztos kérdezték már, de azt hiszem egyszerûbb újra megkérdezni, mint 236 oldalnyi hozzászólást végigböngészni.az országúti bringák méretezésérõl érdeklõdnék.egy kb 185 cm magasságú embernek mekkora gép kell?úgy általában mi a szabály?ha jól tudom akkor a bringa méretszáma (pl.60-as) a váz magasságát mutatja, ugye?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Korábban Pécsen használtam a bringát, és ott sokkal több lejtõt meg nagy fékezést kapott, és nem volt vele baj. Most meg leszedve a szingót, a gumin takonyszerûvé vált a pálmatex. A Vittoria ilyet nem csinált, bár annak kicsit más volt a szövet ahol felragasztod.

Elképzelhetõ hogy a az alacsonyprofilú régi Mavic szingó jobban felmelegedik, mint a mostani felnik? Kár lenne érte, mert nagyon fog rajta fék...

én Mavic GP4 felnivel használtam tufót, de nem volt ilyen gondom

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Korábban Pécsen használtam a bringát, és ott sokkal több lejtõt meg nagy fékezést kapott, és nem volt vele baj. Most meg leszedve a szingót, a gumin takonyszerûvé vált a pálmatex. A Vittoria ilyet nem csinált, bár annak kicsit más volt a szövet ahol felragasztod.

Elképzelhetõ hogy a az alacsonyprofilú régi Mavic szingó jobban felmelegedik, mint a mostani felnik? Kár lenne érte, mert nagyon fog rajta fék...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Sziasztok!

Mivel szoktátok felragasztani a szingót? Én eddig pálmatex-szel tettem fel és nem is volt vele semmi baj. Ma egy meredek lejtõn egy nagyot kellett fékeznem, és utána ütni kezdett az elsõ kerék. Megálltam és láttam, hogy tök ferde a szelep, meg megpuhult a ragasztó. Mondjuk a felnit is alig lehetett megfogni, olyan meleg volt.

Korábban Vittoria edzõszingót használtam, most meg Schwalbe Montello-t. Ez számíthat?

Én többek közt azért cseréltem le a szingót,mert mindíg az a rémképem volt, hogy egyszer leugrik a felnirõl, mikor a hátam mögött jön a busz vagy valami hasonlóan barátságos vasdarab.

Egyébként én is pálmatexet használtam, bár én csak pesti oldalon nyomultam vele, szóval nem sütöttem meg a felnit a fékkel.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Sziasztok!

Mivel szoktátok felragasztani a szingót? Én eddig pálmatex-szel tettem fel és nem is volt vele semmi baj. Ma egy meredek lejtõn egy nagyot kellett fékeznem, és utána ütni kezdett az elsõ kerék. Megálltam és láttam, hogy tök ferde a szelep, meg megpuhult a ragasztó. Mondjuk a felnit is alig lehetett megfogni, olyan meleg volt.

Korábban Vittoria edzõszingót használtam, most meg Schwalbe Montello-t. Ez számíthat?

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
A Wenson Stingerrõl hallott vki valamit?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
attól függ ki alatt 8)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Gondoltam erre is,nyáron ezért dolgoztam.:) A mostani kerekemre akartam slick-et,az új (erõsebb) kerékkel mentem volna hosszú csomagos túrára,és terepre.De nem tudom,mennyivel jobb egy slick gumi,mint az én mostani gumim (elõl ritchey innovader 2.0, hátul continental town + country 2.1).És mennyivel lassabb,mint egy országúti.A slick gumival sokkal kisebb lenne az átmérõ,igaz,sokkal vékonyabb is lenne( már ha vékonyabban gondolkozunk).Maxxis detonatort vettem volna valószínûleg 26-osban.

Ha jó a vázgeometria, akkor alig lassabb városi használat során.

lumen_atrum

lumen_atrum

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
A szélességen meg még törtem volna a fejem...:)

lumen_atrum

lumen_atrum

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Gondoltam erre is,nyáron ezért dolgoztam.:) A mostani kerekemre akartam slick-et,az új (erõsebb) kerékkel mentem volna hosszú csomagos túrára,és terepre.De nem tudom,mennyivel jobb egy slick gumi,mint az én mostani gumim (elõl ritchey innovader 2.0, hátul continental town + country 2.1).És mennyivel lassabb,mint egy országúti.A slick gumival sokkal kisebb lenne az átmérõ,igaz,sokkal vékonyabb is lenne( már ha vékonyabban gondolkozunk).Maxxis detonatort vettem volna valószínûleg 26-osban.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Építs egy könnyû montit, és vegyél bele egy slick gumis tuning hiperkönnyû kereket. Így ha aszfaltra akarsz menni kellõen gyors lesz, ha meg terepre, akkor visszarakod a terepkereket. Sokáig én is így csináltam sõt még mindíg van slick gumis MTB-m.

lumen_atrum

lumen_atrum

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Hát mindegy.Az országútim még amúgy sem mostanában fog elkészülni,jövõ nyárra tervezem,mert ahhoz kellene még váz.A hazai kínálatból a merida aluvázakat nézegettem,néztem magellan geminit is, a meridákból is az olcsóbb árkategóriában.Viszont részükrõl vannak a fitnesszgépek (szettként),és az új s-pressók is,amik tetszenek.Talán valamivel kényelmesebb vázak lehetnek ezek hosszú távon,nem?Vagy amit olvastam a meridákról,hogy készülnek race és (talán) ride verzióban,ez lehet egy kis segítség ebben. (ez már valószínûleg off ebben a topikban: cyclo-crossra is gondoltam egy nem túl terepes gumival). A helyzet ugyanis a következõ: nekem montim volt mindig is,de már évek óta 98 %-ben aszfalton hajtok.Viszont nagyobb túrákhoz a montim jobb,mert erõs,van rajta csomagtartószem,bírja hátul a 3 részes táskát.De nagyon szeretnék országúti bringát.Most egyelõre van a single speed acélom,de nagyon szeretem õt.:)

lumen_atrum

lumen_atrum

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Basszus,most hogy mondod,ez nekem is feltûnt pár bicajnál,fõleg a kész országútikról készült képek között láttam pár ilyent.:S Ki is ment a fejembõl.Ez valóban gyanús volt.:(

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
ezeket a vázakat (fõleg az acélvázakat) õ matricázza, sõt néhány csinált Colnago-t is árul, ez szerintem nyílt titok. Az e'bayon (is) lehet kapni vázcsõ típus matricákat, retrogépek javítására, csak van aki nem arra használja.

vittore301

vittore301

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
nem tudom, sok váz - amikrõl hirdetik hogy õk a magyar forgalmazó: coppi, vianelli, moser - nagyon olyannak tûnik, mintha kinyomtattam volna a matricát egy nálam festett vázra és hajrá. ráaadásul ezeknek a márkáknak már saját weblapja sincs, lehet hogy meg is szûnt a gyártásuk?

lumen_atrum

lumen_atrum

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Ühüm,szerintem simán be fog férni,ballonossága meg elegendõ lesz talán a városban.Saját festésû puch acélvázra szereltem a bicajt,eredetileg országúti bicajt akartam,van is hozzá sok alkatrészem,majd ha lesz pénz,talán össze is rakom,de nem tudom,milyen váz lenne ideális (értek ezalatt mindent : méretet azért el tudom dönteni :) ,de acél,alu,karbon? stb stb? ).Ráérek még gondolkodni ezen.Amúgy az SS topikban már kérdeztem ,hogy mi a vélemény matuzról.Mert ott néztem sok mindent,de nem kaptam túl bíztató válaszokat.:S

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Nem biztos, hogy a fék a legszûkebb. Nekem pl. a villa nagyon alacsony, attól nem fér bele nagyobb gumi.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
milyen bringa? nézd meg a mostani gumit plusz 2.5 - 2.5 mm oldalirányban tolómérõ aztán hajrá

lumen_atrum

lumen_atrum

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Sziasztok!
Ide írom a kérdésemet,mert a fékek között nem találtam olyan élõ topikot,ahová befértem volna,és még gyors választ is remélhettem volna.:) Szóval: adott egy országúti fék (nem hosszú benyúlású),milyen széles gumit fogadna szerintetek biztonsággal (maximum)?Lényeg a lényeg: egy ilyen fékes SS bicajomra kellene szélesebb gumi (23-mas van fent most),mert elviszem Pécsre,ott fogok vele év közben közlekedni,és finoman szólva sem jók az utak.28-as gumi elég lenne,és bele is férne?Plusz sárvédõ mellette esetleg?:S
köszi elõre!

máté