Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
azért én nem ülnék olyan alura ami úgy lett összetákolva, ugyanis az alu emlékezõ fém, azért is kéne 5 évente cserélgeti, ha használja is az ember
sztem bringázás közben nem nagyon törik el egy mai karbonváz, persze ha odavágod az gáz, akkor simán nyekk, ezt neked kell eldönteni mennyire vagy esõs, sztem normál körülmény közt nem nagyon lehet elesni, versenyen benne van sajna, pláne itthon..
forgalomba meg nem biztos h te vagy a vétkes és akkor lehet harcolni...

A karbonvázról nemrég hallottam, hogy bizony egy ütõdéstõl vagy eséstõl nagy esélye van, hogy nem látható hajszálrepedések alakulnak ki, amik lappangva jelen vannak. Aztán a valahányadik túra után a repedés mentén egyszer csak ketté törik az ember alatt a váz. Az alu egy eséstõl esetleg görbül, deformálódik vagy benyomódik és szerencsés esetben még visszahajlítható. Ki tudnám most csengetni egy ilyen bicó árát, de ha késõbb beköszönne egy váratlan vázcsere, arra már biztosan nem futná.
Ez tényleg így van? Szerinted is ennyire durva a helyzet a karbonnal?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
ez a dt se tûnik rosszak, nagy név, bár nincs még tapasztalatom velük
25ös gumi sztem 12kph-val tuti megfogja, semmi pénzért nem tennék fel 25ös gumit, 23as is fotel

Tegyük fel befér a 25-ös gumi és frankón megdobjuk ezzel a kényelmet. De vajon megtehetjük ezt büntetlenül? Mi történik vajon a befektetett enbergiáinkkal? Mennyivel lesz majd nehezebb tekerni és tartani a tempót. Van érezhetõ kihatása ennek a két mm különbségnek az outiktól joggal elvárható könnyed száguldásra.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Tegyük fel befér a 25-ös gumi és frankón megdobjuk ezzel a kényelmet. De vajon megtehetjük ezt büntetlenül? Mi történik vajon a befektetett enbergiáinkkal? Mennyivel lesz majd nehezebb tekerni és tartani a tempót. Van érezhetõ kihatása ennek a két mm különbségnek az outiktól joggal elvárható könnyed száguldásra.

...esetleg egy minõségi acélváz? (Bár az országúti mindig is rázni fog, szerintem.) De a ballonos külsõ tényleg rengeteget számít, ha befér a 25-ös gumi, az elég nagyot dob a kényelmi faktoron :)

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Ha esel a géppel, akkor már mondhatják, hogy nem rendeltetésszerû használat és arra nem vonatkozik a az örök élet gari. Félek belemenni, habár nagyon pöpecül néznek ki a karbon vázas bringák. És bizonyára sokkal jobbak a menettulajdonságok is.

Vegyél olyan márkától karbonvázas bicajt, amelyik vállalja az életfogytig garanciát. Nem véletlenül vettem én sem Orbeát.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts

Vegyél olyan márkától karbonvázas bicajt, amelyik vállalja az életfogytig garanciát. Nem véletlenül vettem én sem Orbeát.

Ezt néhány cég tényleg bevállalja, csak éppen mit is értenek rajta? Mennyi az az életfogyt? :-)) Aztán ha elreped, megnézik-e miért is repedt meg. Van ahol kizáró ok a versenyzés, más cég nem köti ki. Nem tudom ki gondolja komolyan, hogy egy akármilyen váz is kitart egész életében. Még a legjobb acélok is elrepednek 20 év után, ha rendesen használták õket.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Hogy az MKSZ szivesen válaszolna egy e-mailre az több mint eufémizmus. Ezidáig az egész szöv. egy fantomcég volt, jó pár éve befulladtak az éppen soros "akciói". Múlt évben újra volt változás körükben, új fogadkozások, várjuk az eredményt...
Igazolt versenyzõnek lenni csak formális eljárás kérdése, bárki lehet, ugyanis a legutóbbi állás szerint nem feltétele hogy a delikvens csapattag legyen. A gyakorlatban viszont eléggé ajánlott valamilyen csapatban tekerni, ha jó eredmélnyeket akar elérni az ember és egyáltalán bolyban tudjon közlekedni.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
A karbonvázról nemrég hallottam, hogy bizony egy ütõdéstõl vagy eséstõl nagy esélye van, hogy nem látható hajszálrepedések alakulnak ki, amik lappangva jelen vannak. Aztán a valahányadik túra után a repedés mentén egyszer csak ketté törik az ember alatt a váz. Az alu egy eséstõl esetleg görbül, deformálódik vagy benyomódik és szerencsés esetben még visszahajlítható. Ki tudnám most csengetni egy ilyen bicó árát, de ha késõbb beköszönne egy váratlan vázcsere, arra már biztosan nem futná.
Ez tényleg így van? Szerinted is ennyire durva a helyzet a karbonnal?

Félreértesz. Nem azt mondom, hogy trekking bringát vegyél. De nekem úgy tûnik, hogy arra mondjuk nem készülsz, hogy versenyezz, akkor meg szerintem nem igazán számít, hogy milyen aerodinamikus, meg könnyû stb. (bár hozzáteszem, hogy a mi szintünkön ezek még akkor sem lényeges dolgok, ha indulnál is versenyen)

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Az új strada 3000-et állítólag már Dt swiss R-1900 kerekekkel szerelik: Ha a viszonyítási pont a mavic aksium és ksyrium, ezt hová helyezzem el a strapabírósági listán.

[quote name='Jettison']ks azért erõsebb sztem
de az aksiummal sem lesz bajod ha ésszel használod

[/quote][/quote]

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
van licensz kártyád, amit akkor igényelhetsz, ha mksz tagságú csapatnál vagy és kitöltöd a honlapjukon lévõ igénylõlapot, hivatalosan ekkor leszel igazolt versenyzõ ha jól tudom, am sztem írhatsz nekik is egy mélt biztos szívesen válaszolnak rá

Nem igazán tudtam, hol tegyem fel ezt a kérdést: mit jelent az, hogy valaki igazolt versenyzõ, és hogy lehet valaki az?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nem igazán tudtam, hol tegyem fel ezt a kérdést: mit jelent az, hogy valaki igazolt versenyzõ, és hogy lehet valaki az?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Ma már állítólag létezik néhány (nálunk kevésbé használt) márkában (pld. Veloflex) kompromisszum: defektvédelem, kis tömeg, jó gördülés. De persze utóbbi kettõre súlyozva, a defektvédelem annyi, hogy minden kis szilánk ne szúrja ki. Már 170-180 gr. körül is léteznek jó peremes gumik (sõt szingóban is alig nagyobb valós tömeggel), csak nálunk nem lehet kapni, fõként az ára miatt, mert kb. 20e Ft-ért kellene adni. Nálunk a max. a Supersonic, ami 12e Ft körül volt, 23-asban 170 gr. körüli, és még mezõnyversenyre is eléggé merész feltenni a defektek miatt.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
amit nemrég linkeltekgumiteszt az leírja h nem létezik olyan gumi ami mindenben a maxot tudja
tudod vagy kompromisszumok, vagy a szélsõségek

már alig várom én is, h kitavadjon és kipróbáljam az uj gumikat. most tettem fel michelin pro 3 race.
kiváncsi vaok mennyire lesz jó és defekt álló. nem naon értem ezt az egészet, ennyi pénzért miért nem nyujtja a max-ot a gumi minden szempontból? miért van az , h ami drága gumi az vagy nulla defekt állóság vagy kurvára kopik, stb. hát azért remélem, h be fog vállni ez nekem.szerettem volna 1 igazán jó gumit a bicajomra

tomy74

tomy74

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
már alig várom én is, h kitavadjon és kipróbáljam az uj gumikat. most tettem fel michelin pro 3 race.
kiváncsi vaok mennyire lesz jó és defekt álló. nem naon értem ezt az egészet, ennyi pénzért miért nem nyujtja a max-ot a gumi minden szempontból? miért van az , h ami drága gumi az vagy nulla defekt állóság vagy kurvára kopik, stb. hát azért remélem, h be fog vállni ez nekem.szerettem volna 1 igazán jó gumit a bicajomra

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
ks azért erõsebb sztem
de az aksiummal sem lesz bajod ha ésszel használod

[quote name='Kobuc']A mavic ezek szerint megbízható márka. Érdemes ezt választanom. Mondd meg õszintén Jettison: a ksyrium csak az aerodinamikában és súlyban jobb? A strapabíróságban (nyolcasállóság) az aksiummal megegyezik? Nem kevés pénzt takaríthatnék meg, ha aksiummal szerelt gépet vennék. Ugyanis az a kis súlykülönbség nekem nem szempont.

[/quote][/quote]

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
Ma reggel(11-kor) a szegedi rókusi körúti mekinél láttam egy '09 Merida 880-16-at(helyet csak azért írtam,mert hátha valaki magára ismer:))Szép ám:D lehet olyan lesz a következõ keróm.Valakinek van valamilyen tapasztalata róla?

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

Merev volt és gyors, de rázott és dobált. Úgy gondolom: egy karbonváz(még ha alsóházas is)ennél csak kényelmesebb lehet és úgy tudom jobban bírja a rossz utakat is..

...esetleg egy minõségi acélváz? (Bár az országúti mindig is rázni fog, szerintem.) De a ballonos külsõ tényleg rengeteget számít, ha befér a 25-ös gumi, az elég nagyot dob a kényelmi faktoron :)
- egy bolygó, két kerék -

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Külföldi fórumokokon nagyon istenítik a Veloflex gumikat (a fenti tesztben csak a szingók közt szerepelt). Valakinek nincs tapasztalata?

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts
Látom felpörgött a gumi téma.
Itt egy teszt a gördülési ellenállásokról (angolul), alul eredményekkel:
http://www.rouesarti...le-1503651.html

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
[quote name='Kobuc']Jettison! Itt küldöm a többi bringához tartozó kerékneveket. CUBE AGREE GTC PRO: Easton Vista SL
[/quote][/quote]

Lehet ,szentségtörés, de én ilyet vennék:
http://www.cubebikes..._id=43&detail=1
Vagy a Pro verziót. Szvsz a 105-s szett is bõven elegendõ amatõr kerékpározásra. Jobban jársz ha ballonosabb külsõt teszel fel, és ebbe a vázba el is fér. Többet rugózik egy vastagabb, magasabb gumi aminek kisebb az üzemi nyomása. Vagy el is hagyhatod az aszfaltutat, ezzel nem lenne gond. És ugyanazzal a kerékkel szerelik, mint az outi modellt
Vagy egy Merida Cyclo Cross?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!