Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Hogy lehet hogy 8kg? Az én bringámban 80g-al nehezebb a kerék, kb 100g-al nehezebb a nyereg, meg max 200g-al nehezebb a váz. Cserébe könnyebb: váltók (Duraace) hajtómû (ultegraSL) kormánystucninyeregcsõ (ritchey WCS) fékváltókar (Duraace) fékek (Sram rival). És az enyém így van 8,4 körül...érdekes... :S

Jó az a kerék? Lehet hogy elcserélem a mavicomat r600-ra úgy, hogy aki adja az r600-at az még ráfizet...megérné mert 250g-ot könnyítenék, csak nemtudom hogy milyen erõs...Szóval?

ne kerdezd, nem vagyok nagy orszagutis. csak ugy van, mert szerettem volna egy ilyen bringat is. de nem edzek rendszeresen meg semmi ilyesmi. szoval alam tokeletesen eleg. de nalam kompetensebb embert konnyen talalsz :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Azt írta, hogy 200e alatt :)

Hat az eleg akcios. :)
Pont most van tokilyen vaz az aproban 42e-ert, ami tenyleg nem sok.
http://piacter.bikem...t=210356&cat=57
De ha tenyleg 1380g a vaz, es 592g a villa, akkor 8kg-s canga nehezen lesz belole.

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
Azt írta, hogy 200e alatt :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Az egész gép 8 kg. Ami szerintem maga a tökély, ha azt vesszük mennyibõl jött ki a gépem.:)

Az tenyleg szuper suly.
Ahogy en szamolgatom a sajat brinyom sulyat epp ha 8 alatt lesz, pedig full karbon, DA7800, konnyebb kerek.
Persze nyereg, stucni lehetne joval konnyebb, meg a kerek is sokkal.

Aztan ki tudja, majd ha majd megvan, kiderul.

Es ha mar elohoztad, mennyibol jott ki? Tipp: 250e

szepii

szepii

törzsvendég

• fórumtag
  • 457 posts
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy fehér színû bandázst mivel lehet tisztán tartani ill. mivel érdemes tisztítani?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

1852 gramm gyorszárak nélkül. Ez és a Shimano RS-20 között vaciláltam sokat (akkor még földi áron volt). A shimano 30grammal könnyebb lett volna, végülis kinézet alapján döntöttem.
Egyáltalán nem bántam meg hogy ezt vettem, erõs, merev, tartósnak tûnik, nem kímélem. Conti grand prix 22es gumikkal nagyon jó, sok összehasonlítási alapom nincs, de szerintem nagyon jól gyorsítható.

Az egész gép 8 kg. Ami szerintem maga a tökély, ha azt vesszük mennyibõl jött ki a gépem.:)

Hogy lehet hogy 8kg? Az én bringámban 80g-al nehezebb a kerék, kb 100g-al nehezebb a nyereg, meg max 200g-al nehezebb a váz. Cserébe könnyebb: váltók (Duraace) hajtómû (ultegraSL) kormánystucninyeregcsõ (ritchey WCS) fékváltókar (Duraace) fékek (Sram rival). És az enyém így van 8,4 körül...érdekes... :S

a kerek viszont ha jo konnyu akkor azt egybol eszreveszed

igy lett nekem shimano R601 :) [kep alairasban - allez]

Jó az a kerék? Lehet hogy elcserélem a mavicomat r600-ra úgy, hogy aki adja az r600-at az még ráfizet...megérné mert 250g-ot könnyítenék, csak nemtudom hogy milyen erõs...Szóval?

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 posts

8kg az tenyleg jo, csak probalom kovetni a gondolkodasmododat :)

en ugy voltam vele hogy nem kell ultegra szett eleg a 105 is, mivel sulyban nincs az a hatalmas kulonbseg, es amugysem annyira erezheto, cserebe legalabb olyan jol mukodik az is.

Gondolkodásmód a következõ: Már régóta akartam országútit építeni, tudtam azt is h nagyjából mennyi pénzbõl.
Egyszercsak jött egy ajánlat.. full ultegra szett mindennel 50ért... számolgattam, elmentem megnéztem, egykét karctól eltekintve tökéletes, rájöttem h ez nekem nem kicsit megéri. Még egy vadi új tiagra szett sem jön ki ennyibõl.
Aztán jött a váz szintén használtan egy kollégától. Kiegészítõk újak.
Végül a kerék: jó kereket akartam a lehetõ legolcsóbban, választás: Mavic Aksium.
Lett egy full ultegrás baromi jó bringám 200e alatti összegbõl:) Nem is rosz ha azt nézed, hogy az ultegrás gépek 350körül kezdõdnek...

Lehet h nem passzol hozzá, majd ha egyszer sok pénzem lesz belekerül egy ultegra kerék:)

Megnéztem az R-601-et, ez naggggyon komoly!! Majd 3000ben;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
itt-ott meg akad

http://www.jejamescy...tt-id13097.html

de

rohadt kemeny. es az enyem nyikorog is. szal ha konnyu verseny nyereg kell rovidtavra akkor okes. ha 2 oranal tobbet mesz lehet hogy kikeszit
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
tamaska, ezt a Flite TT nyerget lehet még kapni valahol?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
8kg az tenyleg jo, csak probalom kovetni a gondolkodasmododat :)

en ugy voltam vele hogy nem kell ultegra szett eleg a 105 is, mivel sulyban nincs az a hatalmas kulonbseg, es amugysem annyira erezheto, cserebe legalabb olyan jol mukodik az is.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 posts

szep nagyon

de nalam az aksium race kerek kicsit kilog. az ultegra szetthez kepest nem nehez?

1852 gramm gyorszárak nélkül. Ez és a Shimano RS-20 között vaciláltam sokat (akkor még földi áron volt). A shimano 30grammal könnyebb lett volna, végülis kinézet alapján döntöttem.
Egyáltalán nem bántam meg hogy ezt vettem, erõs, merev, tartósnak tûnik, nem kímélem. Conti grand prix 22es gumikkal nagyon jó, sok összehasonlítási alapom nincs, de szerintem nagyon jól gyorsítható.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

persze ez csak egy velemeny :)

...ami teljesen helyénvaló, jogos, ezért egyet is értek vele :) Csak megemlítettem hogy az a kerékszett ultegra szettel nem csak a kollégánál látható :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

De, nehéz, viszont 2008-ban a Scultura evo meridát (fullcarbon váz ultegra szettel, FSA cuccokkal) is ezzel a kerékkel szerelték.... :S

az egy dolog hogy melyik gyarto mivel szerel, lattunk mar az evek soran egy-ket igencsak "erdekes" osszeallitast.

lehet hogy egy ultegra/105 agy huzott kullo open pro osszeallitas nem annyira "flash" viszont szerintem olcsobb es konnyebb lett volna

persze ez csak egy velemeny :)

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nekem úgy tûnt, hogy a Ritchey, meg a Mavic van háznál, és azokat eladná, ha valaki meggyõzi, hogy vegyen Vueltát.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Válasz Bloke következõ hozzászólására:

Így igaz, visszaolvastam. Ezesetben azt javaslom neki, hogy a Mavicot fûzze be, én abban a Ritchey-ben nem bíznék annyira...

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Én 75-80kg között vagyok, nekem Ambrosio Excursion van 36lyukkal, szerintem erõsebb a kerék, mint a montiban (Sun CR18)
Nem annyira aero design, mint a Vuelta, viszont jóval könnyebb és 5e Ft-ért vettem/db.

De ha jól olvastam, nála a vuelta felni háznál van, a három pár felni közül kellene választani.

szep nagyon

de nalam az aksium race kerek kicsit kilog. az ultegra szetthez kepest nem nehez?

De, nehéz, viszont 2008-ban a Scultura evo meridát (fullcarbon váz ultegra szettel, FSA cuccokkal) is ezzel a kerékkel szerelték.... :S

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Mathias
korábban nagyon forszíroztad a latex belsõ témát. Na tessék: az elsõ kerekemben most nem latex van és eddig mindig az elejét éreztem kevésbé rázósnak, gondolom a karbon villa miatt. Most viszont az elejéhez képest hátul mintha nem érne a földhöz a kerék, szinte átsiklik a göröngyökön. Hogy ebbõl mennyi a placebo hatás, azt nem tudom, de most már akkor válaszoltam a kérdésedre.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Sziasztok!
Végre teljesen elkészült az outim, 2 hét alatt gyorsan bele is hajtottam majdnem 1000Km-t a korai nyárra való tekintettel :) , eddig nagyon tuti.
Merida 903-as váz, full Ultegra 2007es szett, Mavic Aksium Race kerékszett.
Sajnos még montis pedállal és cipõvel használom, de az országúti pedálom már megvan még a cipõ hiányzik.
Kinek hogy tettszik?:)

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

szep nagyon

RAUH-Welt
B E G R I F F

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
szerintem felhasználótól függ hogy a kerék meddig tart....

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

Milyen súlya?:) Én majd 30 kg-al vagyok nehezebb és még soha semmi nem ment tönkre a súlyom miatt. Mostanában pl 24/27 küllõs kerékszettet használok és centrírozni se kellett 5-6e km alatt.

5-6ekm az a kocsma oda-vissza meg a nagybevásárlás :P