Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2009. April 29. - 16:06
segítségre lenne szükségem. Megörököltem ezt a kerékpárt, és hát beleszerettem és sokmindent szeretnék vele. Szeretném kideríteni milyen is lehetett, illetve már azzal is el tudnék indulni valamerre, reményeim szerint, ha kiderülne milyen gyártmány. Azt mondta akitõl örököltem(õ is valakitõl vette már krómra színezve, ami alól kezd átsejleni valami felirat, de még esélytelen a megfejtésre) hogy 1986-os versenybiciklinek készült. De a nevérõl fogalma sincs. Csináltam pár képet amik eléggé nem sikerültek de talán valaki tud valamit mondani ami segít. Aztán persze millió más kérdésem is lenne ezzel kapcsolatban de most még nem zúdítanám rátok.
Remélem van aki szívesen segít, elõre is köszönök minden infót!
http://picasaweb.goo...iLora/Szekerem#
Posted 2009. April 28. - 09:42
Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni...bármily' meglepõ is
Szóval a volt barátom szeretette meg velem a bicajozást, de ellopták a bringám...és mivel õ már csak "volt", így nem igazán tudok kihez fordulni. Ezt néztem ki magamnak:
http://www.vatera.hu..._146235688.html
A kérdésem, hogy a kormányt relatíve egyszerûen le tudom cserélni, vagy tegyek le róla, hogy tudok hozzá (17 éves csepel bringához) venni "normális" kormányt.
Mivel az eladó csütörtökön jön Pestre, ezért nagyon hálás lennék a minél elõbbi válaszért.
Köszi
Ha a simán egyenes kormányra gondolsz, akkor lcserélhetõ, de a fékkarokat is cserélni kell, azzal kalkulálj.
Posted 2009. April 27. - 22:58
Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni...bármily' meglepõ is
Szóval a volt barátom szeretette meg velem a bicajozást, de ellopták a bringám...és mivel õ már csak "volt", így nem igazán tudok kihez fordulni. Ezt néztem ki magamnak:
A kérdésem, hogy a kormányt relatíve egyszerûen le tudom cserélni, vagy tegyek le róla, hogy tudok hozzá (17 éves csepel bringához) venni "normális" kormányt.
Mivel az eladó csütörtökön jön Pestre, ezért nagyon hálás lennék a minél elõbbi válaszért.
Köszi
Hát mit jelent, hogy normális kormányt? Normális az is ami rajta van.
De a legfontosabb, hogy a méret jó legyen. Utána majdnem mindent lehet cserélni valahogy. Úgy tûnik a kormányt is lehet így képrõl, szabvány alapméretes kormánynak tûnik.
Érdemes azért még körülnézni. pl ha kicsit sportosabbat szeretnél(sárvédõ dinamó, lámpa nélkül): http://piacter.bikem...t=214174&cat=56
Bár kicsit drága, alkudni kéne belõle.
Posted 2009. April 27. - 21:55
Köszi
Posted 2009. April 27. - 20:09
megtortent. fekete 10sebesseges 105. boldog vagyok vele, nem tervezem cserelni. nalam az orszaguti csak masodlagos bringa, szl nincs szuksegem ennel jobbra
Úgy gondoltam, hogy tartalékba(ha a jelenlegi elhasználódik), mert ha kifut a jelenlegi, akkor már nem lesz kényelmes fékváltókarod.
Posted 2009. April 27. - 19:39
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. April 27. - 19:23
ami nalam nem jon be a campanal az a fekvaltokar alakja es a lefele valto kar.
nekem sokkal kenyelmesebb a shimano fele fogas, a campa tetejen ahova tamaszkodsz az tul szeles es lapos. a shimano valahogy jobban a kezemhez idomul. plusz nekem a huvejkujjas valtas sem az igazi.
nem mondom azt hogy jobb vagy rosszabb, de nalam ez igy jott ki, igy nem volt kerdes hogy amikor osszeraktam a gepet mi lesz rajta [105]
Akkor jobb ha bevásárolsz most sh fékváltókarokból, mert az új olyan mint a campa.
Posted 2009. April 27. - 17:05
nekem sokkal kenyelmesebb a shimano fele fogas, a campa tetejen ahova tamaszkodsz az tul szeles es lapos. a shimano valahogy jobban a kezemhez idomul. plusz nekem a huvejkujjas valtas sem az igazi.
nem mondom azt hogy jobb vagy rosszabb, de nalam ez igy jott ki, igy nem volt kerdes hogy amikor osszeraktam a gepet mi lesz rajta [105]
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. April 27. - 15:29
Én személy szerint meg vagyok elégedve a Campa cuccokkal. Jól teszik a dolgukat. Pesze ha a kapacitásánal nagyobb fogat kell ugrálgatnia, mint esetemben, akkor ne várjunk sokat....
Én is elégedett vagyok a Campával(Chorus fékváltókar). Tökre szeretem, hogy az elsõ váltónál van vagy 5 kattanás a két végállás között, így elég jól meg lehet oldani hogy a váltó ne érjen bele a láncba viszonylag keresztbe állásnál se. A hátsónál meg tök jó, hogy annyit váltok kisebb lánckerékre jóformán amennyit akarok.(egy nyomásra lehet vagy 5-6ot is leváltani) Ez akkor jön jól, ha megelõznek nagy sebességgel és utána akarsz eredni. Vagy mikor felérsz az emelkedõ tetejére és lejtmenetben mikor már begyorsultál, akkor egynyomásra megvan a hajtható áttétel. És felfelé is 2esével, de lehet, hogy hármasával is, most nem vagyok benne biztos. Ezek jó dolgok, fõleg kis és nagytányér váltásnál, mert egyszerre megnyomod mindkét oldalt egyyszer és kész a keményebb vagy könnyebb áttétel.(fõleg kompaktnál jó, ahol 16fog különbség van)
Posted 2009. April 27. - 15:01
Posted 2009. April 27. - 14:34
A Chorusnál nem zavaró a fékváltókar belsõ oldalán a kis kiálló váltókar?
Ha egy jo kormanyon van, akkor tokeletes a Campa ful, piszok jol el lehet erni huvelykujjal. De Campat szerintem csak fanatikus vegyen, olasz bicajra foleg jo valasztas.
Ha valakinek tetszik a SRAM fele egy kar ket dolgot csinal szisztemaja, akkor az esztetikan kivul mas kerdes nincs, hisz konnyebb mint a konkurencia. En probaltam RED-et, nekem egyaltalan nem tetszik ez a doubletap.
A legbosszantobb hiba az, hogy ha hatul mar 23-on vagy es nincs tovabb, de megis probalsz konnyebbre valtani, akkor biza visszadob a 21-re, es valthatsz fel megint 23-ra.
Posted 2009. April 26. - 12:42
Én is ilyen szalagot használok, az tény, hogy vastagabb a gumi mint a szövet, viszont nálam ez nem okozott problémát. /20 as külsõvel/
DT Swiss RR1.1 single felnivel eddig tökéletesen mûködött.
Elõtte sun assault felnim volt arra fel sem ment a szalag mivel keskenyebb volt a felni!!- erre a felnire a 20as maxxis gumit alig bírtam feltenni:((-el is adtam
Big
Ha valamelyikõtök venne Maxxis belsõt, amihez adnak ajándék felniszalagot, a felniszalagot ne használja. Nekem tegnap fordult le a külsõ a felnirõl másodjára. A szeleppel ellentétes oldalon van egy gumis része, ahol vastagabb és felér a peremig, az a ludas.
Posted 2009. April 26. - 09:39
Én Sramot használok, a szett tökéletes. Jól beállítható a fékereje messze erõsebb mint a Campáé, olyan mint a Shimano. A váltás tökéletes, precíz. Igazából nagyot nem hibázol egyik szettel sem, ezen a szinten mindegyik alkatrészcsalád kielégíthet minden igényt. Inkább az dönthet, hogy melyik tetszik. Az én sorrendem: Force, Chorus, Ultegra.
Vázból inkább a Corratec szimpatikusabb, ha késõbb túl szeretnél esetleg adni rajta, könyebb eladni, mint egy Gepidát.
Azt már nem tudom, szerencsés-e a két szett kombinálása.
Köszi a választ!
Megerõsítettél, hozzám is a sram áll közelebb a corratec vázon. Mondjuk ma reggelre a CCT-s Corratec a Campas cuccal gazdára is talált, szóval egy kérdéssel kevesebb!
Üdv.: D
Posted 2009. April 25. - 21:25
Vázból inkább a Corratec szimpatikusabb, ha késõbb túl szeretnél esetleg adni rajta, könyebb eladni, mint egy Gepidát.
Azt már nem tudom, szerencsés-e a két szett kombinálása.
Posted 2009. April 25. - 20:20
Szeretném kikérni a véleményeteket!
Szeretnék egy jó versenygépet venni! Szétnéztem itt a bikemag oldal apróhirdetései között és elsõ körben ezek a bringák tetszettek meg:
http://piacter.bikem...t=214091&cat=56
http://piacter.bikem...t=214068&cat=56
és
http://piacter.bikem...t=214181&cat=56
Az lenne a kérdésem hogy melyik szett a jobb szerintetek: Sram Force vagy Campagnolo Chorus? A Chorusnál nem zavaró a fékváltókar belsõ oldalán a kis kiálló váltókar? Volt valamelyik családdal valakinek valamilyen problémája? Mennyire sima a váltás... ilyenekre lennék kíváncsi. Nekem a Force fékváltókar megoldása szimpatikusabbnak tûnik (bár még egyiket sem használtam).
Mi a véleményetek a Gepidáról és az Ultegráról illetve ezek párosításáról?
Köszi!
Posted 2009. April 24. - 16:45
Posted 2009. April 24. - 16:42
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. April 24. - 16:39
Sziasztok!
Építenék 2 outi bringát,egyet magamnak és az egyik bnõmnek,mindkettõt régebbi vázból.
A kérdés az lenne, hogy mekkora az ideális vázméret??
Én vagyok 179,õ 174 cm.
Nekem jó lenne az 58-as váz?
üdv: Dani
Szia!
Én is 179 vagyok, én az 56-ost is nagynak érzem, de azért ezt vettem mert még nõni fogok jó pár centit( Szerdán voltam 15 éves
Posted 2009. April 24. - 15:48
Szvsz az nagy neked, esetleg hatareset. De a testmagassag csak saccra eleg.
Posted 2009. April 24. - 15:28
Építenék 2 outi bringát,egyet magamnak és az egyik bnõmnek,mindkettõt régebbi vázból.
A kérdés az lenne, hogy mekkora az ideális vázméret??
Én vagyok 179,õ 174 cm.

Sign In
Create Account

Back to top