Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Ha két gépet akarsz venni, vegyél két gépet, de ne kérdezd meg a véleményünket, ha eleve eldöntötted magadban, hogy meg fogod venni a második gépet. Annyi ellenérvet felsoroltak itt, hogy választási kapmányt lehetne nyerni velük, te meg még mindig nem látod be hogy nincs szükséged két gépre...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Ezen a pályán a cyclocrossal igen csak alulteljesítenék.

És ha feltennél outi külsõket, akkor is? Elég kifogásgyanús az indokod.
Outi helyett gondoltam a ciklokrosszt, nem mellé.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

egyensúlyoztál már piros lámpánál? ott sztem simán kijönne h pillanatra elbénázod, vagy elég ha csak a kormánycsapágyat nézed meg hogy nem lötyög-e...
ha nem hiszel nekem akkor tekerd ki azt a csavart, és használd úgy a bringát, csak elõtte köss egy életbiztosítást
==> biztos, hogy le van rögzítve a pofa, csak nem értem mért nem a csavarral

Ennyire azért nem kéne. Vannak olyan betétek amelyek nem túlzottan lötyögnek abban a foglalatban (ha jól tévedek akkor talán követelmény is) és ha behúzod a féket, mégkevésbé fog kijárni belõle. Kicsit gondold végig. De ha nehéz, akkor hívj meg egy hobót egy sörre és egy hétig úgy jár a bringával hogy nincs a rögzítõcsavar a helyén. Részletkérdés egyébként.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Szervizdepoban keszult a kep, lehet epp csereltek a betetet.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Most miért, és ha mondjuk mész felefelé egy 25 százalékos emelkedõn és elszakad a lánc, és elkezdenél hátrafelé gurulni. Lásd be, lehetnek olyan szituációk, amikor megtörténhet.

25%-os emelkedõ egy idõfutambringánál nem valami sanszos.
De ettõlfüggetlenül belátom, igazatok van, valahogy csak rögzítve van az...

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
egyensúlyoztál már piros lámpánál? ott sztem simán kijönne h pillanatra elbénázod, vagy elég ha csak a kormánycsapágyat nézed meg hogy nem lötyög-e...
ha nem hiszel nekem akkor tekerd ki azt a csavart, és használd úgy a bringát, csak elõtte köss egy életbiztosítást

most elkepzelem magam ahogy behuzott fekkel hatrafele tolom a biciklit. eletszeru... :chin:

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

merida t1 speeder az országúti? :wtf:

Megneztem, tenyleg nem.
Bar az zavaros, hogy miert kell a rosszabb utakhoz egyenes kormany?
Ha gyerekules bejon a kepbe, az megint mas, azt en sem tervezem, hogy a kicsit a karbonbicora aplikalt ulesben furikazom majd.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
merida t1 speeder az országúti? :wtf:

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

miért ne vehetne két olyan bringát, ami a két felhasználási területre egyenként jobban megfelel? itt a fórumon szerintem ha megtehetné mindenkinek lenne egy dh, egy fr, egy AM, egy fully cc, egy merev cc, egy országúti, egy boltbajárós, egy street, egy fixi egy.... bringája.

En a ket orszagutit gondolom feleslegesnek, fixi, meg monti teljesen mas teszta.
Igaz nekem is van ket orszagutim, tartaleknak megtartom a regit, sose lehet tudni, de nem fogok a regivel menni csak azert, mert egyes szakaszokon rossz az ut.
Az megint mas, ha az ember gyujti oket, hogy tobbfelevel is tudjon menni.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Inkább Kobuc érvei furcsák. Nem értem az alulteljesítéses dolgot; ha jól rémlik T. Frischknecht is indult o.úti versenyen cx géppel...
Én is osztom CX pártiak véleményét, igazi mindenes, stapabíró, erõs, merev, mindenhova jó, csak gumit kell cserélgetni.
Ha új bringát vennék, csakis ilyet!
Annak ellenére, hogy szeretem a montim (és kötõdöm is hozzá - bár ez sokaknak furcsa lehet), bármikor elcserélném egy hasonló állapotú cyclocrossra-ra.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
miért ne vehetne két olyan bringát, ami a két felhasználási területre egyenként jobban megfelel? itt a fórumon szerintem ha megtehetné mindenkinek lenne egy dh, egy fr, egy AM, egy fully cc, egy merev cc, egy országúti, egy boltbajárós, egy street, egy fixi egy.... bringája.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Már ne haragudj, de mi az, hogy alul teljesítesz? Még ha versenyzésrõl volna szó megérteném, de ha jól emlékszem sima taposó pedállal tervezted használni a bringádat, azon meg szerintem inkább múlik a teljesítmény.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Van egy útvonalam ami makulátlan minõségû országút. Itt aztán kihasználhatom a strada 3000-es minden elõnyét. Ezen a pályán a cyclocrossal igen csak alulteljesítenék. A másik útvonalam az itt-ott hibás erdészeti út. Ide, ha egyedül megyek edzõs-sportolós stílusban nyomnám a pedált, ha viszont családi a kirándulás fura volna a koskormányos cyclocrosson a gyermekülés. Ráadásul a T1-es kb fele annyiba kerül mint egy kezdõ szintû cyclocross gép.
Ajánljatok valami sima felületû 32-34-es szélességû defektmentes külsõt a T1 speederre, (mavic cxp22n blk/nc felnivel adják) amivel, ha jól fel van pumpálva nagyon lehet gurulni. Mivel, hogy a gyári kenda kwick trax meglehetõsen recézett felületû és ez szerintem lassítja a bringát.

Régebben, még a vásárlás elõtt valaki ajánlott neked ciklokrossz biciklit, hogy hátha az jobb lenne. Azzal 2 legyet ütöttél volna 1 csapásra.
Ja, én voltam! :D

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
én is osztom a sporteszköz dolgot: ha csak jó aszfalton mennél akkor inkább vegyél egy acél kerekes rollert! az erdészeti utak meg nagyon tutik..

Ez az oroszok bringája (Team Katyusa) volt szerencsém látni a Silence Lotto tavalyi gépét.... (proathlonosok mentek vele Nice Ironman-en)... és rögzítve van az a fék :D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ezek szerint nem érzékelted a szarkazmust a válaszomban

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Mennyibe kerül 2 külsõ?
Race, no Rest!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Az meg a jó minõségû útra nem lenne jó. :D

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Nagyon összebarátkoztunk, úgyhogy megfogadtam csak jó aszfaltra viszem.
Az erdészeti aszfaltra, ahol azért van egy-két úthiba és kavicsfelverõdés meg vennék egy merida T1 speedert.

Régebben, még a vásárlás elõtt valaki ajánlott neked ciklokrossz biciklit, hogy hátha az jobb lenne. Azzal 2 legyet ütöttél volna 1 csapásra.
Ja, én voltam! :D
Race, no Rest!

Saint_MCP

Saint_MCP

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Köszönom az infót!!!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Most miért, és ha mondjuk mész felefelé egy 25 százalékos emelkedõn és elszakad a lánc, és elkezdenél hátrafelé gurulni. Lásd be, lehetnek olyan szituációk, amikor megtörténhet.

nem, mert ott en tolom :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F