Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

gebre

gebre

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sajnos a karbon dolgokhoz nem értek, de lenne más jellegû kérdésem:

Shimano RSX fékváltókarjaimat és sora elsõ és hátsó váltóimat szeretném campagnolo veloce-ra cserélni, mert úgy hallottam, hogy sokkal tovább bírja a campa, mint a shimano. Ez tényleg így van?

Milyet érdemes venni? Újat vagy használtat?

A régebbi campa modellekbõl érdemes e venni? pl: mirage

Hol lehet olcsóbban hozzájutni?

Köszi

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en nem mondtam 100%-ra, viszont sajat szememmel meg nem lattam javitott karbont. meg olyanrol se hallottam aki ilyesmivel foglalkozik.

alapvetoen a karbon vazakat ugye retegelik, aztan preselik aztan kisutik kemenceben. ez adja meg az erosseget. ha eltorik akkor hogyan javitod? valami speci ragasztoval? nem hitetlenkedek csak probalom kitalalni :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

szerintem a karbon mint olyan nem javithato.

márpedig de, alattam is volt már törött támvillás, majd javított váz.
De én is csak segget csinálok a számból, contact nekem sincs.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@tamaska: Pedig javithato. Tamvillat lattam mar javitja, de allitolag kerekeket is csinalnak. Azt hiszem idehaza is csinal valaki, egyszer lattam egy telefonszamot, de nem emlekszem hol.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Gyártófüggõ a dolog. A KCNC-nek egységesen 85 mm.

oks,köszi
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@Richie: Minden kormany tesztnek ezek alapadatai. A gyartok is megadjak, de nagyon nem egyforman merik! Nemelyik szelessege is kulonbozik a fekkaroknal es az also fogasnal, pl.
Vegulis harom fo csalad van manapsag, csaladon belul nagyjabol hasonlo elorenyulas, ejtessel. Olasz, anatomikus, kompakt. Belgat mar nem nagyon latni.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

az országútis kormányok elõrenyúlása(a befogótól a hajlítás legtávolabbi pontjáig) szabvány méret?

Gyártófüggõ a dolog. A KCNC-nek egységesen 85 mm.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Tudtok olyan boltot Bp-en ahol széles választék van kormányszárból? Akár használtból is.
A boltok honlapjairól nagyjából semmi nem derûl ki a termékeikre vonatkozóan.
Biondo kizárva.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Üdv Urak!

Tud valaki olyan helyet, ahol tudnak karbonkereket javítani? (Sikeresen megrepesztettem az õsöreg Spinergy Rev-X oldalát.)

szerintem a karbon mint olyan nem javithato.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

mit gondoltok!?...
az országútis kormányok elõrenyúlása(a befogótól a hajlítás legtávolabbi pontjáig) szabvány méret?
mert sehol sem látom ezt megadva.mindig a szélesség és a befogó méretét adják meg...
egy 110-s stucnit kéne cserélnem 90-re de ha már cserélem akkor a kormányt is leváltom egy modernebbre...
csak nehogy az akció után ugyanott legyek :)

A gyártó weboldalán nézd, ott biztos megadják.

vendég_7700_*

vendég_7700_*
  • vendég
Üdv Urak!

Tud valaki olyan helyet, ahol tudnak karbonkereket javítani? (Sikeresen megrepesztettem az õsöreg Spinergy Rev-X oldalát.)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
mit gondoltok!?...
mert sehol sem látom ezt megadva.mindig a szélesség és a befogó méretét adják meg...
egy 110-s stucnit kéne cserélnem 90-re de ha már cserélem akkor a kormányt is leváltom egy modernebbre...
csak nehogy az akció után ugyanott legyek :)
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

@Ave:

570 a virtuális felsõcsõ hossz

My bad, a kurrens Scultura geometriat neztem, azt hittem azonos, de a 901-esre nem is talalok semmit. De 570 mar nem veszes, egy rovidebb stucnival.

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
@Ave:

570 a virtuális felsõcsõ hossz

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

@minerel: Hihetetlen, hogy az XL-est erzed a sajat meretednek, hiszen az 590-es virtualis felsocso. Ez hosszabb, mint pl. Pinarellonal a legnagyobb mereté!
Az ertheto, hogy a sajat bicod utan kicsinek erzel egy masikat, ha nem a te meretedre van bellitva a kormany/nyereg, de az fix, hogy az L-es nem kicsi neked.

Egyenlõre jónak tûnik....

Itt egy hirdetés. Ezek után...?
http://piacter.bikem...t=220538&cat=56.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Mivel nagyjából általánosságokat kérdeztem, ezért engedtem meg magamnak, de ha szükség van rá egy pontos válasz érdekében akkor persze mea culpa.

Testmagasság 168 cm
Belsõ lábhossz 77 cm

Altalanossagban konkretan leirtad mely meretek kozott vacilalsz. 52,54,56. :D Na mindegy.

52, esetleg 54. 56-ost en hasznalok 183cm-rel. Nem akarsz ekkorat, hidd el.
52 es 54 kozott is max. akkor vennem a nagyobbat a helyedben, ha netalan elakadna a cipod az elso kerekben a kisebb vazon. (Gyakorlatban nem nagy problema, de lehet esni vele, amig nem szokja meg az ember es szuk helyen akar megfordulni.)

De ez csak elmelet, fugg a rugalmassagodtol is, meg a bico konkret geometriajatol is.

@minerel: Hihetetlen, hogy az XL-est erzed a sajat meretednek, hiszen az 590-es virtualis felsocso. Ez hosszabb, mint pl. Pinarellonal a legnagyobb mereté!
Az ertheto, hogy a sajat bicod utan kicsinek erzel egy masikat, ha nem a te meretedre van bellitva a kormany/nyereg, de az fix, hogy az L-es nem kicsi neked.

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

Azonban általános az, ha vki két méret között van, akkor kisebbet kell venni, ennek pedig az az oka, hogy kényelmesebb lesz - röviden ennyi.

Amikor a merida vázamat vettem, nekem a boltban az XL méretet ajánlották a 185cm magasságomhoz pedig a merida honlapján az L-est ajánlják. A cimborámnak L-es van, kipróbáltam és kicsinek éreztem. A mostani XL-es vázam kényelmes csak a stucnit kellett rövidre cserélni mert az 130-as volt de a nyereg a beállítás után szinte középre került.
A montinál is ki kisebb ki nagyobb vázat használ. Túrázásra a nagyobb ideális de pl. versenyre én kisebbet használtam mert sokkal fordulékonyabb és kezelhetõbb volt. Szerintem ha van rá lehetõség akkor próba...az a legbiztosabb.

A look stoplis válaszokat köszönöm és hát majd megszokom akkor....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
177centivel 54-es vazam van. talan jo lenne az 56 is, de te inkabb az 54 also hataran vagy.

a vazmeretet kell eltalalni, az a bicikli fo alkotoeleme. aztan lehet az alkatreszekkel finomhangolni, de ne ugy probald meg kompenzalni egy alapvetoen rossz vazmeretet, sosem lesz tokeletes.

RAUH-Welt
B E G R I F F

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Általános választ adok csak, majd a szakik megmondják. Nagy méretû vázat sosem fogsz tudni korrigálni beállításokkal. Azzal ugyanis változtatod a súlypont helyét, a menetstabilitást és egy csomó olyan faktort, ami miatt az outi outi lenne. Azonban általános az, ha vki két méret között van, akkor kisebbet kell venni, ennek pedig az az oka, hogy kényelmesebb lesz - röviden ennyi.

TylerHun

TylerHun

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Mivel nagyjából általánosságokat kérdeztem, ezért engedtem meg magamnak, de ha szükség van rá egy pontos válasz érdekében akkor persze mea culpa.

Testmagasság 168 cm
Belsõ lábhossz 77 cm