Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

biba

biba

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Köszönöm Bloke!! :beer:

(szívesen fogadok még ötleteket)
ride it like you stole it

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nekem eddig ez tetszett a legjobban, nyílvánvalóan nem ebben a színben.

http://bikemag.hu/sh...betekero-szalag

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
ha már úgyis kormányokkal fárasztom a népet...kérdeznék még...
milyen bandázst javasoltok ami nem csúszkál és viszonylag puhább meg ducibb?
ja és lehessen itthon is kapni :D
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én Veszprémben, az Intersport-ban láttam, ha jól emlékszem 10-15 ezer ft közötti áron egy nem túlzottan gagyi könyöklõt.

biba

biba

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!
Ti vagytok az utolsó reményem. Egy olyan kérdésem lenne, hogy egyszerû nagyjából egyenes, nem hajlított, egyszerû halandó ember által megfizethetõ könyöklõt hol és kb. mennyiért tudnék vásárolni? Már nem tudom hány weboldalt megnéztem, de csak össze-vissza hajlítottakat találtam. Olyanra gondoltam, mint az idei Tour de France-on szereplõ Columbia csapat idõkerékpárokra felszerelt könyöklõk. Az elképzelésemhez legközelebb álló darab a következõ: http://www.wiggle.co...ynop-tt-kit.jpg
Csak ez egybe van egy nem olcsó kormánnyal. Ha valakinek esetleg lenne ötlete vagy tanácsa és azt megírná nekem egy üzenetben, nagyon hálás lennék.
Elõre is köszönöm!

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Alapból 3 féle méret is ami volt múltkor a kezemben.

gyász :-))

matuznál van sokféle méret? vagy guruljak be bringával együtt vhova és próba?

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

sziasztok,

tudja vki hogy az acélvázaknál elterjedt nyeregvázcsõ csavarokból létezik e többfajta hosszúságú?

27,2-es a nyeregcsõ, a csavarban sajnos megszakadt a menet, vettem újat, de ezzel csak úgy lehet rögzíteni a csövet (anélkül hogy elforogna) hogy kell 3 db alátét, plusz kólásdoboz darab a csõ és a váz közé

/sajnos a régi csavart kidobtam így nem tudom megnézni milyen hosszú volt/

Alapból 3 féle méret is ami volt múltkor a kezemben.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
sziasztok,

tudja vki hogy az acélvázaknál elterjedt nyeregvázcsõ csavarokból létezik e többfajta hosszúságú?

27,2-es a nyeregcsõ, a csavarban sajnos megszakadt a menet, vettem újat, de ezzel csak úgy lehet rögzíteni a csövet (anélkül hogy elforogna) hogy kell 3 db alátét, plusz kólásdoboz darab a csõ és a váz közé

/sajnos a régi csavart kidobtam így nem tudom megnézni milyen hosszú volt/

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
70-90ezer köröl mennek ebayon párban. Itt az apróban is volt egy ha jól emlékszem 90körül párban. Sõt most is van eladó az apróban igaz kerékpárba építve, de hátha eladja a tulaj.

vendég_7700_*

vendég_7700_*
  • vendég
Tegnap sikerült felvenni a kapcsolatot egy emberrel, aki szokott karbonvázakat és kerekeket javítani. Elmondtam neki, hogy mirõl is lenne szó, de már a RevX nél hümmögött, amikor rátértünk a repedés helyére ("küllõ" mellõl indul!) hamar rávágta, hogy kukázzam!

Szike81: Nekem is rémlett, hogy már szerepelt volna valahol, de még nem sikerült megtalálnom.
Robko66: Yasec-mûhely valamiért nem jutott eszembe. Köszi az ötletet, felveszem velük a kapcsolatot.
Efi99: Valszeg az én kezem is benne lehetett a dologban, de igazából nem tudom, hogy mitõl repedt el, pedig már napok óta töröm rajta a fejem.Egyszercsak bizonytalanná vált az úttartás, mintha a gumiban a nyomás hirtelen a felére csökkent volna.

Jut eszembe: szerintetek mennyiért lehet mostanság hozzájutni egy jó állapotú Sh.-rotoros RevX -hez?

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Üdv Urak!

Tud valaki olyan helyet, ahol tudnak karbonkereket javítani? (Sikeresen megrepesztettem az õsöreg Spinergy Rev-X oldalát.)

Jajj, mi történt vele, ugyanilyet használok. Magától repedt meg, vagy a te kezed is benne volt?

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
hátso karbon villát magában is lehet kapni,gondolom minimum akkor valahogy valaki biztos tudja cserélni idehaza de szerintem javitani is tudják,talán yasec mühely,érdemes dobni egy mailt...

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

@Richie

olasz: (kis ejtes, viszonylag kis elorenyulas, de a fekkar lentebb van, mint a felso vizszintes resz, alul egyenes, legtobbszor kicsit dontve hasznaljak)
Feltöltött kép

Anatomic (altalaban jo nagy ejtes, fekkar feljebb van az olaszhoz kepest -
a kepen lathato elorefele bukik, ezert becsapos, also fogas ~45fokos)
Feltöltött kép

compact (nagyon kicsi ejtes, kicsi kinyulas, fekkar nagyjabol egy magassagban a kozepso vizszintes resszel)
Feltöltött kép

Persze a variacios szamosak.

:)
köszönöm!
ez igazán profi magyarázat...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Saint_MCP

Saint_MCP

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

Sajnos a karbon dolgokhoz nem értek, de lenne más jellegû kérdésem:

Shimano RSX fékváltókarjaimat és sora elsõ és hátsó váltóimat szeretném campagnolo veloce-ra cserélni, mert úgy hallottam, hogy sokkal tovább bírja a campa, mint a shimano. Ez tényleg így van?

Milyet érdemes venni? Újat vagy használtat?

A régebbi campa modellekbõl érdemes e venni? pl: mirage

Hol lehet olcsóbban hozzájutni?

Köszi

Campa Mirage, attól függ mennyire régit szeretnél venni, már kivonta a Campa, de az utolsó széria már 10 sebességes volt, így bõven fogsz hozzá alkatrészt találni. Nekem hátul Mirage váltóm van, meg a fékváltókarok is Mirage-ok és szépen teszi a dolgát.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@Richie

olasz: (kis ejtes, viszonylag kis elorenyulas, de a fekkar lentebb van, mint a felso vizszintes resz, alul egyenes, legtobbszor kicsit dontve hasznaljak)
Feltöltött kép

Anatomic (altalaban jo nagy ejtes, fekkar feljebb van az olaszhoz kepest -
a kepen lathato elorefele bukik, ezert becsapos, also fogas ~45fokos)
Feltöltött kép

compact (nagyon kicsi ejtes, kicsi kinyulas, fekkar nagyjabol egy magassagban a kozepso vizszintes resszel)
Feltöltött kép

Persze a variacios szamosak.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

márpedig de, alattam is volt már törött támvillás, majd javított váz.
De én is csak segget csinálok a számból, contact nekem sincs.

valamelyik országútis versenyzõ faterja foglakozik vele (tán Szeghalmi)
jobb bringaboltokban tudják a kontaktot
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
no akkor ma is tanultam valamit. :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

en nem mondtam 100%-ra, viszont sajat szememmel meg nem lattam javitott karbont. meg olyanrol se hallottam aki ilyesmivel foglalkozik.

alapvetoen a karbon vazakat ugye retegelik, aztan preselik aztan kisutik kemenceben. ez adja meg az erosseget. ha eltorik akkor hogyan javitod? valami speci ragasztoval? nem hitetlenkedek csak probalom kitalalni :)

Ne próbáld, így kár hozzáállni, mert nem errõl szól az egész. Úgy gondolkozz, hogy van egy drótszövet és arra nyomnak rá gumit (ilyet már láthattál). Namármost a szövet a karbon, a többi meg csak mûanyag, ahogyan szokták is mondani. Szóval sima ragasztóval menne a dolog, de van itt még valami. A szálakat nem árt rögzíteni a mûanyaghoz, hogy ne mozduljon el a mûanyagban, no ez benne a tudomány, de ezek már gyártáskor olyanok, hogy hõre / olvadékban komplexálódnak (nem káromkodok), amit aztán a mûanyag megfog amikor megszilárdult.

Javítható. A fórumon valakinek az aláírásában is szerepel. Keress rá, több helyen is volt már róla szó.

Hengernek és Rémhörcsögnek vannak talán ilyen tapasztalatai... rákeresés után.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Sajnos a karbon dolgokhoz nem értek, de lenne más jellegû kérdésem:

Shimano RSX fékváltókarjaimat és sora elsõ és hátsó váltóimat szeretném campagnolo veloce-ra cserélni, mert úgy hallottam, hogy sokkal tovább bírja a campa, mint a shimano. Ez tényleg így van?

Milyet érdemes venni? Újat vagy használtat?

A régebbi campa modellekbõl érdemes e venni? pl: mirage

Hol lehet olcsóbban hozzájutni?

Köszi

A régebbi Campa modellek alkatrészellátottsága problémás. Ha Campa-ra váltasz, akkor az egész szettet cseréld le agyastól sorostól láncostól mindenestõl. Bár össze lehet lõni a két külön rendszert, de nagy veszõdség árán (saját tapasztalat). Az viszont igaz, hogy az alsóbb kategóriás Campa cuccok több technikai csemegét adnak, mint a Shimano hasonló modelljei. Bár azért akkora különbséget nem fogsz érezni. Bár a Sora-ról Veloce-ra váltani nagy ugrás lesz. Viszont ha árérzékeny vagy, nézz utána a 7700as és a 6600as Dura ace illetve Ultegra alkatrészeknek. Fõleg ultegrát lehet jó áron találni kis szerencsével, ami még nagyobb ugrás lesz. Vagy még a 105öst is javaslom. Azokban a szettekben is megvan minden ami kellhet. Octalink hajtómû, ami azért elég merev, 2. generációs fékváltókar 9fokozat stb stb.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

@Richie: Minden kormany tesztnek ezek alapadatai. A gyartok is megadjak, de nagyon nem egyforman merik! Nemelyik szelessege is kulonbozik a fekkaroknal es az also fogasnal, pl.
Vegulis harom fo csalad van manapsag, csaladon belul nagyjabol hasonlo elorenyulas, ejtessel. Olasz, anatomikus, kompakt. Belgat mar nem nagyon latni.

köszi a választ!
viszont a több info még több kérdést szül...
csak pár szóban elmondanád a 3 fõ család alap tulajdonságait(elõny,hátrány,ismertetõjegyek,estleg felhasználás?)
régi bicós vagyok ,de friss outi-tulaj és hát muszáj a gépet pöpecre faragni :)

peace