Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

bigfish

bigfish

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Sziasztok, új vagyok itt, és szeretném a tanácsotokat kérni a következõ témában: A régi Shimano 300 EX fékkaromról mostanra teljesen lemállott a gumiborítás. Van vajon esélyem ilyen gumidarabot beszerezni valahol, vagy ez a régi gyártás miatt teljesen esélytelen?
Segítségeteket elõre is köszönöm:
bigfish

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
hát fulcrum 7 vs nisi-GPM ... de ha választanom kéne én is az 1.t választanám.. mondjuk prowheel compact van rajta 170-es hajtókarral...arra kíváncsi leszek... ha megvan és tekertél vele 1k km-t kíváncsi lennék azért a véleményedre...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

nekem is kb annyit bírt a novatecbe az ipari, sztem nem para, csere és kész
mi az hogy rosszul rakták össze?
mit lehet rajta rosszul összerakni? hogy kotyogjon egy iparis agy? azt vagy berakod vagy nem. mert ha még kónuszos lenne...
nem igazán értem. szedtem már szét pár agyat és raktam is össze, de mégsem értem

Nem ismerem konkrétan ennek a mavic agynak a felépítését, de más mavic agyat lehet rosszul összerakni, pl van benne egy vékony alátét, ami ha rossz helyre kerül, szorul a szabadonfutó.

A sebesség mindent megold.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

http://www.davincionline.de/pd-548828473.htm?defaultVariants=search0_EQ_47%20-%20KG%201,58%20bis%201,65_AND_{EOL}&categoryId=6

Van valakinek tapasztalata da vinci bringával? Mert így elsõ ránézésre, mint kezdõ a témában azt mondanám, hogy elég jó ár ezért a felszereltségért és kíváncsi vagyok mi a véleménye errõl a 'kicsit' jobban hozzáértõknek.

(Ha elveszek egy 10-est az ár+pkból, kb egy merida road 880-at kapok itthon, vagy éppen itt van ez a másik: http://www.davincion...L}&categoryId=5, ez még olcsóbb is lenne.)

Én az elsõt venném. Karbon villa, jobb szett, könnyebb egy kilóval, talán a kerék is jobb.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Gondolom, csak egy matrica cég ez is, de ha ezért az árért egy merida 880-at kapsz, akkor vedd meg ezt.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

6000 km-t ment

Nekem is cosmos van. ÉS én azt vettem észre, hogy mikor viszem ki és le föl rakom, akkor bizonytalanság van a bicóban. valami kotyog, aztán rájöttem, hogy a kerék. De ettõl még forog rendesen. Legalábbis múltkor oldalára fektettem a bicót és megpörgettem az elsõ kereket és sokáig pörgött.

TylerHun

TylerHun

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
http://www.davincion...L}&categoryId=6

Van valakinek tapasztalata da vinci bringával? Mert így elsõ ránézésre, mint kezdõ a témában azt mondanám, hogy elég jó ár ezért a felszereltségért és kíváncsi vagyok mi a véleménye errõl a 'kicsit' jobban hozzáértõknek.

(Ha elveszek egy 10-est az ár+pkból, kb egy merida road 880-at kapok itthon, vagy éppen itt van ez a másik: http://www.davincion...L}&categoryId=5, ez még olcsóbb is lenne.)

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
nekem is kb annyit bírt a novatecbe az ipari, sztem nem para, csere és kész
mi az hogy rosszul rakták össze?
mit lehet rajta rosszul összerakni? hogy kotyogjon egy iparis agy? azt vagy berakod vagy nem. mert ha még kónuszos lenne...
nem igazán értem. szedtem már szét pár agyat és raktam is össze, de mégsem értem

6000 km-t ment

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
MJani01 tipjét erõsítem én is: rosszul rakták össze... vagy lehet nagyon megerõsödtél aztán ien 400Nm-el húzod össze a gyorsszárat ami belepaszírozza a racsnit az agyba :D

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
6000 km-t ment

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
szerintem az iparis, ugyh valszeg a ip.csapi van kikopva. nem bírnak valami sokat. azt kell kicserélned
ha valóban iparis, akkor nyilván azért nem vállalták a zsírozást mert nem is lehet...

mavic cosmos gyári

nem én csináltam, a beázás után beadtam szervizbe , de nem vállalták az agy átzsírozását, ezért csak a racsni tisztítását kértem

hogy tudom beállítani a kónuszt?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

mavic cosmos gyári

nem én csináltam, a beázás után beadtam szervizbe , de nem vállalták az agy átzsírozását, ezért csak a racsni tisztítását kértem

Az szerintem nem kónuszos.
Lehet rosszul rakták össze.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Kónuszos? Mert ha igen akkor túlhúztad a kónuszt, nagyon picit kotyognia kell ha nincs bent a vázban.

mavic cosmos gyári

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

augusztus eddig nekem szivató nagyon technikailag :-)

tudja vki mi a gond a kerékkel, ha szépen forog, de behúzva a gyorszárat már nem?

Kónuszos? Mert ha igen akkor túlhúztad a kónuszt, nagyon picit kotyognia kell ha nincs bent a vázban.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
augusztus eddig nekem szivató nagyon technikailag :-)

tudja vki mi a gond a kerékkel, ha szépen forog, de behúzva a gyorszárat már nem?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Szvsz ezek 27-es kerekek (igy szemre), vagyis vegulis 28-asok.
Szerintem nem erdemes Csebzon vazzal kezdeni, szerintem.
Jo hosszu a lancvilla.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
szerintem nem érdemes foglalkozni vele, amennyit ráköltenél, abból veszel egy használható bringát is, tudom mirõl beszélsz, én is így kezdtem bringázni, egy felújított csepellel, szívtam vele sokat mire kész lett, és amikor az ékelt hajtókar sokadszorra lelazult, akkor lett elegem belõle...
és vettem egy használható acélvázast...

Sziasztok!

Mint megtudtam nagybátyám outija nem tûnt el a süllestõben hanem megmaradt egy tárolóban porosodva.Én meg gondoltam nem lopják majd én kipofozom ha eltudnám adni a mostanimat:)Megnéztem,elmentem érte,hazahoztam.Hát kiderült,hogy egy Schwinn-Csepel USA-ból Sachs Huret váltószettel.A bringa szinte tökéletes kivéve ugye,hogy sokat állt és ugye tiszta por na meg,hogy egy nyolcas reszeli a vázat.Lenne pár kérdésem,hogy érdemes e felújítani vagy nem?

Lehet hozzá 26-os kerékméret helyett 28-as kereket esetleg bele rakni?

Hogyan lehet megmérni,hogy mekkora a váz?

A mai váltók jók még talán a vázhoz?Vagy kompatibilisek a mi alkatrészek hozzá?

Képek:[Vigyázat,nagy felbontás!]
http://www.sg.hu/lis...6443069&no=7542

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Valaki Help?

Én nem tudtam megnézni a képeidet, de ha amerikai bringa, akkor feltételezem, hogy Schwinn és nem Schwinn-Csepel. Ha országúti, akkor hogy lehet, hogy most 26-os kerekek vannak benne? Egyébként rá lehet tenni új dolgokat, csak akkor általában érdemes kompletten cserélni.

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts
Valaki Help?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

Menetrogzito ragasztot probald ki! Nalunk cegnel ami van, az 0.3mm-es hezagot meg kitolt es oldhato. Egy probat meger.

Ez nekem a "kék zsííír" :P mondjuk ahogy néztem az új integráltakra már gyárilag nyomnak egy kicsit ;)