Megmondod nekik hogy ajanljanak 105 szintu aluvazas bringat.rengeteg marka van,a boltosod szinte barmelyik nagykerbol tud rendelni.
Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2009. szeptember 01. - 14:47
Megmondod nekik hogy ajanljanak 105 szintu aluvazas bringat.rengeteg marka van,a boltosod szinte barmelyik nagykerbol tud rendelni.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. szeptember 01. - 13:44
Nos ha eldöntöd hogy végülis mit szeretnél és mennyiért, akkor nagyon szívesen fognak itt neked gépet ajánlani. De nem sokat olvastunk arról hogy mire szeretnéd használni. Személy szerint annyiért én azt a terk bringát hagynám a fenébe. Geoban hasonlót és minõségben jobbat is kapni olcsóbban. De ezt én az én szintemen gondolom így.
Ezek azért már erõsen versenyre termett gépek, el kellene dönteni hogy versenyezni szeretnél-e vagy mondjuk csak túrázgatni. Az sem mellékes, hogy ha nem ültél még outin, akkor eléggé necces rögtön egy fehérbiciglit megvenni ennyiért. Ráadásul 105 szint már bõven elég lenne szerintem neked, annyival árban többet nem ér az Ultegra. Azt a boltot pedig erõsen elfelejteném és elõbb szétnéznék kicsit más márkák terén is, mert ha a bolt valóban annyira kedves neked, akkor elképzelhetõ hogy megrendelik neked a másik gyártó termékét is.
Most gondolok olyanokra hogy Wheeler, Cube, Merida ... ezekbõl talán ha akciósan találsz, akkor jókat tudsz venni. Ráadásul ha már ott van az a ronda Gepida, akkor a 2007-2008-as modelljeik elnyûhetetlenek és geoban nagyon jól eltaláltak. Apropó, Orbea is akciós bikeart-ban. Azok is nagyon kellemesek.
Az pedig butaság, hogy válság idején majd minden drága lesz, a recesszió egyik következménye a depresszió amit mindenki el szeretne kerülni, azaz a fogyasztói árak tartós csökkenése. Pláne, ha már bemegy egy vevõ manapság egy boltba, akkor kétkézzel kellene kapni ilyenkor utána...
Szóval szerintem türelem, ne ugorj bele az elsõbe és kicsit nézz szét elsõre neten és amelyik tetszik, majd kitárgyaljuk.
Nos, mit szeretnél, mennyiért, mire és hajlandó vagy-e más márkák közül is válaszatani? Bocsi, nem megsérteni akarlak, én mindig ilyen nyers vagyok.
Semmi gond, világos beszéd. Akkor vegyük sorban. Lehet, hogy idõvel szóba jön majd valamilyen amatõr szintû versenyzés, de egyelõre mindenképpen túrázásra lenne használva a gép. Ehhez, mint azt még a legelején írtam, egyáltalán nem is terveztem karbonvázat meg ultegra felszereltséget, egy jó aluvázas gép 105-ös szettel – ez volt a maximum amire gondoltam. Ami a boltkérdést illeti, mindenképpen a közelben szeretnék vásárolni (Miskolc, Debrecen és ezek környéke), mert a vétel egy dolog, de ha bármi gondom van, tanácsra van szükségem, nyilván célszerû hozzájuk fordulnom, és nem akarok minden ilyen esetben pl. Bp.-re rohangászni (bringástul). Több boltban is jártam a környéken, míg találtam ezt a helyet, ahol szakértelemmel és jóindulattal is találkoztam. Ez utóbbi miatt úgy voltam vele (kicsit bele voltam már fásulva), hogy inkább itt vásárolok, mégha esetleg máshol (más márkát) néhány ezerrel olcsóbban kapok is meg. A Trek-ek közül sem a Madone sorozatot böngészgettem, hanem az 1.7-es modellt néztem ki, csak az idõközben elfogyott. A Madone 4.7-t nem én akartam, egyszerûen csak ez maradt raktáron a méretemben, és ha már így alakult, ezért hoztam fel a fórumban. De nekem igazából még mindig nincs szükségem ilyen szintû bringára, csak egy 105-ös alkatrészekkel szerelt jó aluvázas gépre, nem ragaszkodom a Trek-hez sem, majd megpróbálom megoldani a beszerzését. Ezek ismeretében tudnál esetleg ajánlani valamilyen konkrét típust? Lehetõleg olyat, ami „minõségben jobb, ráadásul olcsóbb” mint a Trek gépek (azt írtad van ilyen).
Írta 2009. szeptember 01. - 12:55
Nos ha eldöntöd hogy végülis mit szeretnél és mennyiért, akkor nagyon szívesen fognak itt neked gépet ajánlani. De nem sokat olvastunk arról hogy mire szeretnéd használni. Személy szerint annyiért én azt a terk bringát hagynám a fenébe. Geoban hasonlót és minõségben jobbat is kapni olcsóbban. De ezt én az én szintemen gondolom így.
Ezek azért már erõsen versenyre termett gépek, el kellene dönteni hogy versenyezni szeretnél-e vagy mondjuk csak túrázgatni. Az sem mellékes, hogy ha nem ültél még outin, akkor eléggé necces rögtön egy fehérbiciglit megvenni ennyiért. Ráadásul 105 szint már bõven elég lenne szerintem neked, annyival árban többet nem ér az Ultegra. Azt a boltot pedig erõsen elfelejteném és elõbb szétnéznék kicsit más márkák terén is, mert ha a bolt valóban annyira kedves neked, akkor elképzelhetõ hogy megrendelik neked a másik gyártó termékét is.
Most gondolok olyanokra hogy Wheeler, Cube, Merida ... ezekbõl talán ha akciósan találsz, akkor jókat tudsz venni. Ráadásul ha már ott van az a ronda Gepida, akkor a 2007-2008-as modelljeik elnyûhetetlenek és geoban nagyon jól eltaláltak. Apropó, Orbea is akciós bikeart-ban. Azok is nagyon kellemesek.
Az pedig butaság, hogy válság idején majd minden drága lesz, a recesszió egyik következménye a depresszió amit mindenki el szeretne kerülni, azaz a fogyasztói árak tartós csökkenése. Pláne, ha már bemegy egy vevõ manapság egy boltba, akkor kétkézzel kellene kapni ilyenkor utána...
Szóval szerintem türelem, ne ugorj bele az elsõbe és kicsit nézz szét elsõre neten és amelyik tetszik, majd kitárgyaljuk.
Nos, mit szeretnél, mennyiért, mire és hajlandó vagy-e más márkák közül is válaszatani? Bocsi, nem megsérteni akarlak, én mindig ilyen nyers vagyok.
fogyasztói árak tartós csökkenése = depresszió???
most dobom ki a közgáz könyveimet
Írta 2009. szeptember 01. - 12:22
Írta 2009. szeptember 01. - 12:14
A boltban volt egy tavalyi/tavalyelõtti Trek gép. Sajna nekem méretben kicsi volt, de ha tudsz németül kérdezz rá náluk, hogy megvan-e még, mert elég jó áron volt.
Adok egy emilcímet, amin eléred õket: radleck kukac aon pont at
Nagyon korrektek és ha személyesen mész oda van ott egy magyar eladó srác is, õáltala még extra kedvezményt is lehet kapni.
üdv,
mad_a
Én a magyar sráctól vettem a bringám, használtan, akciósan mert ismerõs.
Amúgy tényleg ajánlom õket, korrektek!
Írta 2009. szeptember 01. - 11:34
Én nemrég vettem külföldrõl Trek-et kedvezõ áron, korrekt eladótól (bolt), vadonatújonnan. Igaz, ez egy olcsóbb alapmodell, kiállított darab volt, 2007-es kiadás. A kérdésem is erre vonatkozna: 178 cm vagyok, eddig 56-os Mali Ironmant használtam, 120-as stucnival. Ez a Trek viszont csak 58-asban volt már, erre 100-as kormányszárat raktam, így kb. hasonló a kormány-nyereg távolság. Az 56-oson mégis mintha egy kicsit jobban éreztem volna magam. Lehet, hogy nagy nekem a váz?
mindkettõ ugyanúgy van mérve? pl: center-to-top?
a trek-en elõre kellett tolni a nyerget?
én is 178 cm vagyok, vázam 56 (center to center) és 11, de méginkább 10 cm-s stucnival kényelmes, nyereg inkább hátratolva
Írta 2009. szeptember 01. - 11:19
Sajnos nem tudok németül, ezért, meg mivel az ország másik végében lakom, nemigen szoktam a sógorokhoz átjárni vásárolni. De azért köszönöm a tippet!
Azért ezt érdemes átgondolni.. én egy Scott bicóval szemezek.. az konkrétan 90E Ft-tal lenne olcsóbb, mint itthon a legolcsóbb helyen... namármost ezért még az ország túlsó felérõl is érdemes lenne átjönni...
üdv,
mad_a
Írta 2009. szeptember 01. - 11:09
Írta 2009. szeptember 01. - 10:53
Nem ragaszkodom mindenáron a Trek-hez, csak mivel azt lenne lehetõségem a nekem szimpatikus boltban venni, ezért szerettem volna ebbõl a márkából választani egy, az igényeimnek megfelelõ modellt, s a többi márkát annyira nem is nézegettem. Ki is néztem egy bringát, amit megvettem volna, és nem is problémáznék itt, de úgy alakult, hogy a nekem megfelelõ méretben már nem elérhetõ. Viszont szezonvégi leárazás-engedmények keretében most olcsóbban kaphatnék egy klasszisokkal jobb kerékpárt. Mivel nem igazán ismerem az országútikat, ezért dobtam fel a fórumban a kérdést: érdemes-e szerintetek ebbe beleugranom. Ha pl. te úgy gondolod, hogy inkább válasszak más márkából egy egyszerûbb (de az én szintemnek tökéletesen megfelelõ) modellt, aminek még az ára is sokkal barátibb, akkor mondd azt. Ha még esetleg tudnál is ajánlani valami konkrét típust, nagyon hálás lennék.
A boltban volt egy tavalyi/tavalyelõtti Trek gép. Sajna nekem méretben kicsi volt, de ha tudsz németül kérdezz rá náluk, hogy megvan-e még, mert elég jó áron volt.
Adok egy emilcímet, amin eléred õket: radleck kukac aon pont at
Nagyon korrektek és ha személyesen mész oda van ott egy magyar eladó srác is, õáltala még extra kedvezményt is lehet kapni.
üdv,
mad_a
Írta 2009. szeptember 01. - 10:31
Írta 2009. szeptember 01. - 10:29
Írta 2009. szeptember 01. - 10:14
A technikai okot úgy értsétek, hogy a shop ahol venni szeretném az országútimat Treket meg Gepidát árul, és elõbbivel szimpatizálok jobban (nem Armstrong-mánia miatt, de ha nektek úgy tetszik, akkor legyen.). Most abba, hogy miért ahhoz a bolthoz ragaszkodok megint nem mennék bele, maradjunk annyiba, hogy elkötelezett Trek fan vagyok és semmi más márka nem létezik számomra. A Madone 4.7-es bicóról egyébként van valami véleményetek? Amúgy ma beszéltem velük és kicsit alkudtam az árból. 540 ezerért elvihetném. Szerintetek megérné?
Kicsit tartok a karbontól, mert olyanokat hallottam, hogy sérülékenyebb, kényesebb mint az alu és nem is fogja addig bírni. Igaz ez?
Nekem szerencsére elég közel van Ausztria és van a közelben egy elég jó bolt, ahol nagyon komoly országútikat lehet venni és tartanak nagyon sokfélét is készleten. (Cervelo, Colnago, Orbea és van Trek is). Õk adták el pl. a Colnago Ferrari 1-es sorszámú bringáját, amikor kijött 2 éve talán. Az ottani emberek véleménye szerint az alapabb (értsd 4000 USD alatti) Trek gépek váza elég gagyi és nem a külsejére értették, mert az valóban szép, bár gyakran találkoznak festési problémákkal. Náluk minden õsszel van egy road-show (az idén a Colnago gyár szervezi), ahol eljön a gyártó fogja a konkurens cég vázait és szétvágja õket valamit a saját vázát is, hogy "földi halandók" is bele tudjanak kukkantani a vázak belsejébe. Ilyenek alapján mondták õk, hogy belsõleg eléggé rossz konstrukciónak tartják a Trek bicajokat.
Ami biztos, hogy ár/érték arányban a legutolsók között vannak.
üdv,
mad_a
Írta 2009. szeptember 01. - 08:46
Ez mindenesetre megnyugtató. Már amit a karbon tartósságáról írsz. A dolog egyébként még nincs eldöntve, pénteken v. szombaton megyek majd megpróbálni a bringát, csak elõtte szerettem volna kicsit tájékozódni a fórumon. Amúgy utána nézegettem és a Trek tényleg elég drágán adja a kerékpárjait a többi márkához képest. Ennyire presztízsmárka lenne? Csak a Tour sikerek miatt árazzák fel ennyire vagy van valami reálisabb oka is (megbízhatóság, szigorú minõségellenõrzés, örökélet garancia a vázra)?
Ha ilyeneket kérdezel, akkor megint megfogják kérdezni hogy miért pont trek.
Írta 2009. szeptember 01. - 07:23
Írta 2009. augusztus 31. - 20:40
Persze ez azert az extrem konnyu vazakra azert nem igaz. (900g alatt mondjuk)
Ha Trek, hat Trek. Sokkal szebb, es biztos, hogy meg ez az olcsobb vaz is jobb, mint amivel Armstrong nyerte a Tourokat.
Írta 2009. augusztus 31. - 20:29
Írta 2009. augusztus 31. - 20:07
Írta 2009. augusztus 31. - 20:00
amugy tartsd a nyomast a kerekben, olajozd a lancot, neha mosd le rola a koszt es kb ennyi.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. augusztus 31. - 19:52
Még azt szeretném megkérdezni a tapasztalt országútisoktól, milyen gyakran kell/ajánlatos szervizelni ezeket a kerékpárokat? Mennyit bírnak ki általában az Ultegra alkatrészek, a lánc, a csapágyak stb.? És persze, mekkora költséggel jár ezek karbantartása?
Írta 2009. augusztus 31. - 18:37
Kicsit tartok a karbontól, mert olyanokat hallottam, hogy sérülékenyebb, kényesebb mint az alu és nem is fogja addig bírni. Igaz ez?
Nem igaz.
amugy en is neztem regen ennek a Trek-nek asszem pont ugyanezt a modelljet [csak az kb 2 evvel ezelott volt], majdnem meg is vettem, csak nem volt a meretemben. rossznak semmikeppen nem mondhato, csak mivel Trek, kicsit draga. [en szemelyesen csak azert gondolkodtam el rajta, mert nagyker ar minusz 15% lett volna amit fizetek erte] viszont ha neked ez a szimpi, ebbol a boltbol akarod megvenni, es meg kapsz ra jo kis kedvezmenyt is, akkor azt mondom ugorj bele.
RAUH-Welt
B E G R I F F

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére