Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

>és megkérdi a mester, hogy 10-es vagy 12es stucnid van-e?

Ha olyan rovid karod van, hogy csak 80-as stucnival leszel kenyelmes, az biztos a te vazmereted?
Ha en meretre csinaltatnek vazat az kizart lenne, hogy 120-nal rovidebb stucnit kelljen hasznalnom, pusztan csak esztetikai alapon.
Pont azert csinaltat az ember meretre vazat, hogy pont olyan legyen amilyet szeretne.
Konfekcion is "kenyelmesen" lehet bicozni.

120 az origo? a comp cyclist 3 féle tippben 10-11,5 között szórva ajánlgatott. én nem vagyok sokat tapasztalt rider, de nekem a stucnihossz vhogy csak a kar hosszon múlik. ez a mostani váz azért is tetszik mert a térdem, pont a 3 órás pedál felett van. ezt az 54,5s vázzal nem tudtam megcsinálni, talán jobban hátrahajló nyeregcsõ segített volna

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>és megkérdi a mester, hogy 10-es vagy 12es stucnid van-e?

Ha olyan rovid karod van, hogy csak 80-as stucnival leszel kenyelmes, az biztos a te vazmereted?
Ha en meretre csinaltatnek vazat az kizart lenne, hogy 120-nal rovidebb stucnit kelljen hasznalnom, pusztan csak esztetikai alapon.
Pont azert csinaltat az ember meretre vazat, hogy pont olyan legyen amilyet szeretne.
Konfekcion is "kenyelmesen" lehet bicozni.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

A meridákat ennyire viszik, ezért nincs már. Már csak a boltok készletén található néhány darab. Pedig ez az a nagyker, ami mindenbõl hoz be rendes mennyiséget.

Ezek szerint a nyár pont az éves termékváltás miatt kritikus a nagyker számára. Abban az esetben ha sokat rendel, lehet rajta marad. Nekem meg nem jut. ááááááá

Vettem egy montit most 12 év után újra, hátha jó lesz az is amíg nincs vázam, de nem tudom megszokni, pedig országútival is csak hobbi szinten tekergek. Már árulom is szegényt.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Sziasztok!
A problémám az,hogy a biciklimen 2 fajta fékbowden van,az egyik valamivel vastagabb mint a másik,ez a vastagabb a hátsó bowden,ami shimano.
Az elsõt nem tudom ,hogy miféle,de az hibátlanul mûködik.A vastagabb bowden azt eredményezte,hogy nem húz vissza rendesen a fékkar,nyúlik mint a p...
És itt jön a problémám.Addig nem merem le bandázsolni a kormányt,míg ki nem cseréltem a hátsó bowdent.Attól tartok,hogy amikor fûzöm be elõl a fékkarba a bowdent,nem fogok beletalálni a házba,ami egyébként rendesen lett rögzítve a fékkarhoz minél közelebb.Aztán emiatt nem szeretném megbontani a bandázst...
Köszi.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Láttam régebben talán a Competitive Cyclist oldalon, hogy a rugalmasságot is beleszámolták. Nyújtott térdel mit tudsz megérinteni. Sípcsont, boka, lábfej, talaj ujjheggyel vagy tenyérrel stb. Szerintem fontos lehet. Me felhívom a Biondot, hogy mit mondanak. A CC oldal alapján nekem a 191cm magasságomhoz ~60cm felsõcsõ dukál, 110-120mm stucnival.
Rövid ideig volt egy Merida vázam, csak eladtam mert vannak gondjaim arcüreggel és akkor úgy gondoltam, hogy nem tudok menni. A lényeg, az a váz XL-es volt, ami Meridáéknál 59cm virtuális felsõcsõhosszt jelent. Az egy 56cm-es bringa után szuper kényelmes volt. Szerintem a 60cm nekem tökéletes lenne. Ennek ellenére mindenki aki rámnéz, sok esetben 62cm-es vázat ajánl.
Egyébként Meridáékat nem értem miért nincs nyár elején választék. Múlt hónapban már az októberben érkezõ 2011-es szériát ajánlották. Idei nem lesz már. Én lennék eltévedve szezon ügyileg?

A meridákat ennyire viszik, ezért nincs már. Már csak a boltok készletén található néhány darab. Pedig ez az a nagyker, ami mindenbõl hoz be rendes mennyiséget.

A sebesség mindent megold.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
Láttam régebben talán a Competitive Cyclist oldalon, hogy a rugalmasságot is beleszámolták. Nyújtott térdel mit tudsz megérinteni. Sípcsont, boka, lábfej, talaj ujjheggyel vagy tenyérrel stb. Szerintem fontos lehet. Me felhívom a Biondot, hogy mit mondanak. A CC oldal alapján nekem a 191cm magasságomhoz ~60cm felsõcsõ dukál, 110-120mm stucnival.
Rövid ideig volt egy Merida vázam, csak eladtam mert vannak gondjaim arcüreggel és akkor úgy gondoltam, hogy nem tudok menni. A lényeg, az a váz XL-es volt, ami Meridáéknál 59cm virtuális felsõcsõhosszt jelent. Az egy 56cm-es bringa után szuper kényelmes volt. Szerintem a 60cm nekem tökéletes lenne. Ennek ellenére mindenki aki rámnéz, sok esetben 62cm-es vázat ajánl.
Egyébként Meridáékat nem értem miért nincs nyár elején választék. Múlt hónapban már az októberben érkezõ 2011-es szériát ajánlották. Idei nem lesz már. Én lennék eltévedve szezon ügyileg?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

>igen, mert szerintem a váznak semmi köze ahhoz hogy mekkora stucnit érdemes feltenned - az a karod hosszán múlik. a vázkészítéshez elég a belsõ lábhossz és a magasság

Szvsz meg egyaltalan nem mindegy. Az, hogy hogyan ulsz a biciklin (rugalmassagod, derek/hat hogy hajlik) szamit a vaz mereteben.
A te esetedbol kiindulva pedig nem arrol van szo, hogy a ket meret alapjan adnak egy versenygeos gepet, ezt ugye te is irtad.

oké, máshogy látjuk. olyan még nem hallottam, hogy szeretnék egy méretre készült vázat (csak vázat) és megkérdi a mester, hogy 10-es vagy 12es stucnid van-e? mert akkor úgy kapod a felsõcsövet

egyébként meg gyártója válogatja, van olasz manufaktúra ahol a felsõcsõ 1-1,5 cm-el rövidebb a nyeregvázcsõnél, más gyártónál meg a felsõcsõ hosszabb

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,576 posts
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
A Mongoose helyett Meridat vennék az biztos. Valóban finnyáskodás miatt nem veszek Meridat, de ezt nem is titkolom. Brno jó ötlet, ezt meggondolom.
Hasonló felszereltségben gondolkodom, talán a 105 is elég lenne: Cyclocross-Store.de - Gunsha RCC Cyclocross Race Bike Gunsha RCC 030-RCC
Volt Tiagras országutim, azt kihagyom most biztos.
Itt a Ridley: ridley-bikes.hu
A Crossbow-t nézegettem vázszettben, és talán jó áron össze tudok válogatni az apróból egy 105-Ultegra szettet. Avid fékek vannak a Probikeban (bár kint sokkal olcsóbb), a kerék nagy kérdés..

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 posts

Sziasztok!

Azon gondolkodom, hogy az 5-6 éve meglévõ Cannondale montimat a mostani szokásaimhoz jobban illõ cyclocross bringára "cserélem". Tudtok nekem ajánlani hazai boltokat-márkákat ahol találok ilyen masinákat? Váz-villa kombot idehaza csak Ridleyt találtam. Borzasztó rossz gyári felszereltséggel (Fulcrum R7 kerekek, Tiagra-Veloce, 1000-1500 Euró) vannak bringák jó magas áron. A Merida nem rossz, de azt meg nem szeretnék....

Cyclocross-Store.de - Gunsha SSC - Sport Series Cyclocross- Gunsha SSC 030-SSC-Kompl
Gunsha bikes

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>igen, mert szerintem a váznak semmi köze ahhoz hogy mekkora stucnit érdemes feltenned - az a karod hosszán múlik. a vázkészítéshez elég a belsõ lábhossz és a magasság

Szvsz meg egyaltalan nem mindegy. Az, hogy hogyan ulsz a biciklin (rugalmassagod, derek/hat hogy hajlik) szamit a vaz mereteben.
A te esetedbol kiindulva pedig nem arrol van szo, hogy a ket meret alapjan adnak egy versenygeos gepet, ezt ugye te is irtad.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts
vagy meg lehet nézni a konát

1-2 darab ált van raktáron és a faktor elég rugalams, általában tud lenni belõle vázszett ha csak az kell

meg többé kevésbé tudnak hozni záros htáridõn belúl azt is ami nincs raktáron
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

ha lehet kapni.

Ha meg nem, akkor megbeszéli a kereskedõvel hogy mikorra is mehet vissza a vázáért...kis családi kirándulás keretében persze :)

Ha meg sokallja az útra fordított költséget, akkor ott a merida.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,606 posts

Tudtok nekem ajánlani hazai boltokat-márkákat ahol találok ilyen masinákat? Váz-villa kombot idehaza csak Ridleyt találtam.

Ha nem tegnapra kell akkor várd meg az õsz végi kiállítást Brnoban, ott tucatszámra lehet látni CX bringákat. Itthon meg csak megrendeled ami megtetszett, ha lehet kapni.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts

Egyébként ha már számít külsõségekben hogy mi van ráírva a vázamra, elõbb ülnék egy meridára mint egy mongoose-ra :D

Ezzel énis így vagyok, csak belinkeltem hátha megtetszik neki;)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

A Merida nem rossz, de azt meg nem szeretnék....

Pedig ha jó ár/érték arányú bringát akarsz, akkor kénytelen leszel elhagyni a "finnyáskodást" :) Egyébként ha már számít külsõségekben hogy mi van ráírva a vázamra, elõbb ülnék egy meridára mint egy mongoose-ra :D

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts

Sziasztok!

Azon gondolkodom, hogy az 5-6 éve meglévõ Cannondale montimat a mostani szokásaimhoz jobban illõ cyclocross bringára "cserélem". Tudtok nekem ajánlani hazai boltokat-márkákat ahol találok ilyen masinákat? Váz-villa kombot idehaza csak Ridleyt találtam. Borzasztó rossz gyári felszereltséggel (Fulcrum R7 kerekek, Tiagra-Veloce, 1000-1500 Euró) vannak bringák jó magas áron. A Merida nem rossz, de azt meg nem szeretnék....

Mondjuk:
Mongoose Croix Comp

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,576 posts
Sziasztok!

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
érdekes, nem érzem hosszúnak
a comp cyclist is ezt hozta ki french fit-re
rövid ideig volt 54,5-ös felsõcsövû vázam: 120 cm stucni és hátratolt nyereg (igaz egyenes nyeregcsõvel) kombóval is rövid volt

"Azt meg nem tudom hova tenni, hogy van rendes meretezo bicojuk, es csak ket meret alapjan csinaljak??"

igen, mert szerintem a váznak semmi köze ahhoz hogy mekkora stucnit érdemes feltenned - az a karod hosszán múlik. a vázkészítéshez elég a belsõ lábhossz és a magasság

a méretezõgép azoknak van akik komplett bicót vesznek, ott be lehet állítani nyeregmagasságot, stucnihosszt stb

nem slooping váz hanem egyenes felsõcsõ

egyébként ez 1 jó példa hogy mekkora váz lehet jó
http://www.cyclingne...fy-giro-ditalia

rider 175 cm_: 56,5 felsõcsõ + 13! as stucni

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Hat, 57 az nagyon hosszu 178-hoz szerintem.
Azt meg nem tudom hova tenni, hogy van rendes meretezo bicojuk, es csak ket meret alapjan csinaljak??

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

vittore30

Hogyan mûködik a dolog? Bemegyek lemérnek. Legyártják. Fizetek. Ennyi?

igen, de nekem csak magasságot és belsõ lábhosszt mértek. a próba bringán nem ültem. 178-as magasságomhoz 56,5 nyeregcsövû és 57cm hosszú vázat csináltak. teljesen ok, de ha versenyezni akarsz akkor szólj nekik hogy ne a magasságodhoz passzoló lehetséges legnagyobb, hanem a legkisebb vázat csinálják.
178 magassággal szerintem a versenyzõ nép 53-54 körüli vázakkal megy, nekem az már eléggé lehajolós lenne

persze itthon is láthatunk sok öszvérmegoldást: hozzám hasonló átlag magassággal ráül a kis vázra, kb 12 cms homlokcsõvel, amire feltesz 5 cm hézagolót és egy felfele fordított stucnit :-)