Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Értem én, hogy inkább újat vennél, de gondolj bele ebbe: megveszed az új bicót, mész vele mondjuk egy hetet, az már egy használt kerékpár lesz, új áron már nem tudod eladni, de azért jó szívvel tudnád kínálni, nem? Vannak ilyenek az apróban. Ez a 150-es határ szerintem túl alacsony egy jó, új bringához.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Sziasztok! Ez az elsõ hozzászólásom itt, tanácsot kérek.
Évek óta montizom, most szeretnék egy országútit mellé, alapvetõen hétvégi örömbiciklizésre.
150e körül gondolkozom, újat szeretnék, normális felszereltséggel. Szondázgattam a piacot és erre a kettõre szûkült a lista:
Decathlon B'twin Sport 3:
Decathlon - biciklik - ker
Intersport Genesis Corsa 4400:
htp://www.intersport.at/system/resource-9988.pdf

A Btwin-t 190 helyett 160-ért a Genesis-t 180 helyett 120-ért el lehet hozni (utóbbi kifutó modell).

Melyiket válasszam? A Btwin 40eFt felárát ellnsúlyozza a az elsõ hátsó karbon villa és Campagnolo sett? A Genesis full alu és full Tiagra. Én az utóbbi felé hajlok.
KIpróbáltam az 54-es vázméret mindkettõbõl jó, ami az átlépési magasságot illeti, de a Btwin ejtett, a Genesis vízszintes felsõcsöves, a btwinnek hosszabb stucnija és talán ezek miatt "hosszúnak" éreztem a vázat, a Genesist meg rövid(ebb?)nek.

Sietnem kell, a Genesisbõl már csak 1-2 darab van...

Köszönöm!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.606 hozzászólás
Az MTB kormányokhoz hasonlóan a stucni tövétõl kezdõdõen 3-5 fokban hátrahajló országúti kormányt keresek, kis eséssel és elõrenyúlással, 26 mm-es átmérõvel. Van ilyen?

szép darab. saját?

Nem, nem az enyém. Az enyém szebb lesz és nem ilyen régi. ;)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

De Rosa Nuovo Classico

szép darab. saját?
brutál jól néz ki a napon
(fvkar kicsit feljebb tenném)

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Vagy próbáld meg ezt:

Accessories

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.606 hozzászólás
De Rosa Nuovo Classico

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

Sziasztok!
Egy olyan vázam van, amire sajnos csak egy kulacs rögzíthetõ és kérdezni szeretném, hogy tudtok-e Debrecenben olyasvalakit javasolni, aki tudna abban segíteni, hogy még egy kulacsrögzítés létrehozzon a vázon?
Jah, alumónium vázról beszélünk.
Bitte danke ide írjatok: nemespet@msn.com

Köszi, üdv:

NPeTi

Fúrógép + húzószegecs (http://www.nity.sk/p...u/4_tn_info.htm)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.606 hozzászólás
Inkább itt kérdezd!
http://forum.bikemag...k-ide-2-a-2207/
http://forum.bikemag...lacstarto-4403/

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

nemespet

nemespet

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!
Egy olyan vázam van, amire sajnos csak egy kulacs rögzíthetõ és kérdezni szeretném, hogy tudtok-e Debrecenben olyasvalakit javasolni, aki tudna abban segíteni, hogy még egy kulacsrögzítés létrehozzon a vázon?
Jah, alumónium vázról beszélünk.
Bitte danke ide írjatok: nemespet@msn.com

Köszi, üdv:

NPeTi

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ero valogatja, van-e szukseg a triplara. De tripla helyett inkabb vegyel kompaktot. (50/34) Valtas kevesbe problemas, es ez is eleg mindenhova.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Nem akarom széttördelni a forumot a hülye kérdéseimmel, de észrevettem hogy azt a meridát amit belinkeltem (52-39) egy másik hajtómûvel is árulják amin 3 lánctányér található (50-39-30), és felmerült bennem a kérdés, hogy egy durva mászáshoz nem lenne szükség a harmadik tárcsára, vagy azért az országúti versenyeken nincsenek olyan kemény emelkedõk ,hogy ki legyen használva? Szóval a harmadik tárcsa, fölösleges súly vagy azért jó ha van? Mégegyszer köszi a segítséget mindenkinek!!!

Inkább az Alpok háza táján van szükség rá túrázásnál, itthon nem igazán, versenyen meg egyáltalán nem.

xViktorx

xViktorx

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Nem akarom széttördelni a forumot a hülye kérdéseimmel, de észrevettem hogy azt a meridát amit belinkeltem (52-39) egy másik hajtómûvel is árulják amin 3 lánctányér található (50-39-30), és felmerült bennem a kérdés, hogy egy durva mászáshoz nem lenne szükség a harmadik tárcsára, vagy azért az országúti versenyeken nincsenek olyan kemény emelkedõk ,hogy ki legyen használva? Szóval a harmadik tárcsa, fölösleges súly vagy azért jó ha van? Mégegyszer köszi a segítséget mindenkinek!!!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
igenigen, szeretem amikor a milliós scottokat meg trekeket hagyom ott úgy, hogy csak néznek utánam, de engem meg ugyanúgy hagynak ott az acélvázzal meg az RSX szettel :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Geometriat nezd ossze, az a legfontosabb szerintem.
Felszereltseg teren az Orbea 52/42-es lanctanyer komboja nem a legjobb, a Merida 52/39-e jobb kombo. Az Orbea racsni se jo, a 13-as legkisebb is lehet, hogy neha keves lesz meg amator versenyen is.
Amugy tenyleg barmivel lehet eredmenyes az ember, volt szerencsem latni. :)

xViktorx

xViktorx

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Köszönöm szépen a válaszod, ha esetleg lenne ötleted úgy 200.000 forintig bezárólag ami jobb választásnak tûnik ,szívesen venném.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!

Egy ideje foglalkoztat a gondolat, hogy a mtb-rõl átváltok országútira. Kiválasztottam két kerékpárt ami a pénztárcámnak és az ízlésemnek is megfelelõ. Orbea aqua t23 (Aqua T23: Presentation - Orbea) Merida 2010 Road Race 901-18 (BikeFun - MERIDA - A KER) Mivel nem nagyon értek az országúti kerékpárokhoz ezért arra gondoltam hogy avatottabb szemek kiszurnák azokat a lényeges különbségeket amiket én nem. Terveimben szerepel hazai amatör versenyeken elindulni, de nem tudom hogy milyen gépekkel lehet ott "érvényesülni", úgy hogy ha lehet akkor ezt is vegyétek bele az értékelésbe. Elõre is hálás köszönet a segítségért!!!!

Feltételezem, hogy nagyjából egy árban van a két bringa. Az Orbea jobban csengõ név, viszont alcsonyabb szereleltségû bringa. Magyar amatõr versenyen nem a bringán fog múlni a szereplésed.

xViktorx

xViktorx

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!

Egy ideje foglalkoztat a gondolat, hogy a mtb-rõl átváltok országútira. Kiválasztottam két kerékpárt ami a pénztárcámnak és az ízlésemnek is megfelelõ. Orbea aqua t23 (Aqua T23: Presentation - Orbea) Merida 2010 Road Race 901-18 (BikeFun - MERIDA - A KER) Mivel nem nagyon értek az országúti kerékpárokhoz ezért arra gondoltam hogy avatottabb szemek kiszurnák azokat a lényeges különbségeket amiket én nem. Terveimben szerepel hazai amatör versenyeken elindulni, de nem tudom hogy milyen gépekkel lehet ott "érvényesülni", úgy hogy ha lehet akkor ezt is vegyétek bele az értékelésbe. Elõre is hálás köszönet a segítségért!!!!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

www.cyclingnews.com presents 2009 Pro Bikes

Lehet volt már, de Sastre 2008as hajtókarja odab.sz. Ezzel ment a Touron.

Aztán gyorsan rájöttek, hogy egy nagy kalap kaki. Egyébként nem azzal ment, a szöveg a lánctányérra vonatkozik.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
www.cyclingnews.com presents 2009 Pro Bikes

Lehet volt már, de Sastre 2008as hajtókarja odab.sz. Ezzel ment a Touron.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@bloke: Mondtam mar, a multkor a Shimano utalat utan egybol bezartam. :) De ez ul.