Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34361 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Ha valakinek Time RXE/RXS pedálja van, az egyik stopli már nagyon elkopott és kéne egy bolt, ahol van készleten (nem tûnik túl felkapott terméknek)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A felsofogas miatt erdekes?

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Szevasz!

Nekem ugyanez volt a gondom pár éve az elõzõ bringámmal.
Szerintem ne fúrd meg emiatt a vázad!
Én vettem egy olyan alu kulacstartót aminek a vázhoz rögzülõ nyelve, amiben a két furat van a rögzítõcsavaroknak kissé íves volt. Ha jól emlékszem B+ kulacstaró volt és a nyelv íve kb. megegyezett a vázcsõ keresztmetszetének ívével. Erre a nyelvre végig ragasztottam vékony kétoldalas ragasztót és felragasztottam a vázra - a nyeregvázcsõre, ahol nem voltak furatok a kulacstartónak. És még alul-felül 2-2 kábelrögzítõvel jól ráhúztam a csõre. Így teljesértékû kulacstartóm lett ami SOHA nem mozdult el, nem lötyögött. A néha kicsepegõ izotónás löttyök meg úgy ráragasztották a vázra, hogy az volt a tuti!
Ja azt elfelejtettem, hogy elõtte a vázcsõre körben ragasztottam színben passzoló öntapadós fóliát, hogyha mégse jönne be akkor a fényezés ne sérüljön.

Sajnos nem tudom lefotózni mert eladtam a kerót de a mai napig büszke vagyok rá :-)

KP

Sziasztok!
Egy olyan vázam van, amire sajnos csak egy kulacs rögzíthetõ és kérdezni szeretném, hogy tudtok-e Debrecenben olyasvalakit javasolni, aki tudna abban segíteni, hogy még egy kulacsrögzítés létrehozzon a vázon?
Jah, alumónium vázról beszélünk.
Bitte danke ide írjatok: nemespet@msn.com

Köszi, üdv:

NPeTi

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
kormánnyal, illetve a fvkar helyzetével kísérleteztem mostanában. tdf-n tûnt fel hogy a sok egyéb más különbség mellett Chavanel kormánya+fvkar másképp van, és láthatóan ez neki jó. nekem meg 2 óra után fej a felkarom.

chavanak vmi shallow deda compact van, nekem ritchey comp (inkább ergonomic) de eddig úgy használtam, hogy a kormány íve alig lejtett jobban a vízszintesnél. emiatt a fvkart értelmesen csak "elég messze " lehet felvariálni, sõt a fvkar fogása se naturál, mert a csukló-tenyér nem egyenes.

most beállítottam a kormányt úgy hogy vízszintes az alja, így a fenti ív esése meredekebb. ami nem baj, sõt: a fvkart egyrészt közelebb lehet hozni a kezemhez, másrészt a fvkar fogásban a csukló-tenyér egyenes. elég kényelmes, nem fáj alkar :-)

amit végképp nem értek: így a bandázs is hosszabb lett 2 körrel

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

>a stucni tövétõl kezdõdõen 3-5 fokban hátrahajló országúti kormányt
Ezt rovidebb stucninak hivjak, ha jol sejtem? ;)
Ritcheyben ismerek ilyeneket.

Nem, a rövid stucni nem megoldás. A hajlítás a fontos, nem a távolság. A Biomax-ot néztem, de kiesik mert karbon és túlméretes.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Szvsz egy Tiagras bico 120-ert az eleg jo bolt.
De a kep felbontasu tul keves ahhoz, hogy tobbet lehessen mondani. A villa kicsit magasnak tunik, de ezt a legegyszerubb cserelni.
Az fura, hogy a kepen a Genesis is lejt, te meg vizszintest irsz. (?)
Egy nyilegyenes hatso karbon villa inkabb csak flash, mint hasznos.(bar oldaliranyban nem latom milyen)
Ez a Campa valtoszett szerintem nem "jobb" mint a Tiagra.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>a stucni tövétõl kezdõdõen 3-5 fokban hátrahajló országúti kormányt
Ezt rovidebb stucninak hivjak, ha jol sejtem? ;)

Ritcheyben ismerek ilyeneket.
Feltöltött kép
Feltöltött kép

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
van az apróban egy 54-es corratec 128ért szerintem 110re le lehet vinni, a maradék 40bõl meg cseréled ami nem tetszik

ennek legalább jó a geometriája és nincs rajta hulladék alkatrész, ami nagyon idegesítõ tud lenni

középkateg szett használtan is nagyon szépen mûködik, bár a btwin felszereltsége nagyjából oké

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Értem én, hogy inkább újat vennél, de gondolj bele ebbe: megveszed az új bicót, mész vele mondjuk egy hetet, az már egy használt kerékpár lesz, új áron már nem tudod eladni, de azért jó szívvel tudnád kínálni, nem? Vannak ilyenek az apróban. Ez a 150-es határ szerintem túl alacsony egy jó, új bringához.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Sziasztok! Ez az elsõ hozzászólásom itt, tanácsot kérek.
Évek óta montizom, most szeretnék egy országútit mellé, alapvetõen hétvégi örömbiciklizésre.
150e körül gondolkozom, újat szeretnék, normális felszereltséggel. Szondázgattam a piacot és erre a kettõre szûkült a lista:
Decathlon B'twin Sport 3:
Decathlon - biciklik - ker
Intersport Genesis Corsa 4400:
htp://www.intersport.at/system/resource-9988.pdf

A Btwin-t 190 helyett 160-ért a Genesis-t 180 helyett 120-ért el lehet hozni (utóbbi kifutó modell).

Melyiket válasszam? A Btwin 40eFt felárát ellnsúlyozza a az elsõ hátsó karbon villa és Campagnolo sett? A Genesis full alu és full Tiagra. Én az utóbbi felé hajlok.
KIpróbáltam az 54-es vázméret mindkettõbõl jó, ami az átlépési magasságot illeti, de a Btwin ejtett, a Genesis vízszintes felsõcsöves, a btwinnek hosszabb stucnija és talán ezek miatt "hosszúnak" éreztem a vázat, a Genesist meg rövid(ebb?)nek.

Sietnem kell, a Genesisbõl már csak 1-2 darab van...

Köszönöm!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Az MTB kormányokhoz hasonlóan a stucni tövétõl kezdõdõen 3-5 fokban hátrahajló országúti kormányt keresek, kis eséssel és elõrenyúlással, 26 mm-es átmérõvel. Van ilyen?

szép darab. saját?

Nem, nem az enyém. Az enyém szebb lesz és nem ilyen régi. ;)

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

De Rosa Nuovo Classico

szép darab. saját?
brutál jól néz ki a napon
(fvkar kicsit feljebb tenném)

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Vagy próbáld meg ezt:

Accessories

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
De Rosa Nuovo Classico

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

Sziasztok!
Egy olyan vázam van, amire sajnos csak egy kulacs rögzíthetõ és kérdezni szeretném, hogy tudtok-e Debrecenben olyasvalakit javasolni, aki tudna abban segíteni, hogy még egy kulacsrögzítés létrehozzon a vázon?

Köszi, üdv:

NPeTi

Fúrógép + húzószegecs (http://www.nity.sk/p...u/4_tn_info.htm)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Inkább itt kérdezd!
http://forum.bikemag...k-ide-2-a-2207/
http://forum.bikemag...lacstarto-4403/

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

nemespet

nemespet

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Köszi, üdv:

NPeTi

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ero valogatja, van-e szukseg a triplara. De tripla helyett inkabb vegyel kompaktot. (50/34) Valtas kevesbe problemas, es ez is eleg mindenhova.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Nem akarom széttördelni a forumot a hülye kérdéseimmel, de észrevettem hogy azt a meridát amit belinkeltem (52-39) egy másik hajtómûvel is árulják amin 3 lánctányér található (50-39-30), és felmerült bennem a kérdés, hogy egy durva mászáshoz nem lenne szükség a harmadik tárcsára, vagy azért az országúti versenyeken nincsenek olyan kemény emelkedõk ,hogy ki legyen használva? Szóval a harmadik tárcsa, fölösleges súly vagy azért jó ha van? Mégegyszer köszi a segítséget mindenkinek!!!

Inkább az Alpok háza táján van szükség rá túrázásnál, itthon nem igazán, versenyen meg egyáltalán nem.

xViktorx

xViktorx

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Nem akarom széttördelni a forumot a hülye kérdéseimmel, de észrevettem hogy azt a meridát amit belinkeltem (52-39) egy másik hajtómûvel is árulják amin 3 lánctányér található (50-39-30), és felmerült bennem a kérdés, hogy egy durva mászáshoz nem lenne szükség a harmadik tárcsára, vagy azért az országúti versenyeken nincsenek olyan kemény emelkedõk ,hogy ki legyen használva? Szóval a harmadik tárcsa, fölösleges súly vagy azért jó ha van? Mégegyszer köszi a segítséget mindenkinek!!!