Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2010. július 11. - 13:19

Írta 2010. július 10. - 20:19

Írta 2010. július 10. - 18:53

Nekem ugyanez volt a gondom pár éve az elõzõ bringámmal.
Szerintem ne fúrd meg emiatt a vázad!
Én vettem egy olyan alu kulacstartót aminek a vázhoz rögzülõ nyelve, amiben a két furat van a rögzítõcsavaroknak kissé íves volt. Ha jól emlékszem B+ kulacstaró volt és a nyelv íve kb. megegyezett a vázcsõ keresztmetszetének ívével. Erre a nyelvre végig ragasztottam vékony kétoldalas ragasztót és felragasztottam a vázra - a nyeregvázcsõre, ahol nem voltak furatok a kulacstartónak. És még alul-felül 2-2 kábelrögzítõvel jól ráhúztam a csõre. Így teljesértékû kulacstartóm lett ami SOHA nem mozdult el, nem lötyögött. A néha kicsepegõ izotónás löttyök meg úgy ráragasztották a vázra, hogy az volt a tuti!
Ja azt elfelejtettem, hogy elõtte a vázcsõre körben ragasztottam színben passzoló öntapadós fóliát, hogyha mégse jönne be akkor a fényezés ne sérüljön.
Sajnos nem tudom lefotózni mert eladtam a kerót de a mai napig büszke vagyok rá :-)
KP
Sziasztok!
Egy olyan vázam van, amire sajnos csak egy kulacs rögzíthetõ és kérdezni szeretném, hogy tudtok-e Debrecenben olyasvalakit javasolni, aki tudna abban segíteni, hogy még egy kulacsrögzítés létrehozzon a vázon?
Jah, alumónium vázról beszélünk.
Bitte danke ide írjatok: nemespet@msn.com
Köszi, üdv:
NPeTi
Írta 2010. július 10. - 18:05

chavanak vmi shallow deda compact van, nekem ritchey comp (inkább ergonomic) de eddig úgy használtam, hogy a kormány íve alig lejtett jobban a vízszintesnél. emiatt a fvkart értelmesen csak "elég messze " lehet felvariálni, sõt a fvkar fogása se naturál, mert a csukló-tenyér nem egyenes.
most beállítottam a kormányt úgy hogy vízszintes az alja, így a fenti ív esése meredekebb. ami nem baj, sõt: a fvkart egyrészt közelebb lehet hozni a kezemhez, másrészt a fvkar fogásban a csukló-tenyér egyenes. elég kényelmes, nem fáj alkar :-)
amit végképp nem értek: így a bandázs is hosszabb lett 2 körrel
Írta 2010. július 10. - 15:20

Nem, a rövid stucni nem megoldás. A hajlítás a fontos, nem a távolság. A Biomax-ot néztem, de kiesik mert karbon és túlméretes.>a stucni tövétõl kezdõdõen 3-5 fokban hátrahajló országúti kormányt
Ezt rovidebb stucninak hivjak, ha jol sejtem?
Ritcheyben ismerek ilyeneket.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2010. július 10. - 11:31

De a kep felbontasu tul keves ahhoz, hogy tobbet lehessen mondani. A villa kicsit magasnak tunik, de ezt a legegyszerubb cserelni.
Az fura, hogy a kepen a Genesis is lejt, te meg vizszintest irsz. (?)
Egy nyilegyenes hatso karbon villa inkabb csak flash, mint hasznos.(bar oldaliranyban nem latom milyen)
Ez a Campa valtoszett szerintem nem "jobb" mint a Tiagra.
Írta 2010. július 10. - 11:20

Ezt rovidebb stucninak hivjak, ha jol sejtem?

Ritcheyben ismerek ilyeneket.

Írta 2010. július 10. - 09:45

ennek legalább jó a geometriája és nincs rajta hulladék alkatrész, ami nagyon idegesítõ tud lenni
középkateg szett használtan is nagyon szépen mûködik, bár a btwin felszereltsége nagyjából oké
Írta 2010. július 10. - 09:27

Írta 2010. július 10. - 08:26

Évek óta montizom, most szeretnék egy országútit mellé, alapvetõen hétvégi örömbiciklizésre.
150e körül gondolkozom, újat szeretnék, normális felszereltséggel. Szondázgattam a piacot és erre a kettõre szûkült a lista:
Decathlon B'twin Sport 3:
Decathlon - biciklik - ker
Intersport Genesis Corsa 4400:
htp://www.intersport.at/system/resource-9988.pdf
A Btwin-t 190 helyett 160-ért a Genesis-t 180 helyett 120-ért el lehet hozni (utóbbi kifutó modell).
Melyiket válasszam? A Btwin 40eFt felárát ellnsúlyozza a az elsõ hátsó karbon villa és Campagnolo sett? A Genesis full alu és full Tiagra. Én az utóbbi felé hajlok.
KIpróbáltam az 54-es vázméret mindkettõbõl jó, ami az átlépési magasságot illeti, de a Btwin ejtett, a Genesis vízszintes felsõcsöves, a btwinnek hosszabb stucnija és talán ezek miatt "hosszúnak" éreztem a vázat, a Genesist meg rövid(ebb?)nek.
Sietnem kell, a Genesisbõl már csak 1-2 darab van...
Köszönöm!
Írta 2010. július 09. - 23:43

Nem, nem az enyém. Az enyém szebb lesz és nem ilyen régi.szép darab. saját?

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2010. július 09. - 10:09

Írta 2010. július 09. - 09:01

Írta 2010. július 09. - 01:03

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2010. július 09. - 00:08

Sziasztok!
Egy olyan vázam van, amire sajnos csak egy kulacs rögzíthetõ és kérdezni szeretném, hogy tudtok-e Debrecenben olyasvalakit javasolni, aki tudna abban segíteni, hogy még egy kulacsrögzítés létrehozzon a vázon?
Köszi, üdv:
NPeTi
Fúrógép + húzószegecs (http://www.nity.sk/p...u/4_tn_info.htm)
Írta 2010. július 09. - 00:06

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2010. július 08. - 23:57

Köszi, üdv:
NPeTi
Írta 2010. július 08. - 10:45

Írta 2010. július 08. - 10:30

Nem akarom széttördelni a forumot a hülye kérdéseimmel, de észrevettem hogy azt a meridát amit belinkeltem (52-39) egy másik hajtómûvel is árulják amin 3 lánctányér található (50-39-30), és felmerült bennem a kérdés, hogy egy durva mászáshoz nem lenne szükség a harmadik tárcsára, vagy azért az országúti versenyeken nincsenek olyan kemény emelkedõk ,hogy ki legyen használva? Szóval a harmadik tárcsa, fölösleges súly vagy azért jó ha van? Mégegyszer köszi a segítséget mindenkinek!!!
Inkább az Alpok háza táján van szükség rá túrázásnál, itthon nem igazán, versenyen meg egyáltalán nem.
Írta 2010. július 08. - 10:10