Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34361 replies to this topic

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Én úgy hallottam hogy az egy híresen jó fék volt. Élõben sajnos nem volt szerencsém hozzá.

Az baromi jó, akkor lehet amellett teszem le a voksom, még sem 24-25ezer, csak 15-16e.

sorelt

sorelt

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok,
Help!!! Régi országúti vázam olasz menetes. Az eredeti középcsapágy csészéje (Shimano) szépen is forog a menetben, tehát a menet jó. Egy mostani, integrált csapágyas középrész (Shimano 5600) ebbe nem tekerhetõ be, hiába szintén 24x36os a méret??? A Shimano négyszögtengelyes, Octalink, Hollowtech rendszerei nem átjárhatók?
Nagyon köszönöm, ha vki tudna segíteni!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

BR-6500 Ultegra fék szettrõl vélemény?

Ez kicsit olcsóbb, mint a Sram Rival. De ha erõs, akkor nem költök 24ezret a fék szettre. A másik, hogy milyen fékpofát ajánlotok (márka, stb)? Am a fékezõ felülete a felnimnek 1 cm.

Én úgy hallottam hogy az egy híresen jó fék volt. Élõben sajnos nem volt szerencsém hozzá.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
nekem mint mondtam 5500as van. annál csak jobb. és ez is hibátlan

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
BR-6500 Ultegra fék szettrõl vélemény?

Ez kicsit olcsóbb, mint a Sram Rival. De ha erõs, akkor nem költök 24ezret a fék szettre. A másik, hogy milyen fékpofát ajánlotok (márka, stb)? Am a fékezõ felülete a felnimnek 1 cm.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
de ezek után hátha vesz egy normális kerékszettet :)

fékszettet keres és nem kerékszettet

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
fékszettet keres és nem kerékszettet

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,378 posts

Sima Bip-el mostam le az enyémet... hó fehér volt eredetileg... kb olyan sötét szürke volt... és teljesen prímán lehozza.. erölködj még vele... (minden képpen zsíroldó szert használj... )

én használtam Tektro-t(mondjuk jót) meg Shimanot(105)... inkább a fékpofa és a kerék fékfelülete számított nállam mint a fék..

igen skacok. ezt felejtettétek ki a számításból. a felni,és a fékpofa párosítás soxor többet számít,mint a fék + a fékkar. lehet,hogy gyengébb a record fékem,mint a konkurencia,de a mavic open pro felniken a gyári betét nagyon jól fog. a téli bicómon még a pezsgõszínû 105-ös fékek vannak,és 1 cserélhetõ betétesfékpofákkal 1 fogáspotos fékhatást értem el vele fir felnivel.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

....sem segít. Nem hozza ki egyáltalán.

Sima Bip-el mostam le az enyémet... hó fehér volt eredetileg... kb olyan sötét szürke volt... és teljesen prímán lehozza.. erölködj még vele... (minden képpen zsíroldó szert használj... )

én használtam Tektro-t(mondjuk jót) meg Shimanot(105)... inkább a fékpofa és a kerék fékfelülete számított nállam mint a fék..

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

nekem 105ösöm van. még az 5500as. tökéletesen fog a gyári betétekkel és bikefunos utángyártottal is (csak az gyorsabban kopik). am mind1ik normálisabb kétforgásponost prímán lehet használni. (nem ilyen tektro félékre gondoltam)

Ahham. Jolvan a Shimanorol olvastam, hogy 450+ N-os fékerõ megvan azért náluk, Campánál meg ugye a 270 körüli. Másrészt a Shimano olcsóbb is mint pl a Sram fékszett. De Shimano az uccsó, lehet akármilyen jó, amit az olasz bringámra raknék. :/ Am az elvileg campa fékem is kétforgáspontos, de görcsöl a kezem, ha fékeznem kell egy hosszabb meredekebb lefelén.

Sram RIVAL fékszettet használok DuraAce fékváltókarokkal, tökéletes megelégedéssel. Eszméletlen jól fognak, és súlyban is odavernek a shimanonak.

Egyébként a Sram Rival -t Én is néztem. Még nagyjából bele is férne a keretembe és ha jól fognak akkkor pláne jó.

bandázs: selev ribbont használok, ez ilyen múanyag carbonszövet hatású cucc. nem szeretem az ilyen "hatású" cuccokat, de ezt a bandázst nagyon szeretem. mindkét bringámon ez van. kesztyû nélkül viszont kicsit csúszik (mindig kesztyûben megyek). amit nem ajánlok, az ugyenez csak bbb-ben. rémálom a leszedése, ha nem likvidáltad valahogy az öntapadós réteget. ezt leszámítva az is jó. zselést nem használnék...

Én is mindig kesztyûben tekerek. De ettõl függetlenûl nem szeretem az ilyen latex hatású cuccokat. :D Mármint ami csúszós. Ezért tetszik pl. a parafás, amilyen most van fenn, csak ha magába szívja a piszkot, mert elkap az esõ bringázás közben, akkor a

vizes, kicsavart rongy + mosogató szer.

sem segít. Nem hozza ki egyáltalán.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Az egyik boltban láttam novatecet. Csapágyazásban valószínû, hogy tényleg jobb a miche, mert a novatec csapágyak hamar elkezdenek rágni.

A sebesség mindent megold.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
igen én is elõtte novatecet néztem. félárom meg tudnám szerezni elvileg. gyakorlatilag január óta várok rá.... 1-2 hete visszamondtam inkább, h keresek mást. a miche sokkal tartósabbnak tûnik számomra. és szebb is, bár a nova is tetszik. mentem egyszer egy ilyen michével. álomszerûen forog, legalábbis azokhoz képest amikhez szoktam...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

miche racing box? én most tervezek ilyen elsõ agyat venni

Eddig novatecet néztem, az elvileg jobb árban és súlyban is. De élõben még megnézek egy ilyen agyat is.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Esetleg Sram?

Sram RIVAL fékszettet használok DuraAce fékváltókarokkal, tökéletes megelégedéssel. Eszméletlen jól fognak, és súlyban is odavernek a shimanonak.

Idõfutamos kép: kompressziós zokniban, sisak nélkül? ejj ejj....

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
nocomment
Feltöltött kép

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
miche racing box? én most tervezek ilyen elsõ agyat venni

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
15-20e ft-os kategóriában mi a legjobb ár-érték arányú agy-pár?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

Vagy ha igen akkor lemosható?

vizes, kicsavart rongy + mosogató szer.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
nekem 105ösöm van. még az 5500as. tökéletesen fog a gyári betétekkel és bikefunos utángyártottal is (csak az gyorsabban kopik). am mind1ik normálisabb kétforgásponost prímán lehet használni. (nem ilyen tektro félékre gondoltam)
bandázs: selev ribbont használok, ez ilyen múanyag carbonszövet hatású cucc. nem szeretem az ilyen "hatású" cuccokat, de ezt a bandázst nagyon szeretem. mindkét bringámon ez van. kesztyû nélkül viszont kicsit csúszik (mindig kesztyûben megyek). amit nem ajánlok, az ugyenez csak bbb-ben. rémálom a leszedése, ha nem likvidáltad valahogy az öntapadós réteget. ezt leszámítva az is jó. zselést nem használnék...

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Zselés markolatról mi a vélemény? Most sárga van a bringámon és parafás, ez volt alapból rajta, de baromi piszkos. Le akarom cserélni de nem tudom milyenre. Melyik az ami a lehetõ legkevésbé piszkolódik, meg tapad meg rajta a mocsok? Vagy ha igen akkor lemosható? Acorba láttam sárgát, zseléset.

Másik, hogy középkategóriás fékszettekbõl mit ajánlanátok, amivel meg is lehet állni. Olvastam a Campa vs Shimano összehasonlítást, de személyes tapasztalatok is érdekelnének. A Campa fékekkel nekem is az a tapasztalatom, hogy nem valami erõsek.

Shimano 105?
Esetleg Sram?