Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

akkor nem mondhat neked az se sokat egy szakmai cikkben .. hogy Canchellara 1450W-ot pumpált bele a pedálba az egyik támadásánál..

hát ez elég brutálul hangzik...1450w
pffff
gurulgatok már egy ideje és tavaly voltam lépcsõs teszten ott majdnem meglett a 400w.(100w-ról indulva3 percenként volt emelés)300w felett már izgultam :) és 1 perc kellett volna még a 400w os lépcsõig,de abba kb. negyed fordulat ment volna bele.
ehhez van 178 magasságom és 70 kilóm ...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,390 posts

sziasztok

Vettem az országútimra egy kétforgáspontos miche féket.
Még nem volt idõm felszerelni, de feltûnt, hogy a fékpofa nem billenthetõ, így felmerül bennem a gyanú, hogy nem minden felniszélességnél fog rendesen felfeküdni a felnire. Ezt a dolgot lehet megfelelõ billenthetõ fékpofa vásárlássan kompenzálni, vagy erre magának a féktestnek is fel kell lennie készítve?

Hogyan van ez?
köszi

fel fog feküdni a felnire attól,hogy még nem állítható a fékpofa szöge. a campa fékbetéteket nem biztos,hogy tudod használni hozzájuk,de a shimanoét talán.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ha mar Cancellara, must-see video.

YouTube - 2010 Vuelta a Espana - Fabian's Water Boy

Valahogy igy sokkal veszelyesebbnek tunik ez az autos frissites, mint a TV-n motorrol filmezve.

De vicces, ahogy a Coke helyett "fekete ital piros dobozban" - "Nem reklamozunk!"

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>Canchellara 1450W-ot pumpált bele a pedálba az egyik támadásánál..
250km utan es persze Bonnen, -a gyenge viragszal- is nagyon csunyan lemaradt rola.

Igy durvan saccolva, 1400W az majd 45-os tempot jelent 10%-on felfele.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
53/25 az lehet, de /19-et irtal. Igaz kiallva hegyen felfele valoban nem kell feltetlenul a 90-es pedalfordulat.
Egyebkent Google Earth-ben most kimertem, 7.3% az aluljaro utan kikanyarodva elesen jobbra az Istenhegyire 300meteren at, a 90fokos kanyarig, ahonnan meg meredekebb.
Szamomra a 20%-os reszek utan 7.3%-on a nagytanyer kiallva az eleg nagy teljesitmeny. Lenne, ha tudnek ilyet. :)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
akkor nem mondhat neked az se sokat egy szakmai cikkben .. hogy Canchellara 1450W-ot pumpált bele a pedálba az egyik támadásánál..

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
kíváncsivá tettetek, egyszer elmennék veletek tekerni, ezekre az emelkedõkre...
én ilyen Wattokat, nagy- meg kistányérokat sose számolgattam..:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
egyébként 30km/h 8% 660N .. számolásaim szerint is inkább csak 500watt... bár lehet elszámoltam...

Egyébként én írtam a nagy tányért... de azt írtam hogy Szentkereszt aljáig... Szentkereszti emelkedõn isten király vagyok ha 16al megyek felfele... utánna nagytányér Dobogókõ tábla elõtt kb 1-1,5kmel indulhat megint..
(nem utolsó sorban Pilis idõfutamon Esztergom Két-Bükkfa nyergen igen sokan hajtották a sonkaszeletelõt felfele... igaz az szerintem jóval puhább mint Szentkereszt-Két-Bükkfa)

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
"Nem tudom talan csatornaztak, vagy ilyesmi. Teljes utszelessegben felszedtek az aszfaltot, szoval valami nagy godor volt.
Azt irigylem, ha az aluljaro utan nagytanyeron tudod nyomni, mert az ugye minimum 30km/h, ~8%-on felfele. Az kb. 700 Watt (66kg-val szamolva) "

Lehet hogy lefelé megy nagytányéron:)

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
"hogy Dobogókõre nagytányéron megy fel"
:D
Én sokat járok arra de csak kocsival. :) Nehezen hihetõ a nagytányér....
KROSS Level A2

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
53/25 az majd nem 39/19 ... az meg nem vészes...

Az aluljáró után meg szerintem tuti nincs 8%.... 6% inkább ... de kiállva 1,5km-t hát azért az nem nagy teljesítmény... (66kg az nagyából jó is :D)

de 30km az nem nyert.. inkább 25-26... kiállva az teljesen kellemes.. tempó

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Nem tudom talan csatornaztak, vagy ilyesmi. Teljes utszelessegben felszedtek az aszfaltot, szoval valami nagy godor volt.
Azt irigylem, ha az aluljaro utan nagytanyeron tudod nyomni, mert az ugye minimum 30km/h, ~8%-on felfele. Az kb. 700 Watt (66kg-val szamolva)

Már nem tudom ki írta itt, hogy Dobogókõre nagytányéron megy fel. Biztos én vagyok iszonyat gyenge, de nekem eszembe nem jutna.

Joe Papp meg kb. annyira magyar, mint Denzel Washington.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Ez mekkora!!!!
Ismét "Magyar" szál dopping ügyben!!!

Egy Papp nevû ámerikái csóka internetes webshopot üzemeltetett ahol EPO-t lehetett kapni 2007-ben!
Most kitálalt egy versenyzõ:
The American, who rode for Jelly Belly in 2010, purchased the doping product online through a store run by Joe Papp before turning professional in 2009

bõvebben itt: Chodroff Admits To EPO Purchase And Use | Cyclingnews.com

Ápropó mi van a Kancellár turbósított bringájával? az a sztori is szépen elhalt.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Nem tudom talan csatornaztak, vagy ilyesmi. Teljes utszelessegben felszedtek az aszfaltot, szoval valami nagy godor volt.
Azt irigylem, ha az aluljaro utan nagytanyeron tudod nyomni, mert az ugye minimum 30km/h, ~8%-on felfele. Az kb. 700 Watt (66kg-val szamolva)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Szerencsére amerre én járok ki a városból.. csak 6 lámpa van... abból 3 "zöldhullám" ... Amerre gurulok mindenhol ismerem a lámpákat.. tudom mikor mennyivel kell menni hogy zöldet kapjak... a belvárosba nem megyek be... 2x már kórházba kerültem onnan...

Ave: Nagyon rég jártam arra, mit csinálnak felújítják az utat? ... Diós árok vége igen vicces... soha se mértem még le az idõm.. de az Aluljáró után már 53/19-el elég jól lehet haladni...

ha vennék, csak szabadgörgõt vennék..
a másikon állítólag elfelejtesz bringázni..

Miért is? ... a Fizika tart a kerékpáron :D nem az ügyességed;) (max ha TrackStanding-elsz :D)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Egyébként a bringa úton is pl. trafipaxolnak? ^^ Mert mondjuk a Könyves Kálmánon jó azért a bringa út, csak a sok szerencsétlen a tespedt picsáját azon vonszolja, ahelyett, hogy a gyalogosok részén sétálna. De ameddig beérek suliba, biztos, hogy Én is megyek 30-35 átlagot, még ha fáradt vagyok akkor is.. ^^

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Persze, csak akkor ilyenkor jöhet, hogy miért nincs csengõd, küllõprizmád stb.

-@j@∆~∆¯¯•Ņ, meg akinek két anyja van....

Egyébként nememlékszemmár mennyivel késõbb (még augusztusban asszem, talán a sziget alatt) pont ez mentette meg az életemet (tényleg.), hogy akkor megbüntetett a rendõr. Vagy ugyanaz, vagy eggyel arrébb lévõ keresztezõdés (A Kodály körönd felé). Elõre szólok hogy iszonyat sztereotípiákkal és klisékkel lesz teli, de tényleg (tényleg!) így volt. Gurulok bringával, ugyan az a szituáció. autópiros, párhuzamosan gyalogzöld.
Lehetõségek az alábbiak:
-Begurulok a bmw elé, és megvárom a zöldet, vagy
-Felgurulok a járdára és továbbgurulok a belsõ úton, úgyis két utca múlva lefordulok jobbra.

A második verziót választottam, és ahogy felraktam a kerekeimet a járdára, iszonyatos csattanást hallotam. Egy Ford Tranzit (azthiszem, az összes kisteher ugyanúgy néz ki...) alig 1,5-2m fékezéssel csattant bele a(z egyébként FEKETE, sötétített ablakú) BMW-be. Akkora sebességgel ment, hogy a BMW-t átlökte a keresztezõdés túloldalára. Hogyha elõtte állok, annak csúnya vége lett volna...
És itt jön a fentebb spoilerezett klisés rész: A BMW-bõl kiszáll egy szõke, szolizott bõrû alacsony csaj, és egy kopasz, kigyúrt, tetovált, magas, strandpapucsos csávó. A csaj iszonyatmód elkezdett ordibálni a Fordossal, a csávó meg elkezdett telefonálni. Mivel 2-3 ember odament már hogy marad szemtanúnak, ezért biccentettem egyet oda fölfelé, hogy köszi az életemet és mentem tovább a dolgomra mert sietnem kellett...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Akkor tisztázzuk az esetet: Autóúton gurultam az Andrássyn, megérkeztem egy keresztezõdésbe, ahol az autóknak PIROS volt, DE a gyalogosoknak zöld volt. Ebben a szituációban volt pofám átgurulni a piroson, de úgy, hogy onnan a zebrán mentem tovább fel a bringaútra (mert már közel voltam az oktogonhoz, ahol jobbra akartam menni). És ekkor villogott le a rendõrautó. Ismerõsömet elõtte két héttel csapták el majdnem, a bringaúton ZÖLD jelzésnél gurult volna át, az oldalról jövõ barom pedig nem vette észre hogy neki PIROS van. Egyébként meg 30km/h fölött haladok, szerintem joggal vagyok a budapesti forgalom tagja a belvárosban....

Persze, csak akkor ilyenkor jöhet, hogy miért nincs csengõd, küllõprizmád stb.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Akkor tisztázzuk az esetet: Autóúton gurultam az Andrássyn, megérkeztem egy keresztezõdésbe, ahol az autóknak PIROS volt, DE a gyalogosoknak zöld volt. Ebben a szituációban volt pofám átgurulni a piroson, de úgy, hogy onnan a zebrán mentem tovább fel a bringaútra (mert már közel voltam az oktogonhoz, ahol jobbra akartam menni). És ekkor villogott le a rendõrautó. Ismerõsömet elõtte két héttel csapták el majdnem, a bringaúton ZÖLD jelzésnél gurult volna át, az oldalról jövõ barom pedig nem vette észre hogy neki PIROS van. Egyébként meg 30km/h fölött haladok, szerintem joggal vagyok a budapesti forgalom tagja a belvárosban....

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

Az ember vallalja mar ha csinal valamit. De hat nem vagyunk egyformak. :|

júliusban kaptam csekket az Andrássy-n azért, mert nem a kerékpárutat használtam.

azért mindennek van határa.
betarthatatlan és/vagy életveszélyes szabályokért büntetni elég megkérdõjelezhetõ dolog.
(természetesen a piros tiszta sor...)