Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2010. szeptember 16. - 23:45

De valoban, a rendornek a feljelentessel munkaja van, es siman elofordul, hogy inkabb nem akar munkat maganak. Eleg szomoru.
En mindig mindent befizettem. Az ember vallalja mar ha csinal valamit. De hat nem vagyunk egyformak. :|
Írta 2010. szeptember 16. - 23:25

Ezt igy onkentesen eldontotted, hogy nem fizeted be? Szerinted elfelejtik, hogy kuldtek?
Igen, önkényesen eldöntöttem. Februárban egy bulizás alkalmával a társaság 3 tagja kapott "közterületen alkoholfogyasztás" csekket. A három csekk összetépve landolt egy diszkó hamutáljában, majd lángrakapott, és ennyi volt. A társaság mind a 3 tagja 18éven felüli volt, ott elméletileg szigorúbban nézik hogy ki fizeti be vagy ki nem. Nekem Augusztus 15én kellett volna befizetnem, nem tettem meg. Most vasárnap ismét begyüjtöttem egy csekket (ezútta 6ezer forintost), piroslámpával kaptak el (éjszaka, a teljesen kihalt király-szív utca keresztezõdésbenn), de ezt már fe fogom fizetni.
stp1: észbentartanivaló.
Írta 2010. szeptember 16. - 23:10

júliusban kaptam csekket az Andrássy-n azért, mert nem a kerékpárutat használtam. Illetve volt ott egy piroslámpa is, de a csekken csak az volt rajta hogy nem használtam a kerékpárutat....mondjuk nem is fizettem be...
erre írta HBalage a 2005 júliusi BM-ben, hogy érdemes feljelentetni magad a helyszíni bírság helyett. elhúzódik az egész, nagy eséllyel ejtik vagy még mindig fellebbezhetsz.
legrosszabb esetben is csak annyit fizetsz mint ami a helyszíni bírság lenne.
Írta 2010. szeptember 16. - 22:56

Írta 2010. szeptember 16. - 22:53

Írta 2010. szeptember 16. - 22:52

hatalmas szirénázással bevágott eléjük egy rendõrségi Touareg, és kipattant a közeg..
azt mondták úgy ordított velük, mintha embert öltek volna..100eurót magyarázott fejenként...
de ja, 15 bringással egyedül nem tudott semmit csinálni. mindenki csak vonogatta a vállát, meg makogott össze vissza amennyire tudott németül...
a vége az lett hogy visszapattant a kocsijába aztán otthagyta õket..

ha vennék, csak szabadgörgõt vennék..
a másikon állítólag elfelejtesz bringázni..

Flickr
Írta 2010. szeptember 16. - 21:27

Írta 2010. szeptember 16. - 21:18

1990ben még csak 190km biciklis út volt, 2006ra lépték át az 1000km-t. Jelenlegi infót nem tudok, de ez még egy indok amiért nem akarok máshol élni.

Írta 2010. szeptember 16. - 21:05

Írta 2010. szeptember 16. - 20:24

errõl mi a téveszme? nem kötelezõ.
pl. kiskörút mikor a sáv ideiglenesen megszûnik és egybe vannak terelve a jármûvek.
rendõr még sehol nem állított meg (fõleg városban megyek). viszont rengeteg önbíráskodó nyomorék van akivel kénytelen vagyok leállni vitatkozni, hogy pl se az andrássy se a bajcsyn nem megyek a kijelölt kerékpáros úton/sávon hiába üvöltözik habzó szájjal.
a egyedül az alkotmány utcai, thököly úti, kiskörúti bringaSÁVot vagyok hajlandó használni, mást nem.
Szerintem arra gondolt, hogy sokan úgy gondolják, hogy most már ott megy, ahol akar. A jobbratartás továbbra is vonatkozik a kerékpárra (ahogy mindenki másra is)
Írta 2010. szeptember 16. - 20:00

Rengeteg téveszme kering [...] pl arról, hogy most már nem kötelezõ az úttest jobb szélére húzódni biciklivel.
errõl mi a téveszme? nem kötelezõ.
Ez a 158/k jel, ki latott mar ilyet, mert en nem.
pl. kiskörút mikor a sáv ideiglenesen megszûnik és egybe vannak terelve a jármûvek.
rendõr még sehol nem állított meg (fõleg városban megyek). viszont rengeteg önbíráskodó nyomorék van akivel kénytelen vagyok leállni vitatkozni, hogy pl se az andrássy se a bajcsyn nem megyek a kijelölt kerékpáros úton/sávon hiába üvöltözik habzó szájjal.
a egyedül az alkotmány utcai, thököly úti, kiskörúti bringaSÁVot vagyok hajlandó használni, mást nem.
Írta 2010. szeptember 16. - 17:28

Tudtok ajánlani valami jófajta, nedves körülményekre való fékgumit, cserélhatõ betétetes, Shimano kompatibilis fékbe? A mostani (BBB) nem igazán fog. Nézegettem több-komponensûnek hívott betéteket (BBB, Merida), de ezek inkább csak több színû, "parasztvakítás" dizájnnak tûnnek. Az egyetlen, ami valóban úgy néz ki, hogy kétféle anyagból van, az ez az Acor:
Volt nekem, mondjuk montira BBB fékpofám, ilyen cserélhetõ és shimano fékjeim voltak, mondjuk monti. Ott 3 komponens az bejött. Képen nem tûnt különbözõnek, de amikor kézbe fogtam, mielõtt megvettem, érezni lehetett a különbséget. Szerintem outira is van ilyen, csak keresgélni kell, másrészt sztem ilyenért menj be vmi bringaboltba és ott a választékot nézzd és amit lehet, kibontottan nézz meg, hogy milyen a felülete.
Írta 2010. szeptember 16. - 15:46

Én most vettem egy Kreitler-t
egy kis ízelítõ:
Kreitler rollers
Shelley-ke jól néz ki

Írta 2010. szeptember 16. - 15:36

Írta 2010. szeptember 16. - 14:48

ELITE görgõmet vettem asszem 28ért a Decathlonban.... nem akartam görgõt venni .. de megláttam és azonnal meg is vettem

Írta 2010. szeptember 16. - 13:56

Írta 2010. szeptember 16. - 13:47

Írta 2010. szeptember 16. - 13:25

Tényleg, ha valaki élt és kerékpározott már huzamosabb idõn keresztül olyan országban, ahol komoly bicós kultúra van (pl. Hollandia), az elmesélhetné hogy ott hogy mûködnek a dolgok - mit ír elõ a KRESZ, kerékpárutak vannak vagy az úttesten megy mindenki, stb.
Ausztriában, Salzburgban, a belvárosban laktam fél évig. A városon É-D és K-NY irányban is keresztül tudtam úgy kerékpározni, hogy a bringával gyakorlatilag nem kellett megállni!
A fõbb kerékpárutak a gyalogosforgalomtól is szeperálva voltak, a folyó ill. a sínek mentén haladtak, a hidaknál és a keresztezõ nagyobb utaknál aluljáróval vagy felüljáróval oldották meg az átkelést. Egyébként az utak szélén felfestéses módszer volt a jellemzõ. A buszokon lehet kerékpárt szállítani. Biciklitárolók mindenhol vannak, és az emberek bringával járnak. Ez mondjuk köszönhetõ annak is, hogy az óvárosba behajtani sem lehet, és kintebb sem volt egyszerû pl. parkolni. Szóval az autózást ott már abszolút túlhaladták. Annak ellenére, hogy sokkal több csapadék esik, mint Budapesten!
Azt nem tudom, hogy hivatalosan milyen elvárások vannak a bringásokkal szemben, de a legtöbb városi bringa fel volt szerelve normális lámpával, amire szükség is volt, és nem csak a helyzetjelzésre gondolok... Illetve néhány ismerõsömet szondáztatták a rendõrök éjjel, volt, akinek büntetést is kellett fizetnie. Ez annak tükrében vicces, hogy autónál nincsen zéró tolerancia, és csak akkor állítanak meg a rendõrök, ha okot adsz rá, így nem utaztam úgy autóban az eltelt idõ alatt, hogy a sofõrben ne lett volna pár sör...
Írta 2010. szeptember 16. - 13:16

Egyirányú utcákba is be vannak engedve a bringások, szûk utakon pedig egészen keskeny bringasávok is vannak, amik simán mûködõképesek.
Alapvetõen nyugodtabb a közlekedés, de szerintem Budapesten sem lenne lehetlen elérni ugyanezt.
Írta 2010. szeptember 16. - 13:04

Tényleg, ha valaki élt és kerékpározott már huzamosabb idõn keresztül olyan országban, ahol komoly bicós kultúra van (pl. Hollandia), az elmesélhetné hogy ott hogy mûködnek a dolgok - mit ír elõ a KRESZ, kerékpárutak vannak vagy az úttesten megy mindenki, stb.
A Nemzeti Együttmûködés Rendszerébe szerintem az élhetõ biciklis közlekedés is beletartozik, hallassuk a hangunkat. XD (Szerintem már az megoldana sokmindent, ha levennék a bicikliút táblát a bicikliútnak alkalmatlan szakaszokról. A gyalogosok is örülnének, mert lenne járdájuk végre, nem az a harminc centis sáv az úttest mellett, amin az utcalámpákkal kénytelenek osztozni, meg mi is, mert nem kéne azt lesni hogy mikor jön a rendõr.)
Nekem londoni tapasztalatom van (bár már jó régrõl), gondolom nem meglepõ, de sokkal jobb volt a helyzet, mint itthon, pedig aztán nem egy kerékpáros paradicsom. Értelmesen megtervezett kerékpársávok voltak, jól láthatóan felfestve, jól kitáblázva stb.