Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2010. October 01. - 17:29
Magyarországon: (mind országúti profilú)
bikeexpress.hu
biondobike.hu
rob4bike.com
bikeart.hu
proathlon.hu (triatlon a fõ profil)
Német boltok:
vegyes monti-országúti de széles országúti választék:
bike-components.de
starbike.com
hibike.de (van külön országúti részlege)
bike24.net
triatlon-idõfutam:
speedzoneshop.com
tuning:
radsportteile.de (ez inkább országútis bolt, de nem olcsó viszont van minden mi szem-szájnak ingere
bikeavenue.de
superlight-bikeparts.de
nagyjából ennyi én ezeknek a kínálatát szoktam böngészni.
Posted 2010. October 01. - 17:18
Biztos nem az optimalizáláshoz van köze. Kicsit sarkítva: Amíg az 1Ft-os elõállítási költségû terméket 20Ft-ért adják, addig nem lehet szó semmilyen gyártási optimalizálásról, ami lényegesen befolyásolná az árat.
De mehetünk a kereslet-kínálat oldaláról is vagy az piaci verseny oldaláról is.
Ez fõleg ott látszik, hogy amikor egy gyártó áthelyezi a termelést kínába, akkor az áraik egy cseppet sem csökkennek
Posted 2010. October 01. - 16:57
Nyilván nincs lineáris összefüggés a kettõ között, de pl. amikor a "szebb, könnyebb, feketébb" új 105-ös cuccok a régiek árának kétharmadáért mennek, akkor elgondolkodik az ember hogy itt valami marha nagyot optimalizálhattak a japók...
Biztos nem az optimalizáláshoz van köze. Kicsit sarkítva: Amíg az 1Ft-os elõállítási költségû terméket 20Ft-ért adják, addig nem lehet szó semmilyen gyártási optimalizálásról, ami lényegesen befolyásolná az árat.
De mehetünk a kereslet-kínálat oldaláról is vagy az piaci verseny oldaláról is.
A sebesség mindent megold.
Posted 2010. October 01. - 16:19
Posted 2010. October 01. - 16:04
Posted 2010. October 01. - 13:41
Nagyon nagy pénzt mernék rá tenni, hogy nincs túl sok köze az elõállítási költségnek a fogyasztói árhoz.
Nyilván nincs lineáris összefüggés a kettõ között, de pl. amikor a "szebb, könnyebb, feketébb" új 105-ös cuccok a régiek árának kétharmadáért mennek, akkor elgondolkodik az ember hogy itt valami marha nagyot optimalizálhattak a japók...
Posted 2010. October 01. - 13:26
A Shimano háza táján sok ilyen furcsa árazással találkozni... Minden bizonnyal gyártásoptimizálás van a dolog mögött.
Különben meg az integrált csapágy esetén a tengely átkerült a "hajtókarba". Nem véletlen hogy az integrált hajtómûvek viszont drágábbak az octalinkeseknél.
Nagyon nagy pénzt mernék rá tenni, hogy nincs túl sok köze az elõállítási költségnek a fogyasztói árhoz.
Posted 2010. October 01. - 11:03
Néztem egyet az apróban, azt középcsapággyal adják. De az kicsit érdekes, hogy egy ilyen új középcsapágy kintrõl rendelve is 8e ft, míg integráltat lehet kapni 4,5e-ért.
A Shimano háza táján sok ilyen furcsa árazással találkozni... Minden bizonnyal gyártásoptimizálás van a dolog mögött.
Különben meg az integrált csapágy esetén a tengely átkerült a "hajtókarba". Nem véletlen hogy az integrált hajtómûvek viszont drágábbak az octalinkeseknél.
Posted 2010. October 01. - 10:44
Hol vetted ennyiért (ha nem titok)? Megfúrásra még nem is gondoltam, de nem rossz ötlet. Hol érdemes megfúrni?
A hol-ra priviben a válasz. Én a közepén fúrtam meg, fúrtam bele menetet a zsírzópisztolynak, teletöltöttem zsírral az egészet, aztán kinyomtam szilikonnal a lyukat. Érdemes fejjel lefelé fúrni bele a menetet (Ha akarsz menetet) hogy a forgács ne kerüljön bele.
Posted 2010. October 01. - 10:39
Én az 5500-as középcsapit egy éve 5500ft-ért vettem azthiszem (újan, boltból). De ha középcsapival adják, akkor tökéletes. Ha szétkopik, akkor megfúrod, zsírzópisztollyal telinyomod zsírral és még 2000-3000 kilómétert elfut csöndben, utána már tényleg dúrva hangja van
Hol vetted ennyiért (ha nem titok)? Megfúrásra még nem is gondoltam, de nem rossz ötlet. Hol érdemes megfúrni?
Posted 2010. October 01. - 10:31
Én az 5500-as középcsapit egy éve 5500ft-ért vettem azthiszem (újan, boltból). De ha középcsapival adják, akkor tökéletes. Ha szétkopik, akkor megfúrod, zsírzópisztollyal telinyomod zsírral és még 2000-3000 kilómétert elfut csöndben, utána már tényleg dúrva hangja vanKöszi.
Néztem egyet az apróban, azt középcsapággyal adják. De az kicsit érdekes, hogy egy ilyen új középcsapágy kintrõl rendelve is 8e ft, míg integráltat lehet kapni 4,5e-ért.
Köszi. Szerintem megveszem.
Posted 2010. October 01. - 10:24
Köszi.Átment már pár a kezeim közt, elsõkörben gyönyörûek, egyébként pedig meglepõen merevek, és tartósak. Drága hozzá a középcsapágy, bár annyi egy integrálthoz is...csak a bb5500-6500-7700as középcsapágyakkal mûködik, az olcsóbb octákkal nem!
Más:
YouTube - cannondale taurine broken
A videó már volt itt is és más topikokban is.
Köszi. Szerintem megveszem.Leginkább rondák!
Kivéve a 9-es dura-ace-t, az szerintem az egyik legszebb! Amúgy meg az octalinkes rendszerrel szerintem semmi baj nincs. Tudtommal a shimano Track dura-ace szettje maradt az octalinkes rendszernél, nem használ integrált tengelyt és külsõ csapágyakat pedig ha valahol számít a cucc merevsége akkor az egy sprintfutam. Ott a fiúk azért pumpálnak pár wattot a rendszerbe. ha nekik jó akkor nagy baja nem lehet.
Posted 2010. October 01. - 09:41
Kivéve a 9-es dura-ace-t, az szerintem az egyik legszebb! Amúgy meg az octalinkes rendszerrel szerintem semmi baj nincs. Tudtommal a shimano Track dura-ace szettje maradt az octalinkes rendszernél, nem használ integrált tengelyt és külsõ csapágyakat pedig ha valahol számít a cucc merevsége akkor az egy sprintfutam. Ott a fiúk azért pumpálnak pár wattot a rendszerbe. ha nekik jó akkor nagy baja nem lehet.
A régi 6500ös ultegra hajtómûvel van valakinek tapasztalata? Vagy egyáltalán milyenek ezek az octalinkes hajtómûvek?
Posted 2010. October 01. - 09:37
A régi 6500ös ultegra hajtómûvel van valakinek tapasztalata? Vagy egyáltalán milyenek ezek az octalinkes hajtómûvek?
Átment már pár a kezeim közt, elsõkörben gyönyörûek, egyébként pedig meglepõen merevek, és tartósak. Drága hozzá a középcsapágy, bár annyi egy integrálthoz is...csak a bb5500-6500-7700as középcsapágyakkal mûködik, az olcsóbb octákkal nem!
Más:
http://www.youtube.com/watch?v=SDVpRSNtcPQ
Donciccio: mostmár kíváncsi vagyok, megy a privi
Posted 2010. October 01. - 06:32
Egyszer már mondták neked, amíg nem ide kezded el listázni az akciós készletedet, meg mindenedet, hanem megemlítesz egy boltot, ami éppen a tiéd, nem zavar semmit.
ezért nem írtam a nevet,címet. privibe megmondom.
Posted 2010. September 30. - 22:26
Posted 2010. September 30. - 21:42
Igy is lehet mondani.
Egyebkent aki peremest akar, az szerintem jobban jar az alura ragasztott karbonnal, bar az is teny, hogy joval nehezebbek.
De hat ugye ha a suly szamit, akkor miert akarna peremest.
Szingo ragaszto leszedes: aceton. De allitolag nem is kell teljesen tisztara pucolni, csak a nagyjat, ami lejon. (De ne vedd keszpenznek, mert csak olvastam, meg ha jo helyen is)
Posted 2010. September 30. - 21:29
Megnéztem a Reynolds RZR a cég topmodellje, 900g a tömege a szettnek: de ez a kerék valami olyasmi tecnikával készül mint a Lew anno. Megvették a technológiát?
Posted 2010. September 30. - 20:45
ha jól emléxem azzal Cyclos reménységünk kergetõzött a sártengerben (Tisza Zoltán)
Posted 2010. September 30. - 20:24

Sign In
Create Account

Back to top