Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Dani:

Magyarországon: (mind országúti profilú)
bikeexpress.hu
biondobike.hu
rob4bike.com
bikeart.hu
proathlon.hu (triatlon a fõ profil)

Német boltok:
vegyes monti-országúti de széles országúti választék:

bike-components.de
starbike.com
hibike.de (van külön országúti részlege)
bike24.net

triatlon-idõfutam:

speedzoneshop.com

tuning:

radsportteile.de (ez inkább országútis bolt, de nem olcsó viszont van minden mi szem-szájnak ingere
bikeavenue.de
superlight-bikeparts.de

nagyjából ennyi én ezeknek a kínálatát szoktam böngészni.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Biztos nem az optimalizáláshoz van köze. Kicsit sarkítva: Amíg az 1Ft-os elõállítási költségû terméket 20Ft-ért adják, addig nem lehet szó semmilyen gyártási optimalizálásról, ami lényegesen befolyásolná az árat.
De mehetünk a kereslet-kínálat oldaláról is vagy az piaci verseny oldaláról is.

Ez fõleg ott látszik, hogy amikor egy gyártó áthelyezi a termelést kínába, akkor az áraik egy cseppet sem csökkennek :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nyilván nincs lineáris összefüggés a kettõ között, de pl. amikor a "szebb, könnyebb, feketébb" új 105-ös cuccok a régiek árának kétharmadáért mennek, akkor elgondolkodik az ember hogy itt valami marha nagyot optimalizálhattak a japók...

Biztos nem az optimalizáláshoz van köze. Kicsit sarkítva: Amíg az 1Ft-os elõállítási költségû terméket 20Ft-ért adják, addig nem lehet szó semmilyen gyártási optimalizálásról, ami lényegesen befolyásolná az árat.
De mehetünk a kereslet-kínálat oldaláról is vagy az piaci verseny oldaláról is.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Egy brutal nagy kep, 5218x3149. $12000. Tetszik. Csak ugy.
http://www.feltbicyc...kes/F1_2011.jpg

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
Apropó, ha már úgyis elõkerült a boltok ill. reklám kérdése, valaki tud mondani olyan boltot Bp-en (vagy webshopot EU-n belül, de leginkább Németországtól nem távolabb), ami nagyrészt outi profilú? A Matuzmastert ismerem, de nagyobb léptékû és kicsit shimanósabb készlettel rendelkezõ bolt lenne ideális. :D

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

Nagyon nagy pénzt mernék rá tenni, hogy nincs túl sok köze az elõállítási költségnek a fogyasztói árhoz.

Nyilván nincs lineáris összefüggés a kettõ között, de pl. amikor a "szebb, könnyebb, feketébb" új 105-ös cuccok a régiek árának kétharmadáért mennek, akkor elgondolkodik az ember hogy itt valami marha nagyot optimalizálhattak a japók...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A Shimano háza táján sok ilyen furcsa árazással találkozni... Minden bizonnyal gyártásoptimizálás van a dolog mögött.

Különben meg az integrált csapágy esetén a tengely átkerült a "hajtókarba". Nem véletlen hogy az integrált hajtómûvek viszont drágábbak az octalinkeseknél.

Nagyon nagy pénzt mernék rá tenni, hogy nincs túl sok köze az elõállítási költségnek a fogyasztói árhoz.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

Néztem egyet az apróban, azt középcsapággyal adják. De az kicsit érdekes, hogy egy ilyen új középcsapágy kintrõl rendelve is 8e ft, míg integráltat lehet kapni 4,5e-ért.

A Shimano háza táján sok ilyen furcsa árazással találkozni... Minden bizonnyal gyártásoptimizálás van a dolog mögött.

Különben meg az integrált csapágy esetén a tengely átkerült a "hajtókarba". Nem véletlen hogy az integrált hajtómûvek viszont drágábbak az octalinkeseknél.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Hol vetted ennyiért (ha nem titok)? Megfúrásra még nem is gondoltam, de nem rossz ötlet. Hol érdemes megfúrni?

A hol-ra priviben a válasz. Én a közepén fúrtam meg, fúrtam bele menetet a zsírzópisztolynak, teletöltöttem zsírral az egészet, aztán kinyomtam szilikonnal a lyukat. Érdemes fejjel lefelé fúrni bele a menetet (Ha akarsz menetet) hogy a forgács ne kerüljön bele.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Én az 5500-as középcsapit egy éve 5500ft-ért vettem azthiszem (újan, boltból). De ha középcsapival adják, akkor tökéletes. Ha szétkopik, akkor megfúrod, zsírzópisztollyal telinyomod zsírral és még 2000-3000 kilómétert elfut csöndben, utána már tényleg dúrva hangja van :D

Hol vetted ennyiért (ha nem titok)? Megfúrásra még nem is gondoltam, de nem rossz ötlet. Hol érdemes megfúrni?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Köszi.
Néztem egyet az apróban, azt középcsapággyal adják. De az kicsit érdekes, hogy egy ilyen új középcsapágy kintrõl rendelve is 8e ft, míg integráltat lehet kapni 4,5e-ért.
Köszi. Szerintem megveszem.

Én az 5500-as középcsapit egy éve 5500ft-ért vettem azthiszem (újan, boltból). De ha középcsapival adják, akkor tökéletes. Ha szétkopik, akkor megfúrod, zsírzópisztollyal telinyomod zsírral és még 2000-3000 kilómétert elfut csöndben, utána már tényleg dúrva hangja van :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Átment már pár a kezeim közt, elsõkörben gyönyörûek, egyébként pedig meglepõen merevek, és tartósak. Drága hozzá a középcsapágy, bár annyi egy integrálthoz is...csak a bb5500-6500-7700as középcsapágyakkal mûködik, az olcsóbb octákkal nem!

Más:
YouTube - cannondale taurine broken

Köszi.

A videó már volt itt is és más topikokban is.

Leginkább rondák!

Kivéve a 9-es dura-ace-t, az szerintem az egyik legszebb! Amúgy meg az octalinkes rendszerrel szerintem semmi baj nincs. Tudtommal a shimano Track dura-ace szettje maradt az octalinkes rendszernél, nem használ integrált tengelyt és külsõ csapágyakat pedig ha valahol számít a cucc merevsége akkor az egy sprintfutam. Ott a fiúk azért pumpálnak pár wattot a rendszerbe. ha nekik jó akkor nagy baja nem lehet.

Köszi. Szerintem megveszem.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Leginkább rondák!

Kivéve a 9-es dura-ace-t, az szerintem az egyik legszebb! Amúgy meg az octalinkes rendszerrel szerintem semmi baj nincs. Tudtommal a shimano Track dura-ace szettje maradt az octalinkes rendszernél, nem használ integrált tengelyt és külsõ csapágyakat pedig ha valahol számít a cucc merevsége akkor az egy sprintfutam. Ott a fiúk azért pumpálnak pár wattot a rendszerbe. ha nekik jó akkor nagy baja nem lehet.

A régi 6500ös ultegra hajtómûvel van valakinek tapasztalata? Vagy egyáltalán milyenek ezek az octalinkes hajtómûvek?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

A régi 6500ös ultegra hajtómûvel van valakinek tapasztalata? Vagy egyáltalán milyenek ezek az octalinkes hajtómûvek?

Átment már pár a kezeim közt, elsõkörben gyönyörûek, egyébként pedig meglepõen merevek, és tartósak. Drága hozzá a középcsapágy, bár annyi egy integrálthoz is...csak a bb5500-6500-7700as középcsapágyakkal mûködik, az olcsóbb octákkal nem!

Más:
http://www.youtube.com/watch?v=SDVpRSNtcPQ

Donciccio: mostmár kíváncsi vagyok, megy a privi :D

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts

Egyszer már mondták neked, amíg nem ide kezded el listázni az akciós készletedet, meg mindenedet, hanem megemlítesz egy boltot, ami éppen a tiéd, nem zavar semmit.

ezért nem írtam a nevet,címet. privibe megmondom.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>A Token t50 sem prémium kerék.
Igy is lehet mondani. :D

Egyebkent aki peremest akar, az szerintem jobban jar az alura ragasztott karbonnal, bar az is teny, hogy joval nehezebbek.
De hat ugye ha a suly szamit, akkor miert akarna peremest. ;)

Szingo ragaszto leszedes: aceton. De allitolag nem is kell teljesen tisztara pucolni, csak a nagyjat, ami lejon. (De ne vedd keszpenznek, mert csak olvastam, meg ha jo helyen is)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
A Token t50 sem prémium kerék.

Megnéztem a Reynolds RZR a cég topmodellje, 900g a tömege a szettnek: de ez a kerék valami olyasmi tecnikával készül mint a Lew anno. Megvették a technológiát?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Azért egyszer ülj fel egy új citec kerékkel szerelt bringára.. :D eszedbe se fog jutni a Mavic többet :D kb a Token T50-en volt ilyen érzésem hogy ennyire merev alattam a kerék...

ha jól emléxem azzal Cyclos reménységünk kergetõzött a sártengerben (Tisza Zoltán)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Sac ez maximum felsõ közép kategória. Ragasztott karbon felni alu fékezõfelülettel semmiképp sem top kategória. Ilyen kerekeket is kínál szinte minden nagy kerékgyártó cég: lásd MAvic Cosmic Carbone, Easton EC70, Bontrager Aeolus, stbstb.