Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Hozzátenném hogy az a lila schwinn kb karcmentes, patent állapotban van :) ÉN elhajtanám városban, nemhogy egy lány. Namindegy.

Novatec agyakon lehet rotort cserélni campára?

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts
no ezt cserélném :)

Feltöltött kép

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts

Nem erre gondoltam konkrétan hanem ilyen stílusúra.. :) ezt én sem venném meg, de vannak azok a 70es években készült szép krómozott egyszínû egysebességes Puch-ok na azok szépek és még ma is ideális városi bringák. (nekem is egy olyan van csak fel van újítva) Lehet cikizni :)

Lõjek egy képet róla holnap? :D

feltétlenül. mindjárt varázsolok én is képet ide arról amit le akarok cserélni, mert már ciki...

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Nem erre gondoltam konkrétan hanem ilyen stílusúra.. :) ezt én sem venném meg, de vannak azok a 70es években készült szép krómozott egyszínû egysebességes Puch-ok na azok szépek és még ma is ideális városi bringák. (nekem is egy olyan van csak fel van újítva) Lehet cikizni :)

Lõjek egy képet róla holnap? :D

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts
ugye???

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

.....PUCH nõi kerékpár

Az Igen :D hát valahogy megértem nuca-t (bocs kipage de ez szörnyû ez a gép... )

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Drága mind! Felébõl lehet venni hasonlót. Adnál 40 ezre egy 15 éves Acera szettes bringáért? Ugye nem.

Hol kapok feleennyiért? Mert akkor ott próbálkozom.

A sebesség mindent megold.

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts
köszi a tippet. de semmi pénzért. megoldom én a vizsgára menetelt bringán ;)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Városi bringának inkább ilyesmit vennék:

ezeket azért ott is lehet hagyni, nem fogják elvinni, plusz vizsgázni is tudsz menni vele, míg egy országútin azért nem olyan kényelmes ünnepiben tekerni :)

PUCH nõi kerékpár

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,459 posts

Ez a Giant villaszoget biztos, hogy egy fotorol megmondod? Kozelrol van fotozva, felulrol, lehet opt. csalodas csak.
Kivancsi voltam, megmertem a kepen a szogeket. :)
Az ulsocso 70.8 fok, a villa 81 fok! Szerintem ez nem lehet a valos ertek, ilyen meredek villaszogrol meg nem hallottam.

nem mondom meg fotóról,csak a 90es évek elején volt 1 divathullám,és ezt több gyártó,köztük a giant is,meglovagolta. a felsõ csõ elõre felé lejtett. ez a bringa meg ez alapján készült. érdekes szögek jöttek létre végeredményben. itt van róla jobb kép: Kerékpáripari trendek és hátterük ? kiemelt, tech ? Bikemag

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts
nézem az aprókat rendszeresen, de ritka mint a fehér holló :)
városi szaladgálósnak kéne. suliba menni, ügyetintézni, tekeregni vele :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

tud valaki eladó régi outit, 50es vagy annál kisebb méretben? :)

Nézni kell az aprót, ott elõfordulnak kis méretû bringák. Maxi Bike nál is szokott lenni. Téli bringának akarnád?

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Ha újrabovdenezem a fékeimet és letekerem a kormányszalagot, mekkora az esélyem, hogy vissza is tudom tekerni?

ha nem túl régi a bandázs akkor visszamegy. ha már kicsit kopottabb akkor van esély a szakadásra...szerintem...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Jah bowden házat... :D azt nem... de bowdent lehet anélkül cserélni...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Ahhoz minek szeded le a bandázst?
Ha ügyes vagy akkor simán... (nekem már sikerült)

Letekerés nélkül hogy raksz új bovdenházat?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

Ha újrabovdenezem a fékeimet és letekerem a kormányszalagot, mekkora az esélyem, hogy vissza is tudom tekerni?

Ahhoz minek szeded le a bandázst?
Ha ügyes vagy akkor simán... (nekem már sikerült)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,606 posts

Elõre is köszönöm a hozzászólásokat.

Drága mind! Felébõl lehet venni hasonlót. Adnál 40 ezre egy 15 éves Acera szettes bringáért? Ugye nem.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts
tud valaki eladó régi outit, 50es vagy annál kisebb méretben? :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Ez a Giant villaszoget biztos, hogy egy fotorol megmondod? Kozelrol van fotozva, felulrol, lehet opt. csalodas csak.
Kivancsi voltam, megmertem a kepen a szogeket. :)
Az ulsocso 70.8 fok, a villa 81 fok! Szerintem ez nem lehet a valos ertek, ilyen meredek villaszogrol meg nem hallottam.

A Giant eredetinek tûnik (festés alapján 1990-es). Egybõl használható (azaz pont jó lenne e télre), elõbb-utóbb kerékcserét, esetleg fékváltókarosra fejlesztést érdemel. Valami rémlik, mintha a Giant-oknál néha egyedi villamegoldások lennének, itt is a fölsõ kormánycsapágy szokatlanul hosszú, de ehhez nálam nagyobb szakértõ kell (mármint, hogy bonyodalom-e).
+: könnyebbfajta váz, jó eredeti felszerelés (Shimano Exage 500), a Világháló mintavételezett emlékezete szerint akinek ilyen volt, szerette.
-: hátsó kereke elég használt, Biopace (ovális) elsõ lánckerekek (cserélhetõ-e, vagy csak karral együtt?), nyereg ócska.
A Koga Miyatákról jókat hallottam, de nem ismerem, ott is mintha Biopace-t látnék (rosszpont).
Szerintem mind túl van kissé árazva, kb. 35 ezerig mennék el, ha nekem kéne venni, és e kettõ közt haboznék (feltéve, hogy a méret megfelel). 40 ezer Ft fölött már jó (új v. keveset kopott) kereket várnék, 50 fölött fékváltókart. (El vagyok kissé kényeztetve, a francia piac nagyobb.) Egyiket sem bánnám, fõleg nem ,,elsõ" országútinak (HVZ-Szputnyikkal kezdtem).

A Sora-ról: kritizáltam ugyan a lefele (kisebb lánckerékre) való váltópöckét (túl elöl van), nem is vennék, de ez nem jelenti, hogy eleve rossz a Sora készlet, ellenkezõleg, a többi eleme elég jó, edzésre, turistáskodni teljesen megfelel. A trianoni Mo-n nem olyan nagy hátrány, hogy csak fölsõ fogásból lehet lefele váltani (de azért hiba, persze). Akkor rossz, ha lefele száguldva (illetve ha pl. versenyen gyorsan) alsó fogásból akarnánk váltani.