Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

kiskubai: A fejcso joval magasabb lesz, ez nem okoz gondot, nem lesz tul magasan a kormany? Nem talalok Merida geometriat.

Jelenleg így használom:
Feltöltött kép
Szerintem nem okozna gondot.

enté:
550mmnél csak magasabban ülök...az meg nem zavar hogy 17cm helyett csak 10cm lóg ki a vázból (csak mondtam két számot.).

moyan

moyan

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

Köszi, akkor majd az apró rovatban felteszem a kérdést.

mármint megpróbálom elcserélni a mostani kis bilincsest nagyra...

moyan

moyan

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

Pezsgo 105... Nekem volt ilyenem Mali acelvazon atmerot nem tudom, de letezett ilyen.
De ha nem talalsz egy konverter bilincs nem egy nagy osszeg.

Köszi, akkor majd az apró rovatban felteszem a kérdést.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Sziasztok!
Még nem írtam a fórumon csak olvasgattam a hozzászólásokat , de most van egy problémám , hátha tudtok segíteni.
Tekerés közben kb. 20-25km-nél a bal lábfejem és az ujjaim elkezdenek zsibbadni úgy, hogy ki kell csatoljak és 10-20mp-ig lógatnom a lábom, hogy valamennyire visszatérjen a keringés.
Az elõzményekrõl annyit, hogy voltam BG FIT kerékpár beállításon ahol beállították a kerékpárt a méreteimhez, új nyereg (SMP LITE 209) a méretemhez, Specialized talpbetét..... de ezek sem segítettek idáig.
Ha valakinek volt hasonló probléma a zsibbadással és talált rá megoldást , kérem ossza meg velem is !!!!

Köszi

nekem is volt ilyen gondom...
bizonyos nyeregnél...cseréltem...
olyan is volt, hogy túl magas volt a nyeregmagasság...akkor vszeg nyomott vmi eret...pár milit lejjebb raktam és jó lett.
szoros cipõvel, lazábbra vettem...
és végül,de nem utolsó sorban ha rossz helyen van a stopli a cipõn (és a cipõ nem túl kemény talpú) attól is zsibbadhat (akkor az ujjaknál kezdõdik)

egyébként meg ha máskor is elõfordul akkor ortopéd szakorvos. úgy tudom a porckorongsérv egyik elõjele is lehet
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,606 posts

Elképzelhetõ-e, hogy egy 540mmes nyeregvázcsõvel és 550mm-es felsõcsõvel rendelkezõ vázat kényelmesen használjak?

Elég hosszú hozzá a lábad?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Pezsgo 105... Nekem volt ilyenem Mali acelvazon atmerot nem tudom, de letezett ilyen.
De ha nem talalsz egy konverter bilincs nem egy nagy osszeg.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
kiskubai: A fejcso joval magasabb lesz, ez nem okoz gondot, nem lesz tul magasan a kormany? Nem talalok Merida geometriat.

moyan

moyan

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy pezsgõ 105ös átdobóból létezik-e bilincses változat alu vázra? (tehát nem konzolos, de olyan harmincvalahány mm átmérõjû csõre kéne)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Következõ a kérdés:

Jelenleg egy S-es meridát hajtok, aminek 480mm-es a nyeregvázcsöve (C:C) és 530mm-es a felsõcsöve (C:C), 110mmes stucnival. Elképzelhetõ-e, hogy egy 540mmes nyeregvázcsõvel(C:C) és 550mm-es felsõcsõvel (C:C) rendelkezõ vázat akár 60mm-es stucnival (vagy 70-80-90, amelyik jó lenne) kényelmesen használjak? Az nyilván nem érdekel hogy a nyeregcsõnél nem látszódna a teljes RITCHEY felírat :) (az sem ha az egész ahogy van, bután néz ki.)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Jobb lesz, az biztos, de kivancsi vagyok meg is oldja-e a problemad. Ird meg mindenkepp.

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Köszi az ötleteket!
Az elõzõ nyereggel is pont ugyan ez a probléma állt fenn, ami más kivitel volt, de az új az sokkal kényelmesebb hosszabb távon is.
A betétes nacit még nem próbáltam alsó nélkül, talán itt az idõ !! Persze nem sértõdõm!! :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Hat elsonek akkor probald meg, hogy eleg sokszor kiallsz.
Lehet ez az anatomikus nyereg pont ott nyom, ahol megy az utoered. Tehat B terv proba mas nyereggel.

Azt feltetelezem, hogy rendes betetes nacit hasznalsz, kozvetlenul a borodre huzva, tehat alsogatya nelkul.
(Bar ez a legtobb embernek sertesnek hat ilyet feltetelezni, lehet talalkozni ilyennel!)

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 posts

Lui,
Hat ez elso blikkre elegtelen keringesnek gondolnam. Akkor sem jobb, ha tobbszor kiallsz tekeres kozben a nyeregbol?
A masik, hogy mennyire van meghuzva a cipo. Nekem pl. a talpam fajt egy idoben, mert tul szorosra volt huzva, igaz akkor sem zsibbadt.

A cipõt azt lazára kötöm, a többszöri nyeregbõl való kiállást azt nem próbáltam.
Talán picit merev a bokám tekerés közben a bal lábamon, ezt most próbálom görgõn korrigálni egylábas tekeréssel.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
nekem is ha szorosra húzom elkezd fájni, ilyen zsibbadásszerû, melegben ez fokottan van jelen.
a másik pedig hidegben, ilyen 12fokban már egy kamásli nekem muszáj, különben elkezd fázni

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Lui,
Hat ez elso blikkre elegtelen keringesnek gondolnam. Akkor sem jobb, ha tobbszor kiallsz tekeres kozben a nyeregbol?
A masik, hogy mennyire van meghuzva a cipo. Nekem pl. a talpam fajt egy idoben, mert tul szorosra volt huzva, igaz akkor sem zsibbadt.

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Sziasztok!
Még nem írtam a fórumon csak olvasgattam a hozzászólásokat , de most van egy problémám , hátha tudtok segíteni.
Tekerés közben kb. 20-25km-nél a bal lábfejem és az ujjaim elkezdenek zsibbadni úgy, hogy ki kell csatoljak és 10-20mp-ig lógatnom a lábom, hogy valamennyire visszatérjen a keringés.
Az elõzményekrõl annyit, hogy voltam BG FIT kerékpár beállításon ahol beállították a kerékpárt a méreteimhez, új nyereg (SMP LITE 209) a méretemhez, Specialized talpbetét..... de ezek sem segítettek idáig.
Ha valakinek volt hasonló probléma a zsibbadással és talált rá megoldást , kérem ossza meg velem is !!!!

Köszi

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

Azt nem mondták véletlenül, mi az a másik fékbetét? Már egy csomó pénzt elpazaroltam fékpofa vásárlásra, most már igazán érdekelne valami, ami tényleg jó.

Richárd rémlik, de dobj egy mailt a Bergusonnak, címezd Ádámnak, õ is ilyen bringával közlekedik télen. (Lassan nálam is elfogy az elsõ szett, és akkor megyek én is gumizni...)
- egy bolygó, két kerék -

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
én Veszprémben vettem, de ha jól tudom a Bécsi úti StopShop-ban van a Malinak boltja és õk a forgalmazók, a legnagyobb eséllyel ott lehet

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
köszi, akkor beszerzek azt.
egyébként tud pesten boltot ahol szokott lenni készleten? bikemarketen láttam csak, plusz a helyi bolt is csak 3000tõl kezdõdõ shimanokat tart.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Gyorsan kopik. Van olcsóbbért Acor, kb ugyanaz.