Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Elképzelhetõ-e, hogy egy 540mmes nyeregvázcsõvel és 550mm-es felsõcsõvel rendelkezõ vázat kényelmesen használjak?

Elég hosszú hozzá a lábad?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Pezsgo 105... Nekem volt ilyenem Mali acelvazon atmerot nem tudom, de letezett ilyen.
De ha nem talalsz egy konverter bilincs nem egy nagy osszeg.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
kiskubai: A fejcso joval magasabb lesz, ez nem okoz gondot, nem lesz tul magasan a kormany? Nem talalok Merida geometriat.

moyan

moyan

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy pezsgõ 105ös átdobóból létezik-e bilincses változat alu vázra? (tehát nem konzolos, de olyan harmincvalahány mm átmérõjû csõre kéne)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Következõ a kérdés:

Jelenleg egy S-es meridát hajtok, aminek 480mm-es a nyeregvázcsöve (C:C) és 530mm-es a felsõcsöve (C:C), 110mmes stucnival. Elképzelhetõ-e, hogy egy 540mmes nyeregvázcsõvel(C:C) és 550mm-es felsõcsõvel (C:C) rendelkezõ vázat akár 60mm-es stucnival (vagy 70-80-90, amelyik jó lenne) kényelmesen használjak? Az nyilván nem érdekel hogy a nyeregcsõnél nem látszódna a teljes RITCHEY felírat :) (az sem ha az egész ahogy van, bután néz ki.)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Jobb lesz, az biztos, de kivancsi vagyok meg is oldja-e a problemad. Ird meg mindenkepp.

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Köszi az ötleteket!
Az elõzõ nyereggel is pont ugyan ez a probléma állt fenn, ami más kivitel volt, de az új az sokkal kényelmesebb hosszabb távon is.
A betétes nacit még nem próbáltam alsó nélkül, talán itt az idõ !! Persze nem sértõdõm!! :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hat elsonek akkor probald meg, hogy eleg sokszor kiallsz.
Lehet ez az anatomikus nyereg pont ott nyom, ahol megy az utoered. Tehat B terv proba mas nyereggel.

Azt feltetelezem, hogy rendes betetes nacit hasznalsz, kozvetlenul a borodre huzva, tehat alsogatya nelkul.
(Bar ez a legtobb embernek sertesnek hat ilyet feltetelezni, lehet talalkozni ilyennel!)

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

Lui,
Hat ez elso blikkre elegtelen keringesnek gondolnam. Akkor sem jobb, ha tobbszor kiallsz tekeres kozben a nyeregbol?
A masik, hogy mennyire van meghuzva a cipo. Nekem pl. a talpam fajt egy idoben, mert tul szorosra volt huzva, igaz akkor sem zsibbadt.

A cipõt azt lazára kötöm, a többszöri nyeregbõl való kiállást azt nem próbáltam.
Talán picit merev a bokám tekerés közben a bal lábamon, ezt most próbálom görgõn korrigálni egylábas tekeréssel.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
nekem is ha szorosra húzom elkezd fájni, ilyen zsibbadásszerû, melegben ez fokottan van jelen.
a másik pedig hidegben, ilyen 12fokban már egy kamásli nekem muszáj, különben elkezd fázni

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Lui,
Hat ez elso blikkre elegtelen keringesnek gondolnam. Akkor sem jobb, ha tobbszor kiallsz tekeres kozben a nyeregbol?
A masik, hogy mennyire van meghuzva a cipo. Nekem pl. a talpam fajt egy idoben, mert tul szorosra volt huzva, igaz akkor sem zsibbadt.

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Sziasztok!
Még nem írtam a fórumon csak olvasgattam a hozzászólásokat , de most van egy problémám , hátha tudtok segíteni.
Tekerés közben kb. 20-25km-nél a bal lábfejem és az ujjaim elkezdenek zsibbadni úgy, hogy ki kell csatoljak és 10-20mp-ig lógatnom a lábom, hogy valamennyire visszatérjen a keringés.
Az elõzményekrõl annyit, hogy voltam BG FIT kerékpár beállításon ahol beállították a kerékpárt a méreteimhez, új nyereg (SMP LITE 209) a méretemhez, Specialized talpbetét..... de ezek sem segítettek idáig.
Ha valakinek volt hasonló probléma a zsibbadással és talált rá megoldást , kérem ossza meg velem is !!!!

Köszi

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Azt nem mondták véletlenül, mi az a másik fékbetét? Már egy csomó pénzt elpazaroltam fékpofa vásárlásra, most már igazán érdekelne valami, ami tényleg jó.

Richárd rémlik, de dobj egy mailt a Bergusonnak, címezd Ádámnak, õ is ilyen bringával közlekedik télen. (Lassan nálam is elfogy az elsõ szett, és akkor megyek én is gumizni...)
- egy bolygó, két kerék -

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
én Veszprémben vettem, de ha jól tudom a Bécsi úti StopShop-ban van a Malinak boltja és õk a forgalmazók, a legnagyobb eséllyel ott lehet

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
köszi, akkor beszerzek azt.
egyébként tud pesten boltot ahol szokott lenni készleten? bikemarketen láttam csak, plusz a helyi bolt is csak 3000tõl kezdõdõ shimanokat tart.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Gyorsan kopik. Van olcsóbbért Acor, kb ugyanaz.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
BBB Roadstop Deluxe fékpofáról van valami tapasztalat?
fõleg száraz, városi használatra lenne csak.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

A cx gépemen a tektro canti fékben oúti pofa volt. Az kb. nem fogott semmit. Kipróbáltam a piros ritcheyt, az is gyér volt. Kicseréltem montis Avid pofákra, az már jobb volt, de még mindig gyatra. Tegnap vettem elõre Koolstop-ot, de még ez is gyenge. Alex Race 24 felnik vannak a gépen, nem tudom milyen pofa kéne hozzá amivel legalább egy gyenge V-fék teljesítményét el tudnám érni...

valahol itt a fórumon, de lehet máshol láttam egy táblázatot. azt foglalta össze, hogy melyik fékbetét melyik felnin fog a legjobban.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Csak a fékgumit cseréled? Mert nekem a 2009-es CX-en egyel nagyobb felületû fékgumi van. Azzal már majdnem elfogadható, de a boltban azt mondták, ha elkopik, lehet még fokozni a fékhatást másik betéttel.

@ Ave: A közlekedés engem is fel tud bõszíteni, ezek szerint jobban, mint az átlag fórumozót. Szerencsére most nagyon lekvár vagyok, így a verés elmarad :) (Úgyis én lennék az áldozat, szóval így a legjobb :D )

Azt nem mondták véletlenül, mi az a másik fékbetét? Már egy csomó pénzt elpazaroltam fékpofa vásárlásra, most már igazán érdekelne valami, ami tényleg jó.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Maga a fék az nem lehet, hogy cserés? Kicsit a fékezõereje vagy vmi...