Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts
Versenyen beálltam bolyozni, fel akartunk zárkózni az élbolyra, lenéztem órára 51km/h különösebb megerõltetés nélkül síkon. Meglepõdtem mert addig egyedül sprintelni nem tudtam annyit(ez van, hegyimenõ alkat vagyok:D) Sokat számít ha nem egyedül vagy na, az biztos.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>(bár lehet benne van az is hogy "nehogymá' én vezessek lassút".. )
Erre gondoltam, igen.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Bolyozasban szerintem joval gyorsabban megy az ember, mint ugyanazzal a nekiindulassal egyedul. Tehat nem a szelarnyek keltette elonyre gondolok, hanem a plusz motivaciora. Aztan lehet ez csak nekem van igy.

hidd el, hogy a szélárnyék többet számít! :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
kiskubai: a múltkor megcsináltam egy exeles táblázatban az egyenletet, innen letöltheted.
mindent tudsz variálni amik a kék mezõkben vannak:
sebesség_pedálfordulat.xls
Ave a bolyozáskor azért vagy gyorsabb az elején is, mert akkor lehet rakni neki ahogy tudod, aztán úgyis váltás van, és mész hátra pihenni
(bár lehet benne van az is hogy "nehogymá' én vezessek lassút"..:) )

síkon 33-35-ös átlag,
hegyes terepen (pl 74Km-1140m szint) 31-es átlag
bolyban +5 Km/h

Etilin október közepén volt két motor, meg két utánfutó..:)(az nem volt egy jó edzés)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Bolyozasban szerintem joval gyorsabban megy az ember, mint ugyanazzal a nekiindulassal egyedul. Tehat nem a szelarnyek keltette elonyre gondolok, hanem a plusz motivaciora. Aztan lehet ez csak nekem van igy.
nekem a bolyozas 4-6 km/h plusz, ugy, hogy nem csak utazom. Ha csak utazom (mondjuk mezonyversenyen az elso nagyobb hegyig :) ) akkor +10 is lehet.

sik idofutamokon lazan 40 felett megy aki szamit, 45 korul az eleje. (~20km)

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 posts
Szombathely környékén 30-31 körüli átlagokat szokott menni a társaság. Persze ez eléggé szintkülönbség függõ.
Október közepé mentünk egy síkabb 100-as kört ott 34 körüli átlag jött ki.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Edzéskor milyen átlagokat szoktatok menni, mondjuk dombos, vagy laposon? Ha véletlenül egyedül kell mennetek, mekkora a különbség bolyozás és nem bolyozás között? Hogyan alakulnak itthon a verseny tempók mezõnyversenyben vagy idõfutamon?

regeneráló edzés 27 km/h körül
alapállóképességfejlesztõ edzés 29-32 km/h között (pici széllel)

Ugyanez bolyban kb +5km/h

Mezõnyversenyen az eleje 40 fölötti átlagot megy pl 210km-en is (Tour de pelso), kritériumokon is 40 körüli.

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Edzéskor milyen átlagokat szoktatok menni, mondjuk dombos, vagy laposon? Ha véletlenül egyedül kell mennetek, mekkora a különbség bolyozás és nem bolyozás között? Hogyan alakulnak itthon a verseny tempók mezõnyversenyben vagy idõfutamon?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Nem gyenge. Nekem 180 korul van a rekordom, igaz csak uton probaltam. Brutalisan elpattog a seggem. :) Hiaba a helyes hajtast tanulni kell.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

kiskubai: 257,4-es pedálfordulat? az igen!! :D
nekem 170 volt a legtöbb busz mögött..

Elnézést, azt elfelejtettem írni, hogy ez szabadgörgõn volt, rögzített bringval (Goldsprint). Egyébként én 214-es átlag pedálfordulatnak számoltam, a 257 az túl sok :S a 103 km/h-hoz számoltam 270-es fordulatot.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Minden országúti felni olyan, hogy a szelepnél a furat nagyobb a felni belsõ felén, mint a külsõ felén? Ha igen, ez miért jó? Sokkal könnyebben kiszakadhat mintha csupán a fém a fémen feküdne fel.

azt nem tudom, hogy mindegyiknél így van-e, de már én is talákoztam vele.
gondolom amiatt, mert a szelepek tövénél vastagabb és így jobban felfekszik

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ált ez minden körülménynél beválik.

Értem.

Minden országúti felni olyan, hogy a szelepnél a furat nagyobb a felni belsõ felén, mint a külsõ felén? Ha igen, ez miért jó? Sokkal könnyebben kiszakadhat mintha csupán a fém a fémen feküdne fel.

A sebesség mindent megold.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

csontvégtõl-csontvégig?-nem kicsi az a kormány?

nekem csonttól csontig 41,5cm, de 44-es kormányom van, mert sokat megyek hegyen..

a városin meg 38, de csak azért, hogy elférjek a ,,gyengeképességûek" között..:)

Azért mondtam, hogy kb. 47. Nem tudtam pontosan mérni este, mert nem volt meg a mérõszalagom, csak a vonalzó, de azzal meg nem lehet. :D Am 2 centit tévedtem, most néztem meg megint. -.-' 45ös váll.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,387 posts
A gyémántmintás miért jó?[/QUOTE]

ált ez minden körülménynél beválik.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
kiskubai: 257,4-es pedálfordulat? az igen!! :D
nekem 170 volt a legtöbb busz mögött..

Nekem a vállam szélessége ~47cm körül van. 42-es kormányom van és kényelmes.

csontvégtõl-csontvégig?-nem kicsi az a kormány?

nekem csonttól csontig 41,5cm, de 44-es kormányom van, mert sokat megyek hegyen..

a városin meg 38, de csak azért, hogy elférjek a ,,gyengeképességûek" között..:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
duplázás, elnézést, törölhetõ.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Armstrongnál nem játszott közbe az, hogy õ belül fogta a kormányt a fékkar helyett?

Szerintem alsófogásban hasonlították össze, ott jobban kijön -szerintem- az hogy mekkorára nyílik a karod.

Ja és régen volt itt téma a pedálfordulat is, hogy 180 felett már szétesik a mozgás. Ma este 44-14es áttétellel forgattam ki 103 km/h-t. És mentem ugyanezzel az áttétellel 500m-t 21,82 alatt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ha keskenyebb kormánnyal mész mint kéne, akkor összébbszorul a tüdöd. Armstrongnál próbálták ki régen hogy keskenyebb kormányt raktak fel, a kisebb tüdõtérfogat miatt kevesebb wattot tudott leadni, és többet vesztettek mint amennyit nyertek volna a kisebb légellenállás miatt. Egyébként nekem 44-es kormányom van (c:c), és ez nagy az én "hatalmas, széles" vállaimhoz, de alkalmi vétel volt, és igazából nem zavaró. Ezt szoktam meg.

Armstrongnál nem játszott közbe az, hogy õ belül fogta a kormányt a fékkar helyett?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Szerintem próbálj meg kölcsönkérni egy 42 ill. 44-est. Szerintem jó eséllyel ezek közül fog kikerülni a neked való. Sokáig volt túl széles kormányom, ugyan annyira tudja elszúrni a pozicíót, mint egy rossz stucni hossz, vagy vázméret.

Sajnos nem tudok kölcsönkérni, mert mindenki OS-sel megy a környéken.

Armstrongnak 44-es remlik.

Akkor lehet nekem is ez lesz a nyerõ. (?)

most kaptuk meg a scwalbe 2011es katalógusokat. némileg lehangoló számomra. 3 féle aszfalt gumi: ultremo(ez a top),durano(közép szint),lugano(belépõ szint). az ultremonak van 4 fajtája,ebbõl 3 szlik,1 apró gyémánt mintás(ez tetszene,de biztos 10 papír fölött lesz az ára). a mintást u. aquva néven forgalmazzák. ez elvileg lenne az esõgumi. a legkönnyebb 160g, a legnehezebb 240g 23-as szélességnél. a durano lenne már amit ki bírnék fizetni,de ezeknél nincs 1általán apró gyémánt mintás. a lugano meg csak apró mintás van,de ennek kevés a szövetsürüsége. na ez van.

A gyémántmintás miért jó?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Szerintem próbálj meg kölcsönkérni egy 42 ill. 44-est. Szerintem jó eséllyel ezek közül fog kikerülni a neked való. Sokáig volt túl széles kormányom, ugyan annyira tudja elszúrni a pozicíót, mint egy rossz stucni hossz, vagy vázméret.