Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Kicsit passzív lett a fórum, kicsit dobjuk fel.
Mára szép idõ lett itt Bp-en. A terekés nálam erõsen felejthetõ lett. Van olyan kamikáze aki kimegy?:)
Most még a bicóm is sajálnám kivinni.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

sziasztok,

lenne egy eladó (bontott) sram force hajtómû, középcsapággyal. nem volt még sram hajtómûvem (most egy octalinkes 105-ösöm van) , de a csapágyait nem nagyon dícsérik. van valakinek hosszabb távú tapasztalata sram közepekkel? akár jó, akár rossz tapasztalat, ossza meg velem, köszi!

'reggelt,

továbbra sincs senkinek semmilyen tapasztalata sram közepekkel? :(

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

Erre tudtok gombot varrni? Mire jo egy ilyen vaz?

Összecsukható. (illesztés a felsõvázcsõ tövében...)
A honlapon meg levágnak valami vásári mutatványoshoz illõ szöveget a pedálozási energia elraktározásáról, meg az út egyenetlenségeit hajtóerõvé konvertáló rugós felfüggesztésrõl, amirõl leginkább Sheldon Brown találmány-paródiái jutnak eszembe...

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

heló, a kérdésem az lenne, hogy 175 cm magassághoz milyen méretet használtok/tatok klasszikus geometriából, mert tudom hogy vannak táblázatok, ami 54-56 ot ír, de ha van valaki ilyen magas, annak megköszönném ha megosztaná. és ugyanez lenne a kérdésem 184 centivel is.

~175cmhez 54-es klasszikus geojú régi acélvázam van. mintha rám szabták volna.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,383 posts
sztem semmire,de országutiból is csinált ilyet régen ez a cég.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Hat ezzel nem lettem okosabb. Kenyelmesebb vagy mi a rak? MTB-n meg is ertem, ott eleve rugoztatnak mindent, de orszagutin kicsit meredeknek tunik. De lehet turazni isten a kenyelem miatt.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Régen voltak ilyen mtb-k.

Még most is van:
http://www.slingshot...s.com/index.php

"You really have to ride a Slingshot to get the experience. But if you know someone who owns one, you'll begin to understand"

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Erre tudtok gombot varrni? Mire jo egy ilyen vaz?
Feltöltött kép

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
184-hez versenyzonek 56, "turistanak" 58

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

heló, a kérdésem az lenne, hogy 175 cm magassághoz milyen méretet használtok/tatok klasszikus geometriából, mert tudom hogy vannak táblázatok, ami 54-56 ot ír, de ha van valaki ilyen magas, annak megköszönném ha megosztaná. és ugyanez lenne a kérdésem 184 centivel is.

Én inkább a 184-re mondanám az 56-ot. Nekem a 188-ra 56/58 határra adta több oldal is.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
ejej, nyomatekra sosem egy lepcsoben huzunk.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

[...] Ezt elég nehéz túlhúzni. Egy 65kg-os ember nem is tudná egy átlag imbuszkulccsal. Gyorsan kiszámoltam, van egy 17cm-es imbuszkulcsom, amin kb 15cm-nél fejtem ki az erõt, tehát 23-33kg súlyt tehetek rá.
Meg általában van egy határozott pont, ahol olyan mintha megakadna, nem? Legalábbis én ezt tapasztaltam.
A lényeg, akkor nem aggódok a kinyúlás miatt.

Bevallom, nekem sikerült a vadállati erõmmel. Igaz, nem hajtómût, hanem középtengelyházat és nem 15 cm-es, hanem kb. 40 cm-s erõkarral. Talán tanulságos, leírom: angol menetes Shimano középtengelyt (jobboldalt!) tettem volna a helyére, kinéztem a szükséges nyomatékot és nyomatékkulccsal húztam (aminek elég hosszú karja van), amíg el nem pattant a menetház. Az ok - most lehet tippelni - az volt, hogy a nyomatékkulcs buta volt, csak negatív (azaz az óramutató szerinti) forgásirányban mûködött nyomatékkulcsként (azaz oldott ki egy adott nyomatéknál), balmenetes csavart képes volt ugyan húzni, de nem oldott ki (nem kattant), hanem átvitte a teljes nyomatékot (állítható a húzás iránya, ez tévesztett meg). Fokoztam, amíg bírtam, s végül tényleg erõsebb voltam, mint a csapágyház :( . Csere...
Az eredeti témába jobban illik, hogy egyszer négyszögtengelyt is húztam túl (jó minõségû autókulccsal...), igaz, kevésbé brutálisan, de a kritikus határon túl, ugyanis a hármas lánckerék legkisebbje csak hozzáért a láncvillához. Ezt megoldottam, a tengelyt is kicseréltem hosszabbra és elõvettem a nyomatékkulcsot is, hogy sportszerû legyek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A Shimano spec. sajnos nincs elõttem, Campagnolo-ból (négyszöges, az sincs elõttem, vendég alszik a nappaliban...) 38 Nm-re emlékszem.

Megvan: http://www.google.fr...1AL13fg&cad=rja

Köszönöm. Közben én is levadásztam a shimano honlapról (a régi sora-nál találtam meg).
Ezt elég nehéz túlhúzni. Egy 65kg-os ember nem is tudná egy átlag imbuszkulccsal. Gyorsan kiszámoltam, van egy 17cm-es imbuszkulcsom, amin kb 15cm-nél fejtem ki az erõt, tehát 23-33kg súlyt tehetek rá.
Meg általában van egy határozott pont, ahol olyan mintha megakadna, nem? Legalábbis én ezt tapasztaltam.
A lényeg, akkor nem aggódok a kinyúlás miatt.

A sebesség mindent megold.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Értem. Kb mekkora nyomatékkal kell ezeket meghúzni?

A Shimano spec. sajnos nincs elõttem, Campagnolo-ból (négyszöges, az sincs elõttem, vendég alszik a nappaliban...) 38 Nm-re emlékszem.

Megvan: http://www.google.fr...1AL13fg&cad=rja

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Szerintem semennyire, legalábbis 20000 km alatt. Van két 8-as 105-ös biciklim (egy dupla (mentem vele kb 4000 km-t), egy tripla (ezzel meg kb. 15 ezret, igaz, stronglight kar + lánckerekek)), a duplát használtan vettem, szétszedéskor szemre rendben volt és ugyanoda ment vissza a láncvonal összerakva. A sok szétszedés s fõleg a nyomatékkulcs nélküli összerakás (azaz - leggyakrabban - túlhúzás) többet árt.

Értem. Kb mekkora nyomatékkal kell ezeket meghúzni?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Mennyire jellemzõ az utolsó szériás négyszöges 600 ultegra vagy 105 hajtómûre, hogy kitágulnak a négyszögnél? Kb mennyit kell használni ehhez õket?

Szerintem semennyire, legalábbis 20000 km alatt. Van két 8-as 105-ös biciklim (egy dupla (mentem vele kb 4000 km-t), egy tripla (ezzel meg kb. 15 ezret, igaz, stronglight kar + lánckerekek)), a duplát használtan vettem, szétszedéskor szemre rendben volt és ugyanoda ment vissza a láncvonal összerakva. A sok szétszedés s fõleg a nyomatékkulcs nélküli összerakás (azaz - leggyakrabban - túlhúzás) többet árt.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

Ronda vagy sem, mai modern kormanyformak alapmeretbol azert eleg ritkak, igy en siman bevallaltam a nehez adaptert a telibicon.

Jah... esetleg tud valaki alapméretes kompakt kormányról? Vagy eleve felejtõs az ötlet?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Mennyire jellemzõ az utolsó szériás négyszöges 600 ultegra vagy 105 hajtómûre, hogy kitágulnak a négyszögnél? Kb mennyit kell használni ehhez õket?

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

teljesen olasz bringába elég fura a sram/sh sor..., egyébként hivatalosan nem. gyakorlatilag össze lehet tákolni, de soha nem lesz olyan, mint a homogén szett. (shnál jó a 10es váltó a 9es sorhoz)

Mint a Sky-nál a Pinarello Shimanoval...
Rossz ránézni.
De majd ha lesz Campa elektromos.. akkor lehet normális bicójuk lesz.