Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

új szponzor. Többet sajna nem mondhatok, amíg nem hull le a lepel. :)

canyon! :P

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
Üdv.
135 mm-es tengelyhez tervezett gyorszárak jók az országúti 130 mm-es mérethez is, kellõen erõsen zárnak?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Köszönöm. Igazából arra gondoltam, hogy a pedáltest van elkopva, ott ahol hozzáér a stopli (a képen ahol hiányzik a festék). De látom nektek ez fel sem tûnt akkor gondolom nem jellemzõ a look a pedálokra.

de igen, jellemzõ, a pedáltest kopása, és a kotyogás is. a kotyogás elég hamar jelentkezik (1-2hónapos horror árúaknál is). én a régi lookat azért cseréltem le mert szanaszét kopott már a pedáltest, fix stoplival rendesen lötyögött benne. az igaz h én is használtan kaptam és kismillió km-t raktam bele... ennyi pénzért jobb pedált ennél ne akarj:D

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

A tizes sor keskenyebb mint a kilences.

akkor ezért kell az 1 miliméteres legalura. elég nyeszlettkének tûnt elõször, és a szabadonfutó kiképzése
sem olyan mintha ez odaillene, de a gyártó tudja:)

MJani, így már értem a százados lemezkét. abban lehet igazság hogy lelazulhat, mert a századosnak csak a széle rovátkolt, az anyának meg az egész alja...

kössz mindnekinek

most (aka: már 1 éve:D) építek a shimano-pro (105,ultegra - xlt) bringót, szóval majd lesz még alap kérdésem:)

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
9sebis agyra kell a hézagoló, ha 10es sort raksz fel, mert az ennyivel keskenyebb. a lemeznek nyilván vmi lelazulást gátló funkciója van. gondolom így nagyobb kisebb nyomaték hatására jobban rá tud szorulni.

na látom közben megválaszoltak mindent.

tegnap raktam össze elõször 10-es sort,
az alany egy ultegra volt

megtudná valaki mondani hogy miért kell az a kis 1 mm vastag gyûrû elsõként az agyra,
és miért van az a vékonyka párszázados lemez közvetlenül a leszorító anya alatt?

azért furcsa nekem az elsõ, mert ha 9-es az agy akkor elvileg oda kellene, habár más a kerekek közötti távolság

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Én tudom, engem mindenki utál. :'( :D

Na, ON! ;)

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

Nem Merida lesz. ;)
Elvileg nem kell sok idõt várni, és már jelentkezek is a Ki milyen bringával nyomul?-ban. ;)

Most minek akarod, hogy utáljanak? Mert én is utállak, ugye tudod? :D :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Új szponzor. Többet sajna nem mondhatok, amíg nem hull le a lepel. :)

Ok. :)

megtudná valaki mondani hogy miért kell az a kis 1 mm vastag gyûrû elsõként az agyra,
és miért van az a vékonyka párszázados lemez közvetlenül a leszorító anya alatt?

azért furcsa nekem az elsõ, mert ha 9-es az agy akkor elvileg oda kellene, habár más a kerekek közötti távolság

Így már jó lesz:

A párszázados azért jó, hogy ott van, mert így nem rohad össze a gyûrû a sorral. De emiatt könnyebben le tud lazulni (nekem még nem volt ilyen problémám, de másoknak már igen).

A sebesség mindent megold.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Új szponzor. Többet sajna nem mondhatok, amíg nem hull le a lepel. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem Merida lesz. ;)
Elvileg nem kell sok idõt várni, és már jelentkezek is a Ki milyen bringával nyomul?-ban. ;)

Akkor mégsem HCT-s leszel? Vagy új szponzor?
Esetleg még titkos? :)

A párszázados azért jó, hogy ott van, mert így nem rohad össze a gyûrû a sorral. De emiatt könnyebben le tud lazulni (nekem még nem volt ilyen problémám, de másoknak már igen).

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Ha már itt vagy, megkérdezem. Milyen meridával fogsz idén versenyezni?

Nem Merida lesz. ;)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A tizes sor keskenyebb mint a kilences.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Igen, ez szerintem nem baj, nincs szerepe.

Look Delta (kapható, pl. Decathlonban is, legalábbis erre), a fekete nem mozog, a piros az valahány (9?) fokot mozoghat (s talán van még egy szín).

Szürke, de szerintem csak Keo

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Köszönöm. Igazából arra gondoltam, hogy a pedáltest van elkopva, ott ahol hozzáér a stopli (a képen ahol hiányzik a festék). De látom nektek ez fel sem tûnt akkor gondolom nem jellemzõ a look a pedálokra.

Igen, ez szerintem nem baj, nincs szerepe.

Milyen stopli kell ehhez a cipõhöz? Jelenleg biztos nincs ilyenem itthon (egyedi rendszerû pedálom van most), de valamelyik havernak biztos van, aztán addig elkérném tõle.

Look Delta (kapható, pl. Decathlonban is, legalábbis erre), a fekete nem mozog, a piros az valahány (9?) fokot mozoghat, a szürke 4,5-öt.
Bloke megint megelõzött...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Köszi.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Feltöltött kép

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ezekbõl a képekbõl szerintem senki nem mondja meg. Inkább kérdezz rá, nem hiszem, hogy ekkora összegû tételnél át akarna vágni.

Ezek elég tartósak, nevezzük patinásnak :) . Van három ilyesmi pedálom is (Look (Classic), de máshol van a beállítócsavar), semmi bajuk. Ha igaz, amit az eladó ír, akkor használható. Újra kell zsírozni (de ilyet még nem szedtem szét, csak Shimano-t). Ha a kezedbe foghatnád, könnyû lenne eldönteni, hogy pörög-e, és nem akad-e, meg ki-bemegy-e a cipõ (azt vigyél, ha tényleg ki tudod próbálni). A leggyengébb állásban (erélyes) kézzel ki kell tudni venni oldalra.

Milyen stopli kell ehhez a cipõhöz? Jelenleg biztos nincs ilyenem itthon (egyedi rendszerû pedálom van most), de valamelyik havernak biztos van, aztán addig elkérném tõle.

A résztávok között szerintem ne legyen olyan alacsony a pedálfordulatod, így "kipörgeted" a fáradalmakat(95-105 RPM). A pulzuszónáidat nem ismerem, úgyhogy ahhoz nem tudok mit hozzáfúzni.

Az ébredési pulzusom nekem is 43 körül mozgott decemberben, aztán jött három hét kihagyás, és rögtön 60 körül volt. Most megint megy lejjebb, ahogy elkezdtem edzeni. Ezt csak úgy leírtam. :)

Ha már itt vagy, megkérdezem. Milyen meridával fogsz idén versenyezni?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Ez gondolom már a használhatatlanná kopott kategóriába tartozik. LOOK pedál
Jól gondolom?

Ezek elég tartósak, nevezzük patinásnak :) . Van három ilyesmi pedálom is (Look (Classic), de máshol van a beállítócsavar), semmi bajuk. Ha igaz, amit az eladó ír, akkor használható. Újra kell zsírozni (de ilyet még nem szedtem szét, csak Shimano-t). Ha a kezedbe foghatnád, könnyû lenne eldönteni, hogy pörög-e, és nem akad-e, meg ki-bemegy-e a cipõ (azt vigyél, ha tényleg ki tudod próbálni). A leggyengébb állásban (erélyes) kézzel ki kell tudni venni oldalra.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Én ha görgõzöm akkor kb 10-15 perc bemelegítés után kb 75-80-as fordulaton 130 körüli a pulzus aztán 5 percenként max terhelés a görgõn 30mp-re , ekkor 160-165-re felmegy majd 60-as pedál fordulatttal min. ellenállással vissza 130 ra.Ezt ismételem 1 órán keresztül,. Így nem unalmas annyíra ill. ezt írja egy edzésterv amit a netrõl szedtem.

Ez normális így?

A résztávok között szerintem ne legyen olyan alacsony a pedálfordulatod, így "kipörgeted" a fáradalmakat(95-105 RPM). A pulzuszónáidat nem ismerem, úgyhogy ahhoz nem tudok mit hozzáfúzni.

Az ébredési pulzusom nekem is 43 körül mozgott decemberben, aztán jött három hét kihagyás, és rögtön 60 körül volt. Most megint megy lejjebb, ahogy elkezdtem edzeni. Ezt csak úgy leírtam. :)