Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az apróban is egy ugyanígy törött karbon time-ot árulnak. Lehet nem véletlen.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Na pont most beszélgettünk a pedálról, erre ma vettem észre, hogy a Time orrából letört egy darab. Még használható, de a stopli elsõ felének most kb a felét fogja. Nem tudom, hogy történt, soha nem vertem oda semmihez. Lehetséges, hogy egy idõ után elfárad a mûanyag? Mindenesetre, most méginkább a Shimano felé kacsingatok.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.384 hozzászólás

Így van! ;)
Pedálokat vízszintesen azt térdet a felsõcsõnek! :) Mondjuk ha egy Giant csinálja ezt, azt lehet nehezebb megfogni! :)))
Sokminden együttes hatása ez, és mindenképp a váz szerepe a legfontosabb. Könnyû és rugalmas szerkezetek könnyebben gerjednek, nehezebb és merevebb vázak viszont nem.
Amit most használok, az 1,8kg-os acélvázamat nemigazán lehet kihozni a sodrából. Ha viszont Deda 7.9-bõl csináltam volna egy vázat magamnak, azzal ezt bármikor elõ lehetne idézni, mert nincs az a saját csillapítás ami az acélnál adott.
Hiába bármilyen pontosságú centírozás vagy kiegyenlítés, be fog indulni ha akarja az ember.

nekem kb 1,7 kg az acélvázam. reynolds 531. simán elõjön ez a szitálás. nem mindig,de elõjön. mondjuk már sajna nem az eredeti villa van benne,mert az átrohadt. a jelenlegi karbon,alu,acél kombináció,és sztem kicsit kisebb lehet az utánfutása,mint az eredetinek.

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

tegnap raktam össze elõször 10-es sort,
az alany egy ultegra volt

...és miért van az a vékonyka párszázados lemez közvetlenül a leszorító anya alatt?

Azért van az ott, hogy a meghúzási nyomaték pontosan érvényesülni tudjon.
Az alu záróanyáknál pl. kifejezetten káros ha nincs ott az a lemez, az acél lánckerék elég gyorsan megzabálja a recézést ami az alu alkatrészen van.
Acél-acél kombónál meg egyszerûen nem lehet olyan jól fixre húzni, túlságosan ugrál meghúzáskor az egész.

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

kerékpárkezelési alapok:
beszorítod a tédeddel a felsõcsövet, a rázzás lecsökken, vagy megszûnik...ennyi :D

Így van! ;)
Pedálokat vízszintesen azt térdet a felsõcsõnek! :) Mondjuk ha egy Giant csinálja ezt, azt lehet nehezebb megfogni! :)))
Sokminden együttes hatása ez, és mindenképp a váz szerepe a legfontosabb. Könnyû és rugalmas szerkezetek könnyebben gerjednek, nehezebb és merevebb vázak viszont nem.
Amit most használok, az 1,8kg-os acélvázamat nemigazán lehet kihozni a sodrából. Ha viszont Deda 7.9-bõl csináltam volna egy vázat magamnak, azzal ezt bármikor elõ lehetne idézni, mert nincs az a saját csillapítás ami az acélnál adott.
Hiába bármilyen pontosságú centírozás vagy kiegyenlítés, be fog indulni ha akarja az ember.

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

YouTube - Bicycle Shimmy or Speed Wobble

Veletlenul akadtam ra erre a videora, es eszembe jutott egy kb. 20 eves elmenyem, Pannonhalmarol (10%) lefele borzaszto aszfalton 74 km/h-nal elkezdett igy szitalni az eleje (magatol, termeszetesen), azt hittem ott halok meg. Valahogy megusztam, de azota 70 km/h felett nem szeretek menni bicoval.
Mennyire gyakori ez, volt kozuletek valakinek? Sikerult megmenteni?

A szitálás a kis villaszögnek, a kerékben lévõ 'nyolcasnak' és a kiegyensúlyozatlanságnak köszönhetõ.
A motoromon a kagylósra kopott elsõ gumim is ugyan ezt csinálja.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Veletlenul akadtam ra erre a videora, es eszembe jutott egy kb. 20 eves elmenyem, Pannonhalmarol (10%) lefele borzaszto aszfalton 74 km/h-nal elkezdett igy szitalni az eleje (magatol, termeszetesen), azt hittem ott halok meg. Valahogy megusztam, de azota 70 km/h felett nem szeretek menni bicoval.

kerékpárkezelési alapok:
beszorítod a tédeddel a felsõcsövet, a rázzás lecsökken, vagy megszûnik...ennyi :D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

nekem volt már többször is ilyen. igazából nem tudom mi okozhatja. ha van némi rutin akkor meg lehet menteni. talán az lehet,h kevés súly van az elsõ keréken. érdekes jelenség,és nem mondanám azt,h sebesség függõ. persze nagy sebességnél hamarabb kijöhet. mentem már 80-90 körül is lefelé,de ott pl nem jelentkezett.

world's fastest indian film ad erre vicces választ :-)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.384 hozzászólás
nekem volt már többször is ilyen. igazából nem tudom mi okozhatja. ha van némi rutin akkor meg lehet menteni. talán az lehet,h kevés súly van az elsõ keréken. érdekes jelenség,és nem mondanám azt,h sebesség függõ. persze nagy sebességnél hamarabb kijöhet. mentem már 80-90 körül is lefelé,de ott pl nem jelentkezett.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Szerintem a Keohoz kepest nagy elony kell legyen meg az is, hogy konnyebb belelepni.
A regi Deltvahoz kepest a Keo ezen a teren ugyanis visszalepes, 2 ev utan is tobbszor rontom el, minthogy sikerul elsore.
A cserelheto acellap szerintem overkill. Marmint az elso tulajdonosnak. Bar ugye most is volt tema egy kb. 20 eves LOOK, azon mar cserelnem a lapot, ha lehetne. :)

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
igen ez az. az 5700as még komolyabb. és nem sokkal drágább.

Ilyen?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Ilyen?
Feltöltött kép

Mondjuk nekem a Time volt hasonló élmény a Look után, mint amit te írtál a Shimanoról. Sajnos annak a csapágya szintén nem a legjobb, már elég nehezen forog. Ha jól látom, a Shimano még mindig a szerelhetõ/kenhetõ csapágyakat használja.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Miben más mint a Look?

hát apróságok, de sok kicsi sokra megy.
1. nem kotyog
2. alacsonyabb a profilja mint a deltának (keoval kb megegyezik)
3. csapágya eleinte kicsit nehezen forog szabadon a zsír miatt, de használat után vajpuhán fut
4. az acél dokkoló lemez nagyságrendekkel késõbb kopik el, és cserélhetõ is
5. a stopli is tovább bírja
6. a járást segítõ kis gumibakok (amíg nem próbáltam hülyeségnek tartottam)
7. szerintem nagyon szépek is (pont most néztem az 5700ast, elég pipec)
8. a dokkoló mechanizmus is sokkal precízebb, mint a deltának, sokkal direktebb érzés belelépni
9. az ára

ami ellene szólhat:
nehezebb mint a "kompozit" csodák
kicsit drágább hozzá a stopli

nem a shnak dolgozom h ennyire kampányolok mellette, de sztem a 105ös pedál most a piacon a legjobb vétel országútra.

amit viszont kerülni, az a régebbi típusú müanyag lapos dokkolós, azok elég csúnyán szétkopnak, lehet ugyan cserélni, de akkor is...

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Defekt már nekem is volt görgõn. Egymás után többször is... :D De, mint kiderült, csak a felniszalag volt rossz... :D

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

Volt már mással is olyan, hogy defektet kapott görgõzés közben?
Egy vittoria belsõ volt a kerékben, a külsõt nem szúrta át semmi, de a belsõ egy szakaszán pici lyukak keletkeztek ott ahol a szállak mennek a külsõben.
Kép:

Azon gondolkoztam, hogy lehet megolvadt itt a belsõ amikor leszálltam a görgõrõl.

Hát égett gumiszag az szokott lenni de defekt még nem volt.:D

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Decsúnya hogy ekkora íven kanyarog az elsõfékhez a bowden.

Jó volt ma végre 20-25 fõvel együtt edzeni :) ODAKINT, nem görgõn :D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Az egyszeri hobbi bringás garázsa.

Feltöltött kép
Feltöltött kép

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hát, a Tacx leírásban benne van, hogy használat után meg kell szüntetni a kapcsolatot a gumi és a görgõ között.

Lehet el kellett volna olvasnom. :)

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Hát, a Tacx leírásban benne van, hogy használat után meg kell szüntetni a kapcsolatot a gumi és a görgõ között.