Mekkora váz ez, és milyen átmérõjû csövekbõl van?
A tömeg egyedül nem garancia, de segíthet!
52 cm középtõl középig. sima muffolt váz. normál kör keresztmetszetû csövek. majd teszek fõl képet. mondjuk vannak benne trükkök,mert csináltattam magamnak.
Mekkora váz ez, és milyen átmérõjû csövekbõl van?
A tömeg egyedül nem garancia, de segíthet!
nekem kb 1,7 kg az acélvázam. reynolds 531. simán elõjön ez a szitálás. nem mindig,de elõjön. mondjuk már sajna nem az eredeti villa van benne,mert az átrohadt. a jelenlegi karbon,alu,acél kombináció,és sztem kicsit kisebb lehet az utánfutása,mint az eredetinek.
Veletlenul akadtam ra erre a videora, es eszembe jutott egy kb. 20 eves elmenyem, Pannonhalmarol (10%) lefele borzaszto aszfalton 74 km/h-nal elkezdett igy szitalni az eleje (magatol, termeszetesen), azt hittem ott halok meg. Valahogy megusztam, de azota 70 km/h felett nem szeretek menni bicoval.
Mennyire gyakori ez, volt kozuletek valakinek? Sikerult megmenteni?
kerékpárkezelési alapok:
beszorítod a tédeddel a felsõcsövet, a rázzás lecsökken, vagy megszûnik...ennyi
A sebesség mindent megold.
Így van!
Pedálokat vízszintesen azt térdet a felsõcsõnek!Mondjuk ha egy Giant csinálja ezt, azt lehet nehezebb megfogni!
))
Sokminden együttes hatása ez, és mindenképp a váz szerepe a legfontosabb. Könnyû és rugalmas szerkezetek könnyebben gerjednek, nehezebb és merevebb vázak viszont nem.
Amit most használok, az 1,8kg-os acélvázamat nemigazán lehet kihozni a sodrából. Ha viszont Deda 7.9-bõl csináltam volna egy vázat magamnak, azzal ezt bármikor elõ lehetne idézni, mert nincs az a saját csillapítás ami az acélnál adott.
Hiába bármilyen pontosságú centírozás vagy kiegyenlítés, be fog indulni ha akarja az ember.
tegnap raktam össze elõször 10-es sort,
az alany egy ultegra volt
...és miért van az a vékonyka párszázados lemez közvetlenül a leszorító anya alatt?
kerékpárkezelési alapok:
beszorítod a tédeddel a felsõcsövet, a rázzás lecsökken, vagy megszûnik...ennyi
YouTube - Bicycle Shimmy or Speed Wobble
Veletlenul akadtam ra erre a videora, es eszembe jutott egy kb. 20 eves elmenyem, Pannonhalmarol (10%) lefele borzaszto aszfalton 74 km/h-nal elkezdett igy szitalni az eleje (magatol, termeszetesen), azt hittem ott halok meg. Valahogy megusztam, de azota 70 km/h felett nem szeretek menni bicoval.
YouTube - Bicycle Shimmy or Speed Wobble
Flickr
nekem volt már többször is ilyen. igazából nem tudom mi okozhatja. ha van némi rutin akkor meg lehet menteni. talán az lehet,h kevés súly van az elsõ keréken. érdekes jelenség,és nem mondanám azt,h sebesség függõ. persze nagy sebességnél hamarabb kijöhet. mentem már 80-90 körül is lefelé,de ott pl nem jelentkezett.

Miben más mint a Look?