Veletlenul akadtam ra erre a videora, es eszembe jutott egy kb. 20 eves elmenyem, Pannonhalmarol (10%) lefele borzaszto aszfalton 74 km/h-nal elkezdett igy szitalni az eleje (magatol, termeszetesen), azt hittem ott halok meg. Valahogy megusztam, de azota 70 km/h felett nem szeretek menni bicoval.
Mennyire gyakori ez, volt kozuletek valakinek? Sikerult megmenteni?
kerékpárkezelési alapok:
beszorítod a tédeddel a felsõcsövet, a rázzás lecsökken, vagy megszûnik...ennyi 
Egyszer a Gázlón, a vége felé lévõ nagy aszfaltos lejtõn nekem is beszitált a bringa eleje 65-70 km/h-nál, azt hittem ott döglök meg a betonon. Már komolyan azt nézegettem, hogy hol nincs fa az út szélén, hogy inkább kimegyek a füves árokba borulni. Ösztönösen elkezdtem szorítani a térdemmel a felsõcsövet és óvatosan fékeztem hátul, de mentem vagy 500 métert, mire le tudtam nyugtatni a kormányt. Meg utána kellett vagy fél óra, mire én is megnyugodtam, volt majré rendesen.

Amikor utolért az asszony, megkérdezte, hogy miért vagánykodok, miért rángattam a kormányt, még a végén elesek?

Mögöttem 2-300 méterrõl látta a kormánykilengéseket. Én a kerékre gondoltam, bár nyolcas nem volt benne, a terepgumiban lehetett nagyobb kiegyensúlyozatlanság. Azóta lecseréltem már a kereket, de nem szeretek túl gyorsan száguldozni aszfalton lefelé. Ja a térdeim belõ fele másnapra megkékült a szorítástól.