Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Mennyi lehet a reális értéke egy Campa Chorus 10 sebességes szettnek? Karbon váltókarok, hátsóváltó, hajtómû, skeleton fékek?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Valoban remlik, hogy irtam ilyet valahol, tevedesbol.. :/
Hasznaltan vettem, es mint irtam nagyon konnyu belepni, ezert hittem, hogy egy Easy.

Hatarozottan erezni a bekattanast, csak konnyebb.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

RE: Keo Easy.
Nekem ugyan Keo Classic van a telin, de minimal rugoeron, es amikor kifejezetten probaltam csak huzni eleg erosen, akkor sem oldott ki.
Es nagyon konnyu belelepni a Keo Carbonhoz kepest. (ami szinten minimal rugoeron van)

De azért határozottan érzed, hogy bekattan? Google egyébként kidobta egy weightweenies-es hozzászólásodat, ott azt írtad, hogy Easy-d van.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
RE: Keo Easy.
Nekem ugyan Keo Classic van a telin, de minimal rugoeron, es amikor kifejezetten probaltam csak huzni eleg erosen, akkor sem oldott ki.
Es nagyon konnyu belelepni a Keo Carbonhoz kepest. (ami szinten minimal rugoeron van)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

én is a shimanora szavaznék,csak hülyén mutatna a record cuccok mellett. az ár nem számítana,mert késõbb visszahozná sztem. pont a tartósság miatt. nagyon szeretem a campát,de pedál ügyben most biztos ez a legjobb választás itthon.

szerintem tojd már le a márkaegységet, nem fizet neked a campa ezért semmit, amúgy rajtad kívül meg senki nem is fogja észrevenni

olyat vegyél ami funkció szerint a legjobb és slussz, egy pedál esetében még a design sem játszik

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.384 hozzászólás
én is a shimanora szavaznék,csak hülyén mutatna a record cuccok mellett. az ár nem számítana,mert késõbb visszahozná sztem. pont a tartósság miatt. nagyon szeretem a campát,de pedál ügyben most biztos ez a legjobb választás itthon.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én azt hiszem mégis inkább a pd-5700-ra szavazok, a fém test, az állítható rugóerõ, meg a szerelhetõ csapágy mind ez mellett szól. A használói véleményekbõl azt szûrtem le, hogy az Easy túl könnyen old és most már a mûanyag pedáltestben sincs bizadalmam.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.384 hozzászólás
look Keo easy pedálokat 10000 köröl lehet itthon kapni. a budaörsi decában 2 db-ot ír a készlet jelentés. mondjuk ott 12000. a bringaland webshop ára 9700 ft. elgondolkodtató. ha lenne rajtuk 1 kis acél lap,mint a Keo 2 max-on akkor már ez vinné a pálmát. sajna a Keo 2 max közelebb van a 30000hez. elvileg a mali lenne a nagyker,de náluk nincs. csak a régi delta típusokat árulják. megint ugyan az: milyen nagykerek ezek? értem én,h webshopok vannak,de attól még lehetne forgalmazni. érdekes,h shimanot szinte bármelyik online boltban lehet kapni,és mégis van nagyker ami forgalmazza. a campával ugyan ez van. röhej ami itthon van.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
http://bike.shimano....69830696869.pdf

Innen is látszik, hogy a 105-ös meg az Ultegra pedál szinte ugyanaz.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Igen.
Az a gond, hogy akkor van közel a görgõ a sorhoz amikor elöl a kicsin vagy, mert lazább ilyenkor a lánc és hátrahajlik a kanál. A nagy lánckerekeken nem jelentkezik ez a probléma. Az elöl 42-26 hátul 11-32-nél már szinte semmi hangja nincs 26/32-ben, de egy 3 tányéros rendszerben már kattog kicsit (tavaly crosskovácsin így mentem végig :) ). Nálad lehet már teljesen jó lesz, mert kisebb a fogszámkülönbség.

Csak kistálon játszik a sorból a felsõ két legnagyobb, nagytál-3-ban is mocskosul keresztben áll a lánc. Remélem jó lesz, még várnom kell 2-3hetet, mert nincs nálam a bringa.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Úgy is ha totál távol állítod a felsõ görgõt a sortól?

Igen.
Az a gond, hogy akkor van közel a görgõ a sorhoz amikor elöl a kicsin vagy, mert lazább ilyenkor a lánc és hátrahajlik a kanál. A nagy lánckerekeken nem jelentkezik ez a probléma. Az elöl 42-26 hátul 11-32-nél már szinte semmi hangja nincs 26/32-ben, de egy 3 tányéros rendszerben már kattog kicsit (tavaly crosskovácsin így mentem végig :) ). Nálad lehet már teljesen jó lesz, mert kisebb a fogszámkülönbség.

A sebesség mindent megold.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Úgy is ha totál távol állítod a felsõ görgõt a sortól?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A sora viszi a 32-t, de van egy kis hangja.

A sebesség mindent megold.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Próbált-e már valaki nem túl régi Shimano oúti hátsóváltókat összehozni montis sorral? Legutolsó szériás 9es Tiagrám van a CX gépemen, gyárilag 12-25-ös sorral, elõl 34-50es tálakkal. Hivatalosan 27T a maximum amit bír a hátsóváltó. Ezzel az a problémám, hogy egy õsrégi RSX-szel gond nélkül tudtam váltani a 11-32es montis sort. Nem tudom, hogy változtattak-e valamit az újabb hátsóváltókon, hogy ne bírjon el montis sorokkal.
A legideálisabb az lenne, ha elvinné a 11-34-est is. Azzal most nem kell számolni, hogy elég-e a lánchossz 34-50es tálakhoz, mert a nagyot 46osra tervezem lecserélni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

A Look Keo Easy nekem teljesen jó, 4 éve megyek vele. Mondjuk mást országútin még nem használtam, így összehasonlítási alapom nincsen

Fordult már elõ vele, hogy akaratlanul kioldottál belõle?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.384 hozzászólás

Jaj, nem, ez még tökéletesen mûködik, amikor lecseréltem, még semmi jelét nem mutatta, hogy elhasználódott volna (csak azért cseréltem, mert nekem nem esett jól a fix stopli). Arra gondoltam, hogy az alját már eléggé elkoptattam a járással, a kis jelzõ pöttyök már megjelentek, de a beakadó részek hibátlanok.

köszi,de nem kell mégse. nekem is van ilyen néhány. az a baj,h nem csak a járástól kopik az alja. nekem is jó a beakadó rész,csak már kifelé dõl a lábfejem. féloldalasra kopnak a terheléstõl. az újabb,teflonos deltáknak alig kopik a kötés része,viszont az alja az olyan mint a régiek.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
A Look Keo Easy nekem teljesen jó, 4 éve megyek vele. Mondjuk mást országútin még nem használtam, így összehasonlítási alapom nincsen

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Jaj, nem, ez még tökéletesen mûködik, amikor lecseréltem, még semmi jelét nem mutatta, hogy elhasználódott volna (csak azért cseréltem, mert nekem nem esett jól a fix stopli). Arra gondoltam, hogy az alját már eléggé elkoptattam a járással, a kis jelzõ pöttyök már megjelentek, de a beakadó részek hibátlanok.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.384 hozzászólás
okés. mondjuk agyonhasználtból nekem is van v 5-6 pár. :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Azért túl sokra ne számíts! Ha szombat estig nem értesítelek, nyugodtan szólj rám.