Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

Jettison
A túl magas pozícióra nekem ez tûnik a legjobb megoldásnak. Nézegettem az állítható kormányszárakat, de ez nagyobb tartományban állítható és ha van otthon elfekvõben több hosszban stucni, akkor ez jobb lehet. De ha túlméretes a kormány, akkor nem jó.

ilyet még nem is láttam, elég hasznos cucc lehet, bár nekem szerencsére stucnival is meg lehet oldani a kérdést, direkt szépen kiszámoltam és a 30fokos az tökéletes.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Pedig nem árt többször, mert ha nem lövöd be jól, szerintem akár még lassabb is lehetsz, mint nélküle. Amikor elõszõr próbáltam, nagyon bizonytalannak éreztem az irányítást, kanyarokba nem mertem bemenni. Kicsit változtatni kellett a nyereg szögén is, mert rettenetesen nyomott. Ez lehet, hogy megmosolyogtató, de szerintem ami nagyon sokat segít, az szobában, tükör elött gyakorolni a jó tartást. A jól belõtt pozíció sokkal többet számít, mint a sokszázezres aero felszerelés.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Mert most mibõl tart verseny elõtt (meg ugye 1-2x ha elmész könyöklõvel edzeni elõtte) stucnit cserélni? 10perc.

Nagyon sokáig, sokkal egyszerûbb csak felrakni a könyöklõt. Nem megyek el elõtte edzeni könyöklõvel, max 1szer egész szezonban.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Jettison
A túl magas pozícióra nekem ez tûnik a legjobb megoldásnak. Nézegettem az állítható kormányszárakat, de ez nagyobb tartományban állítható és ha van otthon elfekvõben több hosszban stucni, akkor ez jobb lehet. De ha túlméretes a kormány, akkor nem jó.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts
na igen. ezen a képen 2 gyöngyszem is van. a csudajó scott kormány,és a paris roubaix rock shox teló.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
ez sokkolóbb. http://santaclaritac...04/lemond90.jpg
sosem láttam lent fogni. reklámfeliratnak jó

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts
ha már könyöklõ. emlékeztek mikor még engedélyezve voltak a mezõnyben? Bike24 - 3T Mini Tiramisu Lenkeraufsatz Bike24 - Cinelli Spinaci

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
könyöklõ: érdekes kérdés. lehet emlékeztek, eddig sufnituning idõfutamkormányt használtam, vagy ennek csak a könyöklõ részét, mikor hogy. maga a könyöklõ azért volt nagyon jó mert a könyöktámasz nem lógott csak kb fél cmvel a kormány fölé, így a hézagolókat felülre pakolva ideális pozíciót vehettem fel. nyerget koppra elõretolni, ahogy Bloke is írta, alap. olcsón hozzájutottam nemrég egy ilyen idõfutam kormányhoz: Wiggle | Pro Synop TT Aero Bars Aero Handlebars Ehhez van már egy kormányvég váltókarom, kell még hozzá egy fékkar, bowdenezés, meg egy túlméretes stucni. na de itt jön a bibi ugyanis mint látjátok a kormány felett van jóval a könyöktámasz, ami jól is van ha az ember idõfutam geojú vázzal használná. Én viszont mezõnybringán fogom, ezért kiszámoltam, hogy úgy hogy más kormánycsapágy "fedõvel" és 0 hézagolóval, kb 4cm-t nyerve még úgy is 30fokos stucni kell, hogy eléggé lent legyen a könyöktámasz. szóval erre oda kell figyelni ha csak szimplán könyöklõztök, hogy lejjebb lehessen tenni a stucnit (ez a kevésbé fontos) és hogy egy szintbe legyen közel a kormány és a támasz. persze egyikkel kompenzálható a másik, de ugye nem az a jellemzõ, hogy valaki sok hézagolót használjon. egyébként van egy feleslegessé vált itm könyöklõm, bár nem tudom hogy meg akarok-e tõle válni, pont ezért, mert ritka jó felépítésû. ha meg olyan vele az ember, mintha egy tornyot vezetne, annak nem sok értelme van. egyébként én sem vagyok valami hajlékony, lehet hogy más nálam is lentebb használná, de akadhat olyan is, aki fentebb használná, de õ a mezõny verzióban is ott használja, ergo ugyanaz vonatkozik ide is, hogy nem lesz túl szerencsés a pozíció.
remélem tudtam segíteni, jó próbálgatást!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Ez is igaz. Rövidke amatõr kupás pályafutásom alatt, én úgy csináltam, hogy bandázs le, fékváltókarok le, kormány le, idõfutam kormány fel, fékváltókarok fel, aztán mindig vissza az egész.

Kénytelen leszek én is így csinálni, mert ugyan van egy tökjó könyöklõm, de az ilyen kormány-könyöklõ egyben, úgyhogy lesz egy második szett (gagyi)bowdenem is, ami annak a méretéhez van vágva...

Amatõrkupás pályafutásod miért volt rövid?

Amúgy tegnap este 7kor nekiláttam a kerékpárom atomjaira bontásának, teljesen szétszedtem mindent az utolsó csavarig, letakarítottam,kipucoltam, bowdeneket kicseréltem, beraktam a mavic kerékszettet, megolajoztam a láncot is...stb. Ma kimentem, és mintha egy új bringám lenne! :D

Egyébként csavartam volna ki a vázból a bowdenfeszítõ csavarokat (fejcsõnél)...nem jön ki. Csavarlazító, úgy sem. Megfogtam fogóval a csavar fejét...beletört. Mind a két oldalt. És mivel szorosan a váz mellett van, nem lehet kifúrni. Úgyhogy pici tokmányba befogva a fúrószárat, kézzel forgatva sikerült kiszenvednem, aztán menetfúróval hasonló módon új menetet csinálni bele, aztán csavart esztergálni hozzá...2-3 órás bûvészkedés után ismét mûködõképes lett.

RENDSZERES_KARBANTARTÁS! :D

Ja és :)
Feltöltött kép

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Mert most mibõl tart verseny elõtt (meg ugye 1-2x ha elmész könyöklõvel edzeni elõtte) stucnit cserélni? 10perc.

Ez is igaz. Rövidke amatõr kupás pályafutásom alatt, én úgy csináltam, hogy bandázs le, fékváltókarok le, kormány le, idõfutam kormány fel, fékváltókarok fel, aztán mindig vissza az egész.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Azzal biztos nem fogok azért az évi pár sík idõfutam miatt. :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Közeli nincs. De nem bonyolult megvalósítani. Vettem kb. 2000 forintért azt a klasszik gagyi könyöklõt, amit a bringák zömén látni és amitõl inkább nõ, mint csökken a légellenállás, annyira magas (vannak kis lábacskái). Ezeket a lábakat leszedtem és mivel eleve át volt fúrva, és volt egy levágott kormányom, amiben szintén volt két lyuk (bowden kivezetéshez), már adta magát a dolog, hogy összecsavarozzam õket.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nem feltétlen rossz, kormányszárral még mindig tudsz variálni.

Azzal biztos nem fogok azért az évi pár sík idõfutam miatt. :)

Veszek egy acort.

Elvileg az idõfutam pozíciódnak ugyanolyannak kell lenni, mint az "országúti" pozíciódnak, csak elõrébb forgatva. Tehát elõre is kell húzni a nyerget, ha felsõtest lejjebb kerül, hogy ne legyen túl szûk a csípõdnél bezárt szög.

Az én könyöklõm meg szinte olyan, mint a tiéd, csak azt én fabrikáltam. Alulról van szintén rögzítve, csak nekem egy-egy csavar fogja a kormányhoz.

Van róla képed?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Elvileg az idõfutam pozíciódnak ugyanolyannak kell lenni, mint az "országúti" pozíciódnak, csak elõrébb forgatva. Tehát elõre is kell húzni a nyerget, ha felsõtest lejjebb kerül, hogy ne legyen túl szûk a csípõdnél bezárt szög.

Az én könyöklõm meg szinte olyan, mint a tiéd, csak azt én fabrikáltam. Alulról van szintén rögzítve, csak nekem egy-egy csavar fogja a kormányhoz.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
En pont most ujitottam egy konyoklot, meg sose hasznaltam elotte.
Vegulis azert lett ez, mert egyreszt tetszik, hogy viszonylag alacsonyan van a konyoklo (kormany alatt megy elore a szarv) masreszt meg Easton, mint a kormanyom.
Feltöltött kép

De igy hasznalat elott a fo problemanak az tunik, hogy az orszagutin tulsagosan elol van a kormany idofutamhoz.
Gondolom lehet probalkozni a nyereg elorehuzasaval, meg vegulis fel tudok tenni egy rovidebb stucnit is.
Ehh, kellett ez nekem. Kulon idofutam bicikli lesz ebbol a vegen, csak hova a fenebe fogom rakni... :)

Nem tudom mennyire jo otlet ha a kormany vonala mogott van a konyoktamasz, de ugy tunik az a legegyszerubb, ha allithato elore-hatra.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Igen, arra gondoltam, hogy semmi nem állítható rajta. De mégis csak egy syntance. Vagy õk is csinálnak rossz alkatrészeket? :)
Azért kérdeztem, mert láttam egy ugyanilyet az apróban és eddig még nem használtam könyöklõt.

Nem feltétlen rossz, kormányszárral még mindig tudsz variálni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Igen, arra gondoltam, hogy semmi nem állítható rajta. De mégis csak egy syntance. Vagy õk is csinálnak rossz alkatrészeket? :)
Azért kérdeztem, mert láttam egy ugyanilyet az apróban és eddig még nem használtam könyöklõt.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Alaposabban szemügyre véve, azt látom, hogy nem lehet elõre-hátra állítani, ez a dizájn nem sokban tér el a boltokban elõforduló néhány ezer forintos könyöklõkétõl. Fele ennyiért itt van olyan, amin állítható a párna is, meg maga a kormány is.

Bike24 - Profile Design T2+ Aluminium Clip On Aerobar

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Mire gondolsz pontosan?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ez a könyöklõ szerintetek mennyire használható?
Syntace