Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Amennyire én tudom a kónuszosból eleve olcsóbban is lehet minõségi agyat venni (pl. shimano), mint minõségi iparisat.

Az olcsóbb iparis meg sok esetben konstrukciós hibás, és kikotyogósodik, vagy nem tudsz benne csapágyat cserélni.

mandras81

mandras81

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Köszi, de félõ, hogy az nem jönne ki az én költségvetésembõl... Jobban belegondolva inkább 30-40 a keret.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Az Phil Wood hihetlen meddig pörög.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Azt mondta évente 10 e km t megy. Kicserélte a stoplit de sajna akkor sem volt az igazi, mivel kotyogott az új stoplival is.

>két év alatt elkopott neki az egyik pedálban a dokkoló egység/mozgó rész/ ezáltal lötyög a stopli.
Az azert durva. :) Nekem 2 ev alatt a stopli kopik el. Nem kaphato kulon, az biztos, de egyek okbol kukazott mas Keobol talan atteheto.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>két év alatt elkopott neki az egyik pedálban a dokkoló egység/mozgó rész/ ezáltal lötyög a stopli.
Az azert durva. :) Nekem 2 ev alatt a stopli kopik el. Nem kaphato kulon, az biztos, de egyek okbol kukazott mas Keobol talan atteheto.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Meg még az is érdekelne, hogy iparis, vagy kónuszos agy legyen a bringához? Mik az elõnyök-hátrányok?

Hát az attól függ, milyen vallású vagy?

(Megoszlanak a vélemények, mindkét oldal meg tudja indokolni az igazát.)
A kónuszos normális karbantartás és beállítás mellett vajpuhán fut, és örök élet+1 év
Az iparis pedig igénytelen, ha szétmegy cseréled és kész.

Ugyanakkor:
http://www.youtube.com/watch?v=IFny8u4XEOs

:)))

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A regi fekvaltokarok talan azert nem pontosak talan mar elkoptak. Az enyem biztosan. :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Sziasztok,

szeretnék építtetni egy bringát, kb. 40-50.000 Ft-om lenne fékváltókar, fékek, váltás, hajtómû kombóra, így valami használt 105-ben, esetleg trikolorban gondolkozom. Mindenképpen 2x8-as érdekelne. Szerintetek érdemes ennyibõl belevágni?

Illetve, azt hallottam, hogy a 2x8-as trikolor fékváltókarok nem a legpontosabbak. Mi az igazság ebbõl?

ha meglesz a 10es kampóm, akkor eladó lesz a 2x9 ultegra szettem, majd gondolok rád

mandras81

mandras81

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Egy ismerõsnek van ilyen a bringáján, és õ mondta. Csak kíváncsi voltam, hogy ez általános jelenség, vagy speciális eset.

A másik kérdésemre esetleg nincs tanácsod? Meg még az is érdekelne, hogy iparis, vagy kónuszos agy legyen a bringához? Mik az elõnyök-hátrányok?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Az volt a legelsõ fékváltókar generáció, pontatlannak azért nem nevezném, ha jól be van állítva, precízen mûködik, csak hosszabb a váltókar útja, mint az újabb szériáknál. Legalábbis úgy tûnt, hogy jobban be kellett tolni a váltókart, mint a 9es rendszereknél már. Nekem 8as rx100as fékváltókarom volt, nagyon szerettem, nem volt vele semmi gond, aztán váltottam 9es Dura Ace-ra.

Hol hallottad, hogy nem pontosak?
11:38:11 IM 2012

mandras81

mandras81

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Sziasztok,

szeretnék építtetni egy bringát, kb. 40-50.000 Ft-om lenne fékváltókar, fékek, váltás, hajtómû kombóra, így valami használt 105-ben, esetleg trikolorban gondolkozom. Mindenképpen 2x8-as érdekelne. Szerintetek érdemes ennyibõl belevágni?

Illetve, azt hallottam, hogy a 2x8-as trikolor fékváltókarok nem a legpontosabbak. Mi az igazság ebbõl?

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Köszönjük Lui750 a mindent kielégítõ szerelési instrukciót. :)

Ma találkoztam egy bringással akinek look keo easy pedálja van, két év alatt elkopott neki az egyik pedálban a dokkoló egység/mozgó rész/ ezáltal lötyög a stopli.
Ezt lehet külön kapni vagy kuka és új pedált kell venni?

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Nos megvolt a csapágycsere a pedálba:)
Tehát a csapágyak után lévõ alu gyûrû kb 0,02mm-es túlfedéssel van felütve a tengelyre.
Csapágylehúzó segítségével és az alu gyûrû melegítésével lejön szépen mind a két csapággyal.
Csapágy típusa: 6700 1.000.-Ft/db volt.
Visszaszerelés: csapágyak felütése finoman, majd az elõmelegített (kb. 250fok )alu gyûrûvel együtt ütközésig.
Pici zsír a belsõ tûgörgõhöz tisztítás után ,és már kész is.
szétszerelés után
Feltöltött kép
Az új csapágyakkal
Feltöltött kép

Ha ügyes vagy, lehet. itt írnak róla

Weight Weenies • View topic - Look Keo bearing replacement

szerk: végigfutva, lehet, hogy mégsem. Én Time-ban szeretnék, és azzal kapcsolatban is bejött ez a találat, és azzal kevertem (Time-ban lehet)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

inkább ez: -- Bikemarket.hu -- Shimano*SL-R770

mert az 5500-as 105-ös szett már 10 sebességes, nem?

Nem.

nem tudom, mekkora különbség van az outi és az mtb rendszerek között bovdenhúzásban (hátsóváltónál nincs különbség, ha jól tudom), úgyhogy akár ez is jó lehet: -- Bikemarket.hu -- Shimano SLX SL-M660-10 Dyna-Sys

Éppen ezért mondtam, hogy a jobb kar bármilyen lehet, de elöl VAN különbség.

A sebesség mindent megold.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
5500as az 9es

nem tudom, mekkora különbség van az outi és az mtb rendszerek között bovdenhúzásban (hátsóváltónál nincs különbség, ha jól tudom), úgyhogy akár ez is jó lehet: -- Bikemarket.hu -- Shimano SLX SL-M660-10 Dyna-Sys

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

A kormánycsapágyat amivel állítom kományfejnek hívják? Ez angolul Nut cap?

kormányfej az a stucni, nut cap a kormánycsapágy kupakja. bármilyet vehetsz, kb csak súlykülönbség van köztük. a csapágy feszességének beállítása után már nincs szerepe.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

Egy pár ilyen váltókarral tökéletes lesz. -- Bikemarket.hu -- Shimano*SL-R440
Igazából csak a balos kar kell ebbõl, mert az a különleges. A jobbos kar olyan, mint bármely más mtb váltókar.

Ha tudnám, hogy kevesebbet vagy többet húz az elsõ országúti váltókar, akkor pontosan meg tudnám mondani, hogy meg lehet-e oldani csak mtb váltókarokkal. Mert ha kevesebbet, akkor simán megoldható ha elöl csak két lánckereked van.

nem tudom, mekkora különbség van az outi és az mtb rendszerek között bovdenhúzásban (hátsóváltónál nincs különbség, ha jól tudom), úgyhogy akár ez is jó lehet: http://www.bikemarke...eszlet&tid=6240

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

[...] Ez megvan? Coppi vs. Contador bringaja egymasra teve...[...]

Kösz, érdekes. A kép kicsit hibás (Coppi gépe is fékváltósnak van rajzolva), de remélem, hogy a lényeg, a méretek helyesek - s ha igen, tanulságos!
Bike Fit from Coppi to Contador

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Van egy Shimano 105-ös (5500) szerelt outi bringám, amit szeretnék egyenes kormányúvá alakítani. Legnagyobb problémám a váltókar. Mi az amit használni lehetne a szettel, és nem megy rá a gatyám?

Köszi

Egy pár ilyen váltókarral tökéletes lesz. -- Bikemarket.hu -- Shimano*SL-R440
Igazából csak a balos kar kell ebbõl, mert az a különleges. A jobbos kar olyan, mint bármely más mtb váltókar.

Ha tudnám, hogy kevesebbet vagy többet húz az elsõ országúti váltókar, akkor pontosan meg tudnám mondani, hogy meg lehet-e oldani csak mtb váltókarokkal. Mert ha kevesebbet, akkor simán megoldható ha elöl csak két lánckereked van.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
biztos vagyok benne, hogy rengeteg képet tudnál mutatni, de az "életkép", amit én betettem, amikor két szökevény a maximumon megy, manapság azt látjuk, hogy vagy lent fog, vagy derékszögben áll a karja és a fékkarnál fog. És régebben, ez a pozíció inkább az alsó fogásra jött ki. Erre nem igazán alternatíva a fékkar fogás, nem is nagyon esik kézre.

Feltöltött kép