Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Shimano, nem bandázs alatt futó váltóbowdennél hogy szoktátok elvezetni a bowdenházat? Én most próbáltam elõszõr úgy, hogy az ellenkezõ oldalra viszem és az alsócsõ alatt keresztezem, így sokkal szebb ívben megy.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Ma voltam terheleses vizsgalaton, hat nem vicces a vege, mondhatom. :) 320W-ba meg belekaptam, de azt mar nem birtam csak kb. masfel percig.

És hány kg vagy hozzá?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Mavic Cosmos kerékhez - ha jól emlékszem gyárilag - adnak a kazettatesthez egy alátétet, talán 1mm-es. Sajnos nincs meg nekem, így meg a 8-as sor nem megy rá. Meg tudná valaki mondani, hogy mekkora annak a szélessége? Elõre is köszönöm!

Kb. 3 mm, mert a kerék Campagnolo-ra is jó - s ez nem ugyanaz, mint a Shimano 10-eshez való extra 1,75 mm alátét: Mavic Cosmic Elite Wheel....Spacer Needed Or Not? | Workshop | Road | Forums - BikeRadar
A 10-esé: Mavic Cassette Spacer | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Mavic Cassette Spacer Only £2.49 from Pedal On

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
En ebbol azt szurtem le, hogy tavaly nem Cancellara ment extrem gyorsan ott, hanem Boonen lassan. Gorcsokkel kinlodva ez mondjuk nem is csoda, szerintem.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Tavaly elterjedtek a motor-dopping pletykák Cancellara-ról, a látványos Kapelmuur-i teljesítménye kapcsán. Érdekes módon, arról már nem beszélnek, hogy idén Philippe Gilbert négy másodperccel jobb idõt ment ugyanott.

Cancellara Only Slightly Slower On Muur In 2011 Tour Of Flanders | Cyclingnews.com

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts
Mavic Cosmos kerékhez - ha jól emlékszem gyárilag - adnak a kazettatesthez egy alátétet, talán 1mm-es. Sajnos nincs meg nekem, így meg a 8-as sor nem megy rá. Meg tudná valaki mondani, hogy mekkora annak a szélessége? Elõre is köszönöm!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Kremem az van (Assos), de rovidek elott nem szoktam mindig hasznalni, es tegnap kifejezetten egy konnyut mentem. Egyebkent fogadok pont azert lett, mert ilyet nem szoktam (1.5 ora, 114-es atlagpulzus)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ez nekem is van sokszor. Van valami neve is, de mindig elfelejtem. A bõröd megsérül és a sérülésbe valamilyen baktérium elszaporodik és attól ilyen. Elég fájdalmas tud lenni. Egy idõ után kifordul és meggyógyul. Valamilyen krém van rá, de azt is mindig elfelejtem :) . Megkeresem holnap a nevét. Valaki hajlamos erre és elvileg kenni kéne krémmel, vazelinnel vagy hasonló dologgal a bélést, hogy ne legyen sérülésed.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Ize, van egy kerdesem is... Tegnap sikeresen beszereztem egy pattanas szeru izet a gatamon (vagyis amin ulok a nyergen, ugy tunik a nyereg szele dolgozta ki)
Tippek, trukkok a kezelesere? Igazabol a kb. feloras tejesitmenyteszten nem zavart tulzottan, de gondolom nem celszeru raterhelni, viszont a fene se akar itthon maradni a hetvegen, raadasul szeken ulve se kellemes.

Nem biztos, hogy ugyanaz, de én egyszer vettem egy gatyát, amit szerintem elötte más megpróbált... Nekem is pattanásszerû kiütéseim lettek, Canesten kenõccsel sikeresen elmúlt.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ize, van egy kerdesem is... Tegnap sikeresen beszereztem egy pattanas szeru izet a gatamon (vagyis amin ulok a nyergen, ugy tunik a nyereg szele dolgozta ki)
Tippek, trukkok a kezelesere? Igazabol a kb. feloras tejesitmenyteszten nem zavart tulzottan, de gondolom nem celszeru raterhelni, viszont a fene se akar itthon maradni a hetvegen, raadasul szeken ulve se kellemes.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ma voltam terheleses vizsgalaton, hat nem vicces a vege, mondhatom. :) 320W-ba meg belekaptam, de azt mar nem birtam csak kb. masfel percig.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Beírom ide (is), hátha valaki tud ötletet adni:

Kellene Nokiámhoz (E51), valami bringás tartó, mert akkor mehetne GPS, meg lehet össze tudnánk hozni ezt-azt bluetoothal még bátyámmal hozzá (pedálfordulat mérõ, stb), csak kellene valami olyan mobiltartó a bringára, ami elég stabil ahhoz, hogy ha netán kátyút fogok, vagy vmi 'erõsebb' ütést nyom a kerék vissza a kormányra, akkor garantált legyen, hogy a telefon azért ott marad. Láttam párat neten, de gondoltam megkérdezem hátha van valakinek tapasztalata konkrét márkával, esetleg árban jót tud ajánlani valahonnan, szóval egy próbát megér.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
én is lecseréltem az 520-ast egy 5700-asra, és semmit nem kellett állítanom a nyergen
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Régebben kérdeztem itt a pedál+stopli magasságokról. Azóta lett egy 105ös pedálom, és lemértem. Az spd-sl ugyanolyan magas, mint az spd.

A sebesség mindent megold.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts

Valaki meg tudná nekem mondani,hogy Shimano Exage hajtókarhoz milyen széles monoblokk kell?

"milyen széles monoblokk kell?" rossz a kérdés. a tengelyhossz 115 mm az exage hajtókaroknál. még 113-assal is elmegy,de csak shimano (japán) szabványt használj,mert az európai (campa) 4szögtengelyen lötyögni fog a japán kar.

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Valaki meg tudná nekem mondani,hogy Shimano Exage hajtókarhoz milyen széles monoblokk kell?
www.sintesibikes.com

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

Ebben a 73-ban tuti benne van a zero averaging, vagyis amikor gurul az is beleszamit.
Az atlagpulzus viszont emberre utal. :) 7 oran at megse mehet aerob hataron.

És a Watt-nál is benne van a zero averaging?
mert akkor ott is szebbek az adatok.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Ja ez engem is érdekelne, expon bejövõs volt az outijuk.

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
van valakinek valamilyen tapasztalata vagy hallót már valamit az olasz Protek kerékpárokról?

http://www.cicliprotek.com/prodotto.do
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts

Shimano WHR500 (ha jól írom) kerékszettem van az Orbeámban. Most néztem adatot, kõnehéz (400 grammal nehezebb, mint a montim' kerékszettje) :) Lecserélném egy könnyebb kerékszettre. Agyakat már néztem, valószínûleg Dt revo. küllõkkel lesz fûzve. Felnire viszont sok ötletem nincs, ehhez a szakághoz nem nagyon értek. Jó lenne 450 gramm körüli, vagy az alatti tömeg és legyen strapabíró. Nem vagyok nagy darab, de a kátyúkerülgetésben nem vagyok jó, bár fõleg Ausztriában lesz használva.

Néztem Mavic Open Pro-t, Dt-t, de ezek 15ezer körüli árban vannak. A Sun Assault SL1 viszont tömegben és árban is baráti (már-már gyanúsan könnyû és olcsó). Utóbbival valakinek tapasztalat, esetleg más javaslat? Ami még fontos lehet, 32 lyukas kellene.

Jól mondja a kiskubai,az assault súly 32lyuknál az írt 405g helyett 450g.Én el vagyok vele a 80kg-al,de amint lehetõségem lesz cserélem open pro-ra,mert hátul szeret pici nyolcast begyüjteni.
GT-Atee