Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

nem, bõven meg van az 5 fok térd, még sarokkal is van egy egész pici hajlás nem nyújtozkodok.

Akkor neked sem átlagos felépítésed van.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

De akkor szinte már teljesen kinyújtod a lábad, nem? Sarokkal már csak csípõbillegéssel tudsz tekerni, ha tudsz egyáltalán?

nem, bõven meg van az 5 fok térd, még sarokkal is van egy egész pici hajlás nem nyújtozkodok.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

krosszon meg az outin klikkpedált használok(tam).
mindenesetre következõ virslisem ha lesz S-es road ride lesz. vagy ha rámszakad abank akkor 52-es sectour

De akkor szinte már teljesen kinyújtod a lábad, nem? Sarokkal már csak csípõbillegéssel tudsz tekerni, ha tudsz egyáltalán?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

És még nem is normális pedált használsz :) (a tied még laposabb, mint a mienk) , egyértelmûen magasan ülsz, persze csak taposol, oda meg jobb a magasabb beállítás. Azért nem érted el, mert nem szoktál hozzá, nekem is szenvedés volt az elején, most meg úgy fekszem, mint a profik :) .

krosszon meg az outin klikkpedált használok(tam).
mindenesetre következõ virslisem ha lesz S-es road ride lesz. vagy ha rámszakad abank akkor 52-es sectour
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

dobok egy komplett comingout-t:

Inseam: 82.5
Trunk: 66
Forearm: 34.5
Arm: 65
Thigh: 57.5
Lower Leg: 55.5
Sternal Notch: 147
Total Body Height: 178

The French Fit (cm)
-------------------------------------------
Seat tube range c-c: 56.3 - 56.8 56
Seat tube range c-t: 58.0 - 58.5 58
Top tube length: 57.1 - 57.5 57
Stem Length: 10.3 - 10.9 10.5
BB-Saddle Position: 75.4 - 77.4 74.5-75
Saddle-Handlebar: 55.9 - 56.5 53.5 (ezt szerintem rosszul számolják, vagy: a kormány elejétõl mérik)
Saddle Setback: 4.0 - 4.4 4

Most már értem, miért van ilyen nagy vázad. Érdekes, hogy milyen rövid a combod, ez nem túl jó a bringásoknál, kicsi az erõkar. Meg emiatt szabálytalanul :) elöl van a nyerged.

Az enyém így néz ki.

Inseam 83 cm
Trunk 67 cm
Forearm 34 cm
Arm 62 cm
Thigh 60 cm
Lower Leg 55 cm
Sternal Notch 150 cm
Total Body Height 178 cm

The Competitive Fit The Eddy Fit The French Fit
Seat tube range c-c 53.8 - 54.3 55.0 - 55.5 56.7 - 57.2 53,5
Seat tube range c-t 55.4 - 55.9 56.6 - 57.1 58.3 - 58.8 55
Top tube length 54.2 - 54.6 54.2 - 54.6 55.4 - 55.8 55
Stem Length 11.2 - 11.8 10.1 - 10.7 10.3 - 10.9 9 (lehetne 10-es is, de ezzel is megvagyok)
BB-Saddle Position 74.3 - 76.3 73.5 - 75.5 71.8 - 73.8 74,5
Saddle-Handlebar 52.7 - 53.3 53.5 - 54.1 55.2 - 55.8 53,5
Saddle Setback 4.7 - 5.1 5.9 - 6.3 5.4 - 5.8 6

A saddle-handlebar-nál szerintem se jó valami, mert csak nehezen tud kijönni az ajánlott hossz ezekkel a paraméterekkel, mondjuk a kormánymagasság is belejátszik ebbe.

én is 74-75 közt ülök, (mostanában kezdem kevésnek érezni) (amúgy 175/79,5 belsõ) annyi volt outin is, viszont az 55,5-es effektiv felsõcsõhosszú bringán, 105-ös stucnival kb nem értem el a kormányt...

És még nem is normális pedált használsz :) (a tied még laposabb, mint a mienk) , egyértelmûen magasan ülsz, persze csak taposol, oda meg jobb a magasabb beállítás. Azért nem érted el, mert nem szoktál hozzá, nekem is szenvedés volt az elején, most meg úgy fekszem, mint a profik :) .

Egyébként ha itt görcsöltök a cm-eken akkor a pedált, stoplit, hajtókarhosszt, cipõt talpvastagságát, nadrágbetétet, nyeregmerevséget is vegyétek figyelembe, mert ez is mindenkinél más.

Bele van számolva ez is. :)

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

én is 74-75 közt ülök, (mostanában kezdem kevésnek érezni) (amúgy 175/79,5 belsõ) annyi volt outin is, viszont az 55,5-es effektiv felsõcsõhosszú bringán, 105-ös stucnival kb nem értem el a kormányt...

Egyébként ha itt görcsöltök a cm-eken akkor a pedált, stoplit, hajtókarhosszt, cipõt talpvastagságát, nadrágbetétet, nyeregmerevséget is vegyétek figyelembe, mert ez is mindenkinél más.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Pont kijön a 12cm, mert én 178cm. :)

A thigh és a lower leg mennyi nálad?

dobok egy komplett comingout-t:

Inseam: 82.5
Trunk: 66
Forearm: 34.5
Arm: 65
Thigh: 57.5
Lower Leg: 55.5
Sternal Notch: 147
Total Body Height: 178

The French Fit (cm)
-------------------------------------------
Seat tube range c-c: 56.3 - 56.8 56
Seat tube range c-t: 58.0 - 58.5 58
Top tube length: 57.1 - 57.5 57
Stem Length: 10.3 - 10.9 10.5
BB-Saddle Position: 75.4 - 77.4 74.5-75
Saddle-Handlebar: 55.9 - 56.5 53.5 (ezt szerintem rosszul számolják, vagy: a kormány elejétõl mérik)
Saddle Setback: 4.0 - 4.4 4

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

166. Viszont hogy így számolgattam, két szélsõséges lábhosszúságú egyénnél (magas, de ahhoz képest rövid láb-alacsony,de ahhoz képest hosszú láB) nem valami nagy a különbség.

Pont kijön a 12cm, mert én 178cm. :)

én trunk-ban vagyok erõs, a comp cyclist fit calculator mérési módszer alapján 66 cm

A thigh és a lower leg mennyi nálad?

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

Igen, azok is csak egyet váltanak lefele (Centaur, Veloce). Ld. Ergopower Power-Shift CENTAUR Controls 10s - Campagnolo - The official Campagnolo web site - Bicycle Parts and Components Cycling
[Centaur shifter]:
.... Exclusive Power Shift™ Mechanism
User friendly - 3-sprocket up shifting and 1-sprocket downshifting in a single stroke ...

Lehet én tekerek nagyon rosszul, de nekem az esetek nagyon nagy többségében elég egyesével a nehezebbre váltanom. Persze vannak kivételek, mikor épp kiállva akarsz tekerni, vagy hegytetõre érsz és hirtelen gurulni kell és még szuflával bírod, stb..
Nekem 5öt tud a leváltani a bicóm, de lehet nem használtam még egyszer sem ki ezt az opciót:)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Én is ilyen magasan ülök, mint te, de egy centivel hosszabb a lábam. :)
Egyébként ez a formula csak iránymutatás, meg a lábhossz kevés a nyeregmagasság kiszámításához.

én trunk-ban vagyok erõs, a comp cyclist fit calculator mérési módszer alapján 66 cm

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Milyen magas vagy?

Csak azért, mert ez a pár centi kb 12cm-es magasságkülönbség eredménye.

166. Viszont hogy így számolgattam, két szélsõséges lábhosszúságú egyénnél (magas, de ahhoz képest rövid láb-alacsony,de ahhoz képest hosszú láB) nem valami nagy a különbség.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Csak ennyivel ültök magasabban nálam? Én 69-70cm-en ülök.

Milyen magas vagy?

Csak azért, mert ez a pár centi kb 12cm-es magasságkülönbség eredménye.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Csak ennyivel ültök magasabban nálam? Én 69-70cm-en ülök.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

a nyújtott lábbal a cipõtalp sarokrésze érje el a pedált módszerben hiszek
74,5 cm magasan ülök. a belsõ lábhossz (82,5)*0,885=nyeregmagasság csak 73-at ad, lehet hogy a versenyzõknek a képlet alapján lövik be

B verzió: akiket láttál, talán azok a stoplit a cipõtalp közepére tették - volt ilyen okosság pár hónapja. ezzel a beállítással lejjebb kell tenni a nyerget

Én is ilyen magasan ülök, mint te, de egy centivel hosszabb a lábam. :)
Egyébként ez a formula csak iránymutatás, meg a lábhossz kevés a nyeregmagasság kiszámításához.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Athena 11 lefele egyet vált? jó nagy kavarást csinált a campa ezekkel :-)
hogy van ez a kérdés az új formájú 10es karokkal? ott is van "butítás"?

Igen, azok is csak egyet váltanak lefele (Centaur, Veloce). Ld. Ergopower Power-Shift CENTAUR Controls 10s - Campagnolo - The official Campagnolo web site - Bicycle Parts and Components Cycling
[Centaur shifter]:
.... Exclusive Power Shift™ Mechanism
User friendly - 3-sprocket up shifting and 1-sprocket downshifting in a single stroke ...

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
Athena 11 lefele egyet vált? jó nagy kavarást csinált a campa ezekkel :-)
hogy van ez a kérdés az új formájú 10es karokkal? ott is van "butítás"?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Szerintem meg aszerint lövik be, hogy mi a legjobb nekik. Talán ave írta korábban, hogy Boonen-nek egyszer lejjebb csúszott a nyerge és így találta meg az ideális magasságot. Egyébként meg nem lehet így általánosítani, hogy a "profik lejjebb ülnek". Tény, hogy látni egy-két furcsa pozíciót, pl. di Luca úgy néz ki, mintha 10 centivel lenne lejjebb a nyerge, de a többségen nekem nem tûnt fel, hogy alacsonyan ülne.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Ha már beállításokról volt szó...A Tv közvetítéseket nézve nekem úgy tûnik mintha a profik lejjebb ülnének.Nagyon behajlított lábbal tekernek.Tegnap Sipi meg is jegyezte Kasza Gáborral kapcsolatban,hogy milyen magasan ül,pedig szerintem az volt a normális(kb 10 fokban nyújtott láB).Az is érdekes,hogy a célba beérkezve a nyeregben ülve le tudják tenni a lábukat a talajra.Ha a "nagykönyv"szerint állítod be,ez nem lehetséges.

a nyújtott lábbal a cipõtalp sarokrésze érje el a pedált módszerben hiszek
74,5 cm magasan ülök. a belsõ lábhossz (82,5)*0,885=nyeregmagasság csak 73-at ad, lehet hogy a versenyzõknek a képlet alapján lövik be

B verzió: akiket láttál, talán azok a stoplit a cipõtalp közepére tették - volt ilyen okosság pár hónapja. ezzel a beállítással lejjebb kell tenni a nyerget

Baranyas

Baranyas

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Ha már beállításokról volt szó...A Tv közvetítéseket nézve nekem úgy tûnik mintha a profik lejjebb ülnének.Nagyon behajlított lábbal tekernek.Tegnap Sipi meg is jegyezte Kasza Gáborral kapcsolatban,hogy milyen magasan ül,pedig szerintem az volt a normális(kb 10 fokban nyújtott láB).Az is érdekes,hogy a célba beérkezve a nyeregben ülve le tudják tenni a lábukat a talajra.Ha a "nagykönyv"szerint állítod be,ez nem lehetséges.