Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34368 hozzászólás a témában

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

én is 74-75 közt ülök, (mostanában kezdem kevésnek érezni) (amúgy 175/79,5 belsõ) annyi volt outin is, viszont az 55,5-es effektiv felsõcsõhosszú bringán, 105-ös stucnival kb nem értem el a kormányt...

Egyébként ha itt görcsöltök a cm-eken akkor a pedált, stoplit, hajtókarhosszt, cipõt talpvastagságát, nadrágbetétet, nyeregmerevséget is vegyétek figyelembe, mert ez is mindenkinél más.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
én is 74-75 közt ülök, (mostanában kezdem kevésnek érezni) (amúgy 175/79,5 belsõ) annyi volt outin is, viszont az 55,5-es effektiv felsõcsõhosszú bringán, 105-ös stucnival kb nem értem el a kormányt...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Pont kijön a 12cm, mert én 178cm. :)

A thigh és a lower leg mennyi nálad?

dobok egy komplett comingout-t:

Inseam: 82.5
Trunk: 66
Forearm: 34.5
Arm: 65
Thigh: 57.5
Lower Leg: 55.5
Sternal Notch: 147
Total Body Height: 178

The French Fit (cm)
-------------------------------------------
Seat tube range c-c: 56.3 - 56.8 56
Seat tube range c-t: 58.0 - 58.5 58
Top tube length: 57.1 - 57.5 57
Stem Length: 10.3 - 10.9 10.5
BB-Saddle Position: 75.4 - 77.4 74.5-75
Saddle-Handlebar: 55.9 - 56.5 53.5 (ezt szerintem rosszul számolják, vagy: a kormány elejétõl mérik)
Saddle Setback: 4.0 - 4.4 4

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

166. Viszont hogy így számolgattam, két szélsõséges lábhosszúságú egyénnél (magas, de ahhoz képest rövid láb-alacsony,de ahhoz képest hosszú láB) nem valami nagy a különbség.

Pont kijön a 12cm, mert én 178cm. :)

én trunk-ban vagyok erõs, a comp cyclist fit calculator mérési módszer alapján 66 cm

A thigh és a lower leg mennyi nálad?

A sebesség mindent megold.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Igen, azok is csak egyet váltanak lefele (Centaur, Veloce). Ld. Ergopower Power-Shift CENTAUR Controls 10s - Campagnolo - The official Campagnolo web site - Bicycle Parts and Components Cycling
[Centaur shifter]:
.... Exclusive Power Shift™ Mechanism
User friendly - 3-sprocket up shifting and 1-sprocket downshifting in a single stroke ...

Lehet én tekerek nagyon rosszul, de nekem az esetek nagyon nagy többségében elég egyesével a nehezebbre váltanom. Persze vannak kivételek, mikor épp kiállva akarsz tekerni, vagy hegytetõre érsz és hirtelen gurulni kell és még szuflával bírod, stb..
Nekem 5öt tud a leváltani a bicóm, de lehet nem használtam még egyszer sem ki ezt az opciót:)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Én is ilyen magasan ülök, mint te, de egy centivel hosszabb a lábam. :)
Egyébként ez a formula csak iránymutatás, meg a lábhossz kevés a nyeregmagasság kiszámításához.

én trunk-ban vagyok erõs, a comp cyclist fit calculator mérési módszer alapján 66 cm

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Milyen magas vagy?

Csak azért, mert ez a pár centi kb 12cm-es magasságkülönbség eredménye.

166. Viszont hogy így számolgattam, két szélsõséges lábhosszúságú egyénnél (magas, de ahhoz képest rövid láb-alacsony,de ahhoz képest hosszú láB) nem valami nagy a különbség.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Csak ennyivel ültök magasabban nálam? Én 69-70cm-en ülök.

Milyen magas vagy?

Csak azért, mert ez a pár centi kb 12cm-es magasságkülönbség eredménye.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Csak ennyivel ültök magasabban nálam? Én 69-70cm-en ülök.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

a nyújtott lábbal a cipõtalp sarokrésze érje el a pedált módszerben hiszek
74,5 cm magasan ülök. a belsõ lábhossz (82,5)*0,885=nyeregmagasság csak 73-at ad, lehet hogy a versenyzõknek a képlet alapján lövik be

B verzió: akiket láttál, talán azok a stoplit a cipõtalp közepére tették - volt ilyen okosság pár hónapja. ezzel a beállítással lejjebb kell tenni a nyerget

Én is ilyen magasan ülök, mint te, de egy centivel hosszabb a lábam. :)
Egyébként ez a formula csak iránymutatás, meg a lábhossz kevés a nyeregmagasság kiszámításához.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Athena 11 lefele egyet vált? jó nagy kavarást csinált a campa ezekkel :-)
hogy van ez a kérdés az új formájú 10es karokkal? ott is van "butítás"?

Igen, azok is csak egyet váltanak lefele (Centaur, Veloce). Ld. Ergopower Power-Shift CENTAUR Controls 10s - Campagnolo - The official Campagnolo web site - Bicycle Parts and Components Cycling
[Centaur shifter]:
.... Exclusive Power Shift™ Mechanism
User friendly - 3-sprocket up shifting and 1-sprocket downshifting in a single stroke ...

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
Athena 11 lefele egyet vált? jó nagy kavarást csinált a campa ezekkel :-)
hogy van ez a kérdés az új formájú 10es karokkal? ott is van "butítás"?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Szerintem meg aszerint lövik be, hogy mi a legjobb nekik. Talán ave írta korábban, hogy Boonen-nek egyszer lejjebb csúszott a nyerge és így találta meg az ideális magasságot. Egyébként meg nem lehet így általánosítani, hogy a "profik lejjebb ülnek". Tény, hogy látni egy-két furcsa pozíciót, pl. di Luca úgy néz ki, mintha 10 centivel lenne lejjebb a nyerge, de a többségen nekem nem tûnt fel, hogy alacsonyan ülne.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Ha már beállításokról volt szó...A Tv közvetítéseket nézve nekem úgy tûnik mintha a profik lejjebb ülnének.Nagyon behajlított lábbal tekernek.Tegnap Sipi meg is jegyezte Kasza Gáborral kapcsolatban,hogy milyen magasan ül,pedig szerintem az volt a normális(kb 10 fokban nyújtott láB).Az is érdekes,hogy a célba beérkezve a nyeregben ülve le tudják tenni a lábukat a talajra.Ha a "nagykönyv"szerint állítod be,ez nem lehetséges.

a nyújtott lábbal a cipõtalp sarokrésze érje el a pedált módszerben hiszek
74,5 cm magasan ülök. a belsõ lábhossz (82,5)*0,885=nyeregmagasság csak 73-at ad, lehet hogy a versenyzõknek a képlet alapján lövik be

B verzió: akiket láttál, talán azok a stoplit a cipõtalp közepére tették - volt ilyen okosság pár hónapja. ezzel a beállítással lejjebb kell tenni a nyerget

Baranyas

Baranyas

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Ha már beállításokról volt szó...A Tv közvetítéseket nézve nekem úgy tûnik mintha a profik lejjebb ülnének.Nagyon behajlított lábbal tekernek.Tegnap Sipi meg is jegyezte Kasza Gáborral kapcsolatban,hogy milyen magasan ül,pedig szerintem az volt a normális(kb 10 fokban nyújtott láB).Az is érdekes,hogy a célba beérkezve a nyeregben ülve le tudják tenni a lábukat a talajra.Ha a "nagykönyv"szerint állítod be,ez nem lehetséges.

EPPTibi

EPPTibi

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat, sokat segített :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Peti idofutam eredmenyek Excelben: http://timeslip.hu/f...dij20110424.xls (En csak konvertaltam, formaztam)

A 155-os csapott hatba 2-3km-re a celtol, megnyugtato, hogy legalabb nem akarmit produkalt.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Egy centivel vagyok kisebb, hasonló (azaz viszonylag hosszú) lábakkal, 54-es és 56-os biciklim is van (kissé sok is...), nekem mindkét méret jó, amíg föl nem növök egy pontosan a méretemre készített acélbiciklihez. Francia teszteken kb. mindig 56-57-est raknak alám (van „francia méretezési szokás”, ami kb a legnagyobb), a minap 13-as stucnival. 1-2 órás próbamenet megmutatja, hogy jó-e egy méret; e fórumon általában tényleg kisebbet javasolnak - talán a (kicsit) könnyebb kezelhetõség miatt. Az igazi próba 50, sõt inkább 100 km út megtétele, de azt sajnos már nehezebb vásárlás elõtt megejteni. No meg óriási szerepe van a pontos hangolásnak, ülés, magassága, stucni, váltókar helye stb. - hosszabb távolságra csak jól beállított géppel szabad elindulni.

nos igen, a french fit nem azt mondja hogy gyorsabb leszel ezzel a vázzal, hanem azt, hogy nem fog fájni a nyakad, derekad a 100 km feletti tripeken sem

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ha lenne pénzem rohannék Campa szettet venni :) jó kis összehasonlítás volt köszi. Legközelebb olyan tesztnapra menj el hogy Di2 vs Dura Ace vs Red vs Super Record. Azt is szívesen olvasnám.
11:38:11 IM 2012

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Ha ugyanezt Chorus-sal ajánlanák (...), komolyan meggondolnám.

De jófej vagy! :)

Az acél gépeden pedig a létezõ legszebb -egy forgáspontos- féktest található, legyél büszke rá :)