Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 posts

Nincs gond a gyári kenéssel (meg én annál lustább vagyok, hogy nekiálljak egy új láncot pucolni), viszont úgy vettem észre, hogy nagyon gyorsan eltûnik. Valószínû, hogy inkább csak felületi védelem céljából teszik rá.

Elkészültem az aszimmetrikus stoplialátéteimmel, amit a cipõtalp alá helyezhetõ lecserélésére szánok.

Miért is raktál alátéteket a stopli alá?
Sötétség nincs az csak a fény hiánya

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

És így néz ki

És akkor most mi van a bodygeometry-s betéteddel? végeredményben nem vált be? Milyen méretû?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
És így néz ki

Feltöltött kép

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nincs gond a gyári kenéssel (meg én annál lustább vagyok, hogy nekiálljak egy új láncot pucolni), viszont úgy vettem észre, hogy nagyon gyorsan eltûnik. Valószínû, hogy inkább csak felületi védelem céljából teszik rá.

Elkészültem az aszimmetrikus stoplialátéteimmel, amit a cipõtalp alá helyezhetõ lecserélésére szánok.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts

Holnap rakok fel uj lancot, gondoltam megkerdem ki hogy teszi fel a szo szerint "zsir" uj Shimano lancot? Meghagyja rajta a gyari zsirt, jo az egy darabig, vagy egybol tisztitas es kenes a szokott anyaggal?

Én mindig letisztítom, és újrakenem, a gyárival nem mindig úgy vált, ahogy azt én szeretném.

EPPTibi

EPPTibi

vendég

• fórumtag
  • 38 posts

Ismeri valaki ezt a márkát? C12.hu

A C12-t nem ismerem, így nem is kommentálnám õket, de a vázról elég sokat olvastam.

Olcsó, kínai váz, az interneten tucatszám találni belõle, de mindet ugyan az a "cég" gyártja.

Külföldi fórumokon egész kultusza van ezeknek a kínai karbon vázaknak. Még gyûjtõnevet is kaptak, találóan Chinarello -nak hívják :D

Itt a különbözõ típusokkal kapcsolatos információcsere olvasható.
Mindent leírnak amit tudni lehet és érdemes:
Chinese Carbon Thread and Ebay direct version 5.0 - Road Bike, Cycling Forums

Itt pedig egy építés folyamata:
Chinarello | Carbon road bikes from China

Különbözõ viszonteladók:
HongFu Sports Equipment Co., Ltd.
DengFuBieks
carbon bike manufacture,carbon frames,carbon rims,carbon forks,carbon bike parts,carbon wheelsets

Itt látható a C12 által forgalmazott darab, ugyanazzal a festéssel:
Product -- Road Frame fit fork seat post and paint show -- HongFu Sports Equipment Co., Ltd.

És csupaszon:
HF-FM015 - $415.00 : E-hongfu-Bikes

Szívesen olvasnék hazai tapasztalatokat is, de én nem tudom, hogy be merném-e vállalni. Annyi pénzem nincs, hogy kíváncsiságból építsek egyet magamnak, kockáztatni meg nem igazán akarok.

Az biztos, hogy vigyázni kell, mert láttam már az eBayen Chinarello vázat Pinarello festéssel és a kerékszettekre is szokás márkás matricát ragasztani mostanság.

Üdv

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Peten Tahihoz kepest majd +1km/h. Tudja fene mennyi szerepe van ebben a fordulatnak.
Edzesatlagok szinten nottek valamelyest, persze ezt nem szeretnem csak ehhez kotni, hiszen csak er valamit a sok edzes magaban is, es persze ritkan megyek teljesen ugyanarra, ugyanolyan korulmenyek kozott...

Persze, ahogy egyre többet mész meg az idõ is jobb lesz te is jobb leszel.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Peten Tahihoz kepest majd +1km/h. Tudja fene mennyi szerepe van ebben a fordulatnak.
Edzesatlagok szinten nottek valamelyest, persze ezt nem szeretnem csak ehhez kotni, hiszen csak er valamit a sok edzes magaban is, es persze ritkan megyek teljesen ugyanarra, ugyanolyan korulmenyek kozott...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Eddig csak Dura Ace láncom volt amit zsírújan raktam fel (meg hulladék KMC-k egysebin, de az más... :D) és a gyári kenés mindig elég sokáig bírta.

Szerencséd volt eddig. Tavalyelõtt vettem három Dura Ace láncot, az egyik büdös volt. Gondolom szériafüggõ.

A buz az problema lehet, asszonynak jo az orra. ;)
De akkor bizunk benne, hogy jo lesz, ez is D/A.

Mas. Kb. 3-4 hete gyurok a magas pedalfordulatra, 100 alatt nem nagyon szoktam mar menni. Azt vettem eszre, hogy kemeny resztavok alatt mar a 100-ast is lassunak erzem, sokszor azon kapom magam, hogy 110 felett forgatok.
Ma meg hazafele 5%-os emelkedon elgondolkoztam, es amikor leneztem, hogy mi van, latom, hogy majd 100-zal porgettek felfele. Hihetetlen, azt hittem joval nehezebb lesz feljebb tornaszni.

Érzed, hogy gyorsabb vagy tõle?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
A buz az problema lehet, asszonynak jo az orra. ;)
De akkor bizunk benne, hogy jo lesz, ez is D/A.

Mas. Kb. 3-4 hete gyurok a magas pedalfordulatra, 100 alatt nem nagyon szoktam mar menni. Azt vettem eszre, hogy kemeny resztavok alatt mar a 100-ast is lassunak erzem, sokszor azon kapom magam, hogy 110 felett forgatok.
Ma meg hazafele 5%-os emelkedon elgondolkoztam, es amikor leneztem, hogy mi van, latom, hogy majd 100-zal porgettek felfele. Hihetetlen, azt hittem joval nehezebb lesz feljebb tornaszni.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Eddig csak Dura Ace láncom volt amit zsírújan raktam fel (meg hulladék KMC-k egysebin, de az más... :D) és a gyári kenés mindig elég sokáig bírta.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nem mindig, találkoztam már olyan shimano lánccal, amin rossz volt a gyári kenés, alig bírt pár km-t és büdös.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Holnap rakok fel uj lancot, gondoltam megkerdem ki hogy teszi fel a szo szerint "zsir" uj Shimano lancot? Meghagyja rajta a gyari zsirt, jo az egy darabig, vagy egybol tisztitas es kenes a szokott anyaggal?

A gyári kenés a létezõ legjobb.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Az jó, mert a gyári üléscsõ sokszor elég drága.... valaki az áráért egy bringát vesz

az R3-é asszem normál nyeregcsõ, semmi speckó aero cucc vagy ilyesmi.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Hol maradnak a smiley-k? :)
ulescso a vaz resze. A nyeregcsore gondolsz.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ránézésre ez egy elég gagyi nyeregcsõ.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

Szerintem tartozéka, szinte az összes képen rajta van. google, Cervelo r3 frame

Az jó, mert a gyári üléscsõ sokszor elég drága.... valaki az áráért egy bringát vesz

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

az üléscsõ is tartozéka a váznak? vagy csak véletlenül van a képen?

Szerintem tartozéka, szinte az összes képen rajta van. google, Cervelo r3 frame

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
az üléscsõ is tartozéka a váznak? vagy csak véletlenül van a képen?